mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:59:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Sobivanje dveh različnih pasem
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sobivanje dveh različnih pasem  (Prebrano 16917 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Graywolf
gost
« : torek, 28.01.2003 : 07:32:07 »

Sedaj imamo pri hiąi nemąkega ovčarja, star je skoraj 5 let. Kuľa je zelo prijazen, neagresiven, ubogljiv in sploh ima vse pozitivne lastnosti nemąkih ovčarjev...

Vendar! pa sem imel pred tem psom rotvajlca, ki pa je na ľalost zaradi človeąke zlobe umrl. Problem je v tem, ker sem se noro "zaljubil" v rotvajlce. zelo mi odgovarja njihov značaj, obnaąanje, samostojnost in če ne drugega tudi njihovi občasni izbruhi trme in trdoglavosti.

Sedaj imam na razpolago več časa kot nekoč in razmiąljam da bi si poleg nemąkega ovčarja omislil ąe rotvaljca, oba bi bila samčka.

Zanima me če ima kdo izkuąnje z sobivanjem teh dveh pasm, ker sta si značajsko zelo različne. Kakąne probleme lahko pričakujem...

Hvala ľe vnaprej vsem za odgovore
Damjan
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #1 : torek, 28.01.2003 : 11:32:46 »

Novi prislek mora biti mladic od dveh do treh mesecev mlad.Rotvailer in NO nista borilni pasmi ampak branilska in ovcarsko/branilska,tako da vecjih problemov zagotovo ne bo,ce se bos od zacetka potrudil in delal kot je prav-
1.kuzka moras tretirati enako
2.naj se cim vec igrata
3.vodilni pes si ti
4.ustvari red in disciplino
5.mladicka pravilno socializiraj,starejsega psa ne zapostavljaj
Lepo se imejte
lp,MAT
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #2 : torek, 28.01.2003 : 14:26:45 »

V vsem se strinjam za Matom.Dodala bi še nekaj lastnih izkušenj, sicer ne z zgoraj navedenima pasmama, ampak z dvema samcema, dalmatincem in šarplanincem.Najprej sem imela samo dalmatinca, ki je bil star 7 let, ko je k hiši prišel šaro, star 2 meseca.Tega si je starejši pes podredil in tudi potem, ko je bil že zelo betežen, se ga je šarplaninec bal.
Problem pa je bil z drugim dalmatincem, ki je bil tako imenovani alfa pes, se pravi rojeni voditelj in si je,ko je bil star 6 mesecev podredil 5 let staro veliko šnavcerko, pri 9 mesecih pa je hotel to narediti s šarplanincem, ki se mu pa, seveda, ni pustil. Takrat, ko se je pretep prvič zgodil, bi ju morali pustiti, da se rangirata, tako pa smo naredili napako in ju ločili, ker je bilo nekaj dni pred razstavo in bi bil dalmatinec ves v luknjah.Po prvem pretepu sta se še prenašala, nato sta se ponovno stepla dan pred razstavo in zopet smo ju ločili. Od takrat naprej sta bila 8 let strogo ločena, kajti zgodilo se je, da sta po nesreči prišla skupaj in takrat to ni bil navaden pretep, ampak boj na življenje in smrt. Zato, Graywolf, pusti psa, da se bosta sama rangirala, če nočeš imeti težav.
lp Cheesy
Logiran
Graywolf
gost
« Odgovor #3 : torek, 28.01.2003 : 15:41:33 »

Hvala vsem za odgovore. Imam le ąe dodatno vpraąanje.

Zanima me, če lahko postane tudi popolnoma podrejen pes, ki pa je sedaj sam v druľini, ob prihodu novinca popadljiv oz. bi se boril za prevlado?
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #4 : torek, 28.01.2003 : 20:07:29 »

V bistvu imam izkušnje samo z sobivanjem dveh enakih pasem, oba sta samca in sta se krasno ujela. Mislim a tudi s takimi pasmami ne bi smelo biti problema, le potrjevati moraš vlogo vodilega in imeti pravilen odnos do obeh, da ne bo kdo ljubosumen. Po mojem bi bilo največ problemov takrat, ko mladič odraste in si skuša prej nadrejena podredit. Takrat možno da pride do pretepa, vendar tako ko pravi Lanabela jhh je takrat najbolje pustiti da se zrangirata in potem ni več problemov.

Opažam pa pri mojih dveh, da sta postala malo bolj samostojna oba odkar sta skupaj, da sta takrat veliko bolj pogumna in si več upata. Tako da bi bili verjetno problemi če bi se stepla s tujim psom, saj bi držala skupaj in kdo ve kaj bi bila tuemu psu sposobna narediti.

lp, Eva
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #5 : torek, 28.01.2003 : 20:37:07 »

Ravno danes sem se pogovarjala z lastnikom 3 mesečnega NO. Namerava imeti pa tudi rotka. Rekla, sem, da se mi zdi ta ''ideja'' zelo fajn.
Rottweiler in NO sta za moje pojme zelo lep par. Ali pa rot pa škot!  Grin Grin

Absolutno se strinjam z ostalimi nasveti tukaj!
Če bo rot prišel k hiši mlad, ga bo nemc lepo sprejel (moral bi ga), možni so manjši zapleti ko bo odraščal, ampak ponavadi je tako, da se psa sama zmenta. Pa še pri samcih se eden večkrat podredi kot pri samicah.
Ko bo rang določen, pa naj ima vodilni pes malce prednosti. Obvezno pri hranjenju... Vsaj tako je pri meni, da dobi ''taglavna'' prva hrano...

Mislim, da ne boš imel težav, zato ti želim enega novega cukrčka k hiši, če bodo pa problemi, pa obstaja tale forum, ne? Wink Kiss
LP, Teja
Logiran
Graywolf
gost
« Odgovor #6 : torek, 28.01.2003 : 20:47:52 »

Ja superca, hvala za vse vzpodbudne besede in nasvete. Sem navdusen nad to stranjo in forumom, zagotovo se bom z problemi se kdaj obrnil na ta forum in na vas.
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #7 : torek, 28.01.2003 : 21:59:07 »

Graywolf,
ja,tudi drugače pri drugih psih podrejeni pes, se zna boriti za prevlado, čeprav verjetno ne bo prvi naredil takega koraka, ampak bo to prepustil novemu psu.  
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #8 : petek, 31.01.2003 : 21:31:52 »

Talija piše:''Takrat, ko se je pretep prvič zgodil, bi ju morali pustiti, da se rangirata, tako pa smo naredili napako in ju ločili,...''
S tem se pa strinjam! Če ne gre ravno za življenje in smrt. Lahko povem svoj primer;
Včeraj sva šle zvečer na sprehod sami z Oxo. Pa vidim da nasproti prihaja labradorka, ki je Oxo že napadla. Svojo sem poklicala ''k nogi'' in ji ukazala poleg, lastnica labke se je pa zmotila (saj je mene navajena sprehajati se z 2 psicama) in je svojo spustila z vrvice(mislila, je da je nek samec) Labradorka se je takoj pognala v mojo, stvar pa sem rešila tako, da sem od Oxe zvlekla labko stran. Lastnica jo je prijela in najprej sem pohvalila Oxino neagresivnost. Kar nekaj časa smo potem tam stale. S priboljški in prigovarjanjem sem dosegla, da je labka celo z repom začela mahat  Grin in je dovolila Oxi, da jo povoha.  Wink

Tako! Psici sedaj sigurno nista najboljši prijateljici, bo pa laže na sprehodih, saj mislim, da če bi ju takoj ločili in odvlekli stran, bi bilo naslednjič še več sovraštva...
LP Smiley
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #9 : četrtek, 27.02.2003 : 20:07:34 »

Graywolf!!
A si že dobil novega druž. člana?? Cheesy

Sem se danes spomnila na to temo, ker sem na sprehodu videla moškega z NO in RW in malim otrokom. Kako so bli slatki za videt!! Mali je imel na vrvici rotka, ki je lepo hodil čisto počasi, NO pa je hodil zraven spuščen. Pa pogledam okoli kje sta mojidve: ojej ena čis nekje na desno, ena zaostaja... Grin Grin ;''Lubike a ne bi šle poleg??'' Grin Grin  Grin

Nemc pa rot sta res tok lep par!! (skoraj kot moji dve Wink Wink)
Logiran
bunka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #10 : nedelja, 18.01.2004 : 21:38:27 »

Zanima me pasma bull mastif sicer sem nekaj že prebral na forumu.Imam dve psički angleški buldog in se zanimam za nakup bull mastifa.Glede bull mastifa me zanima če je agresiven do drugih psov če potrebuje veliko gibanja in če je prijazen do otrok.  Imam majhno trgovinico in psički sta vedno z mano v službi.Zanima me tudi če lahko živi v hiši,ker jaz bi ga kupil zato da bi ga razvajal in crkljal.Nimam veliko časa za sprehode in me zanima če je to bolj lena vrsta psa.
HVALA Grin  Grin Smiley Huh
Logiran
tomzi
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 6


« Odgovor #11 : sreda, 21.04.2004 : 09:58:48 »

Pozdravljjeni! Nekdaj sem sicer že bil vaš član, pa rečmo da sem sedaj čist frišen.

Moje vprašanje je sledeče: Imamo doma shar pei samičko staro 6 let in pol. Imamo željo imeti še enega psa. In to je mlad angleški buldog. Zmeraj smo želeli imeti ti dve pasmi psov.

Bi to šlo! Kakšne probleme bi lahko pričakovali? Ali nam to sploh priporočate ali ne!

Lep dan še naprej Vam želim!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #12 : sreda, 21.04.2004 : 13:09:45 »

Zanima me pasma bull mastif sicer sem nekaj že prebral na forumu.Imam dve psički angleški buldog in se zanimam za nakup bull mastifa.Glede bull mastifa me zanima če je agresiven do drugih psov če potrebuje veliko gibanja in če je prijazen do otrok.  Imam majhno trgovinico in psički sta vedno z mano v službi.Zanima me tudi če lahko živi v hiši,ker jaz bi ga kupil zato da bi ga razvajal in crkljal.Nimam veliko časa za sprehode in me zanima če je to bolj lena vrsta psa.
HVALA Grin  Grin Smiley Huh

Tema o bullmastifih je tu. Pa preberi, potem pa še tam postavi svoje vprašanje.  Wink

Lp Kiss
Logiran
123456
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 150


« Odgovor #13 : petek, 21.05.2004 : 18:50:27 »

živjo!!!

Mene pa zanima kako se ujameta samec in samica skupaj. Namreč čez dva dni dobim samičko, ki je manjša od našega kužija. Zanima me na kj je pri taki vzgoji treba pazit.


LP. Lucija

In hvala za OD.
Logiran
missy
gost
« Odgovor #14 : sobota, 30.10.2004 : 15:35:25 »

ojla!!!
imam eno vprašanje in upam da mi nanj čim prej odgovorite!!!! Huh Huh
doma imam dolgodlakega nemškega ovčarja starega skoraj5 let(18.3. bo 5 let), kmalu pa dobim še pomeranca-nemškega pritlikavega špica, in me zanima če mislite da se bota lahko razumela ali ne saj je NM velik pes pomeranec pa je mejhen za njegovo glavo?Huh?
Logiran
missy
gost
« Odgovor #15 : sobota, 30.10.2004 : 15:36:04 »

pa še to moj pes ki ga imam sedaj je samec, pomeranec pa bo samička
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #16 : sobota, 30.10.2004 : 17:20:48 »

Missy
jaz imam kavalirko, pri mojem fantu doma pa nemskega ovcarja-kar obcutna razlika. Pa se odlicno razumeta. On je kot en tatko,ce se zeli kateri drugi pes priblizati kar znori, tudi ce sta ze od prej prjatla.
Le na zacetku ko je ona prisla k hisi,smo ju najprej spoznali na "nevtralnem" ozemlju, potem pa kot sem ze povedala ni bilo nikakrsnih problemov.

Upam da sem ti kaj pomagala, ce ne pa se kaj vprasaj. Smiley

Pa pa
Janja
Logiran
missy
gost
« Odgovor #17 : sobota, 30.10.2004 : 17:24:33 »

hvala za odgovor vendar mene zanima če bi se razumela z pomerancom ker je to zeloooooooooooo majhen pes!!!!!!že na hrčka je zelo ljubosumen
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #18 : sobota, 30.10.2004 : 18:52:36 »

pomeranec in kavalir sta si zelo tesna glede velikosti Undecided tako da ni tako majhen....kot praviš Wink

lp Nina
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #19 : sobota, 30.10.2004 : 19:13:32 »

pomeranec in kavalir sta si zelo tesna glede velikosti Undecided tako da ni tako majhen....kot praviš Wink

lp Nina

ja se strinjam z nino!!!

naši prijatlji majo bernardinca in pritlikavega pinča pa še činčilo in se razumejo med sabo super!!

papa
Logiran
missy
gost
« Odgovor #20 : ponedeljek, 01.11.2004 : 12:24:57 »

ja samo je tudi odvisno od karakterjev posameznega psa  ne pa samo od velikosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #21 : ponedeljek, 01.11.2004 : 13:16:41 »

Naj se jaz povem svoje izkusnje, upam da bo kaj pomagalo Wink

Najprej smo imeli NO-ja(psicko sicer ze starejso takrat je bila stara okoli 7 let ), nato pa smo kupili se maltezana. Najprej je bila psicka ljubosumna, sicer malemu ni nic naredila, vendar se je videlo, da psa ne odobrava. No pa smo jih privajali korak za korakom in cez nekaj casa sta se ze lepo razumela, ceprav mali nikoli ni No-ke kaj prevec"smerglal" sta se super razumela.
Se je pa poznalo, da imata oba umirjena znacaj(znacaj je zelo pomemben, pri tem kako se bosta psa ujela).

Potem pa je NO umrla in kupili smo Veliko Svicarsko Plansarsko psicko. Zdaj je stara 8 mesecev in se se vedno nista cisto privadila na skupno zivljenje. Svicarka je hiperaktivka, mali pa je umirjen in le, ce je svicarka privezana jih imam lahko skupaj. Vendar se pocasi navajata in sem prepricana, da bosta cez kaksen mesec, dva ze najboljsa prijatelja Wink

V hiso cez nekaj casa pride se Border, bomo videli kako bo slo. Zdi se pa mi, da tukaj niti ni pomembna velikost-bolj znacaj psa.

Lp,Pia

p.s.:Aja, pa se tole. Paziti je potrebno, da se pes, ce je velik ponesreci ne usede na manjsega psa(poznam primer,kjer se je svicar po nesreci usedel na maltezana in mu zlomil tilnik Undecided )
Logiran
missy
gost
« Odgovor #22 : ponedeljek, 01.11.2004 : 14:01:04 »

hvala za odgovor Grin Grin Grin
naš NO je zelo živahen in tudi pomeranec ima zelo živahen značaj in upam da se bosta dobro razumela!!!!sicer je naš pes star že skoraj 5 let vendar je vsako leto bolj igriv in živahen!!!!
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #23 : petek, 22.07.2005 : 14:04:50 »

Mene pa zanima kako bi se razumeli pasmi waimeraner in pa parson jack russel terier obedve samički.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #24 : petek, 22.07.2005 : 15:04:02 »

Joj Weimi, na to vprašanje pa nihče ne ve odgovora. Odvisno kakšna je starejša psica, odvisno kakšna bo mlajša psica,...
Pri meni ni nobenega problema pa sta 2 popolnoma različni pasmi. Kar mi pri enemu fali, najdem pri drugemu Wink
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #25 : torek, 15.05.2007 : 14:15:58 »

Mene pa zanima če ima kdo morda izkušnje z dvemi psi, ko je eden v hiši, drugi pa mora biti zunaj....imamo 6 let staro psičko, ki je v stanovanju, pa se odločamo za nakup še enega psa, ki pa bi bil zunaj, saj bo ovčar (kraški ali nemški - še ne vemo)....kaj pravite ga bo težko navadit, da ne sme v stanovanje, ko pa bo videl vsak dan psičko kako gre lahko v hišo?.....
Logiran
_Donna_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 75


« Odgovor #26 : nedelja, 30.09.2007 : 23:24:59 »

Mene pa predvsem zanima kako lahko lastnik sam pripomore k temu, da se oba psa med seboj razumeta? Mislim, vem, da mora biti "prvi" pes še vedno "prvi", prvi mora dobiti hrano, prvi more skozi vrata, prvi gre v avto, itd., ampak recimo, morata imeti ležišči v istem prostoru, ali raje ne? Je to tudi pomembno?
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Sobivanje dveh različnih pasem
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines