mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:53:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Kaj naj? Prosim za nasvet
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj naj? Prosim za nasvet  (Prebrano 14782 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« : petek, 10.09.2010 : 19:06:00 »

Hrano nosim prostoživečim mačkam. Že pred kratkim sva s prijateljico peljali eno mlado muco k veterinarju. Imela je podobne bolezenske znake.
Danes sva šli domov iz šole ko vidiva muco Meo ležati na tleh z vsemi sprejetimi usti in tresočo se. Odšli sva na veterinarsko in poklicali dežurnega veterinarja, a je bil na terenu, rekel je da nas bo poklical ko pride. Ker so tisto mlado muco zaradi prepozne pomoči uspavali sva vedeli, da čas odloča. Klicali sva zavetišče horjul, obalno zavetišče, mačjo hišo, zavetišče gmajnice, kliniko za male živali postojna... Nihče ni mogel nič, mi pa tudi ne. Našli sva še eno muco v enakem stanju.Poskušali sva ju ujeti v transportni box, kot nama je svetovala polona samec in ZH, pa se je izmuznila. Videti sta bili kot da bosta zdaj zdaj umrla. Še enkrat sva poklicali dežurnega veterinarja, ki je rekel da bo čez pol ure ampak ima res nujen primer, naj počakamo. Čez pol ure nas je klical kje smo, povedala sem mu naslov, a ni vedel kje je to. Nato se je nekaj razjezil. Ko je prišel je rekel, da ne bo niti poskušal, da ga katera ne ugrizne, čeprav je imel debele rokavice. Potem se je delal da je probal, in se razjezil da to ni njegova dolžnost, če nimamo boljšega dela... Odšle smo, ker nam je rekel naj jo ignoriramo. Je pa verjetno zastrupljena, ali pa ima kakšen virus, kakor tista majhna. Zdaj ne veva kaj bi, ker je veterinarka ki nama ponavadi pomaga na dopustu, posumili pa sva, da je bil to veterinarjev sin.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #1 : ponedeljek, 13.09.2010 : 12:21:16 »

airedale, kje se nahaja ta lokacija?
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 16.09.2010 : 12:56:18 »

Ilirska Bistrica
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 16.09.2010 : 13:39:13 »

Smo se šle dogovorit na veterino za polovitev teh mačka, ampak nam veterinarka ni pomagala, zato ni uspelo. Je pa za tem zbolela še ena muca od gospoda ki je imel tisto majhno. Tem veterinarjem ne zaupam več prav nič.
Pa pravijo da naj  bodo odrasli zgled otrokom, a vsi le čudno gledajo in govorijo kako pretiravam. Ampak saj u bistvi ne morem kaj preveč.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #4 : četrtek, 16.09.2010 : 15:12:32 »

Smo se šle dogovorit na veterino za polovitev teh mačka, ampak nam veterinarka ni pomagala, zato ni uspelo. Je pa za tem zbolela še ena muca od gospoda ki je imel tisto majhno. Tem veterinarjem ne zaupam več prav nič.
Pa pravijo da naj  bodo odrasli zgled otrokom, a vsi le čudno gledajo in govorijo kako pretiravam. Ampak saj u bistvi ne morem kaj preveč.

airedale, odlov mačk mora urediti pristojno zavetišče, ne veterina. Saj gredo vsi stroški pri odlovi, sterilizaciji / kastraciji, zdravljenju prostoživečih mačk na račun občine.

Lokacijo bi bilo potrebno tako prijaviti občini in pristojnemu zavetišču, ki bo nato odredilo odlov, poseg in potrebna zdravljenja.

Po podatkih na strani društva Žverca spada občina Ilirska Bistrica pod Zavetišče Horjul, ne vem pa, koliko so ti podatki ažurirani.

Predlagam, da na e-mail zavetišča Horjul pošlješ e-mail (kontakt najdeš tukaj: http://www.zavetisce-horjul.net/kontakt.php).

V e-mail napiši:

- kje točno se lokacija prostoživečih mačk nahaja,

- koliko mačk se po oceni tam nahaja,

- kakšno je njihovo zdravstveno stanje, ki te skrbi.




Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 29.08.2011 : 21:15:53 »

pomagajte! Naša enoletnica (sterilizirana muca) je danes popoldan, odkar smo pripeljali dva štirimesečnika iz ster/ kast. popolnoma nora. Do sedaj so živeli složno, brez problemov. Danes pa renči in piha kot nora. Jih sploh ne upam spustiti iz oči. Čimprejšni nasveti bodo zelo dobrodošli!!!!!!!
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #6 : ponedeljek, 29.08.2011 : 21:18:16 »

Verjetno ji čudno dišita in ju ne spozna. Ali jih lahko ločiš čez noč in mladiča daš kam, kjer vaša ne pride zraven?
Logiran
vixi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 938



WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 29.08.2011 : 21:46:52 »

Bamfel, meni je nazadnje Miži hotel požret Debelega, ko je ta prišel z veterine po posegu. Po kakem dnevu je bilo vse ok kot prej. Kot svetuje Cats, loči jih za kakšen dan, da se "razdišita".
Logiran

aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 29.08.2011 : 22:08:01 »

Nic posebnega, brez panike, bamfel. Nasi dve sta dramaqueen na kvadrat po vsakem obisku pri dohtarju. Ne samo, da je ta, ki je ostala doma, mnenja, da druga cudno disi, ampak da celo posteno smrdi, tako da piha 100 na uro in kdaj pa kdaj po potrebi kaksno prisoli. Cez kak dan je vse po starem.

Smo resili zelo preprosto, zdaj gresta npr. na cepljenje obe v enem transporterju, ceprav je samo ena na vrsti za pikeca. Nas veterinar vedno rece: "Aha, tu pa je ena za trening zraven, hehe." Sta obe tigre, pa mu lepo povem, katero mora cepit, mu jo celo privlecem iz transporterja ven, a se hudica nikoli noce zanesti na moje besede (saj valjda  Angry poznam moji dve macki - tip ne pozna Smetke, ki razlikuje 140 muc, pisofkejk za njo Kiss ) in vedno preveri cip, katera je katera! Ziheras pac...
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #9 : torek, 30.08.2011 : 08:39:09 »

Dobro jutro.
Ker mac ne morem ločiti (edino, če bi jih zaprla po omarah) sem se morala jaz ločiti od moža sram, in spati na kavču. Celo noč je bilo pestro. Dva sta spala vsak na svoji okenski polici, en pa pri meni na kavču. Pa je eden prišel na kavč, pihal in godel in prepodil tistega, ki je bil na kavču. In menjali so se celo noč (manjka smajli z podočnjaki).
Trenutno je stanje še za en k..., Bamflca ima izpade, kjer je še njen rep najhujši sovražnik. Takšna je bila samo takrat, ko nas je prehitela njena gonitev.

Bila sem pa ful šokirana. Na tem forumu visim že dve leti. Prebrala sem skoraj vse. Ampak teme, da se mački ne marajo, ko en pride od veterinarja, pa še nisem zasledila. Kakršna koli situacija je bila do sedaj, vedno sem vedela, da vsaj ena je to že doživela. Tukaj sem bila pa popolnoma šokirana. Če je združevanje potekalo brez problemov, je pa čisto drugače, ko pridejo od veterinarja. Svašta!
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #10 : torek, 30.08.2011 : 20:16:58 »

Hm, ob tem sem spet začela razmišljati, koliko je nos, no smrček, občutljivo in pomembno čutilo pri mački oz. po kakšnem principu razmišljajo. Ne bom pozabila prizora, ko je nekoč na obisk prišla teta, moja Šnapi, taka mevžasta ljudomrznica, ki je ob tujcih ne spraviš iz garderobe, pa da crkneš ali ji ponujaš ne vem kaj, pa se je v hipu začela plaziti in stegovati po njej, presti in dajati buce, se metati na hrbet in ne vem kakšne kozlarije še je počela. Skratka nekaj, kar ji tudi približno ni bilo podobno. Popolnoma druga mačka.
In to po tuji ženski, ki ni ravno ljubiteljica živali in je mojo sramežljivo prpico odganjala od sebe s krtačo za dlake v roki. In je ni mogla odgnati.  Shocked Shocked
Edini pameten razlog, do katerega sem prišla, je bil, da je ženska pred obiskom preživela kar nekaj časa na dopustu pri ljudeh, ki imajo notranje-zunanje mačke in je bil moji očitno za znort všeč nek vonj.
Pa toliko o tisti ljudski modrosti, da psi in mačke že vedo, kdo jih ima res rad in jim je naklonjen. Pogosto falijo tako, da ne moreš verjet. Butasti do amena, kar se tega tiče.
Upam, Bamfel, da jih bo vaša Bamfelca le prepoznala.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #11 : torek, 30.08.2011 : 20:25:08 »

A ni tako, da mačke najraje oblegajo prav ljudi, ki mačk ne marajo zato, ker mačke opazijo kako zelo vljudni so ti ljudje do njih in jih ne gledajo in ne buljijo vanje in se nasplošno spoštljivo obnašajo? Smiley 
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #12 : torek, 30.08.2011 : 20:31:51 »

Ma, ženska jo je čisto konkretno buljila, pa še grdo, ker je preveč plazila po njej, mahala s krtačo in odganjala.  Ni to to, so hodili k meni že taki in drugačni, totalni ignoranti, ki jih mačke niti približno ne zanimajo, in taki, ki bi jo radi vsaj videli, če že ne pobožali. Povsod isto, Šnapi za tujce preprosti ni.  Razen pri tej ženski. Popolnoma neznana, res čudna reakcija mačke.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #13 : torek, 30.08.2011 : 20:43:25 »

Moja teta se boji mačk, moja bivša mačka jo je prav ustrahovala in terorizirala, da je bilo grdo za gledat in sem jo morala zapirat v drug prostor. Mačko, ne teto.

Mila in Meli se za to isto teto sploh ne zmenita, k da je ni.
Logiran
vixi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 938



WWW
« Odgovor #14 : torek, 30.08.2011 : 22:14:22 »

Miži je naredil celo dramo, je pihal na Debelega, na boks, na copate, na list papirja, blazine skratka na vse, kar se mu je zdelo krivo za smrad in se je drznilo premaknit. Orinđ vsega skupaj sploh ni opazil in se mu je Debeli zdel tak kot ponavadi. Tudi jaz nisem nikjer prej zasledila tega, sem pa povezala z narkozo, ker Orinđ mu ni nič smrdel, ko je bil samo na ultrazvokih in pregledih pri veterinarju.

So pa res občutljivi na vonj. Na vrtu mi med travo rastejo cele zaplate timijana, če ga pohodiš super diši in če z istimi natikači pridem notri, se vsi trije mački strastno poljubljajo z dišečimi natikači. Reagirajo enako kot na baldrijan ali meto. Čisto navaden timijan, ki se je zasejal in ostal med travo, ker ga kosimo.
Logiran

bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #15 : torek, 30.08.2011 : 22:56:32 »

Da se še malo javim.
 Popoldan se je stanje umirilo Cheesy. Spet je tako kot prej. Smo pa imeli eno "relaks" terapijo Huh. Prinesla sem v stanovanje cel kup suhega perila, ki sem ga morala zložiti in zlikati Roll Eyes. Tam se pa vsa sovražnost neha. Firbec se je valja po škafu in se borila z nogavicami, Bertolin in Bamflca pa vtakneta gobčke v največji kup perila in dihata Kiss. In sta čisto pri miru Kiss. Ne potrebujeta nobene mačje mete Kiss. In po tistem se je stanje spremenilo. Ne smem reči da umirilo, ker pravkar nabirajo kroge po stanovanju, ampak to je igra.  Kiss Kiss Kiss
Vesela sem, hvala vam. Kiss
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #16 : torek, 30.08.2011 : 23:02:02 »

Na kratko.
Stanje se je umirilo, ko sem se lotila zlaganja in likanja perila. Ti specialci vtaknejo gobčke globoko v kup perila in dihajo. Samo dihajo.
In potem so bili spet prjatli. Kiss Kiss
Hvala vam. Me je res kar malo stisnilo, če je to zapoznela rakcija na mladiče. Ali je dopoldan tako uživala, ko je bila spet sama.
Ja, samo da ni dolgčas Evil.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #17 : sreda, 31.08.2011 : 08:26:00 »

Ja, tudi pri nas je bilo tako, ko sem pripeljala Vixi domov po odstranitvi še drugega učka. S tem, da je imela reva še ovratnik in sem mislila, da bo Viteza kap. Skoraj tri dni je bil čist presran, pihajoč in renčeč. Tongue
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #18 : nedelja, 06.10.2013 : 12:15:14 »

Nisem vedla kam bi uvrstila to svoje vprašanje, zato sem kar sem napisala, pa če paše to kam drugam prostim za prestavitev. In sicer zanima me sledeče, jaz hodim na eno kmetijo kjer imajo zunajživeče mucke, tem včasih prinesem kaj za jest, kakšno toplo odejico, skratka ker bolj slabo skrbijo lastniki za njih jih hodim malo gledat kako je z njimi, me pa zanima, ker te mucke tudi božam in se z njimi igram, če se lahko nalezem kakšne mačje bolezni? Si pa ko pridem domov umijem roke, ali je to zadosti, ali bi me moralo kaj skrbeti, ker moram priznati da mačje bolezni pa niti ene ne poznam, se mi pa te mucke smilijo in jim skušam pomagat, nebi pa se rada česa nalezla ker ne vem ali so mucke zdrave ali ne. Hvala za odgovor. Smiley
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #19 : torek, 08.10.2013 : 13:46:03 »

Ce to naredis preden gres domov (magari dobro obrisi s cistilnimi robcki, ce si jih ne mroes tam umit) in potem naspricas s spitadermom ali kaksnim drugim razkuzilom, se nimas cesa bati ...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #20 : torek, 08.10.2013 : 13:54:18 »

Lahko pa prineseš svojim mačkam, če jih nimaš redno cepljenih. Lahko prineseš kugo ali  FRC na čevljih in obleki.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #21 : sreda, 09.10.2013 : 09:04:23 »

Aha. Hvala obema za odgovore. Smiley Ja jaz svojih mačk nimam. Ampak kaj pa mojadva psa se lahko kej iz oblek in cevljev nalezeta?

No imam pa se eno vprasanje. Sem pa bozala tudi enega kuncka ki je po mojem bolan tudi ker mu dlaka na hrbtu izpada. Sem jim rekla da naj ga peljeta k veterinarju ker to ze ne more bit normalo. A je to nevarno zame? No oblacila sem dala za vsak primer kar prat ker sem ga imela na puloverju in hlacah. Pa me še zanima če kaj veste kakšna bolezen bi to lahko bila?
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #22 : sreda, 09.10.2013 : 09:09:51 »

Lynn, kaksna vejica predstavlja veliko lazje branje... Wink
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #23 : sreda, 09.10.2013 : 11:26:59 »

Psi si mačjih kužnih bolezni ne morejo nalesti. Lahko pa bi nanje na oblačilih ali rokah
potencialno prenesla prenesla garje ali mikrosporijo, morda kakšno bolho.
Nič smrtno nevarnega, torej.

Zakaj bi kuncu dlaka po hrbtu izpadala je težko kar na pamet reči. Se močno misi, ker
menjava dlako, ali ima prav gola mesta?

Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #24 : sreda, 09.10.2013 : 13:55:57 »

Aha, hvala za odgovor Skuiki. Smiley Jah, zajcek ima na hrbtu tako bi rekla dva do tri cm veliko golo mesto brez dlake. In na tem mestu je videt nekaj belega, ne vem kot kak prhljaj, ne vem.. Meni se to ni zdelo normalno, samo je pa res da se na kunce nič ne spoznam.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #25 : sreda, 09.10.2013 : 20:37:22 »

Ne vem sicer kako je pri kuncih, ampak imam informacijo od veta, da je mikrosporije ogromno!!! En od prvih vidnih znakov okuženosti so brezdlačna mesta, spore sicer ne frčijo kar tako po luftu, se pa lepijo. In samo pranje cunj v stroju jih ne uniči, tako kot tudi ne običajno umivanje rok. Četudi ni nujno, da gre res za to, pa je ta sosed skrajno malomaren do svojih živali, če ne stori nič, kljub vidnim zdravstvenim težavam.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #26 : sreda, 09.10.2013 : 22:32:35 »

Uh zdaj si me pa kar prestrašila čarka. Ja kaj čem pa zdaj nardit? A se lahko to tud name naleze in na moje pse? Mislim res je neodgovoren. Pa sej sem mu rekla da to je ziher kakšna bolezen. Res jaz ne vem, jaz ne razumem ljudi. Ja in kaj čem jaz zdej cunje stran vršt al kaj? 
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #27 : sreda, 09.10.2013 : 22:50:47 »

Uf sem si prebrala zdaj nek članek od mikrosporije in sem prepričana da ima ta kunec ravno to bolezen.. Sad Ne vem zdej me skrbi ker sem že tako zelo bolehna oseba da se še jaz nisem kaj nalezla. Svoje obleke sem oprala v pralnem stroju, bundo pa nesla v čistilnico, a to potem ni dovolj? Roke sem si tudi temeljito oprala po stiku s tam kuncem najbolj pa me jezi da mi ta znanec sploh ni povedal da je kunec bolan, ampak sem jaz sama opazila da je z njim nekaj narobe..
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #28 : četrtek, 10.10.2013 : 10:21:56 »

Jaz sem pa skoraj prepricana, da je nima, ampak da ima, glede na opis, cheyletiello. To je zelo pogosta prsica pri kuncih in znaki so tocno tako kot jih opisujes, brezdlacna mesta, najpogosteje na podrocju hrbta in videz prhljajaste koze. To so vcasih res delci odmrle koze, ce je pa okuzba mocna, pa so ti beli "kosmi" kar sami paraziti. 

V primerjavi z mackami, psi in ce se omejimo bolj na "eksote", morskimi prasicki, je mikrosporije pri kuncih relativno malo. Se lahko pojavlja, ampak obolelih zivali je precej manj kot med omenjenimi vrstami.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #29 : četrtek, 10.10.2013 : 10:24:04 »

maja01, kako pa se cheyletiello zdravi?
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #30 : četrtek, 10.10.2013 : 11:00:19 »

Aha. Pa se lahko jaz te cheyletielle nalezem? Oz jo prek oblačil prenesem na moja dva psa? Je dovolj da sem svoja oblačila po katerih je kuncek lezel oprala v pralnem stroju?
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #31 : četrtek, 10.10.2013 : 22:18:13 »

Lynn, poguglaj, pa boš videla in izvedela marsikaj kar te zanima  Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Kaj naj? Prosim za nasvet
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines