mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:00:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Ko vse metode pri lulanju odpovejo
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ko vse metode pri lulanju odpovejo  (Prebrano 6320 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« : torek, 07.06.2011 : 19:33:20 »

Pozdravljeni,

dober mesec nazaj je naša družina postala bogatejša za četrtega kosmatinca, no pravzaprav gre za približno 4 mesece staro psičko. Nad prvimi lužicam in drekci v bajti nisem bila presenečena, saj sem tega bila navajena že pri prejšnjih dveh. S preverjenim metodam sva ju navadila, da to ni prav in tako uspešno veliko in malo potrebo opravljamo zunaj. Problem je pri mali. Drekcev ni več zaslediti (samo v primeru, če bi bila z doma 6h), ko gre pa za lužice si mala dobesedno daje duška. Če je najprej lulala "samo" po ploščicah, se je sedaj lotila postelje na kateri spimo vsi, kavča,... Uporabila sem mislim, da vse nasvete s foruma, vendar ne pomaga. Brisanje s kisom, kreganja ko jo zalotimo in takoj nesem ven, postavljanje papirjev in kartonov, ki pa so postali odličen predmet za trganje. Ko spije vodo, jo hitro peljem ven, sicer me čaka presenečenje.
Je še kakšen nasvet, ki sem ga spregledala? w34 (to vam je Smoki napisala Smiley )

lep preostanek dneva
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : torek, 07.06.2011 : 19:46:40 »

A morebitne zdravstvene težave (kot npr. vnetje mehurja) so definitivno izključene?
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #2 : torek, 07.06.2011 : 20:26:27 »

V petek jo peljem k veterinarju. Sem tudi o tem razmišljala, vendar se mi ne zdi, da bi imela zdravstvene težave. Ker ponoči ne lula. Ponavadi se polula, ko pridem domov, mogoče od veselja, ne vem. Ostale lužice pa nastanejo tak vmes, včasih po tistem ko popije vodo, včasih pa mine kar nekaj časa. Zunaj naredi več manjših lužic.
Zoperno je brisati 4x/dan lužice, sploh sedaj ko lula tudi po pojstelji, dekcah,...

Sporočim, če bo veterinarka kaj več rekla.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #3 : torek, 07.06.2011 : 20:33:13 »

Prvo, če kreganje ni obrodilo sadov takoj nehaj. Drugo, bo treba pazit, da na prepovedana mesta sploh ne hodi do nadaljnega... Spremljajete koliko vode popije količinsko in če je zdravstveno OK, bo pač navajanje trajalo dlje. Če ugotovite, da se naliva se še tu malce popazi.
Naša ta najmlajša je tudi rabila zelo dolgo. Malece zaradi razmer od koder je prišla, malce pa zato, ker se takoj polula, ko se razburi. Čas med sprehodi se pa zeloooo počasi podaljšuje in veselo nagrajuje ko se polula zunaj... In tako do nadaljnega. Bo pač dlje trajalo, ampak bo. Brez skrbi Smiley
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #4 : torek, 07.06.2011 : 20:40:51 »

Pajk, kaj pa bivalna kletka za nekaj časa?
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #5 : torek, 07.06.2011 : 20:57:02 »

Hvala za nasvet. Sem razmišljala tudio bivalni kletki, amapk male si ne predstavljam notri. Že tako ali tako je vstala od mrtvih (stanje v akterem smo jo našli je bilo katastrofalno) in potepuškega psa tako hitro ne bi dala v kletko, sploh pa bi jo Luka poskusil spraviti ven. DEjstvo je, da lula tudi tam kjer spi (verjetno takoj ko se zbudi), če jo v isti sekundi ne neseva ven. Zunaj jo pohvaliva in nagradiva za vsako lužico.
Koliko časa naj bi 5 mesecev stari mladički načeloma morali zadržati?

ps: ko sem se že hvalila,da ne kaka...no ravnokar je naredila en tak lep kupček v kopalnici. Sad
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #6 : torek, 07.06.2011 : 21:15:59 »

V petek jo peljem k veterinarju. Sem tudi o tem razmišljala, vendar se mi ne zdi, da bi imela zdravstvene težave. Ker ponoči ne lula.
To še ni zagotovilo ...

Ponavadi se polula, ko pridem domov, mogoče od veselja, ne vem.
Precej normalna reč, sploh za mladiča, da ne govorim o brezdomcih.
Najina psička se je še kakšno leto po prihodu k nam polulala, ko sva prišla domov, še zdaj se tu pa tam zgodi. Ne sicer cel mehur, ampak "uiude". Od vzemirjenja ... Dokler je bilo to pravilo, sva jo v trenutku, ko sva stopila v stanovanje, odnesla dol. Ampak tudi do te procedure je moralo miniti vsaj pol leta, ker bi se sprva polulala na polno ravno zaradi "manevra" (če jo hočeš dvignit, še posebno na hitro, se moraš sklonit, to je blo pa grooooza).

Zunaj naredi več manjših lužic.
To bi lahko bil tudi vprašajček za mehur.

Zoperno je brisati 4x/dan lužice, sploh sedaj ko lula tudi po pojstelji, dekcah,...
Hehe, nisi imela nikoli mladičev po stanovanju, a? Wink
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #7 : sreda, 08.06.2011 : 10:05:27 »

Mi smo imeli vse mladiče notri, a nam nikoli ni bilo treba po 4x na dan pucat, sploh pa ne po posteljah. Pač, po igri, po jedi, po spanju pesa zagrabit in nest ven ter pohvalit.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #8 : sreda, 08.06.2011 : 11:18:07 »

sploh pa bi jo Luka poskusil spraviti ven

Hehe Smiley


... premisli no, saj ne predlagam, da jo imaš do konca življenja v bivalni kletki Smiley ... samo toliko, da se vzpostavi red, ki ga pač ni vajena. Prideš domov, jo takoj zagrabiš iz kletke in neseš ven...   če bo imela dovolj malo prostora, da bi morala ležat tudi na mokrem - verjetno sedaj ko se polula na svoje ležišče gre spat ta čas dokler je mokro drugam ali se pa tistih 10 cm odmakne, da ni direktno na luži?
Priznam, tudi meni je bivalna kletka sprva povzročala nočne more (pes ujet na tako majhnem prostoru), za Yina je tudi nisva rabila, ampak pri drugih vidim, da je res učinkovita in moram reči,  da sem spremenila mnenje.

A se spomniš Sunny? Pri 7 mesecih so še bili problemi, pa včasih še mnogo kasneje, samo lastnica priznava, da je bila tudi sama kriva, ker se ji v bloku ni dalo po štengah dol na 2 uri Smiley.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #9 : sreda, 08.06.2011 : 11:23:29 »

Mi smo imeli vse mladiče notri, a nam nikoli ni bilo treba po 4x na dan pucat, sploh pa ne po posteljah. Pač, po igri, po jedi, po spanju pesa zagrabit in nest ven ter pohvalit.
To itak, da ne po posteljah, ker na posteljo itak mladiček ne more skočit, 5-mesečnik pa že.
Drugač pa ja, seveda ob vseh teh "prelomnicah" lahko pričakuješ lužice, je pa tudi odvisno, koliko časa je pes sam, pa tudi, ali je v boksu ali ne. In včasih, ko si že napol mrtev, je lažje pobrisat kot po stopnicah pred blok letet, sploh če jih moraš nest več hkrati Wink.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #10 : sreda, 08.06.2011 : 11:27:06 »

verjetno sedaj ko se polula na svoje ležišče gre spat ta čas dokler je mokro drugam ali se pa tistih 10 cm odmakne, da ni direktno na luži?
Običajno jim seveda nikakor ne paše ležat v lastnem urinu/blatu, je pa spet vprašanje, v kakšnem je prej živela. Se najdejo reveži, ki niso imeli druge izbire in jim tudi boks ne pomaga, ker se jim zdi "normalno" ležat v lastnem "gnoju". Lips Sealed
Logiran
Pajk
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 09.06.2011 : 09:03:04 »

Danes gremo k veterinarju. Očitno bomo morali dati čez fazo lulanja in brisanja in pranja dekic. Še naprej bom uporabljala vse nasvete in potihem upala, da ta proces ne bo trajal mesece in mesece.... Danes malo čaka temeljit pregled in čipiranje.
Meni sicer ni problem biti s peseki zunaj po cele dneve, ampak včasih so tudi obveznosti in jih ne morem peljati na dve uri ven. Luki pa Pajki zdržita tudi 10 h če bi bila sila (to se je zgodilo samo enkrat), a očitno mladički morajo bolj pogosto.

Hvala

ps: Houdini se vidmo kj v parku...
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Ko vse metode pri lulanju odpovejo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines