mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 07:32:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: "umor" mačke
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: "umor" mačke  (Prebrano 24374 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #60 : petek, 08.07.2011 : 22:18:18 »

Je Sleepy dvolj jasno napisala, da kazensko ovadbo lahko poda tudi lastnica. Jo je podala? Če je ne spiše policist je ne bo niti ona, ali kaj? Če kdorkoli meni, da policija ni storila dovolj, naj tisti dovolj stori sam, kje je težava? Res ne razumem, da je nekdo tako zelo prepričan, da je šlo za grožnjo, ki se je mogoče prelevila v konkretno dejanje in kljub temu ne stori ničesar, oziroma odneha že ob prvi prepreki (ki to niti ni). Bohpomagi, malo samoiniciative, saj gre za mrtvo mačko, ne za preluknjano pnevmatiko na biciklu.

ženska je zadevo prijavila na PP takoj...povedala za vse grožnje...reakcija policije zero........nič....nula.......nada.......

Odgovor policije: Mi ne moremo nič.........


Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #61 : petek, 08.07.2011 : 22:37:01 »


In še čisto off topic, kar se malomarnosti policistov tiče: preden se spuščate v to, dajte pomisliti, s čim in kom se vsakodnevno srečujejo za mizerne denarce. In kolikokrat delajo "v prazno". In da jih je krepko premalo. Sorry za OT.

1. Ministrica jim je priskrbela dodatke in povzročila ogorčenje pri drugih sindikatih, ker je s tem posegla v plačni sistem javnega sektorja in k novim nesorazmerjem.
2. Nizka plača ne sme biti opravičilo za malomarno delo!
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #62 : petek, 08.07.2011 : 22:39:19 »

A daj nehi težit s tem izbrisom, PravaBiba.... Kaj misliš, da nikomur od nas ni hudo zaradi tega, kaj se je zgodilo popolnoma neznani mački?Vsaj zase ti lahko povem, da mi je, zelo. Toda nočeš razumet, da je za smrt te mačke popolnoma v enaki meri kriva lastnica, kot tisti, ki je mačko ubil.

Popolnoma se strinjam, da je dejstvo, da svojo mačko najdeš mrtvo pred vrati, šokantno. Toda če lastnica nima pojma, kako je mačka umrla, kaj naj policija naredi po tvojem? Gre zasliševat soseda, ki je nekoč nekaj o mački rekel? Ne zastopim. Kaj bi po tvoje mi tukaj morali napisat, da bi ti bila zadovoljna?

In ja, četudi bi šlo za mojo mačko (pa upam, da nikoli ne bo, ker nimata izhoda iz stanovanja) ne bi pričakovala od policije, da rešuje tak primer. Razen, če ne bi videla ali imela verodostojne priče in dokaze, da je nekdo z imenom in priimkom morilec.

Ko nekdo nastavlja strup, policija to razišče, ker gre za nevarnost tudi za ljudi. Ko nekdo ali nekaj ubije mačko, ki se sprehaja po cesti, ker lastniki niso bili pozorni...

Točno tako.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #63 : petek, 08.07.2011 : 22:46:53 »

Tole je v moji glavi eno z drugim povezano. Če ni neodgovornosti, do nesreče skorajda ne more priti.
Si upam trdit, da v 99% primerov ne.


A res? Potem imaš srečo, ker se ti očitno še nikoli ni zgodilo, da bi se zlomil plastični del ovratnice ali da bi pes nekako potegnil ovratnico čez glavo in šel direktno pod avto. Neodgovornost?
Ker pač kovinske zatezne ovratnice veljajo za "nehumane" - so pa včasih edine varne.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #64 : petek, 08.07.2011 : 22:55:14 »

ženska je zadevo prijavila na PP takoj...povedala za vse grožnje...reakcija policije zero........nič....nula.......nada.......

Odgovor policije: Mi ne moremo nič.........


Kazensko ovadbo se vloži na državno tožilstvo.
Lahko tudi na policijo ali sodišče, ki potem ovadbo posredujeta dalje (ampak moraš povedati, da gre za kazensko ovadbo, ne pa se le pritoževati nekaj na splošno).
Opozarjam te le še, da mora v primeru, če se ovadba izkaže za neupravičeno, tisti, ki jo vloži, nositi stroške postopka.
Glej zakon o kazenskem postopku.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #65 : sobota, 09.07.2011 : 06:32:04 »

PravaBiba, tule je nekaj napotkov v zvezi s prijavo: http://www.policija.si/index.php/katalog-zbirk-osebnih-podatkov/5902-prijava-kaznivega-dejanja-policiji-?lang=
Če policist, ki je sprejel prijavo, po mnenju prijaviteljice ni ravnal ustrezno, naj se pritoži. Ponavljam: stokanje in cepetanje na mestu ne pomaga a ma ništa.
2. Nizka plača ne sme biti opravičilo za malomarno delo!
Se strinjam s teorijo, pa še to na zelo kratek rok, s prakso pa ne.
Logiran
Mateja4
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 141


« Odgovor #66 : sobota, 09.07.2011 : 09:02:03 »

Mene pa zanima, kaj konkretno je lastnica pričakovala, da bo policija naredila, pa ni.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #67 : sobota, 09.07.2011 : 09:29:01 »

Citat
Potem imaš srečo, ker se ti očitno še nikoli ni zgodilo, da bi se zlomil plastični del ovratnice ali da bi pes nekako potegnil ovratnico čez glavo in šel direktno pod avto. Neodgovornost?

Ja. Če imaš psa, ki ni povsem zanesljiv brez ovratnice in povodca, moraš paziti na to, kakšno opremo imaš. Fancy povodci s plastičnimi karabini, ki samo zgledajo kovinski, in  se  lomijo v najbolj neprimernih trenutkih  in zanič narejene ovratnice, ki se pri uporabi počasi raztegujejo pač ne pridejo v poštev. Pri opremi iz kvalitetnega materiala in dobro narejeni  (ki jo pa v vsej poplavi ničvredne šare ki jo prodajajo po petšopih res že težko najdeš) je možnost nesreče izredno majhna. Enako kot je izredno majhna možnost da ti uide maček, če imaš na oknih zaščitno mrežo.

Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #68 : sobota, 09.07.2011 : 09:31:58 »

p.s.: niti pod toèko razno je ne skušam braniti, vendar mi reakcija policije vseeno ni èisto jasna......nobene reakcije s strani policije...niti proti neznanemu storilcu ne.......

Policija ne podaja kazenske ovadbe, tisti, ki za kaznivo dejanje ve, ga. Na policiji lahko podaš ustno kazensko ovadbo, policist jo zapiše, sprinta, podpisat se pa mora tisti, ki ovaja. Ovadbo je torej treba najprej podat, se pod njo podpisat, šele potem pridejo pričakovanja. Ko je ovadba podana, do konca preiskave ne veš več kaj se z njo dogaja, ali če čaka nekje v predalu... torej ni nujno, da se ne dogaja nič, če za dogajanje ne veš.
Za več o prijavi kaznivega dejanja ti je pa link prilepila moksa.

ženska je zadevo prijavila na PP takoj...povedala za vse grožnje...reakcija policije zero........niè....nula.......nada.......

Odgovor policije: Mi ne moremo niè.........

Ne policija, pač pa kvečjemu policist. Če je bila prijava korektno podana, ima policist svojega nadrejenega, ta tudi... mislim, da je Jana pripopala link kako in kam se pritožit nad nekorektnimi postopki policistov.
Če policist reče, da oni ne morejo nič, ga pač vprašaš kaj moraš nardit, da bojo lahko ali prosiš, če lahko opravijo razgovor z "osumljenim". Kadar gre za koga, pri katerem je policija že posredovala, je to celo lažje dosežt, če pa misliš kakšne konkretne ukrepe, pa mora bit res za njih tudi podlaga konkretna.

Tole je v moji glavi eno z drugim povezano. Èe ni neodgovornosti, do nesreèe skorajda ne more priti.
Si upam trdit, da v 99% primerov ne.

No, v real life je to, mislim da običajno nekoliko drugače, ker je preprosto nemogoče predvideti vse, kar se lahko zgodi, nesreče se žal dogajajo kljub odgovornosti, zapreti se v bunker pa najbrž ni smiselno, ampak v tvoji glavi je pa res lahko tudi tako.
Mimogrede - pri meni je že prenočil maček, ki so mi ga v varstvo predali policisti, ušel pa je iz avta, udeleženaga v prometni nesreči, bil je v boksu, pa se je boks med nesrečo poškodoval hkrati s potniki v avtu...

Povedat svojo zgodbo je povsem okej, tudi zato, da se iz nje še kdo še kaj nauči, vztrajat pri tem, da policija ni nič naredila in sam ne ukrepat naprej je pa malo brez veze.
Če policist, ki je sprejel prijavo, po mnenju prijaviteljice ni ravnal ustrezno, naj se pritoži. Ponavljam: stokanje in cepetanje na mestu ne pomaga a ma ništa.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #69 : sobota, 09.07.2011 : 09:39:03 »

Ja. Èe imaš psa, ki ni povsem zanesljiv brez ovratnice in povodca, moraš paziti na to, kakšno opremo imaš. Fancy povodci s plastiènimi karabini, ki samo zgledajo kovinski, in  se  lomijo v najbolj neprimernih trenutkih  in zaniè narejene ovratnice, ki se pri uporabi poèasi raztegujejo paè ne pridejo v poštev. Pri opremi iz kvalitetnega materiala in dobro narejeni  (ki jo pa v vsej poplavi nièvredne šare ki jo prodajajo po petšopih res že težko najdeš) je možnost nesreèe izredno majhna.

Dokler se nekaj ne zgodi prvič, lahko ne veš, da imaš, ki ni zanesljiv. To bi bila nesreča. Ko se zgodi drugič isto, to ni več ravno nesreča.

Enako kot je izredno majhna možnost da ti uide maèek, èe imaš na oknih zašèitno mrežo.


Načeloma je to res. Ampak moj prejšni maček se je dobesedno skrival za vrata (še posebno, če mene ni bilo doma) in čakal, da se odprejo... nikoli ušel ni ven samo meni, pa še to zato, ker je "obvladal odpoklic".
100 % varnosti žal ni kljub odgovornosti, je pa res, da z odgovornostjo zelo zmanjšaš možnost, da se kaj zgodi.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #70 : sobota, 09.07.2011 : 09:54:34 »

Dokler se nekaj ne zgodi prvič, lahko ne veš, da imaš, ki ni zanesljiv. To bi bila nesreča. Ko se zgodi drugič isto, to ni več ravno nesreča.

No, s tem bi se strinjala. Da vidimo, kako ta trditev paše v dejstva iz naše teme:

1. lastnici pritličnega stanovanja zgine en maček. Omisli si drugega, čez 14 dni ga pusti pri odprtem oknu.
Zaključek:
Dokler se nekaj ne zgodi prvič, lahko ne veš, da imaš, ki ni zanesljiv. To bi bila nesreča. Ko se zgodi drugič isto, to ni več ravno nesreča.

2. lastnica pritličnega stanovanja gre na policijo in pove, da ji je mačka fental namišljeni morilec, sosed. Policija ne vrže soseda v ječo, ker ni dokazov, lastnica je šokirana.
Zaključek:
Dokler se nekaj ne zgodi prvič, lahko ne veš, da imaš, ki ni zanesljiv. To bi bila nesreča. Ko se zgodi drugič isto, to ni več ravno nesreča.

Če se pove, da je na okna treba dat mrežo, je to krut odgovor. Če nekomu dva mačka poginejo zaradi lastne neodgovornosti, je to osebo treba ujčkati.

Če se pa komu zdi, da je smotrno zapravljati davkoplačevalski denar na to, da policija išče namišljenega morilca mačke, za katero lastnica ne ve, kje je bila (ker v stanovanju ni umrla, niti ji je kdo v stanovanje udrl in tam pokončal mačko) in je torej sama kršila zakon in odnesla brez kazni (ali vsak kazen tukaj ni omenjena, ker bi kazila svetniško podobo užaloščene lastnice), potem je mogoče res čas, da gremo vsi skupaj pod mrzlo prho, ker ta vročina očitno zahteva davek.

In seveda, opcija, da je mačka udaril avto in, da ga je na predpražnik položila deklica iz sosednjega vhoda, ki ga je zagledala na cesti, je totalen sajnsfikšn in jo ni za upoštevat.

Pa sem lepo rekla, da ne bom več.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #71 : sobota, 09.07.2011 : 10:09:32 »

Se strinjam, 100% varnosti ni. Nesreče se dogajajo in se bodo še.

V konkretnem primeru pa: to ni bil prvi maček, ki je ušel in žalostno končal (tega mačka še ni imela dolgo, verjetno je bil še mladič - koliko možnosti je, da bo mladič, ki ni vajen zunanjega življenja in ki ne pozna okolice prišel iz svojega prvega potepa med avtomobili pred bloki živ in zdrav?)

Potem. Sosed naj bi ji grozil. To, da nekdo reče, da ta maček pa ne bo živel dolgo še ni grožnja - sploh če upoštevaš dejstvo, kako je končal prvi maček. Pa recimo, da bi ji zares grozil - med grožnjo in udejanjenjem te grožnje so svetlobna leta. Če je bil dozdaj nasilen samo z jezikom, je možnost, da bi kar tako za svoje veselje potolkel mačka prav majhna. Prav lahko pa bi iz svojega veselja in hudobije nastavil na prag mrtvega mačka, ki bi ga našel na dvorišču. Recimo.

In če je ta sosed slučajno čisto zares nasilen in žleht kot satan - ali ne bi bil to še dodaten razlog, da si mačka ne omisliš, dokler mu ne zagotoviš ustrezne varnosti?

ne vem no, vse prevečkrat sem že videla, kako so ljudje krivce za svojo nesrečo (ki so jo povzročili sami) iskali v tistih, s katerimi so bili skregani.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #72 : sobota, 09.07.2011 : 10:21:22 »

nabaviš si mlado mačko, vidi jo en sosed, ki že takoj zagrozi...mačka se čez dva tedna izmuzne in lastnica jo dobi mrtvo nastavljeno na prag stanovanja........
Ne vem kako se je obnašal maček tvoje znanke, ampak verjetno obstaja možnost, da je sedel na okenski polici in opazoval dogajanje zunaj. Tam so ga verjetno videli mnogi ljudje, zlasti, ker znanka živi v pritličju, tako da je verjetno marsikdo vedel, kakšnega mačka ima tvoja znanka.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #73 : sobota, 09.07.2011 : 10:42:17 »

Nimam pojma kaj se je v resnici zgodilo, ne poznam nikogar od udeleženih in torej ne morem sodit o ničemer in branit kogarkoli. Imam pa nekaj malega pojma o kakšnih postopkih in nekaj o tem, da lutajoče živali, ne glede na to kako moteča je in kako neodgovoren je njen lastnik, ne sme namerno poškodovat nihče. Imamo predpise, ki določena dejanja in ravnanja prepovedujejo, torej je ukrepanje zoper storilce povsem legalno ne glede na to kako minjorna se dejanja sama zdijo, če kdo za takšno dejanje ve. Tistim, ki se jih tičejo, se zagotovo zdijo manj minjorna kot tistim, ki se jih ne.

Če gre za namišljenega morilca in namišljen uboj, nosi VSE posledice krive ovadbe prijavitelj in torej ne gre za porabo davkoplačevalskega denarja za kr neki. V kolikor pa ne gre za izmišljeno zgodbo, pa je prav, da se ukrepa, če se za tak primer ve, če imamo predpise, ki taka dejanja prepovedujejo in sankcionirajo.
Če se da zadeve rešit brez zaposlovanja uradnih inštitucij in oseb, pa toliko boljše.

Zgubit 2 mačka v kratkem času je res nekaj, kar ne vzbuja nekega hudega navdušenja ali zaupanja, verjetno tudi nakazuje na neodgovornost, ampak to še ne pomeni, da lastnica (še tako neodgovorna), ne bi smela ukrepat proti storilcu, če ve, da je zagrešil kaznivo dejanje. Jaz ji mačka dala ne bi, ampak to z ukrepanjem zoper morebitnega storilca kaznivega dejanja nima veze.

Mački zunaj se lahko marsikaj zgodi, medsosedskih sporov pa je pri nas veliko.Občutek ogroženosti je subjektivna zadeva, mora pa bit ogrožena varnost, da gre v resnici za kaznivo dejanje. Vse grožnje je fino prijavit policiji, zato da so stvari dokumentirane.

Ne glede na to ali žival pobegne zaradi nesreče ali zaradi neodgovornosti, lastnik pač ne more bit isto kriv za njeno smrt kot tisti, ki jo je namerno povzročil. Je pa soodgovoren. Ne glede na to kako zelo gre komu lutajoča žival na živce, ji ne sme nič nardit, lastniku pa se lahko naloži plačilo kakšne kazni ali odškodnine, če je bila storjena škoda.

Če si prepričana, da je šlo za namerno povzročitev smrti, potem lahko podaš kazensko ovadbo zaradi mučenja živali, proti neznanenu storilcu. To narediš na tožilstvu ali policiji, lahko jo napišeš celo sama, ti jo spiše odvetnik, mislim pa da jo lahko podaš celo online z digitalnim podpisom. Enako velja za grožnje.


Če je šlo pa za kaj drugega ali kakšno nesrečo, potem je boljše sosede povprašat, če kdo kaj ve. Včasih gre res lahko za paranojo brez kakšne osnove, včasih pa tudi ne.

Pravni postopki in ukrepi zoper prepovedana dejanja so eno, odgovorno skrbništvo pa nekaj drugega. Neodgovornost kogarkoli ne opravičuje kakršnihkoli prepovedanih dejanj in ne izključuje uporabe pravnih inštrumentov. Za krivo ovadbo pa so predvidene posledice. V izogib pravnim posledicam, nesrečam in neprijetnim dogodkom pa ja fajn bit maksimalno odgovoren in pač optimalno poskrbet za varnost svojih živali.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #74 : sobota, 09.07.2011 : 13:07:20 »

Ja. Če imaš psa, ki ni povsem zanesljiv brez ovratnice in povodca, moraš paziti na to, kakšno opremo imaš. Fancy povodci s plastičnimi karabini, ki samo zgledajo kovinski, in se lomijo v najbolj neprimernih trenutkih in zanič narejene ovratnice, ki se pri uporabi počasi raztegujejo pač ne pridejo v poštev. Pri opremi iz kvalitetnega materiala in dobro narejeni (ki jo pa v vsej poplavi ničvredne šare ki jo prodajajo po petšopih res že težko najdeš) je možnost nesreče izredno majhna. Enako kot je izredno majhna možnost da ti uide maček, če imaš na oknih zaščitno mrežo.



Če že, potem gre za odgovornost prodajalca, ki mi je zadevo prodal in trdil, da je "nezlomljiva". Torej naj zahtevam odškodnino od njega? Nesreča se zgodi, tudi o najboljših ukrepih.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: "umor" mačke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines