mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 18:59:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Ah to lulanje...
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ah to lulanje...  (Prebrano 5391 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mici26
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : sreda, 09.11.2011 : 11:17:22 »

Imamo malega mešančka samček (pinč-čiwawa) starega 5 mesecev dobili smo ga, ko je bi star 2 meseca. Pri vzrediteljici ga niso nič naučili,oziroma jih je imela vse v boxu zunaj še z drugimi kužki. Tako, da se je verjetno navadil lulat in kakat zunaj a ko smo ga pripeljali domov k nam, kjer nimamo velikega dvorišča je začel lulat in kakat kar v stanovanju. Imel je tudi bolhice in gliste, ki smo jih s pomočjo tabletk od veteerinarke sčistili.
Prve 3 dni je potrebo počel na vsake pol ure verjetno zaradi navajanja na novi prstor in okolico in je imel tudi občasno drisko. Tako hitro se je to dogajalo, da ga niti nismo utegnili vsakič postavit ven ali na pleničko. Vetrinarka je rekla, da je to normalno in se je to v enenm tednu uredilo, da ni tako pogosto hodil na potrebo.
Navadili so ga na brikete od začetka in mi smo doma tudi nadaljevali s Hillsovimi briketki za mladičke.
Kakanje se je uredilo in to zelo redko opravi v stanovanju, mogoče edino ko ostane sam ali pa ga ne odpeljemo prevočasno ven. Vozimo ga ven večkrat na dan, zjutraj, tkakoj ko vstane, večkrat čez dan vsaj na krajši sprehod 10-15minut in zvečer malo daljiši sprehod pred spanjem. Čeprav se zunaj polula in markira večkrat, ko pride v stanovanje spije nekaj vode in se potem včasih polula še na pleničko včasih pa kjer mu paše!!! Kadar lula zunaj je vedno zelo pohvaljen, včasih tudi nagrajen s kakim priboljškom. Kakat se je navadil tudi na balkonu, veliko je rad na balkonu saj gleda dol mimoidoče in vsake toliko zalaja in se občasno tudi pokaka na balkonu. Mi ga na to nismo navajali, to je nekaj kar je razvil sam. Lula na balkonu pa zelo zelo poredko, raje se polula v stanovanju!!! Včasih se pokaka na balkonu pride not polula mimi pleničke in gre nazaj na balkon..Mi ga kregamo da je to fuj in menjamo barvo glasu, da občuti razliko.
Včasih ko se polula se skrije pod mizo, kot da bi hotel povedat, da ve da je naredil narobe. Pije pa kar velike količine vode ne vem koliko je normalno da tako majhen kuža spije ampak včasih se mi zdi da kar veliko pije... Ker je poudarek, da mora pes vedno imet pri roki svežo vodo ima vedno svojo posodico vode pripravljeno. Ampak, ko se vrnemo z večernega sprehoda popije veliko količino vode in se nam je že 2x zgodilo, da se je proti jutru polulal na kavč.. Niti ni cvilil, da bi šel lulat niti nič. Ponavadi je spal v svoji posteljici, in se tam nikoli nikoli ni polulal niti v bližini nje. sedaj, ko je zrastel pa lahko skoči na kavč in se na mehki dekici zavije v klopčič in tam zaspi. Smo ga probali tega odvadit, amak kadarkoli pridemo v dnevno je on na kavču na mehkem..
Parkrat se je polulal tudi na tepih a smo ga odvadili, da smo odstranili vonj z odstranjevalcem vonjev in pošpricali sprejem, ki naj bi mu smrdel in zdaj na tavelik tepih več ne lula, se pa včasih polula na tepih v kopalnici, imam občutek, da ga enači s pleničko.
Dans smo imeli podoben primer, včeraj sva bila 3x na sprehodu in tudi zvečer okoli 23ih sva šla na krajši sprehod, lulal je 3x in 1x kakal. Ko sva prišla v stanovanje je spil dosti vode, po kakih 10ih minutah sem ga spet peljala malo ven, ampak ni lulal. Na kar je ob meni gledal TV in zaspala sva na kavču, okoli 7ih zjutraj sem vstala on je še spal in odšla na stranišče,ter oblečt, da ga peljem ven, ko sem se vrnila nazaj je naredil veliko lužo na kavču. Niti skočil ni s kavča da bi lulal na pleničko ali pač parket. Bil je kregan in sem ga poslaa v svojo posteljico, iz katere se je jezil. Ni cvilil niti renčal, spuščal pa je neke zvoke v znak protesta, potem se je probal dobrikat drugim članom družine, ki so ga tudi napotili v posteljico in je potem tam obupal in zaspal. Ne vem kaj delamo narobe, saj probamo vzdrževat nek red pri obrokih sprehodih in podobno, kolikor se le da. Vem da je vedenje psa odraz gospodarja ampak res ne vem več na kakšen način, da ga odvadimo lulanja po hiši. nekateri so mi svetovali, da mu dajam manj vode, da mu ne dajam pit pred spanjem, nekateri pravijo, da pes mora imet skoz vodo..Po naravi je pa malo trmaste sorte predvsem doma..zunaj na sprehodih pa kr ubogljiv in kadar ga na travniku spustim s povodca in ga pokličem tudi če se igra z drugimi kužki vedno priteče do mene.. Tega smo ga zelo hitro naučili, prav tako se je hitro naučil v enem dnevu ukaz "sedi" in "daj tačko"...  edino pri lulanju nam ne gre najboilje ...
  Hvaležna bom za kakršen koli nasvet. Saj vem, da pes ni kriv in da moramo lastniki poskrbet za vzgojo in navade našega psa. Drugače je pa vesel in zadovoljen razigran kuža, veterinarka ga vedno pohvali, da je zdrav in močen, nam je v veliko vselje tudi ko kakšno ušpiči..
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1 : sreda, 09.11.2011 : 11:32:59 »

Pejta k veterinarju in preverita zdravje mehurja oz. ledvic, torej kri in urin.
Logiran
Mici26
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 09.11.2011 : 11:37:50 »

tega sem se najbolj bala, da je kaj zdravstveno narobe, pa sem klicala veterinarko, pa je postavila osnovna vprašanja če ma apetiti in podobno, pa sem ji povedala, da s tem nima težav in je sama rekla, da je na zadnjem pregledu 3 tedne nazaj bil zdrav... ja v enem mescu se lahko marsikaj spremeni, glede na to da se je tudi ohladilo zunaj..
zdaj imava ta teden cepljenje zadnje četrto mislim da je to steklina in bom zahtevala da ga dobro pregleda, ker včasih imam res občutek da se ne more zadržat... ker  skor vsako jutro me je pridno počakal, da sem se oblekla in že sam gre proti vratom in počaka da se oblečem da greva.. zdaj pa kr iz čistega spanca se polula na kavč in to kar velika luža.. pa res se mi zdi da ful velik pije!! bi razumela poleti ko je vroče, sam zdaj???
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #3 : sreda, 09.11.2011 : 11:43:25 »

PREDEN cepita steklino, naredita laboratorijske teste, da se ne bo še bolj sesul, če kaj ne štima (cepi se samo zdrave pse). Zelo verjetno se mi zdi, da je nekaj na tem. In če bo vetka še vedno trdila, da je zdrav, ne da bi videla izvide iz laboratorija, pejta drugam Wink.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #4 : sreda, 09.11.2011 : 12:40:49 »

Preden cepite nesite urin (ki mora biti cimbolj svez) na pregled. Ce ima kuza zdravstvene tezave, morate s cepljenjem pocakati, da se pozdravi.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #5 : sreda, 09.11.2011 : 15:37:39 »

Ja, urin mora biti največ do 30 min.star, drugače so lahko rezultati testa netočni. In tako kot ti je že napisala SunnyDay, če vet. ne bo pripravljena dobro preštudirati testov oziroma če se ti bo zdelo, da se ne potrudi dovolj - pojdita drugam. Res je, storitev boš plačala še enkrat, ampak saj je zdravje psička najbolj pomembno, a ne?
Kopijo testov, če jih bodo naredili, pa seveda lahko zahtevaš in neseš v drugo ambulanto.
Pa srečno!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Mici26
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 09.11.2011 : 16:51:53 »

Res vam hvala za nasvete, bom veterinarko pred cepljenjem opozorila, da sumim da kaj ni ok ponavadi se potrudi, če ne pa ga itak peljem drugam, ne zanima me tudi če bom 2x plačala samo, da bo z njim vse ok. Saj ko sem si nabavila psa sem mela v glavi, da bo ti pomenilo dodaten strošek in sem zavedno šla v to. Važno mi je samo to, da ugotovimo, če se tako pogosto lulanje nanaša na neko bolezensko stanje ali je pač pri njemu čas navajanja malo daljši..
Zdi se mi da je kr malo "zmrzljiv" kuža smo na morju in je še vedno kar toplo sam zvečer ga pa včasih zebe da se malo trese in ko pridemo not skriva tačke pod sabo, kot zajček, mogoče bi mu mogla kupit oblekico vsaj za večerne sprehode, glede na to da je kratkodlak...
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Ah to lulanje...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines