mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 21:39:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Poskok, trzanje, lizanje
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Poskok, trzanje, lizanje  (Prebrano 10590 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #15 : četrtek, 07.04.2011 : 20:03:41 »

polly, se da pogledat, videi delujejo. Hmm, meni deluje kot zelo živčna muca (mimogrede, čuovita je  Smiley), najverjetneje ima res nevrološke težave. Nisem pa še v živo videla kaj takega.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #16 : četrtek, 07.04.2011 : 20:28:11 »

Nene, pri nas ni takole. Hvala za linke, polly. Z ušesi tudi skoz trza. A so čista, nima kakih črnih pik not (garje)?
Logiran
polly
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #17 : četrtek, 07.04.2011 : 21:27:53 »

Tudi ušesa ima čista. No, k sreči tega ne dela skozi - samo ob "napadu". 
Logiran
dEana
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #18 : sobota, 30.04.2011 : 23:08:19 »

Takole trzanje po hrbtu ima moja Pika, od prebolenega parvo virusa. Poleg tega ima še nestabilno hojo, zadnjio del ji zanaša. In to je nevrološka motnja, pri moji.
Logiran
MaksiMaša
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 919


« Odgovor #19 : ponedeljek, 11.07.2011 : 15:57:05 »

Šele zdaj sem opazila tole temo in se v njej prav našla.

Doma imamo Maksa. Mačka, ki se mu je tako stanje, kot ga opisuješ, začelo pojavljati danes 8 dni nazaj. Pravzaprav prvič na nedeljo zvečer. Kar naenkrat ga je prineslo izza ovinka, z nekim posebnim pogledom v očeh, sedel je, se hitel histerično lizati, kamor je padlo, poskočil za nekaj metrov stran, spet sedel, se lizal, bobnal z repom, trzal s celim telesom, šibal spet malo stran na pult, se energično stegnil in odložil glavo, spet malo polizal.... Prav ni bilo konca. Najprej sem mislila, da ga je morda kaj pičilo, ga odnesla k sebi na posteljo, mu malce prigovarjala, ga nežno mirila, božala, pa se je malo umiril. Čez čas je bila slika enaka in tako sva delala celo noč.

Naslednje jutro sva nemudoma šibala k dr. Matku in tam izvedela, da gre lahko dejansko za pik žuželke, ker mu po fizičnem pregledu in dolgem svetenju v obe očesi, ni manjkalo prav nič in je bil priden, umirjen, morda malo prestrašen, a orientiran in ok.

Vendar pa bi lahko tako stanje nakazovalo na sledeče: ali pretirano visok ščitnični hormon, ki sicer povezuje tudi pretirano ješčost pri mački, kar pri nas sicer ni ravno, ali začetke epileptičnih napadov, ki se prav nič ne razlikujejo od napadov pri človeku ali event. psu, le da mačka rola okrog in okrog, ko so napadi v popolnem razmahu. Začetki tega pa pogosto, če že ne praviloma, izledajo tako, kot si opisala in tako, kot sem pri našem Maksu videla jaz. Zraven poleg trzanja še stresajo z glavo in delujejo noro nervozni. Stanje se lahko kmalu umiri in ni jasnega ponavljajočega vzorca. Pri nas npr. je bilo cel ponedeljek, ko sva se vrnila iz veterine, vse ok v torek proti večeru pa ga je znova pograbila nervoza, šibal je sem in tja, se histerično lizal, stresel tu in tam z glavo, legal in spet bežal in se celo skrival za kavč, kar poprej ni počel. Da mi je skoraj počilo srce, kako ubogi je deloval in celo na ostalo bando, pasje-mačjo, je renčal in pihal, v enem primeru je pihnil celo name. Pa znova kak dober dan....itd.
Navodila od doktorja imam enaka, kot ti. Opazovanje, morda kak video, kot si ga ti že posnela, sem pa dobila za domov še ampulo Apaurina, injekcijo in brizgo, v kolikor bi se kak tak"napad" zgodil pre hudo, premočno, da se mu da 1 ml v ritko in se ga pomirjenega pripelje na odvzem krvi in nadalnje zdravljenje.
Skrbi me!
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Poskok, trzanje, lizanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines