mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:27:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: ce je zunaj, ne pride zraven
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: ce je zunaj, ne pride zraven  (Prebrano 12782 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #15 : četrtek, 01.09.2011 : 14:22:40 »

Tole z ušesi bi bilo za pokazat veterinarju, da ne boste po nepotrebnem na pamet rihtali, ker je za vnetje, garje ali tudi gljivice (kar ti prav tako lahko bilo "obarvano sranje") tretma različen. Če bi bile garje, so tudi nalezljive.
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #16 : četrtek, 01.09.2011 : 14:26:42 »

umivam z soljeno vodo, mislim, da bi moralo učinkovati v vsakem primeru. je mela pred enim tednom, pa sem klicala veterinarja, je rekel če čez 3 dni ne bo bolje naj jo pripeljem. pa je popolnoma zginilo in se sedaj zopet pojavilo. predvidevam da je zaradi drave, ker se v njej kopa. zdaj se ji je naredilo 2krat, prvič ko je imela glavo pod vodo in sedaj spet, predvidevam da zaradi istega razloga. če ne bo bolje, bova pa jutri šli...hvala za razlago vseeno.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #17 : četrtek, 01.09.2011 : 14:43:08 »

Samo v vednost: Če bi bile garje, tega ne moreš odpraviti z nobeno domačo žaubo, vsekakor ne s slano vodo, saj so tozajedavci, ki jih je treba ustrezno tretirati. Tudi vnetja ne bi šlo pozdraviti s slano vodo, vnetja se zdravijo z antibiotiki (vnetje ušes tudi boli, tako kot bi bolelo človeka). Če gre za gljivice, srbi in smrdi.
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #18 : petek, 02.09.2011 : 07:28:33 »

Gljivice niso...garje pa pravijo, da so zelo redke pri psih (veterinar mi je rekel), za vnetje pa imam doma kapljice, ki jih je že enkrat dobila (Otonazol) in je vet rekel naj jih zdaj uporabim. če ne bo bolje, pa naj jo pripeljem, da nima kakšnega tujka v ušesu.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #19 : petek, 02.09.2011 : 08:00:23 »

špela007tomaž jaz bi malo razmislila o menjavi veterinarja, če daje nasvete ne da bi sploh videl psa Sad
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #20 : petek, 02.09.2011 : 12:06:51 »

Gljivice niso
Ravno tole rjavo sranje, ki ga opisuješ, so lahko glivice, ki se zelo rade pojavijo, če se pes rad kopa in ostajajo ušesa mokra pod povešenimi uhlji. Zdravi se z Otonazolom, ja, ampak najprej moraš vedeti, kaj je.

Če že zdaj šavsa proti tebi, ko ji ušesa pereš ... RES takoj začni delat na tem, da bo dojela, kdo je šef.
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #21 : petek, 02.09.2011 : 19:20:12 »

tudi mene skrbi, da me bo ugriznila vedno, ko ji ne bo vse po godu (kar je storila 3krat,zaradi priboljškov ali igračke, v družbi drugih psov), ker nikoli nisem sankcionirala zadeve oz. vedenja, se ji zdi, da je vse ok. ampak res ne vem, kako se drugi lastniki spopadate s takpnimi zadevami in kako jih kaznujete (če do tega sploh pride), ker meni je čudno, da sva sploh prestopili mejo, kaj si lahko dovoli.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #22 : petek, 02.09.2011 : 21:07:53 »

Iz tvojih postov bi si upala trditi, da brez šole ne boste naredili niti koraka naprej - čas je tak, da začetniških tečajev zdaj prav mrgoli, zato se čimprej spravite do ene fejst pasje šole in/ali individualne obravnave. Oprosti za neposrednost, ampak občutek imam, da gledate na tega ubogega psa kot na malega človeka, kar pa definitivno ni in če štartate na tak način, ne boste prišli nikamor z željenimi spremembami. Marš v šolo Smiley
Logiran
špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #23 : petek, 02.09.2011 : 21:11:16 »

hehe hvala za direktnost, forumovci ste me res prepričali, da moram jaz v šolo-ne ona Smiley in tudi greva, 10.09.2011 ob 15:00 uri naju čaka prvi dan šole, kjer naju bojo uvrstili v igralne igrice ali malo šolo- pravijo, da to določijo oni...
potem pa poročam kako bo šlo...upam na najboljše...in ja, res gledam nanjo kot na malega človečka- takšnega mojega, odvisnega od mene in moje ljubezni...in da jo imam zato da jo osrečujem in ne kaznujem Smiley pa ja, verjamem da za marsikoga trapasto Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #24 : petek, 02.09.2011 : 21:37:56 »

Hm ..., "srečen" pes je le tisti, ki ima povsem jasne komande in točno določeno in vedno enako pozicionirano mesto v krdelu. Zagotovo pes, ki lahko dela vse po svoje, potem pa enkrat pade na tvojo levo nogo, ni več srečen pes, zagotovo pa je pri takem sobivanju najbolj nesrečen lastnik, ki si vzgoji "pasjega huligana". Tak "huligan" ne upošteva nobenih navodil, kar pripelje do situacije, da lastnik psa vedno več pušča doma samega, ker mu postaja vedno bolj stresen odhod od doma skupaj s psom, saj je vedno kaj narobe. To ni niti sreča, še manj ljubezen. Predstavljaj si situacijo čez leto, dve, tri, deset let ...

Psi so oportunisti in o kakšni ljubezni in sreči pač ni primerno govoriti. Vse, kar naredijo, naredijo zato, da nekaj dobijo v zameno. To je lahko tudi samo naša pozornost. Popolnoma zmotno je misliti, da delajo karkoli iz hvaležnosti. Teh občutkov in pojmov psi ne poznajo. Rabijo: hrano, nego, veterinarsko oskrbo, socialno vključenost (biti s svojimi ljudmi in po možnosti z njimi kaj početi), ležišče, zavetje, kakšno igračo oz. nekaj, s čimer se zaposlijo. To je vse. Ne rabijo naše ljubezni, kot jo razumemo ljudje in ne dojemajo naše "dobrote" in popustljivosti, kot si bi mi želeli, da jo, oz. kot si mi predstavljamo "po človeško". Imaš psa in se tako do njega obnašaj, sicer bosta imela vsak dan večji problem.

Jaz imam nadvse rada obe svoji psici in sem imela nadvse rada tudi vse svoje prejšnje pse. Ne pade mi pa niti v sanjah na pamet, da bi kateremukoli psu pustila, da dela, kar se mu sprdne. Vsi so imeli in imajo vedno točno določene pravice in točno določene dolžnosti in zelo redko se zgodi, da bi kateri dosegel z izsiljevanjem ali, bog ne daj, z renčanjem, karkoli. Zadeva se v trenutku zaključi, sledi prostor (pri mladem psu odstranitev v drug prostor ali pač stran) in zahteva se mir brez pardona, ne glede na to, kako gledajo.

Priboljški pač niso nekaj, kar bi delili okrog. Ne mi tujim psom in ne tuji ljudje našemu psu. Imam psico z velikimi črevesnimi težavami, in dobila bi jih ti kar fejst po prstih, če bi dala moji psici karkoli v gobec, ti pa zagotovim, da bi te psica zijala s takšnim pogledom, da bi se ti zasmilila v dno srca. Ampak red je red. Moje psice fotram (tudi s priboljški) samo jaz in člani moje familje, drugi pač ne. Nikoli niso lačne, bi pa vedno vzele vse, kar jim ponudiš. Tudi jaz nimam nikoli za druge pse ničesar. Za fotrat jih so njihovi lastniki najbolj pravi naslov.

Kolikor berem, moraš najprej razčistiti relacijo ti-pes. Brez tega boš težko karkoli naredila, predvsem pa moraš takoj zablokirati vse svoje misli o psu kot "malem človečku". Pes je v celoti odvisen od tebe, vsekakor pa niti malo od tvoje ljubezni. "Ljubezen", kot ji ti praviš, ti v resnici onemogoča spraviti psa skozi dobo odraščanja tako, da bi zrasel v stabilnega odraslega psa. Tega pa si najbrž ne želiš, oz. večinoma si lastniki želijo ubogljive in stabilne odrasle pse.
Logiran

špela007tomaž
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


WWW
« Odgovor #25 : sobota, 03.09.2011 : 09:42:49 »

Jana dala si mi za misliti. Danes sva šli na sprehod in sem prevzela komando- kolikor se je le dalo Smiley ko nisem šla po tisti poti, ki jo je sama izbrala, se je ulegla in ni želela naprej. Malo sem jo cuknila in jo s strožjim glasom poklicala- in delovalo je Smiley kot bi čutila, da je na vrsti sprememba in da sem se miselno odločila da ji ne popuščam več. lepo je ubogala, z malo cukanja sevdea. je pa tudi prvič ubogala ukaze brez da ji nisem že vnaprej pokazala priboljška. sprememba je, seveda ni vse v najlepšem redu, ampak bo z vsakim dnem bolje- vsaj upam. Je res, da pes v igri ne sliši na povelje? Ko se s sosedovim pesom igrata, se naredi da nič ne sliši, vsi pravijo da je to normalno, pa je res? Rada bi vedela, da ne pričnem zopet ponavljati napak in jo zopet zmesti kdo je šef (da se pač lahko odloči sama, kdaj ubogati). hvala za nasvete in razlago- to sem potrebovala še bolj...
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #26 : sobota, 03.09.2011 : 14:33:20 »

Psi seveda slišijo povelja, tudi, k se igrajo z drugimi, ampak jim je pač to manj zanimivo od igre in veliko se jih zna narediti gluhe.

Tudi v takšnem primeru ne smeš popustiti. Pokličeš enkrat, čez par sekund mogoče še enkrat in če ne pride greš lepo počasi ponjo (ne dereš in kličeš je spet in spet), jo brez ceremonije pripneš in nemudoma odideš, tako ji pokažeš, da možnosti, da ne uboga ni.  Če že vnaprej veš, da ne bo ubogala je raje sploh ne kliči. Seveda pa narediš tudi obratno. Jo pokličeš in če pride jo pohvališ, nagradiš, primeš za ovratnico ... potem pa jo spet spustiš nazaj v igro. To narediš zato, da klic ne pomeni vedno le odhoda. To isto stvar lahko ponavljata tudi na slednem povodcu, kjer imaš malo več kontrole.

Sem pa tudi jaz vesela, da greste malo "med šolske klopi" Wink.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: ce je zunaj, ne pride zraven
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines