mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 09:27:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 139143 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #750 : sreda, 17.02.2016 : 20:32:15 »

Za take pse je vedno fino imet solzilec pri roki.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #751 : četrtek, 18.02.2016 : 09:17:32 »

Za take pse je vedno fino imet solzilec pri roki.

Ja. Jaz sem nekako proti takim ukrepom, kadar res ni pes kriv, ampak zgolj lastnik. Ampak... Imam psico, ki pač ni zaupljiva, ves čas delam na zaupanju, odpravljam plašnost itd. In tole mi gre že dejansko tako zelo na nekaj, da se bom poslužila tudi skrajnih ukrepov. Sprehodi so zame postali dobesedno muka. Ker je vedno neko sranje. Tip dejansko ne upošteva nič od nič. Ko je bila moja vsa v povojih - njemu se ni zdelo niti približno potrebno odstranit psov in so veselo skakali po njej. Ko sem bila na berglah, se mu je zdelo očitno zabavno, kako kolovratim in držim ravnotežje. Ne vem, res, tudi jaz bom začela "špricat".
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #752 : četrtek, 18.02.2016 : 09:20:56 »

Aha, potem to ni to. Poznam par samcev, a še nisem slišala, da bi ju imeli takole na frej. Sem vseeno vprašala, da po potrebi opozorim lastnika ampak tale ni pravi.

Za ime nisem ziher, nekaj podobnega Piki sem slišala med kričanjem. Ne vem pa niti ali je to dejansko lastnik, ker občasno psa sprehaja neka ženska, ki ju ima pripeta, pa tudi nek drugi moški, ki ju ima pripeta - vedno. Kolikor se spomnim iz enega od srečanj, ko sem še skušala biti prijazna, so to neki razstavni psi in niso vsi od istega lastnika.
Logiran
LAKIE
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #753 : četrtek, 16.06.2016 : 10:07:18 »

Zanima me, kako bi bilo pametno ukrepati v situaciji ki se mi je zgodila včeraj, pa se mi dozdeva, da bi se lahko ponovila in bi bila rada pripravljena.

Pozno zvečer sem v novi soseski kamor se počasi selimo in še ne poznam ne psov ne ljudi, šla s svojim psom od stanovanja do avta. Iz enega temnega podhoda je na naju v čisti tišini pikiral večji pes. Tko res pikiral. Jaz sem svojega dvignila in razmišljala o tem kateri svoj del naj izpostavim ugrizu, da bo najmanj škode. Tisti pesjan skoči, jaz se zaderem, on ves začuden obstoji in potem skoči še enkrat, takrat opazim da ima pes nagobčnik.
Dejstvo je, da skoki name niso bili mišljeni prijazno ali navdušeno, ampak je skakal tako, kot bi hotel priti do plena. Tudi sem prepričana, da je hotel priti do psa v mojem naročju in ni imel nobenega namena obračunati z mano. No nekako sem se prebila do avta sicer je hodil za mano in ves čas nepremično gledal mojega psa, ampak je vsakič ko sem rekla stoj, pusti, zgin, šokiran malo postal, (ravno toliko da smo počasi prilezli do avta) in name ni več skakal.
Nekako sem svojega zaprla v boks iz tiste ulice pa pride nek tip nekaj zavpije (kot bi poklical psa) in pes dejansko gre proti njemu. Nisem prepričana da je bil pes njegov poznal pa ga je sigurno. Tip je iz svojega avta vzel ven drugega psa (brez vrvice) in z njim odšel. Psa se nista niti pogledala.
Občutek imam da so se teli trije med seboj poznali in tudi, da tale pesjan z nagobčnikom tam večkrat hodi naokoli.

Kaj sem storila po dogodku. Nič! Sedela v avtu in pi..... . Zdaj že cel dan razmišljam kaj bi bilo pametno storiti. Poklicati policijo, da me je napadel pes? Psa pridržat (glede na to da je imel nagobčnik se mi danes to zdi izvedljivo, včeraj na licu mesta malo manj), poklicat zavetišče da se okoli kleti pes brez lastnika?
Pes je imel nagobčnik, tako da realno neka hoda grožnja ni bil, vseeno pa je njegov lastnik en hud bebec in si zasluži vsaj eno po denarnici (čeprav bi mu včeraj z veseljem napopala še eno okoli ušes).

Če bi poklicala policijo, je dejstvo da me pes ni mogel poškodovat, poleg tega ne vem če imajo čitalce za čip in bi lastnika lahko našli? Klicat zavetišče ob 10h zvečer zaradi psa, ki očitno ima lastnika in niti malo ne zgleda zgubljen, kaj šele da bi šlo za nek nujen primer mi je malo nerodno....ali pač?

Logiran
LAKIE
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #754 : četrtek, 16.06.2016 : 10:12:31 »

kleti = klati Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines