mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 23:00:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno pitje vode
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prekomerno pitje vode  (Prebrano 11466 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #15 : sreda, 25.09.2002 : 20:16:07 »

Živjo Speedster!

Po eni strani ti dam prav, da si se dločil in poslal " v večna lovišča " svojega ljubljenčka, po drugi pa spet ne.
Sama imam neapeljca že od aprila na 5 vrstah tablet na vsakih 8 ur (Ima tisoč in en problem s srcem). Brez tablet bi bil zagotovo že zdavnaj mrtev, tako pa bo mogoče še nekaj tednov, mesecev, nikoli ne veš, mogoče celo dlje. Res ga moramo čuvati telesnih naporov, vročine/mraza, ga hraniti izključno s hrano, ki mu tisti trenutek tekne, hkrati pa upoštevati dieto, vendar še vedno je živ in naš. Prejšnji mesec smo ga rešili gotove smrti;ves dan in noč smo mu na vsako uro dajali injekcije, da se je sčistil tekočine, ki mu je zastajala v srcu oz. pljučih. Ampak, ko je prišel k sebi sem videla tisti pasji pogled, hvaležnost, 100% zahvalo, da je živ, da ga nismo dali usmrtiti, tisto voljo do življenja, ki ga drži pokonci.
Zagotovo pa ga ne bomo mučili; ko več ne bo mogel jesti, se vstati, se nekaj minut poigrati z nami, ga bomo uspavali in pokopali na našem pasjem pokopališču.
Dokler pa lahko ob naši pomoči živi, čeprav so potrebna kar velika odrekanja ( nikoli ne moreš biti odsoten več kot 8 ur ), naj živi!
Vsi naši bivši psi so pokopani doma, vsak ima svojo vrtnico in vsaka vrtnica vsako leto čudovito cveti in nas spominja na lepe trenutke, ki smo jih preživeli z našimi slinarji.
Nataša
Logiran
Speedster
gost
« Odgovor #16 : sreda, 25.09.2002 : 20:38:47 »

Hi Mefisto!

Ne iščem izgovorov ampak takrat sem bil star 17 let in nisem imel srca , da bi gledal kako se moja Ori matra.
Imel pa sem smolo tudi z naslednjo psičko prav tako roti. Imel sem namreč leglo 10 kužkov- rodovniških, ko je od nekod- ni mi jasno kako ko pa sem imel opravljena vsa prepotrebna ceplenja- parvovirozo.
Izgubil sem psičko, kužke, kljub temu, da sem jih imel dva dni doma na infuziji in dveh nepraespanih nočeh polnih zvokov trplenja mladih kužkov.
Prav vsi so mi poginili na rokah, edino eden, največji se je matral še dva dneva, vendar je na žalost tudi on poginil.
Kot kaže se me smola še vedno drži, kajti moja Jori, je sedaj fasala en grd ekcem na gobčku, ki naj bi bila goba??? Izvide dobim ta teden, upam da bo vse ok.

lp
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #17 : sreda, 25.09.2002 : 22:04:39 »

Citat
. Ampak, ko je prišel k sebi sem videla tisti pasji pogled, hvaležnost, 100% zahvalo, da je živ, da ga nismo dali usmrtiti, tisto voljo do življenja, ki ga drži pokonci.


Kaj pa ce je bil to pogled obupa?
Vedeti je potrebno, da so psi eno stopnjo visje nad nami zaradi svojega vonja. Pes ti po ugajala dokler ti bo le lahko. A ko ga ne gledas se bo mucil in nabiral moci, da ti bo zopet ugajal, ko ga bos zopet pogledal. Morda pa oddajamo tak panicen vonj ko izgubljamo psa, da pes iztisne vse atome moci, da nam ugaja, ko ga gledamo.
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #18 : četrtek, 26.09.2002 : 08:33:03 »

Nekaj čisto drugega je, če se pes muči. Če res več niti ne vstane ali je še kaj drugega narobe. Ali, da je že res star in ne bi mogel prenašat vsega mantranja okoli zdravljenja. Takrat si res bolj zasluži neboleč konec, kot pa trpljenje. Takrat pač ne smemo biti toliko sebični, da ga ne pustimo umret zaradi sebe in ga kljub nesnosnim bolečinam z zdravili držimo pri življenju.
To je druga zgodba.
Zase pa vem, da bi najprej poskusila vse drugo, šele v 100% brezizhodnem položaju in mnenju večih veterinarjev in dejstvu, da pes ne prenese več, bi se odločila za konec.
Pa saj, no noben ne obtožuje. Vsak zase ve najbolje.

Sončni (po dolgem brezsončnem času) pozdrav iz Maribora.
Jasmina

P.S. Aiša že manj pije. Upam, da bo šlo na boljše.
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #19 : nedelja, 13.10.2002 : 15:49:11 »

TEXT
Ian Billinghurst  
A runaway best seller based on the concept that a natural, raw food-based diet is best for your dog. Learn how to feed your dog(s) for maximum health, low cost and low environmental impact using raw, whole foods. Contains valuable nutritional information for anyone who is involved with dogs, including vets, vet students, breeders and dog owners.
Preberite si te knjige:
https://www.dogwise.com/SP_NatHealth_RawFoods.htm?cart=3117338976319861&header1=[header1]

Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #20 : petek, 07.01.2005 : 20:10:24 »

Ali je lahko vzrok za prekomerno pitje vode tudi kakšna nepomembna stvar, ali pa je boljše psa takoj peljat k veterinarju?

Pod to temo so bili namreč kot možni vzroki omenjene same precej resne stvari - sladkorna, ščitnica, ledvice, paraziti.

Prosim za pomoč!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #21 : petek, 07.01.2005 : 21:05:29 »

Moja psica je kaksne trdi dni pila majckeno vec kot obicajno, pa na sprehodu tudi malo vec lulala. Peljala sem jo k veterinarju kjer so naredili komplet preiskave. Odkrili so kamne v mehurju, dobili smo antibiotike in dietno hrano. Po treh tednih so se popolnoma razstopili. To so moje izkusnje!
Drugace pa je razlog za prekomerno pitje vode lahko tudi sladkorna, pa nekateri omenjajo tudi da se to pojavi pri gnojnem vnetju maternice, pa se kje verjetno.

Na tvojem mestu bi psa odpeljala k veterinarju (sploh, ce nimas obcutka, da bi bila kolicina popite vode v povezavi z recimo spremembo prehrane), da pregleda kri in urin. Mislim, da zadeva ni ne vem kako draga. lp

Logiran

Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #22 : petek, 07.01.2005 : 21:17:05 »

Če imate psa notri, je lahko prekomerno pitje vode pozimi pogojeno z ogrevanjem prostorov - radiatorji, to pomeni da je v prostoru topel in suh zrak. Tako za živali kot ljudi je zelo priporočljivo, da v času grelne sezone vklopimo vlažilec zraka ali bolj poceni varianta - postavimo na radiator posodo z vodo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #23 : sobota, 08.01.2005 : 00:23:30 »

LP!
Mene je prekomerno pitje vode (pri mladih psih) v abnormalno visokih količinah, velikokrat pripeljalo do ene in iste zadeve : notranjih zajedalcev, po navadi glist, redkogdaj trakulje. Pri starejših psih so lahko vzroki že bolj kritični, kot so napisali drugi pred menoj.  Pot do veterinarja je  skoraj nujna!
Lp,Miša
Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #24 : sobota, 08.01.2005 : 12:00:46 »

Najlepša hvala vsem trem za informacije - žejen pes bo šel pa takoj k veterinarju. Se mi je kar zdelo, da se s tem ni za hecat. lp!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #25 : sobota, 08.01.2005 : 15:04:10 »

Iza, me pa drzimo pesti, da je imela prav drejči in ne jaz ali missa! Cheesy lp
Logiran

Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #26 : sobota, 14.10.2006 : 14:22:19 »

Živijo!

Mene pa zanima, kakšna je povprečna količina vode, ki jo vaši psi spijejo dnevno? Moja psička ima 35kg in je stara 10,5 let. Ob pretežno suhi briketirani hrani in povprečni aktivnosti, spije po mojih ocenah okrog 2 l vode na dan. Točne količine ne vem, ker je od vedno imela vodo na voljo v več posodah in tudi ko gremo na sprehod, vzamem vodo vedno s sabo, ker je zelo občutljiva na vročino in je že od majhnega "bolj žejne vrste".  Po občutku bi rekla, da pije letos poleti malo več vode kot običajno, vendar ne bi rada prehitro zagnala panike. Tudi sicer ne kaže kakšnih drugih znakov in tudi ne lula več kot običajno...

LP, Teja
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #27 : sreda, 25.10.2006 : 08:42:42 »

Torej, meni je veterinar rekel, da pri suhi, briketirani hrani, je v mejah normale če pes spije med 0.5 in 1 dcl vode na kilogram telesne teze. Jaz sem se pri moji tudi namrec bala da spije prevec, ko sem pa merila sem ugotovila da spije cca. 0,5 l na dan, pri 7 kg teze in to je cisto normalno. Iz tega racuna bi torej tvoja psicka morala spiti med 1,75 in 3,5 litra, torej je popolnoma v normalnih mejah.
Logiran
Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #28 : sobota, 28.10.2006 : 14:42:53 »

Uma, hvala za odgovor. Sem vmes veterinarja že klicala in je rekel tudi on, da se mu to ne zdi pretirana količina. Je pa za kontrolo sladkorne potrebno prinesti urin od psičke - pa si ne predstavljam, kako bi ga ulovila, ker je tako občutljiva in vsa živčna že če jo kaka žuželka obletava medtem ko ona "počepne" - kaj šele da bi ji jaz kak lonček hitela podstavljat  Grin

Če ima kdo kakšen nasvet Huh
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #29 : sobota, 28.10.2006 : 17:23:59 »

Urin kaze stanje sladkorja v krvi za nazaj,torej povprecje sladkorja , ki je bilo v osmih urah.V krvi se pa pokaze sladkor isti trenutek.Torej koliko je sladkorja ravnokar.Lahko mu tudi vzame sladkor iz krvi in takoj vidi,vendar je dobro psu dati prej nekaj jesti,zato da se mu sladkor dvigne.Znaki so tudi mocna zeja , kot tudi pogosto uriniranje.Pa se nekaj znakov je,ki jih sedaj ne bom sel nastevati.
lp
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno pitje vode
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines