mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:04:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: pes noče spati sam
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: pes noče spati sam  (Prebrano 13010 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Masa94
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : sobota, 30.07.2011 : 21:43:23 »

živjo.
stara sem 17 in pred dvema tednoma sem dobila psičko-mešanko. je res zelo pridna, idealna zame in za družino.. zna iti ven na potrebo, pozna že ukaza sedi in NE. Malce me skrbi ker nikakor noče spati sama. spi v hiši, v dnevni sobi in od začetka jst ali pa moj brat spi z njo. če jo pustimo samo noro cvili. še polula ali pokaka se,kar pa ne dela. probali smo tudi tako da smo počakali da zaspi pa odšli v svoje sobe vendar se čez 3 do 4 ure zbudi in spet cvili.

nasploh ni zdej nikoli sama tudi podnevi ne. ponavadi mi vedno sledi kamorkoli grem pa četudi grem v sosednji prostor nekaj iskat. Skrbi me tudi kako bo ko bo september in bo šola. zato sem jo včeraj  za 5 min. čez dan pustila samo. nevem niti ali je cvilila je pa bila zelo vesela ko sm nazaj prišla. sedaj bom nadaljevala s tem.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : nedelja, 31.07.2011 : 08:13:24 »

Masa94, psička je praktično še dojenček. Predlagam, da si prebereš kompleten sklop vseh objavljenih tem na mojpes forumu pod naslovom "Vzgoja pasjega mladička" - linkov je preveč, da bi ti vsakega posebej lepila sem.
Logično je, da se psička zbudi čez 3-4 ure, saj je toliko maksimum, kar mladiči zdržijo, preden morajo ponovno na potrebo. Ja, tudi ponoči je treba vstajati...  Tongue  seveda če hočeš, da se čimprej navadi sobne čistoče.  Mladiček išče človeško bližino in ne razume, zakaj ga pustite samega. Ena rešitev je, da se pred spanjem res fino zmatra - ampak tudi to ne bo pomagalo, d abo v hiši 8 ur mir. Z mladiči je reeees veliko dela in na to se je treba pripraviti - kot kaže, ste se pri vas doma bolj slabo. Vendar ne obupaj - z vztrajnostjo bo šlo.

Navajanje na samoto mora biti prav tako postopno, vsak dan za malo dlje časa, po večkrat na dan.  Ko se vrneš, ne delaj iz tega nobenega cirkusa; prav tako pa se nič ne poslavljaj od nje, ko greš. Kmalu bo pogruntala, da vedno prideš nazaj in da to ni nič posebnega. Do septembra, ko se začne šola, imata za to še kar nekaj časa.

Priporočam tudi nabavo knjige "Psi za telebane", kjer je veliko odličnih nasvetov, sploh za začetnike. Škoda, da je nisi prebrala že pred nabavo psička, ampak tudi če jo prebereš zdaj, se boš še veliko naučila.

Pa srečno. Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2 : nedelja, 31.07.2011 : 09:37:22 »

Se strinjam s Pepsi. Dobro zmatrat preden gre spat - pa to ne pomeni nujno velikih razdalij, ker so za mladička še preveč. Tudi če se preganja za žogicami, lovi trakce, ki ji jih vlečeš po tleh, se skrivata in tekata okrog hiše, bo to verjetno dovolj. Po par urah spanja (saj boš kmalu naštudirala njen ritem) jo dvigni - najboljše še preden začne jamrat, pojdita ven lulat (vedno ko lula, jji rečeš 'luuuulaaaat, priiiddna' in bo kmalu povezala in se polulala na ukaz), potem pa spet spat. Načeloma v enem mesecu že obvladajo in prespijo lepo celo noč (takrat pelješ ven pozno zvečer in zelo zgodaj zjutraj).  Pred spanjem ji ne dajaj velikih obrokov, bo manj lužic in kakcev. Če malo jokca preden zaspi ni panike. Bi pa jaz začela kar takoj navajat jo na hišni boks, ki je najprej pribežališče, njen brlog, ko pa je sama, pa se (postopoma) navaja na to, da v njem preživi dlje časa. Boks ima pri mladičku ogromno prednosti, manj je skrbi za zgrizene stvari, ni nevarnosti, da si kaj naredi, ko je sam, po svojem brlogu načeloma ne lulajo (razen če je res hudo hudo nujno)...
Preberi si res vse teme o mladičkih, boš našla ogromno koristnega Smiley.
Logiran
zgaga
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 31.07.2011 : 11:42:02 »

Masa94!

Superca, da iščeš ifnformacije! To pomeni,da se zavedaš pomena prave vzoje.  Smiley Nasvetov, je veliko, jaz ti bom dala samo enega (da se ne izgubiš v popolavi informacij  Wink) . Zelo pomembno, kadar puščaš psičko samo je, da se vrneš takrat,ko je tiho in pridna in ne takrat,ko cvili in izsiljuje. S tem ji boš dala zelo pomembno lekcijo ;če je pridna se njena prijateljica vrne. veselje Seveda začni postopolma :greš iz sobe za 5 min in poslušaš,če je pridna itd.
Preberi si tudi super knjigo Psi za telebane  (ups to je že drugi nasvet!  Roll Eyes Huh)
Veliko vztrajnosti, potrpljenja in veselja vama želim !
Logiran
zhivc
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 01.08.2011 : 11:20:39 »

Tudi moja psička na začetku ni hotela spati sama, ker me ne moti, je spala pri meni v postelji. Je imela sicer svojo blazinico na tleh, vendar je tam počivala samo čez dan, ponoči pa je bila pri meni. Čez čas smo opazili da se rada skriva v luknje, pod odejo, za omaro-kamorkoli kjer je tesno, ozko, temno Smiley. Najprej smo ji naredili skatlo z luknjo in se je skrivala v njej, a čez noč je še vedno silila k meni. Nato smo ji pri treh mesecih kupili pravo posteljo-v obliki igluja-smo šli v trgovino, dali na tla 4 različne postelje in si je potem sama izbrala iglujček.  Po enem tednu je začela sama od sebe spati v iglujčku.
Jaz mislim da je pomembno da se pes počuti varnega in sproščenega. Pri nas je začela spati sama od sebe ko se je navadila na okolje, se sprostila in čutila da nam lahko zaupa. Da do tega pride pa včasih malo traja... Poskusi najti ležišče ki ji bo všeč, opazuj jo kje rada počiva...  Lahko tudi položiš ležišče poleg svoje postelje in jo božaš z roko dokler ne zaspi, potem počasi odmakneš roko...čez čas ko se bo navadila začneš odmikati posteljico...   Pa seveda je pametno jo dober zmatrat pred spanjem, pa da gre lulat, kakat...da je nič ne moti. Pa dobro je da jo daš spat vedno ob istem času, da se navadi rutine. Moja recimo ve-zvečer ko grema ven lulat, ko pridema nazaj gre avtomatsko v iglujček. 

Ja tudi jaz ti priporočam knjigo Psi za telebane! Super je Wink
Logiran
Ines1997
novinec
*
Sporočil: 10


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 08.08.2011 : 16:23:53 »

Ko smo mi dobili psa je prvo noč spal sam v kuhinji in je kar dosti cvilil potem pa je prenehal. Potem ostale noči je veliko več cvilil in tulil ter lajal tako da zdaj ko smo bili na morju in v Bosni je spal pri mami in očetu (seveda na tleh, ne na postelji) in ni nič cvilil ker vedno ko je dal tace na posteljo ga je mami odrinila in rekla TO NE! Seveda zdaj ve kaj to pomeni in je celo noč mirno spal v svoji košari ali pa pod posteljo in se ni polula ker vedno ko se je polulal smo mu seveda rekli TO NE in ga rahlo po ritki udarli, tko da tudi za to ve da ne sme delat ampak ko je sam pa res vedno lula. In ko smo se vrnili nazaj v Slovenijo je spet začela lulat 2x ali 3x se je polulal, pa čeprav sva bila zunaj pa se je 100x poluli. Ko pa ga zapremo da je sam pa se res vedno polula, danes sem vprašala veterinarko zakaj pa je rekla da to ker je v stiski in se boji biti sam. In ne vem zdaj kako bomo to rešili.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 08.08.2011 : 16:36:18 »

ni iz prve roke, ampak vseeno ...

nekdo mi je povedal, da kak teden preden gre mladič iz legla, v gnezdo k psički nese dekco, da se ta dodobra prepajca z vonjavami psičke, sestric in bratcov in gre potem v nov dom skupaj s pesjančkom.
pravi, da so s tako dekco prve noči mladička v novem domu zelo mirne.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #7 : ponedeljek, 08.08.2011 : 17:05:02 »

Koliko mesecev pa ima mladiček? Ker pri npr. 3 mesečnemu mladičku ne morete pričakovat, da ne bo lulal notri - morate vi poskrbet, da se to ne bo dogajalo s tem, da ga tudi sredi noči zanesete ven na potrebo, če je treba. Pri pasjih otrocih je pač tako Wink.
Logiran
Ines1997
novinec
*
Sporočil: 10


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 08.08.2011 : 20:13:01 »

4 mesce ma. Smiley
Ja pa ga neznam naučit da lula na papir. :S
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #9 : ponedeljek, 08.08.2011 : 20:31:06 »

Verjemi, da bo bolj učinkovito, če boste kar od začetka navajali na zunanje opravljanje potrebe. Psiček je še čisto premlad, da bi zdržal celo noč, vas pa tudi ne bo konc, če si še kak mesec sredi noči budilko naštimate Tongue. Sicer pa ti priporočam v branje podforuma "lulanje na sto načinov" in "vzgoja pasjega mladiča" - je že veliko na to temo napisano Smiley. Sem tudi sama vse prebrala, ko smo se pripravljali na pasjega mladiča in mi je bilo zelo v pomoč Wink.
Logiran
Ines1997
novinec
*
Sporočil: 10


WWW
« Odgovor #10 : torek, 09.08.2011 : 08:54:34 »

Ja saj ve da se mora lulat zunaj, ampak ko je sam pa vedno lula, če pa spi pri nas se pa nikoli ne polula. Hvala za nasvet si bom prebrala. Smiley
Drugače pa včeraj zvečer se je polulal na podlago in potem zjutraj spet in sem ga nagradila seveda s priboljškom. Cheesy
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #11 : torek, 09.08.2011 : 18:33:33 »

Pa ga nagradiš takoj, ko se polula, kjer se mora?
Oprostite za OT.
Logiran
Ines1997
novinec
*
Sporočil: 10


WWW
« Odgovor #12 : sreda, 10.08.2011 : 12:38:27 »

Jap. Smiley
Mislim včasih počaka da najdem ker nimam takoj pri roki ampak ga odpeljem do tam kjer se je polulal pa mu rečem bravo in dam keks. Smiley
Logiran
Labradorka333
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


WWW
« Odgovor #13 : torek, 11.10.2011 : 13:27:34 »

Moj psiček je bil prvo noč zelo priden. Zvečer smo ga peljali ven ob osmih, da je opravil potrebe. Čez noč je trdno zaspal in ni jokal.
Pa tudi zjutraj se ni polulan in pokakal-to je opravil ob 6.20, zunaj.
Najprej smo si mislili, kako dobrega psička smo dobili, pa se je začel lulat na tepihe. Tongue
Kupili smo "pleničke", da jih bo imel do 3. meseca. To so nekakšne podloge, ko časopis, vednar vse bolj vpijejo in ne smrdijo. Tako, da je potrebe do dopolnjenega 3. meseca opravljav v kopalnici na "plenički". Kasneje smo ga začeli navajati lulat in kakat zunaj in navadil se je na rutino-zjutraj ob sedmih mala potreba-od 8.00-10.00 je zunaj z dedkom, ker sem jaz v  šoli-ob enih spet na malo potrebo in popoldne gre za vsaj dve uri (če nimam glasbene šole, za več časa) se zdivjat.
Potem gremo ven še ob osmih in tako dalje.
Logiran
Bobomar
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #14 : sobota, 23.02.2013 : 15:57:05 »

Pozdravljeni dragi člani,
Imam 2 meseca staro psičko Tibetanski Španjel in ubadam se z dvema problemoma: prvi je ta da noče spati v svoji posteljici, čez dan se še kdaj pa kdaj sama spravi v njo in zaspi za kake pol ure približno ponoči pa nikakor ne, in drugi da rada grize, če ima le priložnost predvsem roke pa tudi po obrazu, če se ji dovoli blizu, seveda to vse v igri, strogo se ji reče NE in preneha ampak drugič je spet isto. Ima kdo kako idejo kako se jo najlažje navadi spati v svoji posteljici in da ne bi več grizla.? Hvala lepa in lep pozdrav  Smiley
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: pes noče spati sam
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines