mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 10:03:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Maščobne bule pri psih?
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maščobne bule pri psih?  (Prebrano 33483 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« : sreda, 11.12.2002 : 09:28:47 »

Hej hov! Smiley Smiley Smiley
Včeraj zvečer smo pri našemu šnuciju opazili na vratu (na hrbtnem delu) čudno bulo.Ne boli ga in ni trda.Pa tudi na koži ni opaziti nobenih sprememb,če bi slučajno šlo za pik žuželke.Sicer je zelo odlakan,ker ga novo friziranje komaj čaka,tako,da bula zgleda še večja.
Ima kdo izkušnje s podobnimi zadevami? Huh Huh ???Naj počakam na striženje,da vsaj vidimo,koliko je dejansko velika ta stvar( za zdaj zgleda nekje 8cm) ali naj grem do zdravnika.
Vsa stvar me spominja na maščobno bulo,tako,ki se lahko pojavi tudi pri ljudeh.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #1 : sreda, 11.12.2002 : 09:40:42 »

Ojla.

Mi mamo iste težave z dobermanom. Se mu pojavi bula in čez nekaj časa izgine. Bili pri veterinarju, pa ni vedel nič konkretnega, razen to da bi moral rezati za avtopsijo... vendar mu je v tem času bula že izginila. Psa tudi nič ne boli in ga ne moti. Mislim pa da gre čisto za isto stvar kot pri tvojem šnauciju. Pojdi do veterinarja da ti on pove kako in kaj. Se mu pa vsake toliko časa pojavi in enostavno potem tudi izgine, vendar vsakič na drugem mestu in isto ni "trda".
Tudi jaz ne vem kaj bi blo vzrok temu?Huh

LP Tjaša
Logiran
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #2 : sreda, 11.12.2002 : 10:13:56 »

Moj prijatelj je imel velikega snaucerja in se mu je tudi pojavila taksna bula, kot jo opisujes. Na otip je bila kar velika in dokaj trda in se je pod kozo premikala, ce si jo prijel. Veterinar je rekel, da je to zamasena lojnica in je nenevarna, vendar se da operativno odstranit. Se mu je pa pojavilo to ko je bil kakih pet let star. Tudi mojemu teriercku se je na stara leta to pojavilo. Vprasaj veterinarja, ce bi lahko bilo pri vasem kuzku isto.

Lp, Miska
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #3 : sreda, 11.12.2002 : 19:54:19 »

Tudi pri mojem se je pojavila takšna bula na vratu. Bila je trda na otip, in se je malo premikala. Najprej sem mislila da je reakcija od cepljenja, ker je bil en dan peden se je pojavila cepljen. Sem ga že hotela peljati k veterinarju, ampak sem potem opazila da se mu zmanjšuje in sem kar počakala in je potem dokončno izginila. Zgleda, da je to kar pogost pojav. No to je bilo pred kakšnimi dvemi leti, ko je bil star dve leti in od takrat naprej se ni več pojvila.

Lp
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #4 : četrtek, 12.12.2002 : 08:57:33 »

Veterinar ugotovi, če je to maščobna bula ali kaj drugega.
Če je maščobna bula, se lahko operativno odstrani, vendar se rada ponovi, lahko še večja. Če je pes že starejši in lastnika z estetskega vidika bula ne moti(razstave), ni primerno operirati, predvsem zaradi narkoze, ki je v starih letih nevarnejša od bule. Mojemu prejšnjemu psu so se v starosti te bule kar množile, ena (na trebuhu) je bila večja, pa manjša, pa mehka, pa trda. Mi smo se odločili, da jih ne bomo tikali in do njegove smrti niso povzročale težav.
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #5 : četrtek, 12.12.2002 : 09:59:01 »

Hej hov! Smiley
Mislim,da se bom kar odpravila k veterinarju,preventivno.Danes je bula za spoznanje manjša,vendar je otrdela.Upam,da res ni kaj hujšega!! Cry Cry
Z estetskega vidika pa se ne sekiram,samo,da bi bil moj kuža zdrav.Je še premlad za razne bolezni!!
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #6 : četrtek, 12.12.2002 : 10:30:52 »

Moj starejši mešanec med labijem in prinašalcem ima eno tako bulo že kr več kot eno leto. Mislim da ni maščobna ali pač, uglavnem kar naenkrat se mu je pojavila, zrastla do določene veličine in ostala. Ima jo na boku,  bolj spodaj proti trebuhu, si je ne grize, ga ne boli in tudi drugače ga ne moti, je pa mali gibljiva pod kožo. Sprva smo mislili dat operirat, ampak je star 12 let in bi bla kriza pri narkozi, tako da smo se odločili da ga ne damo operirat, saj ga nič ne moti in bo tako z nami še kakšno leto tudi z bulo, iz narkoze pa nevem če bi se zbudil 100%  Huh. Ima pa kar nekaj takih bul njegova mama, labradorka, ki je stara 14 let, tako da me to ne skrbi.
Operirat bi dala samo v primeru, ki ga je mela soseda s svojo ovčarko, ki je stara 10 let, ta ima bulo na istem mestu in si jo je zgrizla in odprla en dan. Sosedje je niso peljali k veterinarju in sm bla jezna. S psico je sicer v redu, ampak nevem kako se je zaraslo, je pa ven šla sama tekočina.
Psica se ne pusti niti pogledat tko da nč nevem kako je z rano Huh.

LP,
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #7 : četrtek, 12.12.2002 : 13:07:15 »

Mojemu barku se redno delajo hematomi po kakih cepljenjih, doslej smo mu rabili samo enkrat punktirat, ker hematom ni izginil. Vedno so bili recimo za prepeličje jajce veliki.

kolikor sam vem, se da večino teh bul punktirat ob lokalni anesteziji. K veterinarju je pa treba it, če ne drugega zato, da pove za kako tvorbo gre (ali gre za podkožno maščevje, tumor ali kaj tretjega).
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #8 : četrtek, 12.12.2002 : 13:21:35 »

Ravnokar sva nazaj od veterinarja.
Pravi,da so veliki šnavcerji podvrženi novotvorbam,ampak zaenkrat ne kaže na to.Bula ni lokalizirana ,ampak dokaj razpršena,tudi ne drži se - ne kože ne mišičevja,je nekje v podkožju.Moram ga opazovat in po striženju pripeljat nazaj na pregled,če bi bilo treba operativno pregledat tkivo. Cry
Obstaja tudi možnost,da je hematom od injekcij,ki jih je dobil kakšen mesec nazaj,ko je imel virozo.Upam na najboljše, v tolažbo mi je to,da vas je kar nekaj imelo podobne probleme,pa je vse O.K.!!
Držite pesti!
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #9 : petek, 10.01.2003 : 15:23:46 »

Hej hov!

En mesec je minil odkar je Tobek dobil prvo bulo na vratu.Po dveh obiski pri veterinarju,sem upoštevala njihov nasvet,da naj malo počakamo,da vidimo kaj bo...Ko me je minila začetna panika,sem res čakala.Čez nekaj dni je nastala še ena,malo nižje.Potem je bil še cepljen in je kljub masiranju nastala še ena(!!!??) malo nižje... Huh Huh
Tako je sedaj izgledal že kot trogrba kamela Tongue... Na sprehodih so ga vsi pomilovali:"bogi kuža...."
Pred par dnevi pa so vse tri začele izginjati in skoraj niso več vidne,samo otipajo se še .
Sklepam,da je to nastalo zaradi ovratnice,ki je povzročila nekakšno mašitev lojnic.Zdaj mu že cel mesec doma ovratnico snemamo,pa tudi drugo smo kupil,malce mehkejšo in lažjo. V ponedeljek greva spet se pokazat k veterinarju,me zanima kaj bo ugotovil...
Tako verjetno operacija res ne bo potrebna!
Juhuhu!!! Grin Grin Grin Grin
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 28.04.2005 : 18:21:47 »

Moj mali ima komaj 5 mesecev. Danes sem otipala za pest veliko bulo na zacetku vrata na hrbtni strani in se eno malo ob rebrih. To je moralo zrast cez noc, ker je res Ozzy zelo odlakan ampak tudi zelo cartan in ni sans da se kaj takega nebi opazlo... Veterinar je rekel, da je najverjetneje lipom. Je to ta mascobna bula o katerih govorite? Mene prav panika grabi. Je trda in pod kozo. Psa ne boli, mi je pa malo cudno, da dobi to kuza, ki je se tako mlad. Veterinar se je obnasal kot da govori o nemalignem raku...
Prosim naj mi kdo poda kaksno izkusnjo in informacijo. zdaj moram cakat ce se bula veca ali manjsa in ni prav nic prijetno, saj sem sama en troglodit v zvezi z vedenjem o teh stvareh.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 28.04.2005 : 18:26:44 »

Ozzy, je bil mogoce pred kratkim cepljen?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #12 : četrtek, 28.04.2005 : 18:39:00 »

ne ni bil cepljen, pred 3 tedni je dobival inekcije b kompleksa, ampak to je res ze dolgo nazaj (3 tedne)... ta bula pa je zrastla cez noc, oziroma sta zrastli cez noc...
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #13 : četrtek, 28.04.2005 : 20:59:08 »

Ozzy, se je pesjan kam butnil - v igri ali kaj podobnega?
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 28.04.2005 : 21:04:12 »

maja01 ne ni hematom, smo bli na pregledu Sad
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Maščobne bule pri psih?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines