mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:59:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije  (Prebrano 75475 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
s.holms
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #135 : petek, 20.01.2012 : 19:33:33 »

Jana imaš prav in na jasnem sva si, tukaj se ne piše kr neki ampak dejstva in prav je tako Smiley
Moje pisanje je podkrepljeno z dokazi iz uradne spletne strani KZS,toda predsedniki društev se bore malo zanimajo za zapisnike in delo UO če tega ne izpostavijo sram Naša največja napaka so določeni predsedniki klubov ( ne UO KZS), kateri ne mislijo s svojimi beticami; zakaj ne je pa drugo vprašanje  Undecided Nepravilnosti na skupščinah so nekaj najbolj normalnega zadnji dve leti in še enkrat poudarjam, da so po moje za nastalo situacijo in vse nepravilnosti krivi predsedniki klubov in ne organi KZS Sad Statut je napisan tako, da daje neverjetno moč UO in kdo ga je potrdil ? KLUBI! Na skupščino pridejo delegati klubov in jo že po eni uri zapustijo ( glej zapisnik zadnje skupščine); je za takšno neodgovornost kriv UO KZS? NE, predstavniki klubov! Daj človeku denar ter oblast in videl boš njegov pravi obraz Angry Cool
Situacija se bo izboljšala, ko bo zavest predstavnikov klubov poštena, naklonjena kinologiji, psom in ne samozadostnost s funkcijami; bodisi v organih KZS ali samo v matični organizaciji Undecided Do takrat pa moj nasvet:  Lips Sealed
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #136 : sobota, 21.01.2012 : 12:38:10 »

s.holms, žal se moram v velikem delu strinjati s teboj. Sploh tam, kjer govoriš o vodstvih društev in klubov. Jaz bi dodala še druge KZS strukture (sodnike, inštruktorje ... in ostal 'kader'). Mi je pa to, da je veliki večini navzven vse prav, zagotovo nadvse zanimivo, saj po kuloarjih poslušamo vse kaj drugega.

V resnici ni s statutom nič kaj posebnega narobe, le upošteva se ne. Žal je to neupoštevanje videt povsem sprejemljivo za veliko večino slovenskih kinologov. Pač, po sistemu, dokler so drugi vpleteni, nas pač ne briga. Tako je bilo vse do lanskega leta, ko so začeli letet okostnjaki iz omar. Kar naenkrat so začeli 'padat' tisti, ki so še 'včeraj' menili, da se jim to ne more zgoditi, da so v slovenski kinologiji nepogrešljivi in imajo trdne povezave. Kinološka in splošna javnost pa tiho. Po sistemu - ko bomo (če bomo) prišli mi na vrsto, bomo že skočili v luft. Enkrat. Potem nam bodo pa drugi povedali, da se drugič ne splača skakat, ker je tako že xy let, pa bo še nadaljnih xy.

Ampak, ko mal pomisliš, se zaveš, da pa bi le kinologija morala biti nekaj drugega in da je skakanje smiselno, če začnemo takoj vsak sam zase. Predvsem bi morali težiti za več ljudmi, z več elana, z več zamislimi, z novo energijo in pripravljenostjo učiti se in delati s psi in ljudmi. Najprej je vsekakor treba porihtat, kaj je prav in kaj ne - za kinologijo, kinologe in pse, pa tudi za povsem 'navadne' lastnike, na splošno in ne samo za en majhen del. Torej, najprej pravila in spoštovanje le-teh s strani vseh, brez izjeme.

Ko z medijskega stališča gledam zadeve, dobivam iz objave v objavo občutek, da je KZS samo ene par ljudi, predvsem pa dva - predsednik in en podpredsednik. Meni se je vedno zdelo zanimivo predstavljat različne ljudi. Recimo, tiste na Top20 2011 in drugih štengah. Pa tiste, ki so bili povabljeni. Pa razne tekmovalce, pisce strokovnih materialov, razstavljalce, vzreditelje ... Pri sedanjem dogajanju dobi človek občutek, da poleg 'vrha' ni nikjer nikogar, le tu in tam nekaj imen v seznamu legel, pa tu in tam kakšen razstavni ali tekmovalni rezultat. Veliko hvale vodstvu (samemu sebi), uspešnim sestankom, združevanjem, uspešni? skupščini, uspešni izvedbi tega ali onega, izjave vedno enih in istih ... Brez napak. Napak ni. Jih ne opazijo? Smo prekritični, pa rabijo najprej tri leta hudih vzpodbud, da bodo potem v zadnjem letu tega mandata uspeli videti, da je bila storjena tudi kakšna pomanjkljivost? Recimo katastrofa, ker že toliko let in ob mnogih spremembah postopkov v realnosti ni PSD, niti strnjenih in razumljivih opisov sprememb sproti? Pa katastrofa, da januarja 2012 še ni zaključeno leto 2010 in vse do nove skupščine tudi ne bo? Pa to, da imamo kar dva Nadzorna odbora, o njunem delu pa nobenega pojma. In da je kinologe po terenu strah - kdaj bodo zaradi njim ne povsem jasnih razlogov izgubili to ali ono licenco, kdaj bodo izgubili to ali ono prireditev, kdaj bodo izgubili to ali ono pravico, kdaj bo kazenska ovadba vložena proti njim ... In so raje tiho. Kot miške. Da jih ja ne bi kdo opazil. Ker se lahko njihova kinološka pot konča, še preden se je sploh dobro začela. Povsem dopuščam možnost, da vsi samo igrajo svoje strahove in da so v resnici slovenski kinologi nadvse zadovoljni s svojim udejstvovanjem v naši skupni organizaciji, saj se lahko polno izkažejo na vseh, za njih zanimivih področjih, brez vsakršnih ovir na poti, predvsem pa so nadvse zadovoljni z delom izvoljenih predstavnikov te organizacije.

Pri teh zadnjih kolobocijah mi je silno fascinantno, da je mnogim čisto vseeno, za kaj se gre in kam se gre. Bi jih bilo potrebno zbuditi drugače? Recimo, na kakšen klasično slovenski način? Poskusimo:

- Vsi najraje špegamo čez najvišje ograje v soseski. Višja in bolj zaprta je, bolj smo firbčni, kaj se skriva za njo, večje zgodbice se pletejo okrog skritega dogajanja. Ste se v slabih treh mesecih od oktobrske skupščine do januarske objave zapisnika kdaj vprašali, kaj za hudiča bo tako skrivnostnega v njem, da ga ni in ni? Jaz sem prvi mesec še nezainteresirano čakala, potem pa sem se začela spraševati. Čisto po slovensko Tongue. Bila sem na skupščini, videla sem objave v novembrskem Kinologu in pričakovanje, kaj se bo znašlo v zapisniku, je bilo pač zelo veliko. Na podlagi objave o sprejetih poročilih, se mi možnost, da se v zapisniku znajde sklep, ki ga na skupščini nismo sprejeli, sploh ni zdela nemogoča. To se seveda ni zgodilo, misel na to pa je bila zaradi skrivnostnosti pač prisotna, čeprav se je zdaj izkazalo, da brez osnove. Je bilo potrebno vzbujati pri ljudeh take misli? Saj ni v zapisniku nič takega, kar bi bilo treba skrit. Vam je vseeno? Se vas ne tiče? Vas nič ne zanima, zakaj je bil zapisnik objavljen šele na zahtevo 'neposlušnih' nadzornikov, ki se jima istočasno maha s Kazenskim zakonikom? Se je česa kdo ustrašil? Teh dveh ne več priznanih nadzornikov? Informacijske pooblaščenke?

- Zdaj zapisnik je, stara nadzornika nista razrešena, nova pa ne izvoljena po pravlih v Statutu. A se nič ne vprašate, zakaj? A vas nič ne zanima, kaj je v papirjih tako skrivnostnega, da jih stara nadzornika ne bi smela videti, nova pa jih lahko? Ne glede na to, da pravijo, da sta jih tudi stara nadzornika menda sredi leta na vsem lepem smela videti, je zaplet naravnost fantastičen, saj zaradi tega zapleta še vedno niso sprejeta poročila za leto 2010. Po statutu bi lahko kadarkoli med februarjem lani, ko se je zaplet začel, in danes, predsednik KZS sklical izredno skupščino in skupno bi razrešili neposlušna nadzornika povsem v skladu s pravili, ter po volilnih pravilih izvolili druge nadzornike. Vas nič ne zanima, zakaj se to ni zgodilo, temveč se je raje celo leto pinkponkalo v tri dni in se pinkponka še naprej? Zakaj se tudi na zadnji skupščini zadev ni rešilo v skladu s pravili?

- s.holms izpostavlja lansko prekinitev objavljanja zapisnikov sej raznih organov KZS. Sprašujem se, kaj takega je v teh zapisnikih, da jih je treba skrivati pred članicami in javnostjo? Prej so bile brez težav objave sprotne, po začetku zapletov z neposlušnima nadzornikoma so bile objave praktično povsem ukinjene. Vas nič ne zanima, kaj je razlog za tako ravnanje vodstva KZS? Je povezano z obtožbami zdaj že nepriznanih nadzornikov? Lansko pomlad so 'postavili ograjo okrog KZS' in zdaj jo vsak dan višajo. Zakaj nas silijo 'kukat' v tisto, kar imamo člani članic pravico vedeti? Javnost delovanja ene 'odprte' zveze niso vedno višje ograje. Niste nič firbčni, kje so razlogi?

- Na skupščini so bili (najeti in najbrž plačani) varnostniki, ki so varovali ... hm ... koga? Vas nič ne zanima? Ste se kot delegati čutili ogrožene? Pred kom? No, jaz sem se čutila ogrožena ravno s strani teh varnostnikov. Narobe svet? Bi rekla. Varnostniki naj bi varovali. In so. Samo ne nas, delegatov. Koga potem? Pred kom? Za čigav denar? Niste nič firbčni?

Da ne bom samo kritična, je vsekakor veliko tudi za pohvalit. Vendar se bojim, da moje pohvale na 'zvezni ravni' ne bodo tako učinkovite in odmevne, kot pohvale samemu delovanju vodstva s strani prav tega vodstva, pa bom raje pustila še naprej glavno besedo pri pohvalah njim. Bi pa namesto teh tekstov, ki jih pišem v zadnjem letu, veliko raje pisala o novih strokovnih pravilih, o transparentnosti delovanja zveze, o novi zakonodaji in pravilnikih, ki so v pripravi, o mnogih prireditvah, ki se bodo v tem letu dogajale po celi Sloveniji in jih bodo organizirali 'majhni' in 'nepomembni' kinologi ... Na pozitiven način - kako skrbni so do članov svojih članic, kako skrbni so do kinologije na splošno, kako poskušajo implementirati svoja uspešna pravila na vse pse in njihove lastnike v Sloveniji in ne obratno (šlamparije in stroške iz splošne prakse slabih evidenc prenesti na najbolje evidentirane), kako se trudijo za izboljšanje vzrejne politike in prakse, kako smo naredili vse, kar je v naših močeh za zaščito pasemskosti pred nestrokovnim poimenovanjem za pasemskega na strokovnih in laičnih ravneh (oglasi, CRP ...), kako se trudimo, da bi se številka članstva začela strmo višati ... in kako smo pri tem uspešni iz dneva v dan bolj.

Verjamem, da smo vsi že do konca naveličani negativnih novic (in strahov, kaj nas kot lastnike psov in kinologe osebno čaka jutri) ter spletk, vendar se zadeve ne bodo uredile same od sebe. Brez informacij in brez našega lastnega razmišljanja pa se kot posamezniki in kot povezani v zvezo bolj in bolj oddaljujemo od rešitev. Informacij pa ni. Jaz nisem tista, ki informacij ne dajem. Zanje se bomo morali vsi obrniti na tiste, ki jih imajo, pa jih skrivajo za vedno višjimi ograjami.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #137 : sreda, 25.01.2012 : 20:12:33 »

Z veseljem obveščam vse, da je KZS končno dala na svojo spletno stran protokol ob ogledu legla in s tem povezane obrazce. KLIK (spodaj)
Poleg tega je ukinjeno plačevanje kilometrine tetovirnim referentom na roke.
Zdaj čakamo še na konkretne in strnjene podatke (protokol Wink) o novem načinu označevanja in cepljenjih pasemskih psov, ker ne verjamem, da je dovolj, da o tem kaj izvemo šele takrat, ko tetovirni referent že pride pogledat leglo.
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #138 : četrtek, 26.01.2012 : 04:53:13 »

vse lepo in prav samo "podražilo" se je vse za 20%

zakaj??? ker, če nam (vzrediteljem) račun izdaja kinološka, mora kinološka bythebook na svojo storitev obračunati še 20%DDV.  Angry

tole bi zelo lepo lahko "delovalo", če bi bili tudi vzreditelji lahko zavezanci za DDV (ja ja tudi fizična oseba je lahko zavezanec, ne moreš pa izstavljat računov in registrirati dejavnosti). jaz bi namreč Z VELIKIM VESELJEM registrirala dejavnost vzreje ... samo dvomim, da bi bila mama država navdušena nad mojim minusom vsako leto  Grin Grin Grin Grin

Logiran
bruno188
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #139 : četrtek, 26.01.2012 : 21:49:40 »

No, KZS nam je podražila tudi čipiranje mladičev, ki je bilo ob cepljenju proti nalezljivim boleznim pri večini veterinarjev brezplačno, zdaj pa bo vzreditelje stalo skoraj 25 € po mladiču:

Ceno cepljenja proti steklini, ki je enaka po vsej državi, oblikuje posebna komisija za cene pri veterinarski zbornici, potrdi pa Vurs, prav tako jo potrdi devetčlanski svet uporabnikov pri kmetijskem ministrstvu (v njem so trije veterinarji). Do konca preteklega leta je cena poleg samega cepljenja vsebovala tudi takso in stroške identifikacije (čipa), registracije in enotnega evropskega potnega lista za pse, po sistemu solidarnosti razdeljene na osem let. To pomeni, da lastnik na novo cepljenega psa ni plačal celotnega stroška čipa in knjižice v enem letu, ampak v osmih. Strošek cepljenja je znašal 28,73 evra, skupaj z dvajsetodstotnim davkom in 41 centi pristojbine oziroma takse 34,89 evra. Kinološka zveza Slovenije in druge organizacije civilne družbe so bile po besedah dr. Zemljiča tiste, ki so zahtevale odpravo sistema solidarnosti, zato so z letošnjim letom uvedli spremembe. »Sistem vakcinacije, identifikacije in registracije smo razdelili na posamezna opravila in takšen sistem predlagali Vursu. Vakcinacija danes lastnika psa stane 25,84 evra (z davkom in pristojbino 31,42 evra), za čipiranje, registracijo in potni list pa plača zgolj ob prvem obisku 24,92 evra (plus DDV).«

 Vir: Prijatelj ali molzna krava?

Delo, 09.01.2012
s tem, da so steklino pocenili za 3,47 €…..    Undecided
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #140 : četrtek, 26.01.2012 : 22:12:21 »

V pomoč - eno temo o tem že imamo - Priporočena cena prvega cepljenja s strani KZS - KLIK
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #141 : četrtek, 26.01.2012 : 22:51:06 »

daj prestavi res tole tja prosim ... da bo bolj pregledno Smiley (predno komentiram  Grin Grin)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #142 : četrtek, 26.01.2012 : 23:00:12 »

Citiraj ga tja, pa bo. Smiley
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #143 : ponedeljek, 30.01.2012 : 10:02:30 »

Da je obstoječi PSD za na smetišče zgodovine, očitno dokazuje tudi tole:

Pravilnik o strokovnem delu KZS
95. člen
Kinološka zveza Slovenije objavlja letni načrt prireditev najkasneje do 15. decembra tekočega leta za naslednje leto. V načrtu morajo biti navedene vse državne in mednarodne prireditve, ki se bodo v naslednjem letu organizirale na ozemlju naše države.

Danes smo 30. januarja 2012, pa za leto 2012 v koledarju prireditev še vedno piše tole:

Koledar prireditev za leto 2012 je v pripravi.
vir http://www.kinoloska-zveza.si/sl/razstave/seznam/
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #144 : ponedeljek, 30.01.2012 : 10:42:33 »

za razstave ti lahko napišem, da so gor vse (in to že kar nekaj časa) ... za ostalo pa nisem pravi "naslov".

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #145 : sobota, 04.02.2012 : 09:21:29 »

Koledar prireditev končno je - KLIK
Logiran

s.holms
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #146 : nedelja, 05.02.2012 : 17:05:43 »

Prireditve - končno Shocked
Zapisniki sej UO od 2011 do danes -  Tongue
Zapisniki sej KSV -  Tongue
Reakcije društev, klubov, pasemskih organizacij, LKD-jev - Lips Sealed
Zato je ta stavek še kako na mestu : Kinologija to sem jaz!!!!!!!!!!!!!!!! Undecided Cool
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #147 : sobota, 11.02.2012 : 08:17:43 »

Spet smo že skoraj v sredini meseca in legla niso posodobljena.. Roll Eyes

Pa jaz ne razumem a je res tako težko ukucat tista legla na začetku meseca al kaj??
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #148 : sobota, 11.02.2012 : 16:43:48 »

alexy, seznam legel je od 15. do 15. v naslednjem mesecu Wink
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #149 : sobota, 11.02.2012 : 17:23:47 »

Od kdaj že? Zgoraj piše legla 1/2012 - iz tega sklepam, da se objavljeno nanaša na januar 2012..
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines