mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 19:37:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74675 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #285 : torek, 23.08.2005 : 17:07:18 »

'primer3.  človek mirno  hodi po parku ima slabotno srce  ...  iz  za ovinka  se  pripodita  dva  majcena kužka... se jih ustraši->  mu odpove  srce -> umre'

ne pozabimo na primer4. človek mirno hodi po parku, ima slabotno srce, mimo pride majcen kužek in začne renčati. ->Človeku od smeha odpove srce.

(sori, nisem se mogla upreti  Grin )
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #286 : torek, 23.08.2005 : 17:30:04 »

Sele zdajle sem videl. Bral sem primer ko je clovek izival psa in ga je ta ugriznil. Lastnik psa je bil oproscen, ker, ce nebi bilo povoda on nebi napadel, zato si je sam kriv, lastnik pa tega ni mogel predvideti-pise tu na mojpes

Ne clovek-pes, marvec pes-pes. To me zanima.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #287 : torek, 23.08.2005 : 17:55:49 »

Ce je pes napaden in lahko v obrambi zgrize cloveka, potem zagotovo lahko zgrize tudi psa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #288 : torek, 23.08.2005 : 18:06:34 »

Se enkrat, preberi, ne razumes, kaj me zanima.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #289 : torek, 23.08.2005 : 18:30:22 »

...vendar pa moj pes nikoli v zivljenju ne bo grizel ljudi, ker ga solam samo na lep nacin...

In to je po tvojem zadostni razlog, da tvoj pes ne bo nikoli ugriznil cloveka?

Nanook, ne vem, ce tole pomaga, vendar vseeno:
Imam primer, ko se je moj pes stepel z drugim. Moj je bil spuscen, kar je bila moja napaka. Nasproti mi pride dedek, ki je imel psa privezanega za kolo (drog, ki drzi gumo), sam pa je hodil ob kolesu. Zadaj (nezavarovano na prtljazniku) je imel dedek svojega vnucka (2-3 leta). Ko je moj pes videl drugega, je pritekel do njega in se ustavil na enem metru ter ga opazoval. Drugi pes je skocil v mojega in ga podrl na tla. Ob tem je kolo padlo po tleh in se dricalo po otroku, katerega sem jaz pobrala, medtem ko sta se psa tepla (spet moja napaka-bi morala poskrbeti za psa). Moj je bil vecino casa v podrejenem polozaju, saj sem drugega psa potegnila z njega. Ob tem pa je moj nekako ranil drugega psa v oko (mislim, da ni bil ugriz). Ob vsem tem sem bila kriva jaz, ker svojega nisem imela na povodcu. Ne glede na to, da dedek ni imel nadzora nad psom in da je njegov pes napadel. Jaz sem imela tudi prico dogodka, vendar ni pomagalo. Kasneje smo izvedeli, da imajo psa vecino casa na verigi in ga le redkokdaj peljejo na sprehod in da je imel zgodovino pretepov z drugimi psi, kar pa same situacije ni spremenilo. Kriva sem bila jaz, ker je bil moj pes spuscen.

Me pa zanima nekaj. Kaj ce bi moj pes hodil poleg mene in bi se zgodila taka zadeva?  Bi bila se vedno jaz kriva, ob tem, da bi bil moj pes na poleg spuscen, drugi pa privezan, vendar ga lastnik ne bi obvladal?

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #290 : torek, 23.08.2005 : 18:39:29 »

Meni je bilo enkrat razlozeno nekako tako-pes, ki ugrizne, je nevaren->mora nosit nagobcnik. Ker je ugriznil, ocitno nagobcnika ni imel, je pa avtomaticno kriv. Povodec naj tu ne bi igral kake vloge. Cela zmeda...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #291 : torek, 23.08.2005 : 18:41:55 »

Načeloma naj bi veljalo tako: če je en pes spuščen drug pa privezan, je kriv ta ki je spuščen, tudi če prvi napade tisti, ki je privezan. (navsezadnje se odvezani vedno lahko umakne če se hoče privezani pa ne) No njegov lastnik pravzaprav.  nekako tako, kot je vedno kriv lastnik odvezanega psa, če ga povozi avto, ne glede na okoliščine.
5src: če bi ga imela na poleg se to ne bi zgodilo, ker tvoj ne bi mogel izzivati (beri stati na en meter in gledati drugega) Če bi bila še malce bolj previdna, bi šla s svojim mimo sumljivega psa v rahlem loku, kar bi privezani pes razumel kot sporočilo, da mu tvoj nič noče.

Tisti, ki mislite, da se pes lahko brani in pogrize človeka, ki ga draži ali vdre na njegovo ozemlje se pa kruto motite. Če ti pride vlomilec na ograjen vrt ali v bajto pa ga pogrize tam zaprt tvoj pes, zanesljivo odgovarjaš zato na sodišču. Ali boš plačal ali ne je odvisno od sodnika, a če je pogrizeni otrok (recimo da gre rabutat in pade z drevesa) si zanesljivo oplel.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #292 : torek, 23.08.2005 : 19:10:00 »


Tisti, ki mislite, da se pes lahko brani in pogrize človeka, ki ga draži ali vdre na njegovo ozemlje se pa kruto motite. Če ti pride vlomilec na ograjen vrt ali v bajto pa ga pogrize tam zaprt tvoj pes, zanesljivo odgovarjaš zato na sodišču. Ali boš plačal ali ne je odvisno od sodnika, a če je pogrizeni otrok (recimo da gre rabutat in pade z drevesa) si zanesljivo oplel.

Ja  , tole je tudi zanimivo. Wink Nekakšna približno takšna zadeva se je zgodila moji sestrični.  To, sem že omenila  , da ima  eno  nevrotično-nevzgojeno malo ščene Yonny-ja pri hiši( baje ,je pinč-  mix, pasma Roll Eyes). No in lepega dne  se je v njeno  okolico pripeljal akviziter, kateri je prodajal otroške knjigice....In kot je pri njej navada..  radio do konca naglas vrata iz terase odprta na stežaj..... in tako je akviziter vstopil v hišo, ni pa pričakoval Yonny-ja, in tako ga je malo nevrotično ščene  obgrizlo do krvi.   Cool  "Dedec" jo je tožil, za poškodbe, strah...  ( in ne vem točno kaj še)...  Uglavnem, tožbo je dobil.  Kljub temu  , da je  dejansko  vstopil v njeno hišo nepovabljen Tongue.... 

Pa mislim , da  je bila  še ena podobna situacija( točno kje ne vem).  Vlomilec  , ki je  prišel  v stanovanje skozi pasja vrata, si že nabral svoj plen na sredino dnevne sobe, potem pa hotel odnesti, sta mu pa pot  zaustavila  dva dobermana.  Vlomilca, so  našli  čez  teden dni lastniki, na kuhinjskih elementih ....  čisto na koncu( dehidriran, v lastnih iztrebkih.....)  , psa pa sta ga baje stražila celo tako , da sta  se menjavala pri hrani... hranila pa naj  bi ju  pa neka soseda, kateri se je čudno zdelo zakaj  se  iz dneva v dan psa menjujeta pri hrani.....  na  koncu  so baje lastniki  mastno plačali  zaradi svojih čuvajev..(  pozna  kdo to zgodbo  bolj natančno Huh)
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #293 : torek, 23.08.2005 : 19:13:47 »

Jaz se zavedam, da bi mogla biti v tej situaciji bolj previdna in sem prevzela krivdo.

To da pa tisti ne bi napadel, ce bi bil moj na poleg se pa ne strinjam. Velikokrat se je zgodilo, da sem imela psa na povodcu pa je pes vseeno napadel pa ga moj ni izzval.

Nasi zakoni glede teh zadev so pa po mojem mnenju butasti. Glede na to, da so mi nasi zakoni skoraj na vsakem podrocju malo cudni, me to niti ne preseneca prevec.

Tisti drugi primer je bil v Ameriki nekje (se mi zdi). Tam se pa sploh samo tozarijo med sabo, me pa sploh ne preseneca.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #294 : torek, 23.08.2005 : 20:04:56 »

Da ne bodo samo strasne zgodbe....Danes sem dozivela prav prijetno stvar in sicer veselje otroka in njegovo sproscenost ob mojem velikem psu.Na sprehajalni poti sem namrec srecala mlado mamico in njeno puncko ,ki je lih zacela veselo korakat po svetu.S sabo sta imeli koker spanjela.Pa sem mamico vprasala ce lahko pustim mojega psa ,da bi se igral z njenim in je takoj privolila.Psa sta se podila okoli ,ona pa puncke sploh ni panicno vzela v narocje,se pospremila jo je zraven obeh psov.Ko je moj prisel zraven in jo povohal ga je taknila po smrcku,ga prijela in hodla zraven.Ob vsem tem se je pa tako preserno smejala,sploh ko se je Klark kot divje prase valjal po travi Grin Grin
Kaj vse lahko dosezemo ,ce se lastniki znamo pravilno obnasat.Kaj nas pa stane, da lepo vprasamo, ce se lahko igra z drugim psom in ce ga pravilno socializiramo tako da mu nobeno zivo bitje v nasem okolju ni tuje.
Naj pripomnim da sem bila vedno zraven,le zato ker se bojim da je moj velikan ne bi po nesreci prekucnil,puncke namrec.
Lp
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #295 : torek, 23.08.2005 : 20:28:01 »

Tisti, ki mislite, da se pes lahko brani in pogrize èloveka, ki ga draži ali vdre na njegovo ozemlje se pa kruto motite. Èe ti pride vlomilec na ograjen vrt ali v bajto pa ga pogrize tam zaprt tvoj pes, zanesljivo odgovarjaš zato na sodišèu. Ali boš plaèal ali ne je odvisno od sodnika, a èe je pogrizeni otrok (recimo da gre rabutat in pade z drevesa) si zanesljivo oplel.

Primer je ko je clovek drazil psa, ki ga je nato ugriznil. Lastnika je tozil in je sodisce(slo) odlocilo, da ceprav ni bil privezan lastnik ni mogel predvideti situacije in ker je dal toznik povod lastnik ni kazensko in ni odskodnisko odgovoren.
Drugi primer- Akvitizerka je vstopla na posest in jo je pes ugriznil. Sodisce(slo) je odlocilo, da je lastnik z dvema opozorilnima tablama in z privezom psa dovolj zagotovil varnost in zato ni odgovoren za napad.
Res pa je, da je tudi primer ko je otrok sel rabutat, pes ga je ugriznil in je bil kriv(vrjetno ker je bil otrok)
tukaj je sodna praksa slovenskih sodisc, da ne bote mislili, da vas pes v sloveniji ne sme ugriznit vlomilca(nismo v ameriki)
http://www.mojpes.net/modules/news/index.php?storytopic=90
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #296 : torek, 23.08.2005 : 21:11:15 »

Citat
Kaj nas pa stane, da lepo vprasamo, ce se lahko igra z drugim psom...

Malo za salo, malo za hec:
Cena-ranjen je cloveski ponos ali povedano drugace "jaz imam pa vecjega kot ti, na na, na na na". Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #297 : torek, 23.08.2005 : 21:24:16 »

In to je po tvojem zadostni razlog, da tvoj pes ne bo nikoli ugriznil cloveka?


Primerna, pravilna, dosledna, pozitivna, dobra, nacrtovana vzgoja, dobra socializiranost, dejstvo, da poleg tega, da se nobeden moj pes ni bil napadalen in da ta niti ne ve kaj je napad, sem preprican, da ne bo napadel, lahko pa se ti nastejem dodatne razloge ce zelis.

Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #298 : torek, 23.08.2005 : 21:38:49 »

Primerna, pravilna, dosledna, pozitivna, dobra, nacrtovana vzgoja, dobra socializiranost, dejstvo, da poleg tega, da se nobeden moj pes ni bil napadalen in da ta niti ne ve kaj je napad, sem preprican, da ne bo napadel, lahko pa se ti nastejem dodatne razloge ce zelis.



kaj pa ce bi kdo tebe napadel? bi te bil peso pripravljen braniti ali ne?
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #299 : torek, 23.08.2005 : 21:57:46 »

Tezko je oceniti, ker se nisma bila v takem polozajo, vendar zadnjic je skocil rott proti mojem in je moj odskocil, mozno, da bi se vrnil, ce bi me grizel, mozno da ne. Pa zdajle je se mladicek in na eni drugi temi ste mi napisali, da bo se pridobil na samozavesti ko bo vecji. Zdaj je pol manjsi od rotta pol bo pa lahko enako ali pa malo vecji kot rott.
Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines