mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 01:20:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Drugi pes
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Drugi pes  (Prebrano 18012 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 31.01.2011 : 13:15:07 »

Se strinjam z vsemi, ki pravijo, da imaš lahko vse najbolj rad, vsakega na svoj način in zaradi različnih stvari  (tako kot so trenutki, ko bi vsakemu od njih najraje "vrat zavila" z enako intenziteto Wink  ). Med seboj si niso enaki in mislim, da jih prav zato lahko imamo vsakega tako zelo radi. Če bi bili vsi glih, bi bilo najbrž težje  Wink
Logiran
blanci
novinec
*
Sporočil: 37


WWW
« Odgovor #16 : torek, 01.02.2011 : 11:41:44 »

Meni se zdi, da je to tako kot z otroci. Vsi so si različni in vse imaš rad.

Jaz imam 2 psa, vendar sem pri mlajšem jaz lastnica, pri velkem je pa oče. Jaz imam oba rada in ne morem gojiti do nekoga večja čustva, ker sta si različna. Eden je bolj priden, bolj ubogljiv, ta drugi pa je bolj igriv. Vsakega od njiju posebej občudujem.

Isto je pri starših, oba sta si različna. Z mamo se lahko pogovarjam o kakih osebnih problemih, z očetom pa o kakih filozofskih problemih Smiley
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #17 : nedelja, 07.08.2011 : 19:54:42 »

tudi sama se odločam za nabavo še enega kužka po Novem letu,ko ostanem doma.Živimo sicer le na pol hiše in tudi drugega psa bomo imeli v stanovanju,strah me je le začetka,kako bo nero sprejel sostanovalca? Svetujejo mi,da vzamem takšnega iz zavetišča, ker je navajen na "družbo#,kar nameravam tudi storiti,toda zelo me je strah,da ga Nero nebo sprejel.Vedno bom z njima,ker bom doma,toda včasih je treba le za kakšno uro ven,imamo toliko prostora,da zaklenem vsakega posebej,toda kaj če ga Nero enostavno ne bo sprejel? Če ima kdo kaj več časa naj mi prosim svetuje na naslov: ****.Hvala.
Naj pripomnim,da živimo v gozdu v mal vasici 20km od prvega mesta.Torej pogoji so !
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #18 : nedelja, 07.08.2011 : 22:58:45 »

doma imam 4 stalne svoje pse, vmes pa cel kup tujih, takšnih in drugačnih (od res tečnih jajčnikov pa vse do gonečk), pa (moram potrkat Roll Eyes ) še nikoli ni bilo fajta v hiši...
moraš upoštevat hirearhijo, moraš se zavedati potencialnih problemov in obvladati rešitve...

ne razumem sicer točno kaj pomeni ''ostanem doma''...
dejstvo je, da bolj te je strah kako bo Nero sprejel drugega psa, večja je verjetnost po nevšečnostih Tongue ne vem sploh zakaj strah...
niti ne vem zakaj pes ne bi del dneva preždel sam, brez lastnika...
kaj pa če nanese situacija, ko greš npr. v službo za 8 ur in pes tega ne bo navajen in bo celih 8 ur zavijal? sosedom se pa zmeša Roll Eyes
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #19 : nedelja, 07.08.2011 : 23:32:45 »

Se popolnoma strinjam, psa je potrebno vzgojiti in navaditi do te mere, da vsaj nekaj ur dnevno preživi sam, sicer postaneš dobesedni suženj psa.  Tisti občasni izhodi so za psa, navajenega konstantne prisotnosti lastnika, najbolj stresni.
In ja, dati starejšemu psu jasno vedeti, do kje in koliko mu dovoliš, hkrati pa ne dajati prednosti prišleku pred njim. Kako pa se pes nasploh vede do drugih psov, npr. tistih, ki pridejo na obisk, pa ti mora biti tudi že precej jasno.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #20 : ponedeljek, 08.08.2011 : 08:52:54 »

Približno eno leto nazaj sem se ubadala z isto problematiko, predvsem pa z zelo podobnimi skepsami oziroma "stahovi".

Moja psička je sicer polno socializirana, čisto neproblematična, vendar je ena stvar "pasji obisk", ali pa nov član družine.

Kaj je pomagalo meni pri izbiri?
1. Najlažje je preveriti "kemijo" na nevtralnem terenu. Če se ne izide, sploh nima smisla poskušati združevati. Oziroma ima smisel, če si pripravljena vložiti ogromno časa, energije, pa še to ni nujno, da bosta psa na dolgi rok prijatelja. Če ti je ok, da se samo prenašata, potem... Meni pač to ni bilo sprejemljivo.
2. Kljub temu, da sem si želela še eno punco, sva na koncu posvojila fanta. Ponavadi je ta kombinacija bolj združljiva.
3. Posvojila sva odraslega, formiranega psa, pri katerem se je že ob prvem srečanju na njegovem teritoriju izkazalo, da se je pripravljen prilagoditi, oziroma podrediti najini punci.
4. Prvih 10 dni smo bili skupaj 24/7 (dopust).
5. Pri uvajanju je izredno pomembna rutina (za oba). Za prvega rutina pomeni, da se ni prav nič spremenilo. Drugemu pomaga prebroditi začetno krizo.
6. Demokracije v krdelu ni. Vedno je nekdo prvi. In to hierarhiju je potrebno upoštevati vedno in povsod.
Upam, da ti bo teh par točk kaj pomagalo.

Drugače pa toplo priporočam še enega kosmatinca pri hiši. Izkušnja je dejansko neprecenljiva.
 ljubezen






Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 11.08.2011 : 23:04:02 »

zelo me vesli,da ste mi odgovorili.Ostanem doma,pomeni,da ne bom več hodila v službo in bom ves dan s mojimi kužki. Strah oz.bojim se le tega, da bo Nero ljubosumen,saj smo 7 let imeli le njega.Mož dela v tujini in se vrača konec tedna,predvidevam,da bo uvodno srečanje med Nerom in V potekalo normalno,toda nero se včasih na kakšnega kužka razjezi,če onemu pokažem preveč naklonjenosti.Je pa tudi razumevajoč.Sosed je našel 14 let starega majhnega kužka ko je umrla star žena,ki je živela sredi gozda.Tega Nero tolerira,vendar morda zaradi starosti.Kuža,ki ga imam ogledanega v zavetišču pa ima dve leti n pol,torej je mlajši da se mi nebi stepla.? Nero spi v spalnici, za V pa nameravam napraviti ležišče vsaj za začetek v dnevni sobi,to so stvari in zapleti,ki me skrbijo.Želim tudi,da bi se spoznala ob obiskih v zavetišču,toda pravijo,da ni zaželjeno,da kužki prihajajo v stik z drugimi.No,bom še kaj napisala.Pripravljam se in to resno.Kakšni zapleti pa bi se po vašem še lahko zgodili? Hvala.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #22 : četrtek, 11.08.2011 : 23:06:45 »

S in M tudi vama hvala,pa da grem po vrsti:
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #23 : petek, 12.08.2011 : 00:48:12 »

Poizkusila bom, da se Nero in V srečata v bližini zavetišča ob prisotnosti strokovnjaka.Res je, v primeru, da si ne bosta všeč,nim smisla nadaljevati.Me bo pa zelo prizadelo,kajti izbrani kuža mi je res zelo všeč.Morda bo pravi način spoznavanja pripomogel k sožitju.Zanima me še ali je odločitev,da bi spala vsak v svoji sobi v svoji košari modra ali je bolje,da spita v spalnici oba? Bi se lahko zgodilo,da bi se stepla ko bi jaz zaspala,sicer pa bi se preko dne obnašala normalno.
Nero je navajen ,da je do cca 6 ur sam,sicer pa ima sprehajalca,na katerega je navezan.Gašper bo po vsej verjetnosti prišel z menoj v zavetišče.No,zelo si želim Te nove družbe in upam,da se mi bo želja uresničila.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #24 : petek, 12.08.2011 : 12:38:34 »

Do problemov pride zaradi človeških napak in strahu;
- preveliko fokusiranje na spoznavanje psa drugega z drugim
- prevelik strah oz. pričakovanje fajta

Da se Nero razjezi, če drugemu izkažeš več naklonjenosti je tvoja napaka Wink pes more vedeti, da je num.uno zate, pa vendar vedeti tudi da če  se odločiš drugega psa žnarat, mora to prenest brez problemov Smiley

najbolj pogosto se stepejo enakovredni, torej enako stari in veliki. ni pa nobeno pravilo. ti povem primer iz posestva konj; nemška ovčarka je letela v mojo 50kg psico Shocked    ena druga ovčarka se je spravila na 3x lažjega, mojega najmanjšega člana... obe ti psici imata skupno lastnost; po domače povedano nista čisto normalni  Lips Sealed ( nista prav vodeni in socializirani)   
normalen pes ne bo kar tako sfajtal drugega, če te to potolaži. Wink

največji problem je v ljudeh, ker vse preveč pričakujejo fajt, se ''tresejo'' kaj bo... in potem tako je Roll Eyes

a Nero in V sta oba kastrirana??

Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #25 : petek, 12.08.2011 : 13:28:56 »

Bi kar rekla, ja, da problem naredijo/mo ljudje, ne psi.
Sama nisem imela nikoli težav z združevanjem. Če je situacija bila taka, da je bilo treba pse skupaj dat, so skupaj šli in nisem niti delala scene iz tega. Smo tako nazadnje združevali skupaj 6 psov (ko sva se odločila it živet skupaj) in kasneje sta se pridružila še 2 mladiča (vsak posebej). Pa nismo nikjer znanosti delal. Združevalo se je pa samice (sterilizirano in nesterilizirane) in nekastriranega samca, tako da...
p.s. Edino pravilo je: poznat moraš svojega psa.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #26 : petek, 12.08.2011 : 13:39:49 »

Tista prva srečanja na nevtralnem terenu znajo biti zavajajoča. Lahko se psa na nevtralnem terenu razumeta, doma bo pa ravs. Lahko je tudi obratno - prva srečanja znajo biti katastrofa, pa so čez čas najboljši prijatelji. Pri nas je bilo tako, da je vedno, ko je prišel nov pes bil kakšen od starih nezadovoljen. Se nismo nič sekirali. Tistih, ki se niso marali nismo pustili skupaj samih brez nadzora, pa so se prej ali slej sprijaznili.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #27 : sobota, 13.08.2011 : 00:47:58 »

Nero in V sta oba kastrirana,V je zaenkrat še v zavetišču.Res me je strah, a ne iz odpora kot pravijo nekateri,saj sem odrasla skupaj z psi,doma smo imeli več delovnih (polic) psov,strah me je,zaradi slabih izkušenj,ki morda tudi izvirajo iz tega.Mene je pes dobesedno raztrgal na določenih delih in tudi Nero je bil že napaden-a ljubezen ni minila.nekaj je morda ostalo v podzavesti,toda pri določenih psih imam dober občutek in jim zaupam,ne glede nato,da jih prvič vidim.Tako je bilo s V takoj sem se "zaljubila",ravno tako v Nera,ki smo ga tudi dobili na "čuden"način.Prebiram vaše prispevke,posvetujem se z Nerovim sprehajalcem  in vem,da bom uspela.Če bi pa Nero popolnoma odklonil V imam ogledanega še eneg a o tem kasneje.Meni je pes član družine,ne smem se na preveč psov navezovat,sicer bodo 3 doma.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #28 : sobota, 13.08.2011 : 09:32:53 »

Ko sem se jaz odločala o posvojitvi drugega psa, sem bila tudi v podobnih dilemah. Čip je namreč izredno navezan name, poleg tega je medn jima velika razlika tako v starosti, kot v velikosti ( 8-10 let, 25kg in 15 let, 2,4kg). Zunaj se Čip sicer večinoma dobro razume z vsemi psi vseh velikosti, skrbelo me je le, kako bo odreagiral ko bom psa pripeljala domov. Prosila sem prijateljico, da je prišla na obisk s svojo psico, kar se mi je zdelo vsaj dober približek. Seveda ni bilo težav, dovolil ji je da mu je prešnofala posteljo, igrače, pila iz njegove sklede.
Po novega psa je šel z menoj, tako da je spremljal celotno dogajanje  Wink. Iz varnostnih razlogov sem ju prve dni ločevala dokler sem bila v službi, vendar se je kmalu pokazalo, da sta brez težav sama skupaj. Čeprav je mali iz strahu večkrat zarenčal nanj, se je Čip vedno umaknil. Ampak on je itak tak potrpežljiv, previden in nekonflikten pes.
Spimo pa še vedno ločeno: midva s Čipom v spalnici, Bruno pa v dnevni sobi. Včasih proti jutru vdre k nama  Cheesy, zato ima ob moji postelji rezervno posteljico. In naju s Čipom prav nič ne moti Wink.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #29 : četrtek, 18.08.2011 : 04:08:21 »


Idejo z obiskom drugega psa in psice smo preizkusili.V obeh primerih, je šlo za kužke,ki jih Nero pozna in se z njimi druži. Vse se je dobro izteklo,kaj mislite,da bi sedaj poizkusila z obiskom kužka,ki ga ne pozna dobro in ga občasno le srečuje? No,upam,da bo lastnica pripravljena na sodelovanje.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Drugi pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines