mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:51:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Akcije sterelizacije muck
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Akcije sterelizacije muck  (Prebrano 5678 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
border-collie
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 57


WWW
« : petek, 09.09.2011 : 17:37:47 »

Zdravo!

Zanima me, ali morda kdo ve, kdaj bodo kje po Sloveniji kakšne akcije sterelizacije mačk? V bližini hiše je sedaj kar nekaj muck (ženskega spola) ki so nekje med prostoživečimi in nekje vmes. Ker je to število nekje blizu 8 je zaradi financ nujno, da je cena nižja od polne. Ali kdorkoli ve, kdaj in kje bo kakšna akcija? Ali pa če je kje možno dobiti večji količnski popust?
Smo kontaktirali že zavetišče Turk (ker smo iz Bečle krajine), vendar nismo dobili odgovora niti jih ne dobimo na telefon. Mačjelovka nas je sicer preusmerila tja, vendar žal kot rečeno neuspešno.
Kakršna koli informacija bo zelo dobrodošla.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #1 : sobota, 17.09.2011 : 09:01:22 »

Sama sicer nebi vedela za takšne akcije, razen seveda tistih, ki potekajo kar čez celo leto po zavetiščih in društvih. Če prav razumem so muce lastniške, ki imajo precejšno mero svobode? In če prav razumem bi sama financirala sterilizacijo vseh teh muck, kar je sicer zelo lepo in dobrodušno od tebe, pa vendar se moraš zavedati da so lastniki teh mačk (če obstajajo) po zakonu dolžni preprečiti rojstvo nezaželjenih mladičev. Morda se za začetek pogovori s sosedi, če veš katerim kakšen maček "pripada" in jih opozori na ta problem in svetuj, da je sterilizacija mačke zelo primerna rešitev, ki niti ni tako draga (v primerjavi s stroški za mladiče).

Če lastnikov teh mačk ni in so prostoživeče, se obrni na zavetišče, ki je pristojno za vašo občino (kolikor vem za Belo krajino deloma skrbi tudi Zavetišče Meli, naj me kdo popravi, če se motim) in se z njimi dogovori, da pridobiš izjave o najdenih živalih in jih sama odpelješ na sterilizacijo k veterinarju, ki ti ga bo določilo zavetišče, na stroške občine. Je pa fajn da muca par dni po sterilizaciji počiva in je nekje na varnem, da se rana kolikor toliko zaceli.

Lp
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 17.09.2011 : 09:18:37 »

na podeželju je s tem živ obup, mačke pa ničvredna roba. lastnike zelo težko prepričaš.
prijatelj je preko lokalnega društva za zaščito živali, ki mu je zrihtalo popust, dal s/k sosedove mačke, ki so se mu smilile. cena je bila 150 evrov za 4 muce in 1 mačkona.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #3 : sobota, 17.09.2011 : 12:06:13 »

Ja saj verjamem, da v večini naletiš na gluha ušesa. Če je nekdo pripravljen to storiti na svoje stroške seveda vse pohvale, ampak imam občutek da če bodo (bomo) to vedno počeli namesto drugih, bodo neodgovorni lastniki za vedno ostali neodgovorni in morda bo čez par mesecev nov muc pri njihovi hiši, za katerega bomo spet mogli poskrbeti sami. Včasih (ampak samo včasih Smiley) pa ljudje potrebujejo le osnovne informacije o pomembnosti s/k - saj vsi vemo iz kakšne prakse izhajajo predvsem starejši ljudje iz podeželja, kaj pa oni vedo kaj je to s/k. Smiley
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 19.09.2011 : 07:56:16 »

border-collie  .... dajte raje kontaktirat ambulanto v Črnomlju. Meni je veterinarka/šefica tam nazadnje zelo pomagala pri sterilizaciji prostoživečke, celo sama je kontaktirala zavetišče Turk, ko ga jaz nisem dobila itd., sterilizacija je bila opravljena v Črnomlju.
Je celo pobudnica za ureditev zavetišča za mačke v BK itd. tako, da boš mogoče pri njej naletela na malo več razumevanja.

Povej ji, da zavetišča Turk ne dobiš ne na telefon ne na mail, za kakšne mačke gre, da vseh na lastne stroške ne moreš sterilizirati...

Veliko sreče!
Logiran
55
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 138


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 19.09.2011 : 16:00:36 »

Ta mesec imajo v Črnomlju akcijo -15%.
Pokličite jih in jim povejte zakaj gre.  Za sterilizacijo/kastracijo prostoživečih muc pa so tudi finančno odgovorne občine, kjer se muce nahajajo.
Logiran
55
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 138


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 19.09.2011 : 16:02:40 »

http://www.zdruzenjeobcin.si/e_files/datoteke/18/PRIPOROCILA-PROSTOZIVECE_MACKE_V1-2009-04-30.pdf
Logiran
border-collie
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 57


WWW
« Odgovor #7 : petek, 30.09.2011 : 18:06:26 »

Hvala vsem za odgovore. Žal sem z internetom bolj slabo zadnje čase. Drugače pa ja, smo kontaktirali Črnomelj in smo se z njimi dogovorili za popust. 3 so že bile pri njih in jim je že dobro, 4 pa še bodo. Smiley Tako, da se moramo res zahvaliti Veterini v Črnomlju, da smo se uspeli dogovoriti in da bodo vse muce v kratkem sterilizirane. Hvala vsem. Wink
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #8 : torek, 04.10.2011 : 11:20:52 »

Na veterinarski univerzi v Mestnem logu v Ljubljani imajo v mesecu oktobru 30% znižanje na kastracijo in sterilizacijo mačk. Tako pride sterilizacija cca. 51€ in kastracija cca.45€.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Akcije  |  Tema: Akcije sterelizacije muck
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines