mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 22:43:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pomoč pri izbiri pasme
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč pri izbiri pasme  (Prebrano 54070 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #225 : petek, 21.02.2014 : 00:26:15 »

Teja, seveda, popolnoma razumem Smiley Ker pa vem, da si iz zelo aktivnih kinoloških področij, sem se spomnila na Diega - če kdo od tvojih znancev pozna kakega, ki pozna drugega, ki išče kakšnega mešančka , saj razumeš, več ljudi kot ga spozna, več možnosti je, da bo Diego dobil tapravega zase Smiley

Veliko sreče pri iskanju malinovčka!
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #226 : petek, 21.02.2014 : 08:14:58 »

MamaF to se mi zdi pa ful lepo ljubezen da se tako trudiš tudi ti, da bi Diego nov dom našel. Smiley

Teja tebi pa veliko sreče pri iskanju novega člana, malinovčka. Smiley
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #227 : nedelja, 02.03.2014 : 13:24:55 »

ajej, Diegec še kar ni našel?

skratka mi smo precej predebatirali, pregledali, študirali,
v živo obiskali maline in nemce (nizozemcev itak ni, sem v življenju samo ene 3 videla  Tongue )...  tako da najverjetneje vzame Nejc to kar bom tudi sama nekoč - nemca  Roll Eyes  njami  Kiss  Evil
sedaj pa najtežji del; iskanje primernega vzreditelja, študiranje prednikov (kako lahko je bilo meni, ko sem samo s ceste pobrala  Grin  Roll Eyes  ), nagonov, linij, zdravja, ah, dela bo Tongue
moti me to, da so tudi del. NO precej okoteni nekateri  Huh
Logiran
Češnja
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #228 : torek, 08.07.2014 : 10:39:59 »

Imam vprašanje, selimo se v hišo, želeli bi kupiti psa, manjšega, da gre lahko še z nami na dopust. Kaj menite o beaglu? Kako je z otroci? Izpadanje dlake? Glede na to da je lovski pes- kako je z kopanjem zemlje okoli hiše?

hvala za info

---
Lp
Č
****

[izbrisana nedovoljena komercialna povezava; Jana, 8. 7. 2014 ob 11:41]
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #229 : torek, 08.07.2014 : 11:17:31 »

Za te ''kriterije'' (manjši pes v hiši ki gre lahko na dopust) so primerne čisto vse pasme majhne in srednje rasti. Tako da boš mogla povedati kaj več o tem kaj pričakujete od psa, kaj mu lahko nudite itd. da bi lahko svetovali primerno pasmo.  Smiley

Beaglov sicer ne poznam dobro, tako da je vse rečeno bolj splošno. Do otrok je pes v redu, če sta oba primerno vzgojena - torej da ima pes neke omejitve in da otrok ve, kako ravnati s psom. In pa seveda majhen otrok in pes nikoli ne smeta biti brez nadzora staršev. Zavedajte pa se, da je beagle res pravi lovski pes. Kar pripravite se na to, da bo pes mogoče moral biti do konca življenja samo na povodcu (sicer se z beagli da doseči dober odpoklic, ampak kakor slišim je za to potrebnega res dosti dela že od mladiča dalje).

Ne prenaglite se z beaglom samo zato, ker je lep in ''prijaznega videza'' - poznam eno družino ki je na podoben način kupila psa; živeli so v hiši, s predšolskim otrokom, psa so kupili da se bodo sprehajali z njim in da jih bo ''prisilil v aktivnost'' in za beagla so se odločili ker se jim je pač zdel lep, srednje velik in prijazen do otrok.  Roll Eyes  Sem jim dala nekaj knjig in pasjih revij, jim poskušala kaj dopovedat, a se jih ni čisto nič prijelo. Čez par dni so že imeli doma beagla. Pričakovali so, da bo pes sam spuščen okrog hiše cele dneve, da bo od prvega dneva dalje z njimi hodil na dolge sprehode, bil spuščen in prišel na prvi klic, da se bo nežno igral z otrokom, ki pojma nima kako se obnašati do psov. Ko pa so videli da v realnosti ni vse tako kot so si oni predstavljali, pa so psa zaprli v nek majhen ''pesjak'' (ne vem če bi se tistemu sploh lahko tako reklo  Lips Sealed ), brez hišice, človeka je videl ravno ko so mu enkrat na dan stresli hrano in počistili iztrebke. Pes pa je seveda postal čisto neobvladljiv in ko so to ugotovili, so ga dali lepo na Bolho in prodajali (si kar predstavljam kakšen je zgledal oglas proti temu kar je bil pes v realnosti).  Huh Na koncu ga seveda ni nihče kupil, ampak vendarle se je po parih letih takšnega životarjenja njegovo življenje obrnilo na bolje, šel je h enemu znancu in tam mu je zdaj veliko boljše.  Kiss Najhuje meni osebno od vsega skupaj pa je, da je bil pes rodovniški, ''vzreditelj'' jim je psa prodal mirne duše in se po nakupu seveda nikoli več ni pozanimal kako je s psom, pes je zunaj životaril, njegovi lastniki pa so se vsem hvalili z njegovim rodovnikom, kako imajo nekega plemenitega psa vrhunske krvi.  Huh  Bi prav rada jaz kako povedala temu ''vzreditelju'', ampak seveda se jim še po imenu ni predstavil (oz. so takoj pozabili).

Tako da res, ne prenaglite se in se dobro pozanimajte o pasmi.  Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #230 : torek, 08.07.2014 : 11:49:47 »

Bigl je sicer v vseh pogledih primeren pes, je pa gonič. Kar pomeni, da bo moral biti na povodcu povsod, kjer obstaja možnost, da bo zavohal divjad. Ker ne glede kako lepo je sicer vzgojen in izšolan, ko zavoha zajca je na OFF. Vse ostalo (kopanje lukenj....)je stvar vzgoja. Če imajo čas in so sami na vrtu luknje kopljejo vsi psio razen plišastih.
Logiran
pavel
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #231 : nedelja, 01.02.2015 : 21:18:26 »

Tudi mi se odločamo za nakup novega družinskega člana.  Jeseni nam je umrla 11 let stara bernska planšarka. Pred njo smo pa imeli dva nemška ovčarja, tako da brez psa nismo bili nikoli več kot pol leta.
Izbira se mi pa zdi sedaj kar zahtevnejša, kot za prejšne ljubljenčke.Otroci so odrasli in se odselili in nič več nimamo stalno nekoga pri roki, ki bo poskrbel za psa če kam gremo.
Živimo na vasi v hiši. Vsi psi do sedaj so bili v hiši, kadar so le hoteli, drugače pa so poležavali prosto pred hišo.Imamo sicer del vrta, kamor smo jih občasno zaprli za kakšno uro, če so si izbrali za čakanje rajši boks kakor hišo, a v glavnem so bili prosti. Zelo redko so se odpravili na potep, pa še to le krog po vasi.
Novi pes bo sedaj moral večkrat z nami, zato se ne bi odločal za večjo pasmo. Zaradi zdravstvenih problemov sicer precej hodim,a vseeno mislim da kakšen border coli ne bi bil zame. Ima ga sosed in vidim da rabi veliko več gibanja, kot mu ga lahko nudim. Všeč bi mi bil srednji šnavcer, pa se malo bojim, da mi ne bi po vasi preganjal muc in kokoši, pa tudi kakšnih ovc. Malih pasem bi se tudi izognil, ker ga ne bi ravno nosil s sprehodov, pa tudi za hišo z vrtom se mi zdi kot čuvaj primernejši večji pes.
Torej želim si umirjenega psa, ki ima rad sprehode, ni prevelik za v avto ali na kakšna potovanja, ima rad otroke, ni pretirano agresiven, je pa čuvaj, ki te opozori na obiske.

Mi lahko kdo pomaga pri izbiri?
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #232 : nedelja, 01.02.2015 : 21:47:17 »

Vsekakor cenim odločitev za pasemskega psa, ampak glede vaših zahtev, se mi je porodila ideja, da bi bil za vas verjetno primeren kak že odrasel pes, umirjen, pri katerem so se pokazale pasemske karakterne lastnosti.
Vsekakor se splača pogledati po zavetiščih, sploh takih, kjer se več ukvarjajo tudi s socializacijo psov in tam vam bodo sigurno z veseljem znali predstaviti in svetovati najbolj primernega.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #233 : nedelja, 01.02.2015 : 21:52:41 »

Srednji šnavcer je zelo, zelo aktiven, brihten in radoveden pes in imeti ga spuščenega pomeni nenehno mu biti za petami. Kokoške pred njim ne bi bile varne. Vsekakor ni pes, ki bi ga puščali brez nadzora.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #234 : nedelja, 01.02.2015 : 22:10:15 »

Mogoče pa kakšen zavetiščnik ne bi bil napačen pa še povedali vam bodo njegov karakter. Samo morali boste malce spremeniti tole z sprehajanjem po vasi, nič ni narobe če je kuža pred hišo če smo mi prisotni ali če je dobro ograjeno samo, če smo odsotni ali ni dobro ograjeno naj bo kuža ta čas rajši notri spijo zunaj in notri. Vem za dosti nemških ovčarjev in bernskih planšarjev ki so bili lahko cel dan takole pred hišo in so baje vedeli mejo samo enega je potem povozil avto drugega se je pa balo pol vasi, da so morali čisto na okoli s svojimi psi ( Tudi če je vaš prijazen drugi niso ). Preganjanje muc in ostalih živali je tudi stvar socializacije in še kakšen faktor zraven ni ravno zagotovilo pri pasmi da tega nebo počel. Glede pasme pa res neznam svetovati. Opozori skoraj vsak na obiske še moja pa, če bi nam kdo televizijo ukradu ali stvari začel iz bajte nositi bi mu pomagala Cheesy
Logiran
pavel
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #235 : ponedeljek, 02.02.2015 : 08:01:52 »

Tudi o psu iz zavetišča sem že razmišljal in tudi obiskal bom par zavetišč, predno se dokončno odločim. A po drugi strani bi rad mladega psička vzgajal, ga vodil v malo šolo in mogoče tudi naprej.
Srednji šnavcer v tem primeru odpade, vsaj dokler nimam ograjenega celega dvorišča.
Strinjam se, da je za psa najboljše imeti ograjeno hiši in vrt in o tem tudi razmišljam, samo še kakšno leto to ne bo izvedljivo. Da bi ga pa imel v hiši medtem, ko kaj počnem po dvorišču mi pa tudi nekako ni sprejemljivo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #236 : ponedeljek, 02.02.2015 : 08:23:03 »

V bistvu pes nikoli ne sme biti brez nadzora na ne ograjenem. Nima veze katera pasma. Nikoli ne veš in nesreča se lahko zgodi kadarkoli. Tudi če se prej nikoli ni. Dovolj je 1x.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #237 : ponedeljek, 02.02.2015 : 12:29:43 »

No ja kaj pa ovčarski psi, ki so cela poletja v ogradi in pasejo ovce. Drugače so v zavetiščih tudi mladički niso samo odrasli psi. Je pa res da se moramo mogoče bolj prilagoditi, kot če vemo točno kaj hočemo od psa in izberemo primerno pasmo. Sposodite si kakšno knjigo o pasmah in poglejte kateri se vam zdijo najbolj primerni. Ko se odločite pa se pozanimajte še pri ljudeh ki imajo s to pasmo izkušnje saj so opisi dostikrat napisani tako da nas pritegnejo do pasem imeti takšnega psa doma pa je čista razlika. Jaz imam izkušnje z pasmami, ki bi vam pobegnile in preganjale vse živali.To da je kuža zunaj ko kaj počnete na dvorišču je super samo naj nebo zunaj čisto sam.
Logiran
pavel
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #238 : ponedeljek, 02.02.2015 : 13:23:43 »

.To da je kuža zunaj ko kaj počnete na dvorišču je super samo naj nebo zunaj čisto sam.

Saj pri bernki je bilo tako, ampak dokler je bila mlada je izginila, če sem jo le za minuto izpustil izpred oči. Je pa pritekla takoj, ko sem jo poklical.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #239 : ponedeljek, 02.02.2015 : 13:34:38 »

sem narobe razumela pol... se opravičujem Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pomoč pri izbiri pasme
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines