mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:26:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74319 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #345 : sobota, 20.09.2008 : 16:03:02 »

Boljše in tudi manj nevarno kot solzivec je poprov sprej ali pepper spray. Se ga dobi tudi pri nas. Solzivec pa lahko povrzoči tudi slepoto.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #346 : sobota, 20.09.2008 : 16:05:50 »

Aja, pa pravi solzivec je prepovedan in če vas kdo prijavi, da ste z njim pošpricali psa boste imeli tudi vi težave saj ga lahko uporablja le policija.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #347 : sobota, 20.09.2008 : 16:18:08 »

Boljše in tudi manj nevarno kot solzivec je poprov sprej ali pepper spray. Se ga dobi tudi pri nas.
Kje pa se ga dobi? Pes za tem ne postane še bolj napadalen?

Lp Teja
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #348 : sobota, 20.09.2008 : 18:48:55 »

Deluje približno isto kot solzivec le da ni tako zelo močan kot solzivec. Ampak če zeliš samo odgnati psa je uredu, saj ni potrebno da se pes še dva dni zvija od bolečin in da ga vse peče. Dobi se ga pa v vojaških trgovinah.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #349 : sobota, 20.09.2008 : 22:12:28 »

Uf, ne na solzivec še pomislila nisem, saj se mi zdi rahlo prekruto. Zato pa sprašujem za ta sprej, ker je bolj blag. Me pa skrbi, da ne bi pes postal še bolj napadalen, če bi uporabila katerega od sprejev.
Hvala za odgovor,
Lp
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #350 : sobota, 20.09.2008 : 23:05:12 »

Hm, to ti pa ne znam povedati. Čeprav mislim, da ne, ker če pomisliš pes v tistem trenutku doživi šok in se ustraši in po moje zbeži saj ne ve kaj ga je doletelo. Nekatere uporabljajo tudi lak za lase, če moj samo zavoha lak za lase začne smrkat in prhat in leti ven iz kopalnice. Sklepam, da bi bila reakcija pri poprovem spreju podobna, da se psa odžene. Po moje je bolj nevarno, da postane bolj napadalen če kričiš, mahaš z rokami ali celo brcaš.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #351 : nedelja, 21.09.2008 : 09:55:40 »

Nekateri se ustrasijo ze samo zvoka. Ce imas pa kaksnega fejst zoprnega, pa tudi to ne pomagalo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #352 : nedelja, 21.09.2008 : 10:18:09 »

Mi imamo pa tukaj blizu eno tečno malo belo pudljico, ampak to res tečno. Čez ograjo se zlahka zmuzne in terorizira mimoidoče, enkrat je enega kolesarja (je stopil dol s kolesa in se drl "prid sem, ubou te bom!!" Cool ) , spet enkrat drugič je mojo mami ki je šla mimo, na srečo za hlače. Lastnica (a so tej mal moteni?) je gledala čez okno, mami ji je rekla da jo je njen pes ugriznil, ona zgoraj pa odkimavala češ ni, ni. Huh V četrtek pa greva mimo z Lucho in do naju je vedno držala distanco in se drla od daleč, tokrat pa je čez ograjo priletela direktno pred naju in se zaganjala v Lucho. Ima jajca, res, pa srečo tudi ker Lucha takih malih tečnob ne jemlje resno in je največ kar bi naredila da bi jo ruknila pod sebe dokler se ne umiri, res se ji ne da s takimi ubadat.  Grin Najbolj smešno je pa bilo ker je na koncu že histerično delala kroge okrog naju in se drla, Lucha pa ker je toliko večja samo hodila za njo in jo gledala..se mi je reva že zasmilila na koncu. Pač se malo precenjuje ko čuva svoje, krivi so pa lastniki ker ji to dopuščajo, zraven je cesta. Lastnica je prišla ven, rekla sem ji da tale njena psica ni normalna, klicala jo je "Pegica Pegica"..jebem ti Pegico, pridi ponjo. Zraven pa njihov sosed z dojenčkom, ki mi je šepetal "spust psa, spust psa" Cool Očitno jim gre vsem na živce. Lastnica je seveda ni prišla iskat, ko sva hodili proti domu je v primerni razdalji hodila za nama in vohala po tleh do drugega konca ulice.

Tej isti ljudje so imeli Škotsko ovčarko ki se je non stop potepala, enkrat smo imeli vrata hiše priprta in se je znašla v hodniku, pa pri mami v službi.. za razliko od pudljice je ona cuker, če sem jo podila domov se je tko simpatično začela pregovarjat z mano da domov pa ne gre Grin Enkrat sva s Timijem šla čez mesto ko se nama je pridružila, na eno nogo sploh ni stopila, celo zapestje je blo mlahavo. Za nami je pripeljal lastnik in se mu ni zdelo vredno stopit iz avta, jaz sem jo basala notri. Na to da ima poškodovano nogo je odgovoril da ni panike, da to žedolgo. Zdaj so jo uturili enim sorodnikom in imajo to Pudljico. Med kakšnimi ljudmi živimo, res.
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #353 : petek, 17.10.2008 : 13:56:36 »

zadnjič sem odšla na sprehod na konec ulice. tam je en dolg velik travnik ob gozdu in na njem ni nikoli nikogar. stečem čisto do konca travnika tam pa spustim Charlija. on začne vohljati naokrog, jaz pa kot ponavadi slikam njega v 101 pozi  Tongue . čez nekaj časa opazim, da na travnik prihajata dve osebi z mini psom. saj tudi Charlie ni velik ampak ni pa spet pritlikav. na daleč sem slabo razločila, a sem vseeno videla, da je manjša oseba (neka deklica) spustila psičko. psička je TAKOJ pritekla k meni in začela težit mojemu psu. tisti gospa in deklica pa nič  Shocked  Angry . enkrat ali dvakrat sta psičko poklicali in ker ni prišla se nista več menili zanjo. čez dobrih 10 minut se je deklica vseeno odločila, da pride po zeloooo tečno psičko Shocked . vzela jo je v naročje in jo odnesla s sabo. čez nekaj časa jo je zopet odložila na tla in ni minilo pol minute-psička je bila že spet pri meni  Angry . deklica pa nič. zopet je prišla ponjo šele čez 10 minut. to bi se dogajalo še dlje, če mi ne bi prekipelo in ne bi odšla s travnika.

res sem bila jezna, da obstajajo tako zoprni lastniki psov  Angry . obe sta "zagledani" v to nevzgojeno psičko, ki pa je všeč samo njima  Huh . lp 
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #354 : petek, 17.10.2008 : 15:30:30 »

Mene in mojega psa ne moti noben pes, ki naju pride pozdravit in ni agresiven. Jaz tujega ogovorim pobožam, če se malo preveč igrivo meče po mojemu, mu to nakaže, pes običajno razume namig.  Rada imam pse na splošno in že od majhnega sem svojemu (srednji pudelj, ki je prerasel željeno plečno višino) nudila priložnost biti v stiku vsemi vrstami psov, velikimi in malimi. Pa tudi sicer je moj po značaju zelo radoveden in družaben, jaz pa mu tega nisem omejevala. Res sem prvič lovila sapo, ko ga je, mladiča pri treh meseceh, v igro zvabil stafford, pes je preživel in celo užival, danes sta najboljša prijatelja. Združljiv je z vsemi, s psi tipa bull, yorkiji, maltežani, ovčarji in vaškimi posebneži ter celo z mački. Je zaščiten pred paraziti, torej ni ogrožen. in kaj potem, če se slikava? Pa še naključnega družabnika pritisnem zraven, pa je. Nasilnim se umaknem. 
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #355 : petek, 17.10.2008 : 16:33:53 »

No jaz sem pa novega člana naše ulice (psiček star 4-5 mesecev??) že kar velikokrat peljala do hiše. Je zelo nadležen, ovira promet (že pred mojimi očmi ga je skoraj zbil kombi in to 2x, da ne govorim kako so se otroci jokali.. Undecided), okoli pa hodi brez kakršne koli označbe (beri obeska z telefonsko številko lastnika in njegovega imena) dvomim, da ve kaj je veterinar.. Angry
Psiček je majhne rasti in res na 1 km spomne na Valižanskega ovčarja. Za svojo starost je preveč samozavesten o vzgoji in obnašanju pa sploh ne bi.. Angry
Pa sem ga zadnjič, ko se je spet "šetal" po ulici pripela (ja ovratnico pa ima!!) na drugi konec povodca in peljala do hiše. Tam pa je bil en gospod, ki jim zida ograjo (beri zid ?) in ga mirno vprašala čigav je ta pes. Pa mi je rekel, da od "teh tle". Odvrnem mu, da bom psa, ko ga bom naslednjič videla spuščenega brez lastnika sredi ulice odpeljala v Gmajnice. Pa mi je začel z p****...
Sem se samo obrnila in šla.

Res bi te lastnike najraje zadavila. Imeli so že več psov, ki so kasneje "čudežno" izginili (pod kolesi avtomobilov..) Angry..    in tako si bojo to zapomnili tudi njihovi otroci.. Sad Undecided
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #356 : petek, 17.10.2008 : 19:16:18 »

Združljiv je z vsemi, s psi tipa bull, yorkiji, maltežani, ovčarji in vaškimi posebneži ter celo z mački.

mački... nevem no. meni je veterinar povedal, da so imeli že več primerov pri katerih je ubogi psiček zaradi čisto navadne igre z mački oslepel. igrala sta se, maček je pokazal kremplje.. naprej je pa potek dogajanja najbrž jasen. pa ne me narobe razumet. lp
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #357 : petek, 17.10.2008 : 21:13:44 »

Psu seveda ne moreš dovoliti, da se približa vsakemu mačku, še posebej ne tistemu, ki se očitno boji psov in do njih kaže napadalnost. Mislila sem, da je združljiv z mački, s katerimi se večkrat srečuje, socializacija pa je potekala zelo postopno (krajšanje razdalje po nekaj centimetrov v večjih časovnih presledkih) in tako, da sem imela psa vedno pod nadzorom (na vrvici). Določeni mački so se mojega psa navadili, pogruntali po času, da jim nič noče, niso ravno veliki frendi, pač pa povsem brez panike prenašajo bližino drug drugega.
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines