mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 00:17:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: Madžarska kratkodlaka vižla
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Madžarska kratkodlaka vižla  (Prebrano 61799 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #90 : sobota, 08.10.2011 : 18:39:03 »

Majbiz, psarn tule ni mogoče reklamirati. Poglej na portal, če je med člani mojpes.neta kakšen vzreditelj vižel. Obrni se še na Kinološko zvezo Slovenije, Društvo ljubiteljev ptičarjev, pobrskaš pa lahko še po drugih straneh, ki govorijo o ptičarjih.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
tannna
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #91 : četrtek, 04.10.2012 : 16:10:21 »

Pozdravljeni
Letos poleti sem na morju videla vižlico in se seveda zaljubila.
Prebrala sem kar nekaj strani in porajajo se mi vprašanja. Upam, da se bo našel kdo, ki bo mi lahko odgovoril nanje.

-glede na to, da so vižlice lovski psi, nekateri navajate, da so tudi super družinski psi, me zanima kako se razumejo z drugimi domačimi živalmi, predvsem s perjadjo, ki je že pri hiši. Ne bi si namreč želela, da vižlica polovi naše race.

-nekateri pišete, da so hiperaktivni; kaj to pomeni glede sprehoda? je potrebo s kolesom vsak dan, da se utrudi? ni nikoli na miru in ves čas po malem aktivno išče kontakt (kot border collie)?

-kaj menite kako bi se obnesla kot "terapevtski" pes, kjer naj bi sledila ukazom, ubogala, se cartala, nosila žogico, potrpežljivo čakala (tako na zlatoprinašalski način)?

Hvala vsakemu, ki bo mi napisal kakšen komentar.

Zanima me še ali je mogoče kdo iz Mb ali okolice, ki ima vižlico ter bi bil pripravljen, da se srečamo na kakšnem srehodu?

Pa še to: kje najdem prihajajoče razstave in srečanja, kjer bi si lahko vižlice ogledala še v živo.

Hvala vsem za pomoč.
Lep dan.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #92 : petek, 05.10.2012 : 00:11:55 »

Kdaj bodo prihajajoče razstave si poglej na internetni strani Kinološke zveze, mogoče tudi pokličeš tja in vprašaš ali je v Sloveniji trenutno kak vzreditelj. Glede ostalega ti pa ne znam svetovati. Drugače pa srečno pri izbiri psa... Smiley Wink
Logiran
turbo
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #93 : ponedeljek, 17.12.2012 : 12:24:08 »

Pozdravljeni lastniki mađarskih vižel. Zanima me kje imate vi vašo vižlo..V stanovanju ali v boksu, pesjaku? In ko niste doma? Jo pustitem da se prosto sprehaja po stanovanju ali jo imate morda v kletki? Sama imam mešanko v vižli, ker pa ima karter prave vižle, bi rada čim več izvedela od že izkušenih lastnikov te pasme: Vsem se zahvaljujem za prijaznost . Upam, da mi bo le kdo odgovoril.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #94 : ponedeljek, 17.12.2012 : 12:49:45 »

Drugače vižle khm, so specialci hahaha. V bistvu gre za izredno učljivega, energičnega in lastniku zvestega psa. Moj je poleti, spomladi in jeseni, ko je topleje zunaj na zagrajenem prostoru z mojo drugo psičko huskyco. Imata vhod v hišo. Zdaj, ko je mrzlo pa je večinoma časa notri na toplem. Je star par mesecev manj kot 2 leti in ima velika nagnenja k uničevanju hahaha. Tako da predlagam, da ga od malega navajaš na boks, ko te ni. Pri nas res zgize vse kar mu pride pred gobec  Evil in meni je bil to kar šok, ker mi huskyca tega ni delala.
Za njih je pomembno, da imajo veliko gibanja, zelo pametno pa jim je tudi zaposliti možgane.
Drugače pa je moj Tege en tak nežen velikan Cheesy.
Logiran
turbo
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #95 : četrtek, 20.12.2012 : 15:30:16 »

Tudi naša psička je vse zgrizla nas začetku...Zdaj jo imamo v kletki, ko nas ni doma..., ker nimamo možnosti, da bi imeli boks zunaj...
Logiran
turbo
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #96 : četrtek, 20.12.2012 : 16:54:49 »

Stara je eno leto in živa kot poper...res.In ves čas hoče biti poleg človeka. Samo, da se dotika pa je ok. Še vedno jo odvajamo skakanja po ljudeh, a gre počasi, da ne govorimo kako vleče, ko je na povodcu...Res ima veliko energije in mišic..hahaha..Koliko krat na dan pa hranite vašega...in s kakšno hrano???
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #97 : petek, 21.12.2012 : 08:58:30 »

Turbo si morda razmišljal o kakem vlečnem športu? Tam jim gre veliko energije, izkazali so se kot zelo dobri vlečni psi. pri nas je tudi kot živo srebro in tam pozornosti željan. Skakanja po ljudeh smo ga odvadili, tudi na povodcu gre meni lepo poleg, ampak seveda to je posledica šole. Še bolj je navezan na mojo drugo psičko huskyco. jaz ga hranim dvakrat dnevno. Dopoldan dobi brikete, popoldan pa mu dam divjačinsko meso, zelenjavo in pasje makarone. Je pa za razliko od huskyce, ki ima toliko dlake včasih zame nenavadno, ker se mu malo vidijo rebra. Ampak ima dobrih 30 kg. Je pa tudi res, da je visok samec.
Logiran
turbo
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #98 : nedelja, 23.12.2012 : 10:11:46 »

Ja mi smo komaj na začetku šolanja.Za nami je uspešna mala šola. Zdaj bomo nadaljevali. Drugače pa jo vozimo ven ne le na dolge sprehode, tudi tečemo, mečemo žogo, ki se je ne naveliča tudi po uri in pol, hodimo v hribe.....Skratka pokuri veliko energije...a vedno si je pusti  še malo na zalogi..haha...Neverjetno!Tudi naši se vidijo rebra, a to spada zraven, ne. Kakšne brikete pa dajete vašemu?No, mi jo hranimo 2x na dan z eukanubo, a ji prej namočimo brikete, ker če ne se ji kar neki zaletava. Tehta 20 kg, s palečno višino 54 cm. Priročno! Glede apetita bi pa jedla kar vse po vrsti..od sadja, zelenjave, naprej.....Kako hitro pa ste ga vi odvadili skakanja in navadili na hojo poleg...V šoli so mi rekli, naj si ne delam preveč utvar, češ, da  se bo pri dveh letih umirila glede skakanja in vlečenja....Sicer pa tam, brez povodca, lepo dela.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #99 : ponedeljek, 24.12.2012 : 10:26:36 »

Jaz imam za Tegeca Happy Dog Africa. Dejansko sem jih sporbala veliko, ampak le po tej hrani ima trd, majhen drekec in lepo dlako Smiley.
Logiran
turbo
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #100 : ponedeljek, 07.01.2013 : 17:52:14 »

 Cheesy :DAlba, pozdravljeni. Kako ste kaj preživeli Silvestrovo? je bi kaj veliko pokanja??? Vsekakor vam želim srečno in zdravo. Enako vašim kužekom.Zanima me ali tvoj vižlek tudi gricka takole za komolec , ko sediš za mizo in ali res ne more biti pet minut sam v prostoru...Ves čas izsiljuje pozornost...? Ko smo doma je naša psička spuščena. tega pa ne bi upali narediti, da bi jo samo pustili v hiši. Kdo ve kaj bi si spet izmislila, da je potrebno uničiti oz. prežvečiti...Najbolj me zanima, če tudi vas kaj grize takole na drobno  gricka..in zakaj to počne?

....
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #101 : četrtek, 10.01.2013 : 12:05:36 »

Srečno in uspešno tudi tebi Turbo! O ja jaz mojemu vižleku rečem kar attention whore  Grin. Zgirze pa še vedno občasno kaj, ampak le, ko ga kje pustiš samega  Cheesy.
Pokalo je pri nas veliko, ampak na srečo se nobeden od mojih ne boji pokov. Preventivno pa smo na večernih sprehodih bili strogo na povodcih Cheesy.
Logiran
Mikey02
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #102 : ponedeljek, 08.07.2013 : 17:27:53 »

Naš rodovniški Vižlek iz psarne **** je sedaj 5 let star in je še vedno zelo razigrane sorte. Je naš družinski pes ležišče ima stalno nameščeno v dnevni sobi, dlaka, kremplji ali lulanje in ostale potrebe niso noben problem. Kakršnokoli potrebo zna pravočasno pokazati tako da te poišče se usede in gleda v vhodna vrata. Skratka saj imamo lep velik vrt kjer lahko ovohava in preganja muce ki si drznejo v naš sadovnjak ampak že od začetka smo rekli da bo pes z nami in smo s tem sprejeli tudi kakšno kratko dlako na tleh. Smo velika družina in vedno ima koga na voljo. Sicer se pa najraje vozi z menoj v avtu po opravkih.
Do ljudi je prijazen, žal do drugih psov (razen samičk in kastriranih), to ne bi mogel potrditi. Pač mora se dokazati in vsakomur pokazati da je alfa. Zaradi tega še slabih izkušenj ni bilo saj je na sprehodu vedno pod nadzorom in lepo vodljiv za kar gre zahvala za opravljeno šolanje pri Davidu Pogačniku ki je bilo zelo kakovostno.
Naučiš ga lahko vse kar ti pade na misel. Tako naš vižlek v deževnih dneh po hiši z vohom išče predmete, ki mu jih skrijemo. Ta 20 min dejavnost se mi zdi da ga utrudi enako kot enourni sprehod.
Skratka življenje nam je zapolnil.
Še nekaj o prehrani.
Briketi, poskusili smo vse živo ampak najraje ima polento s kuhanimi kurjimi vratovi in hrbti. Kosti od filiranja rib kuhane z rižem. Tudi celo surovo postrv lepo počasi zmaže.
Zato so briketi Royal Canin Adult pri nas samo takrat ko morda ni časa da mu pripravimo obrok.
Hranimo ga 2x dnevno in kot velik samec ima 24 kg.
Zdravstvenih težav od takrat ko smo zanj začeli kuhati nobenih, predtem pa je občasno dobil izpuščaje iz katerih se je lahko tudi pocedila limfna tekočina.
Edina slabost, ki sicer moti psa in ne nas je to, da se zelo boji striženja krempljev. Zato jih samo še naravno brusimo na asfaltu z "ujemi žogo".
Ukazi, ki jih razume,
Sedi, dol, glavo dol, hop, mrtev, prinesi ovratnico, prinesi igračo, nazaj, naprej, čakaj, počakaj, išči, poleg, okoli, skozi, vodo pit, ne sme, dovolj, adijo, in vse nas pozna po imenu in nas po potrebi tudi poišče sploh kadar hoče na sprehod in na plavanje v reko Dravo.
Ta pasma rabi mnogo gibanja in pozornosti, nikoli nam ni napravil škode z grizenjem ali kako drugače.
Posebnost našega vižleka je ta, da zelo pogosto spi na hrbtu z nogami v zrak in občasno tudi sanja. Kar je nemogoče zgrešiti saj takrat premika noge in tudi tiho zalaja kar lahko traja do 10 sek.
 
Logiran
Pirjek
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #103 : četrtek, 25.07.2013 : 09:32:57 »

Pozdravjeni. Mi smo se ogreli tudi za to psmo, pa me zanima par stvari.
Imamo leto in pol te šriri mesece stara otroka in me zanima kako se obnese pes do malih otrok
Imamo velik ograjen vrt vendar brez ograjnih vrat, in me zanima, če vižla ugre oz se potepa če te ni v bližini
Ali mora biti pozimi not ali je lahko v vrtni uti z kako deko?
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #104 : četrtek, 25.07.2013 : 09:37:40 »

Pozdravjeni. Mi smo se ogreli tudi za to psmo, pa me zanima par stvari.
Imamo leto in pol te šriri mesece stara otroka in me zanima kako se obnese pes do malih otrok.

Kakor vsak drug pes - kar pomeni točno tako, kakor ga boš navadil.

Imamo velik ograjen vrt vendar brez ograjnih vrat, in me zanima, če vižla ugre oz se potepa če te ni v bližini.

Kakor vsak drug pes - če ima možnost, bo ušel. Torej dokončati vrata, preden pride pes k hiši.

Ali mora biti pozimi not ali je lahko v vrtni uti z kako deko?

Če misliš imeti psa v pesjaku, mu moraš zagotoviti dobro izolirano uto (tudi zaradi poletne vročine) in pa primerno velik izpust.

Vižla je ptičar, kar pomeni, da mora imeti precej fizične in psihične aktivnosti. Priporočen je vsaj en daljši sprehod (cca eno uro) in vsaj dva krajša. Priporočala bi tudi lovsko šolo, da ukrotite njegov lovski nagon in ga navadite na poslušnost. Jagri so zato kar precej naporni psi, samo ko ga pa vzgojiš, je pa najboljši pes pod soncem (no, saj tako pravijo vsi za svojo pasmo).

Lepo te pozdravljam.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: Madžarska kratkodlaka vižla
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines