mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 28.05.2024 : 22:09:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 140828 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #450 : ponedeljek, 05.04.2010 : 23:10:13 »

Solzilec in krepelce sta lahko praktična tudi takrat, ko si 9 mesecev noseča in golorok fizičen spopad morda ne bi bil najboljša stvar... Smiley Čeprav je res, da moraš za oboje priti precej blizu. Vsekakor pa vedno tovorim zraven telefon na sprehode, da lahko v skrajnem primeru pokličem pomoč.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #451 : torek, 06.04.2010 : 08:12:43 »

No saj sem rekla. Če imaš jajca, ne rabiš solzilca. Naredila si najboljšo možno stvar. Preden bi našla solzilec, ga odprla in namerila v psa, bi pes tvojega lahko že grdo pogrizel. Če bi v paniki sploh zadela v oči napadalca in ne svojega psa. Pa še prav 100% nisem da bi ga takoj spustil, če bi bil dovolj v elementu. Če pa bi svojega dvignila v naročje, bi bila pogrizena oba.

sicer se štejem med "ženske z jajci", ampak s pobesnjenim kavkaškim ovčarjem se vseeno ne bi rada goloroka spopadala, če je le kakšna druga možnost.
Sice pa je moja taktika ob nevarnih napadih, da poskušam raje dobiti poškodbo jaz kot pes. Zakonodajalci imajo namreč vseeno več posluha za pogirzne ljudi kot pa za uničene pse. Zato se tudi lastniki napadalnih psov bolj potrudijo odstranit psa, ki grize tebe kot, če grize tvojega psa (psihopati seveda izvzeti)
Ob enem napadu velikega besnega psa, ki je šel pred leti očitno v polnem šusu na mojega borderja, z namenom, da mu spremeni dizajn, sem temu ukazala prostor in ga pokrila s telesom. Pes je potem grizel mene po hrbtu in od strani, ampak ni uspel nerest kakšne omembe vredne poškodbe- ker je bila površina hrbta ravna in napeta sem imela debelo bundo (ki pa jo je seveda uničil). Vsekkor to taktiko svetujem tudi drugim, če je kriza- namesto dviganja nad glavo in v naročje. Če si kot oseba pogrizen lahko kar dobro iztožiš, večina psov pa itak človeka ne upa girizt polno.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #452 : torek, 06.04.2010 : 08:16:45 »

Če seveda nimaš smole in te sfrizira na Megliča.
Psihopatka deteljica Wink Tongue.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #453 : torek, 06.04.2010 : 09:36:08 »

Malo OT:
Takle kavkaški sabaka lahko komot sfrizira ˝na Megliča˝, če ne kar ˝na Baričeviča˝ Lips Sealed.
Poznal moj fotr pred precej leti en avtohtoni kavkaški primerek, živeč v okolici Moskve, ki ga je redno obiskoval tam in tole res ni hec. Pes je bil divji kot le kaj (zagotovo tudi precej nevzgojen), je pa imel izreden spomin. Fotra je videl kot nekjamesečni mladič in potem spet čez kakšno leto in se ga je spomnil. Lastniki so bili takole  Shocked Ko ga je fotr začel božat kar čez ograjo, je lastnika skor infarkt, fotr sploh ni vedel, kakšen je in zato ni kazal nobenega strahu, pes pa se ga je res spomnil. Nihče drug pa tega psa skoraj ni upal pogledat, kaj šele božat.
Je imel fotr potem ene popadke, da bi enega uvozil v Slovenijo, pa ga hvala bogu noben ni hotel poslušati, njemu pa se verjetno ni dalo s tem ukvarjati, pa tudi želja ga je minila. Še dobr stop
Jaz se pred kavkaškega ne bi metala  sram Undecided
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #454 : torek, 06.04.2010 : 10:23:10 »

Sem prepričana,da te tudi kavkazec težje obdela, če si obrnjen s trebuhim navzdol in upognjen čez psa s tem da z rokami ob sebi ščitiš psa od strani in svojo glavo kolikor gre, kot pa če stojiš in ima dostop do okončin, trebuha in obraza. Psa pa sploh ne moreš učinkovito zaščitit.
Mene je takrat sicer npadel pes meni poznane in ljube psame ( malinois) je pa čist resno mislil. Se je pa gazda izjemno podvizala , da je psa odstranila fizično, vseeno je mal trajalo ( razdalja, ki jo je moral premagat je bila cca 100 m)- v tem delu bi znal imet lastnik kavkazca težje delo, ker je pes pač težji.
Pri Megliču in Baričeviču je bila zadeva taka, da je bila oseba primarni cilj napada. Pa menim, da bi jo Meglič vseeno bolje odnesel, če bi se zgrbil na tla zvil proti tlom in se naredil v želvo. Ubranit se itak ni mogel. Baričević pa je bil žal tam sam in ne morem nič rečt kako in kaj bi bilo pametneje. Itak se sploh ne ve kako se je vse skupaj začelo. Zagotovo bi bilo zanj najpametneje , če bi imel mopse za družbo in homosapiense za j****.
Obenem se strinjam, da se večino napadalcev na pse da ustavit z odločnim nastopom, kakšno vzgojno čez grbo z vrvico (po možnosti karabinski del čez glavo) pa sprej- če ga seveda imaš čas pripravit. Večinom auporabljam prvi dve taktiki samo temu (mojemi ) konkretnemu primerku se je videlo, da da ni iz tega testa. Nekateri so pač izvenserijski in ne odstopijo- redki ampak obstajajo. Taki na obremenitev odgovorijo z več napada. In pri takih je bolje dobit kakšen ugriz po hrbtu kot pa kaj resnega ali pa brez psa ostat.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #455 : torek, 06.04.2010 : 12:05:25 »

Če se ti mrcina nariše pred očmi, potem imata ti in tvoj pes čas kaj narediti. Večji hudič je če se ti pojavi za hrbtom in ga ne vidiš, dokler ni prepozno. Kaj bi naredila, če bi kavkaški ovčar resno napadel in ga psica ne bi mogla "blokirati" (odraslim je to doslej uspelo še vselej ne glede na pasmo psa in njegovo siceršnjo "hudobnost") in ne bi reagiral na odločen nastop, ne morem reči, odvisno od situacije. ali bi ga počila s karabinom čez gobec ali bi ga dvignila za kravateljc (mislim da ni nemogoče, če je skoncentriran na psa in ne name, bernardinko sem lahko brez težav). Vsekakor pa ne bi šla dvigovat psice v naročje, ker bi imel prosto pottako  do psice kot do mene, ker se ne bi mogla braniti niti ona niti jaz. Toliko korajže, da bi se vrgla na svojo psico in mirno pustila napadalcu da me grize pa nimam. ne glede na vabljivo odškodnino, ki bi jo lahko iztožila mogoče nekoč nekdaj.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #456 : torek, 06.04.2010 : 12:46:59 »

Jaz pa sprehajam psa s palico v roki. To je moj obvezen pripomoček, od kar je na naju skočila brazilska fila, in tudi če sem se še tako trudila, da bi takrat kaj našla za v roke, ni bilo ničesar. Itak  Roll Eyes Zato sem filo brcnila s tenisko direktno v gobec, in je čudežno zbežala stran od naju. Je bil pa Bučko že na hrbtu, in vse štiri od sebe molil - se je predal.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #457 : torek, 06.04.2010 : 13:03:27 »

Hehe, sam mora biti fejst težka in po možnosti lepo okovana, da bo zalegla, če boš naletela na tapravega. Težak karabin na povodcu zaleže. Pa še vedno ga imaš pri roki. (če imaš dvojni povodec, imaš karabin pri roki celo takrat, ko imaš svojega psa privezanega). samo dandanes je take prave povodce že težko kupiti. večina fancy povodcev iz petšopov  ima lahke plastične karabine, ki so samo povrh malo pofarbani, da zgledajo. Zaležejo pa ne.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #458 : torek, 06.04.2010 : 13:25:08 »

takrat ko se je v našega Damča  un ketnar spustil sem ga upalila z karabinom...pa mu ni preveč zaleglo( pa imam maxi dupli povodec- z orenk karabinom)...pomagala mu je edino  brca pod vamp ali pa rebra... niti nisem gledala kam sem ga ...
Bi pa takrat, če bi vedela čigav je bil tisti pes, njegovega lastnika s karabinom premlatila...raje kot psa.

za tega modela, od kavkazca...pa.... Lips Sealed... na vse kar se je dogajalo z baričkotam,   butnglavc..... ampak enim res nobena stvar ne prebije trdote njihove butice...podn Angry

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #459 : torek, 06.04.2010 : 13:40:51 »

Ha temu bo verjetno potegnilo. Ker nima nekih silnih političnih zvez...bo zanesljivo še dodatno štrafan, kot vzorčni primerek, kako to vsi oni dobro delajo. Glede na obtožbe ki so mu jih napisali bi že rekla tako.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #460 : torek, 06.04.2010 : 16:44:29 »

PS: Če vas napade medved (kavkazijec  Tongue ) so navodila točno taka, kot jih je podala deteljica. Na tla s hrbtom navzgor.
Malega psa pa raje pod avto ali na drevo, če je možno, ne pa v naročje!
Ne samo, da nimaš rok za obrambo, tudi bolj štorast si in imaš slabše ravnotežje. ČE zagrabite psa, ga pol še nekam na hitro odložite, če je možnost.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #461 : sreda, 07.04.2010 : 08:48:14 »

Joj, a ste ziher glede tehle nasvetov? Bliža se čas kratkih rokavov, deteljica pa je bila v debeli bundi... Pomoje ti ledvice ven potegne tik tak ...
Sprašujem pa zato, ker imamo v ulici eno tako divjo mrcino. Sicer jo lastniki izredno pazijo in so zelo korektni Smiley, ker se zavedajo kakšno žival imajo doma, pa vseeno.
Gre pa za eno veliko belo slovaško/češko ovčarsko pasmo, niti ne vem točno, kaj je. Veliko, belo, skravžljano in kosmato. Prej so imeli kuvaše, nisem pa ziher, kaj je to, kar imajo sedaj.
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #462 : sreda, 07.04.2010 : 16:28:30 »

Hehe, sam mora biti fejst težka in po možnosti lepo okovana, da bo zalegla, če boš naletela na tapravega. Težak karabin na povodcu zaleže. Pa še vedno ga imaš pri roki. (če imaš dvojni povodec, imaš karabin pri roki celo takrat, ko imaš svojega psa privezanega). samo dandanes je take prave povodce že težko kupiti. večina fancy povodcev iz petšopov  ima lahke plastične karabine, ki so samo povrh malo pofarbani, da zgledajo. Zaležejo pa ne.

kater "butl" bi se pa upou spravit na tvoj mali zborček princesk Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #463 : sreda, 07.04.2010 : 16:51:34 »

Tri čivave so jih vedno uspele spraviti v beg. Dokler niso pogruntale specialne taktike za male vražičke.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #464 : sreda, 07.04.2010 : 17:17:17 »

Jaz sem imela danes problem, samo da pes ni bil napadalen je pa sledila nama s psom čisto do doma. Cel čas sem ga odganjala stran in je držal varno razdaljo, a vseeno sledil. Velik, kosmat mešanec z nemškim ovčarjem. Tudi kamenje sem metala proti njemu (ne vanj) in kričala nanj, naj se spoka, mojemu psu se je pa trgalo, je renčal, lajal in se zaganjal vanj pobesnjeno. Vmes je bila ena prometna cesta, a jo je uspel uspešno prečkati in nama sledil po naši ulici. Hitro sem dala mojega psa za ograjo in pograbila vrvico in ovratnico ter par briketov in mu šla nasproti, počepnila in mu prigovarjala. Ni prišel, bal se me je (seveda, če sem celo pot nanj tulila). Sem šla za njim, metala brikete po tleh in nič, šel je hitro mimo mene, naprej v gozd. Potem sem izgubila sled za njim. In kaj zdaj? Jaz se sekiram, njegovi, ki ga očitno spuščajo pa mirno sedijo pred TV-jem verjetno. Sej bo že prišel... Pes ni bil videti zapuščen, bil je lepo rejen in ima lepo, svetlečo, počesano dolgo dlako. Lahko pa da je na cesti, šele kak dan in tava naokrog in se nekomu nalima na pete in gre za njim. Sad
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines