mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 12:54:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Driska  (Prebrano 66793 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #210 : petek, 08.05.2009 : 17:05:21 »

Bom malo pobrskala Smiley No, saj Ori se tudi ne pritožuje nad piščancem Wink, zdaj sem mu pa še prežganko zraven naredila.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #211 : petek, 08.05.2009 : 18:51:23 »

Jp, moji so imeli drisko. Najprej Layla, potem Habibi, potem vsi skupaj, potem spet Habibi. Pa pri Tečki se je tudi pojavila oz. pri njeni Thebi seveda.
Samo naši so driskali kot nori kakšen dan in pol, potem je bilo pa v redu - pri vseh enako.
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #212 : torek, 26.05.2009 : 15:47:13 »

Vzriki za drisko so lahko tudi tile:

-nepravilna prehrana
-prehitro menjavanje hrane
-zastrupitev
-morda je pes zaužil,kaj neprimernega
-stres
-strah

Pa še kaj.  Ko je imela drisko moja Samojedka Nala, smo ji kupili dietno hrano Hill´s in Evkanubo in ji je zelo pomagala. Sedaj že pol leta nimam več nobenih problemov(če ne kje več).
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #213 : četrtek, 09.07.2009 : 08:35:35 »

Pri nas pa je zadeva sledeča: naš Jaka je star 2 meseca, do zdaj sem ga hranila z briketi Trainer (zajec in riž), ki jih je z veseljem  Cheesy jedel in blato je bilo čisto normalno.
Ker pa sem želela, da Jaka ne bi postal izbirčnež in da bi jedel vse vrste briket, smo mu kupili zdaj Hillsove s piščancem, ki sem jih zmešala s prejšnjimi, da ne bi bila prehuda sprememba.
Ampak, glej ga zlomka.....Jaka ima drisko sram, briketi mu kar naenkrat ne "dišijo" več, čeprav sem slišala, da naj bi bili Hillsovi dokaj dobri in kvalitetni.
Ali naj mu ponovno ponudim Trainer-ja ali vztrajam pri Hillsu? Se bo mogoče blato uredilo po nekaj dnevih? Driska traja 2 dni, 2-3x na dan.
Vsakega nasveta bom vesela.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #214 : četrtek, 09.07.2009 : 08:55:08 »

Enako je imel moj Bučko drisko po Hillsu  Undecided pa smo zamenjali, in sedaj kupujemo Regal, po katerem ima super kompaktne in lepe kakce  Cool Jaz bi zamenjala hrano, oz. šla nazaj na Trainer  Smiley
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #215 : četrtek, 09.07.2009 : 09:02:09 »

Aha........hvala branka.
Jaz sem sicer imela dober namen ponuditi mu le najboljše, pa sem očitno "mimo brcnila".
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #216 : četrtek, 09.07.2009 : 09:08:56 »

Tudi jaz, hotela sem po priporočilu kupovati najboljše zanj, pa to ni bilo. Je pa od psa do psa odvisno, katera znamka briket mu paše, to sem že ugotovila. Ravno Hills so mi predlagali veterinarji, in ostali, ki se spoznajo na hrano, za Regal, katerega sedaj kupujem imam pa same dobre besede. Mogoče jih pa kdo ravno za Regal nima...ne vem.  Undecided Čisto je odvisno od psa do psa.   Smiley

Želim tvojemu psu, da se mu prebava čimprej poštima, ker moj je driskal tri dni skupaj, je bilo grozno za gledat in poslušat. Sem ga celo k veterinarju peljala, da ni kaj narobe z njim, pa je rekel, da to ni bolezenska driska, ampak da je sigurno nekaj na hrani, in naj jo zamenjam. Pa sem se odločila za Regal. In prav sem se odločila.  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #217 : četrtek, 09.07.2009 : 09:32:05 »

A bi lahko nehali tukaj o vrstah hrane? Za taksno debato imata na voljo ustreznejso rubriko. In vsaka hrana ni za vsakega psa, zato nehajte ze enkrat priporocati vse zivo, kar fotrate svojim. Za vse, kar nastevate, lahko jaz recem, da je totalni shit. Pa mislite, da je res? Ali pa morda samo mojim psicam ne pase?

Driska se lahko pojavi zaradi menjavanja hrane, lahko pa zaradi celega kupa drugih vzrokov. Je pes razglisten?
Pri tako mladem psu ne razumem predvsem tega, da se ze eksperimentira, kot da je poskusni zajec. Hm, koliko casa pa je sploh trajalo hranjenje s hrano, ki se jo je zelelo zamenjati? "Do sedaj ..." - en dan, dva dni ...? Saj pes menda ni ze en mesec pri vas?
Nima veze, in me odgovori dejansko ne zanimajo.

Upam, da bo pes ze danes prenehal driskati, sicer se lahko zgodi, da bo potreben obisk veterinarja. Dehidracija se lahko zgodi zelo hitro, posebej pri tako mladem psu in driski.
Logiran

Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #218 : četrtek, 09.07.2009 : 09:42:47 »

Se iskreno opravičujem, ker sem omenjala vrsto hrane v rubriki, ki temu ni namenjena.
Želela sem le še kakšno mnenje in nasvet o spremembi hrane.
Jaka je pri meni 10 dni in ker so šli briketi "proti koncu", sem jih želela postopoma zamenjati.
Seveda je pa kuža razglisten, cepljen proti kužnim boleznim, živahen, igriv-včasih tudi nagajiv.
Hvala gospa Jana, za želje da se driska čimprej neha....tudi jaz si to želim.
Pa brez zamere še enkrat-v bodoče bom bolj pazljivo izbirala svoje besede.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #219 : četrtek, 09.07.2009 : 10:09:01 »

Zaposlena, me veseli, da je za psa poskrbljeno, vseeno je pa dejstvo, da je odsel veliko prekmalu iz legla in obicajno je za mlade psicke potrebno slediti vzrediteljevim nasvetom. Seveda, ce je pes kupljen pri odgovornem vzreditelju in ce se odgovorno obnasamo tudi sami. Dvom o tem vsekakor povzroca tako zgodnji prevzem psa, saj je bil najbrz takrat star komaj dober mesec in pol. Kdo da in kdo vzame iz legla tako mladega pudlja? Ne vem in ne zelim vedeti.

Treba se je zavedati, da z dvomesecnim psom vsekakor ni za eksperimentirati s hrano. Prvi pogoj je, da je dobro in ustrezno hranjen v leglu, potem z istim nadaljujemo doma. Ze vzreditelj mora ugotoviti, katera hrana kateremu psu ustreza, torej se ne moremo zmotiti, ce ga hranimo z isto vrsto hrane se naprej. Tako tudi v primeru driske ali drugih tezav lazje ugotovimo vzroke, ce je hrana ista. V tvojem primeru pa ste menjali hrano in ga cepili (morda se kaj) in zdaj ima pes drisko. Hm ... lahko je hrana, lahko je cepivo, lahko je pa kaj povsem tretjega.

Dejstvo je, da je treba v primeru driske pri tako mladem psu po pameti oceniti, ali je potrebno posredovanje veterinarja, ali se zadeve urejajo same. Ce gre samo za menjavo hrane in se po prehodu nazaj na prejsnjo hrano zacne prebava spet urejati, potem je tezava verjetno res zaradi hrane in bo pes kmalu v redu. Ce ne, in se driska nadaljuje, pes oslabi in ni vec zivahen, kot bi moral biti, je najbrz potreben obisk veterinarja. Vsak pa mora sam preceniti po psu in svojem ravnanju, kdaj je to nujno potrebno. Ce je pes reagiral na spremembo, bo tudi v bodoce treba paziti pri menjavi vrste hrane. Vsekakor pa ni priporocljivo eksperimentirati s tako mladim psom.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #220 : četrtek, 09.07.2009 : 10:21:54 »

A potem se lahko tukaj samo o driski pogovarjamo, o vzrokih pa ne...? OK...
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #221 : četrtek, 09.07.2009 : 11:01:40 »

Jana, zahvaljujem se Vam za tako izčrpen odgovor.....zopet sem izvedela par novih stvari. Saj se vendar celo življenje učimo, kajne? Wink
Naj povem tudi, da sem pred prihodom našega "novega člana" (beri Jaka) prebrala ogromno napisanega o psih, njihovi vzgoji, zdravju itd......pa tudi nisem "začetnica" kar se psov tiče, saj sem psa že imela v otroških letih.
Le za info - moj kuža je bil star 8 tednov, ko sem ga vzela iz legla....po pravilniku se ga pred dopolnjenim 8 tednom ne sme vzeti materi.
Res bi morda bilo bolje, če bi ostal pri mami še kak teden več, ampak sem ravno v tistem času imela par prostih dni v službi in se mi je zdelo dobro, da prvih par dni navežemo s psičkom stik in se dodobra spoznamo.
Jaka je iz domačega legla, preden sem ga vzela, sem ga šla tudi pogledat in se odločila med štirimi kepicami zanj - prvi je zlezel mojemu sinu v naročje in ni želel več drugam. Smiley
Gospa svojo psičko-Jakovo mamo-in posledično tudi mladičke hrani z briketi Pedigree  sram(sorry, ampak vrsto briket sem napisala le zato, da boste razumeli, zakaj sem mu jaz takoj ob prihodu v novi dom le-te zamenjala).
V njen način hranjenja se nisem želela vmešavati, lahko pa sedaj, ko je Jaka pri meni, naredim vse da bo kuža zrasel v zdravega psa.
In ker je imel drisko 2 dni po prihodu v novi dom- zaradi spremembe hrane- in ker se je zdaj zgodilo isto, res mislim in upam, da je vzrok le v hrani.

Lep pozdrav.
Rebeka
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #222 : četrtek, 09.07.2009 : 11:17:37 »

Branka, debata o tem, katera hrana je "najboljsa" in katera "nekoliko manj", ne spada sem. Prav tako ne "nasveti" veterinarjev, ki glede hrane po pravilu priporocajo tisto, ki jo sami prodajajo in ravno Hills se da (najbrz ne po naklucju) dobiti na vsaki veterini, pa s tem se ni receno, da bo tocno temu psu pasal in bo zanj najboljsi. Razen veterinarskih dietnih hran.
Vzrok za drisko je menjava hrane in ne vrsta briketov. In, ko bomo osvojili dejstvo, da dva psa nista enaka in ne sprejemata enako iste vrste hrane, bomo sli malo naprej in nehali priporocati to in ono kar povprek. Ne velja samo za hrano. Za drisko je lahko poleg menjave hrane se milijon drugih razlogov.

Zaposlena, pises, da je tvoj Jaka star dva meseca, v drugih temah je ze nekaj dni, kar si pisala o cepljenjih, tukaj o tem, da ima pes ze dva dni drisko, ker si mu menjala hrano. Komentiram tisto, kar napises in ne tisto, kar mislis. Torej, pes je pri dveh mesecih star cca 8 tednov in ce odstejem cas tvojih pisanj tukaj, je bil star pri odvzemu ... Nima veze. Ti ves, kje si kupila psa in kako ravnas z njim, mi pa pisemo na tisto, kar nam napises. Se pa strinjam, da je bolje hraniti psa z vsem drugim, kot s Pedigrejem. V to, da psa ni za kupiti tam, kjer mladice fotrajo s tem, se pac tukaj ne bom vtikala.

Srecno s psom in opazuj, kaj se dogaja s prebavo. Upam, da bo tvoj trud popravil tisto, kar je bilo storjenih napak v leglu in se driske ne bodo ponavljale.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #223 : četrtek, 09.07.2009 : 12:31:42 »

Ja, Jana razumem, saj to sem ravno napisala, da je od psa do psa različno...čisto odvisno. Ja, je res da je težko svetovati, oz. se skoraj ne da.
Logiran
Zaposlena
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 777



WWW
« Odgovor #224 : petek, 10.07.2009 : 08:41:34 »

Juhuhu, včeraj so že ble klobasice Cheesy Cheesy. Je blo pravo veselje, ko smo jih videli.
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Driska
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines