mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 09.06.2024 : 10:14:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dalmatinci - čvek  (Prebrano 144219 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
dalmatinka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 25



« Odgovor #150 : torek, 10.06.2003 : 10:32:38 »

Hej, ljubitelji dalmatincev, ali ste na dopustih, ali pa se skrivate pred vročino kdove kje  Huh
Mogoče poležavate v senčki in prebirate kaj zanimivega? Mogoče tole:
http://www.thedca.org/Newbook.html
Jaz sem knjigo naročila iz ZDA in mi je zelo všeč. Toliko zanimivih teorij o nastanku pasme, o karakterju in veliko barvnih fotografij pikastih lepotcev  Cheesy
Logiran
dalmatinka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 25



« Odgovor #151 : sreda, 11.06.2003 : 08:07:26 »

Res, da imam poleg dalmatinčka tudi konjička, samo brez takih pikic....  Shocked ......
http://www.cjbyron.com/photos/FinePrint1.jpg
Logiran
dizzy
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #152 : četrtek, 12.06.2003 : 07:36:12 »

moja punca je čisto nora na vodo, pa naj bo morje, potok ali luža.
Kmalu grem na morje in spet bo uživala. Vročina pa muči vse,jaz grem v gozd zgodaj zjutraj in proti večeru  čez dan pa samo na kratek odtok.
Je pa zelo zamerljiva kar pokaže z ignoranco.
l.p.
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #153 : sobota, 14.06.2003 : 12:44:50 »

Smiley Smiley Smiley
Hehehehe ,karakter pikastih je resnično neponovljiv in enkraten !!!
Tudi mi si iščemo senco in "mokre" sprehode na bajerjih v okolici KK.

P.S.Pri pregledovanju web strani sem našel zanimivo stran ,katera je vredna ogleda !!!

http://www.bakal.hr/motovun/
Logiran
Jasna_R.
gost
« Odgovor #154 : sreda, 18.06.2003 : 08:55:11 »

Najprej en lep pozdrav!
Veliko sem brala o dalmatincih in že prvi pogled nanje me je očaral, čeprav nisem imela z njimi bližjih stikov - žal. Odločam se za nakup psa - čeprav verjetno šele čez kakšno leto če ne še kasneje (zaradi pogojev).
O dalmatinci sem zasledila da so "lovski" oziroma "športni" psi, zaradi neizmerne energije ki jo imajo in gibanja ki ga potrebujejo. Glede tega, me je strah, da ne bom vzorna lastnica, ker bom imela ob psu tudi druge obveznosti, nekoč tudi otroke. Takrat seveda ne bo moj pes zapostavljen, nikakor! Vendar pa, ali bo res moj dalmatinec nesrečen v povprečju npr. s tremi sprehodi na dan?
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #155 : sreda, 18.06.2003 : 12:35:28 »

Vse je odvisno od tega, kako dolge sprehode imaš v mislih.
Jaz sem prvega dalmatinca imela, ko smo še živeli v bloku in sem ga zjutraj peljala ven za pol ure, nato je bil dopoldne sam in ga je v večini tudi prespal, popoldan pa sem v glavnem posvetila psu in vsaj dvema urama sprehoda, ki je kasneje, ko je pes odrastel, vključeval tudi zmerni tek ob kolesu. Zvečer pa zopet nekje pol ure sprehajanja.
Tudi drugi dalmatinec je živel v hiši, dopoldne sam, popoldne pa spuščen na vrtu in z obveznim vsakodnevnim daljšim sprehodom.
Niso pomembni samo sprehodi, ampak tudi, koliko časa lahko posvetiš psu, se z njim igraš, ga krtačiš ipd., kajti dalmatinec je pes, ki po mojem mnenju in izkušnjah rabi veliko človekove bližine in je najbolj srečen, če se ukvarjaš z njim.
Če se boš odločila za tega čudovitega psa, ti ne bo žal, saj ti bo ves trud, ki ga boš vložila vanj, večkrat povrnil.
Logiran
Barby
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #156 : sreda, 18.06.2003 : 23:42:12 »

Lep pozdrav vsem forumcem.
Tudi jaz imam dalmatinko pa me zanima, če imate drugi tudi probleme z močnim izpadanjem dlake. Moji dlaka namreč izpada skozi vse leto sram in ne le spomladi in v jeseni kot je to običajno. Najbolj zoprne pa so dlake na kavču.
Logiran
dalmatinka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 25



« Odgovor #157 : četrtek, 19.06.2003 : 07:44:37 »

Draga Barby, dalmatinec se misi dvakrat na leto in to po šest mesecev... Grin
Zato krtačo v roke! Moj Boni tako uživa v tem opravilu, da ima kar mehke noge! Tongue Skrtačiva vsak delček kožuščka, tudi med očmi in po licih, potem je dlaka tako mehka! Zdi se mi, da se najbolje obnese gumijasta krtača. Zelo je nesrečen, kadar se umaže, zato ga večkrat obrišem z vlažno brisačo, kar pobere tudi precej dlak. Kavč in fotelj sta prepovedani coni - ampak ponoči  spiva v isti postelji! Wink
Logiran
Barby
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #158 : četrtek, 19.06.2003 : 12:15:58 »

Me veseli, da nimam samo jaz takih problemov. Obstaja pa ena težava, Cita ne mara krtačenja  sram.- Jaz uporabljam gumijasto krtačko v obliki rokavice in dokler jo krtačim po hrbtu je še v redu, ko pa se želim prestaviti na trebuh ali glavo pa mi jo popiha. V tistem trenutku so ji najbolj zanimive igrače. Pa tudi tušira se ne preveč rada. Mislim da ji gre na živce ker je mokra. Nimava pa problemov na morju ali na kakšnem jezeru. Tam pa zares uživa  Smiley.
Logiran
dizzy
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #159 : ponedeljek, 23.06.2003 : 06:56:55 »

živjo

Ja dlake so povsod. Jaz jo krtačim z rokami 2x na dan , na katere nataknem fine gumijaste rokavice- kirurške( nobena krtača toliko ne pobere).
S tuširanjem je pa tako, voda mora biti topla, pa je. Je pa res , da jo vsakič , ko prideva domov postavim v banjo, da ji stuširam tačke , ritko in umijem gobček in to od malega. Se je navadila . Najmanj obožuje umivanje zob, ampak kar se mora se pač mora čeprav z negodovanjem.

Pa lep pozdrav!
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #160 : ponedeljek, 23.06.2003 : 09:23:40 »

Jaz opazam da tiste stvari (umivanje zob,striženje krempljev, umivanje uses,..) na katere sem jo navajala ze od majhnega lepo prenasa in se ji zdijo zelo zanimive. Vse kar pa delava na novo je pa problem. Glede dlak sem se ze navadila da je treba vsak dan sesat. Pa eno dobro lastnost imajo dalmatinske dlake. Ne dobiš jo v juho, ker so tako tezke da takoj padejo na tla in ne lebdijo v zraku.  Grin
Logiran
tiara
gost
« Odgovor #161 : nedelja, 29.06.2003 : 15:06:32 »

Hello!
Jest sem pa tukaj nova. Moram povedati da imate zelo dobre teme.
Zanima pa me primerjava med zlatim prinašalcem, ki ga imam in dalmatincem. Moj Nik je že v starih letih in v prihodnje mislim kupiti dalmatinca.
Poleg tega sem pa prebrala da mora dalmatinec jesti lahko hrano.Kakšna pa je to??In katero hrano nasploh priporočate za njih?
Imela pa bi psičko ampak me skrbi glede obolenj na rodilih.Pravijo da mora enkrat imeti mladičke pa se riziko glede raka zmanjša. Kaj pa če jo dam sterelizirat?
Kako pa se dalmatinček znajde v stanovanju? Živim v hiši in ga nameravam imeti noter saj baje dalmatinci niso za ven. Problem je edino ker bi bil dopoldan(5 ur) sam doma ampak samo 3 dni v tednu.
Ali se dalmatinec dobro razume z drugimi psi?

No pa sem se izpisala. Upam da se bo našel kdo ki mi bo odgovoril na vsa ta vprašanja  Cheesy
Logiran
Barby
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #162 : ponedeljek, 30.06.2003 : 15:05:31 »

Draga tiara, tudi jaz imam dalmatinko in ti moram povedati da se prav dobro znajde v stanovanju, še posebej na kavču Wink. Strinjam se s tabo da ta pes ni za zunaj, saj ne poznam večjega zmržljivca. Primerjava z zlatim prinašalcem pa je težka. Dalmatinec je veliko bolj živahen od prinašalcev (vsaj tistih, ki jih poznam jaz) in trmast. Ne smeš pa misliti da se ga zardi tega ne da izšolati. Meni je uspelo do sedaj opraviti izpit ISP A, čeprav sem skoraj obupala. Ta čas ki ga pes preživi sam tako ali tako prespi in mislim da si glede tega ne smeš delati preglavic. Glede sterilizacije pa ne vem kaj naj ti rečem. Jaz sem se odločila da jo bom dala sterilizirati, pa ne zato ker bi jo bilo težko obvladovati v času gonitve ampak zato ker ima težave z navidezno bresjostjo. Seveda pa poleg pozitivnih strani obstajajo tudi slabe, več o tem pa si lahko pogledaš pod točko "sterilizacija".
Logiran
dalmatinka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 25



« Odgovor #163 : torek, 01.07.2003 : 08:07:25 »


Citat

Poleg tega sem pa prebrala da mora dalmatinec jesti lahko hrano.Kakšna pa je to??In katero hrano nasploh priporočate za njih?

Moj dalmatinec je že kot mladiček imel alergijo v obliki grdih spuščajev na koži in zato mu je veterinar predpisal dietne - brezmesne brikete. Alergija se je umirila in ker nikoli nisem natančno vedela, na kaj v hrani je pravzaprav alergičen, je moj kuža ostal vegetarianec! Na srečo se dobi kvalitetna "vegi" hrana v specializiranih trgovinah za živali. Vsebuje vse beljakovine in ostale potrebne sestavine za zdravo pasje življenje - in kar je še pomembno - ta hrana je priporočljiva za dalmatince, ker imajo specifičen urinarni sistem (nagnjeni so k trvorjenju kamnov).
Logiran
tiara
gost
« Odgovor #164 : torek, 01.07.2003 : 09:47:07 »

Hvala Barby in hvala Dalmatinka ker sta mi odgovorili.

Jest sem cist nora na dalmatince in se bom kljub tezavam k jih imajo odlocila za njih. Poleg tezav ima pa verjetno nesteto dobrih stvari. No saj ima vsaka pasma kaksne slabe strani.
Imam pa spet problem. Kot je ze znano imam doma zlatega prinasalca ki je ze v letih(je prav fleten starcek z zelo veliko energije za igro)  Cheesy Zelo rada pa bi ze imela dalmatinčka vendar me skrbi da ne bi bil Nik uzaljen. Pa se mucka majhnega imam doma ki pa se z Nikam dobro  Roll Eyes razumeta.
Kar pa se zelo veselim je pa to da bom sla koncno lahko z dalmatinckom na sprehod ki bo dooooooooolg. Ker moj Nikec pa tega ne zmore vec in se bolj vlecela po tleh kot pa hodiva  Cheesy (se pa zato vec mojckava)!!

LP, Tina
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines