mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:45:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: izpadanje dlake
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: izpadanje dlake  (Prebrano 11651 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zagiluna
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« : sobota, 19.11.2011 : 20:19:20 »

Ojla, ker nikjer nisem zasledila podobnih težav kot jih ima moja psička Kely, se obračam na vas, če bi mi lahko kdo pomagal, če je že kdo imel podobne izkušnje ali pa je že videl kaj takega. Imam 5 let staro psičko pasme ameriški buldog, do sedaj z njo nismo imeli nobenih težav, kakor tudi ne z hrano, ki jo je prejemala, prejemala pa je brikete omega ocean in z to hrano smo bili izredno zadovojni, ker pa so se pojavile določene težave pri dobavi hrane, parkrat je bila plesniva, smo šli na drugo hrano. Vendar smo imeli tudi z to hrano z dobavo težave, pa smo šli na tretjo hrano, tu pa je po mojem nastal problem ali pa tudi ne, ne vem. Moram povedati da so se v tem času pojavile tudi bolhe, pa smo vse težave nekako pripisovali temu. Ko smo ji dali ampulo proti bolham, je imela po zadnjem zgornjem delu telesa oz. trupa proti repu, bulice, seveda smo to pripisali da je od bolh, da so jo tako pogrizle. Ker to ni nikakor zginilo oz. se je celo povečalo, smo šli k veterinarju, da jo pokažemo, je vprašala, kakšno hrano dobiva, smo ji povedali, pa je rekla, da je to slaba hrana in svetovala Eukanubo piščanca. Seveda smo zadevo zamenjali, saj smo hoteli naši psički najboljše, pa sem zelo razočarana, ker je zadeva postala še hujša. Nato jo je mož odpeljal nazaj ke veterinarju in je vzela bris na mačjo bolezen, pa je negativno, pol je vzela še en bris na leptospirozo, na katerega smo čakali 14 dni, pa je bilo tudi to negativno. Ko je zopet odšel k veterinarki je hotela zopet vzeti bris, pa je mož rekel da ne, ker bi lahko že z prejšnjima dvema brisema, dala na preiskave, ne pa ponovno odvzemat. Je pa dejansko za videti grozno in pojavljajo se ji nove. Torej lahko samo rečem ali je hrana kriva, da je alergična na piščanca, drugo ne vem. Upam, da bi bo lahko kdo na tem forumu pomagal, ker sem res obupala, ker se mi zdi da je čedalje hujše. Veterinarji pa itak samo ugibajo in nič drugega.

Hvala za nesebično pomič.

















Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1 : sobota, 19.11.2011 : 20:40:56 »

Nisem sicer stručko, seveda je lahko alergija na hrano, ampak test za demodex vam niso naredili? Ker izgleda zelo podobno...
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #2 : sobota, 19.11.2011 : 21:30:57 »

Edini pameten nasvet, ki mi pride na pamet ta trenutek je, da menjajte veterinarja - ne vem sicer, kje ste bili, vendar bi vsekakor bilo dobro, da se obrnete na specialista dermatologa. Poročajte kaj, pa srečno!
Logiran
zagiluna
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 20.11.2011 : 12:18:05 »

hvala za odgovora, vendar je veterinarka naredila test na dermadox in je negativno, tako, da hvala bogu to ni, ker sem malo gledala po spletu in moram reči, da je to grozno in tisti ki pusti psa do take faze, da je pes že čisto v krastah in gol, je čisti absurd in mislim, da bi bilo najbolj humano za psa, da se ga uspava, ne pa da se ga muči naprej.Moram reči, da res ne vem več kaj naj naredim še.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #4 : nedelja, 20.11.2011 : 12:33:12 »

Kaj pa menjava hrane, npr. Eukanuba dermatosis? Dobi se na veterini. Poleg tega bi jaz vsekakor menjala veterinarja, že samo zaradi drugega mnenja.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #5 : nedelja, 20.11.2011 : 14:05:21 »

Po treh obiskih lokalnih veterinarjev in nekajkratni menjavi hrane pa res ni mogoče reči: Ne vem več, kaj naj naredim ... Danes so ozdravljive veliko hujše zadeve.
Brez diagnostike seveda ne bo šlo. Prva pot je na kliniko Veterinerkse fakultete v Ljubljani in nikar ne pozabite zahtevati najboljšega dermatologa.
Veliko sreče.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #6 : nedelja, 20.11.2011 : 14:36:58 »

Po treh obiskih lokalnih veterinarjev in nekajkratni menjavi hrane pa res ni mogoče reči: Ne vem več, kaj naj naredim ... Danes so ozdravljive veliko hujše zadeve.

Se popolnoma strinjam. Mi grejo kocine pokonci ob takih izjavah.

Tudi jaz priporočam Veterinarsko fakulteto (Klinika za kirurgijo in male živali).

Pa še nekaj... Pri alergijah se je potrebno strogo in dosledno držati diete. Načelo "saj tu in tam se mu pa sme dati kakšen priboljšek" tukaj nikakor ni na mestu. Če se greste dieto, potem naj dobiva izključno predpisane brikete. Že najmanjši "prekršek" lahko izniči učinek diete. Poleg tega pa mora le-ta trajati vsaj 6 tednov, da lahko rečeš ali je učinkovita ali ne.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #7 : nedelja, 20.11.2011 : 14:40:06 »

E, to. Kakoli drugega, tudi v velikosti lešnika, izzove reakcijo. Pa hrano mora predpisati veterinar - strokovnjak. Pri preizkušanju tega in onega izdelka bodo stroški veliko večji, kot bi bili ob obisku specialista, težave pa nič manjše, lahko tudi večje.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #8 : nedelja, 20.11.2011 : 14:57:31 »

Iz katerega dela SLovenije ste doma in, ali ste bili s psičko na morju v Dalmaciji?
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #9 : nedelja, 20.11.2011 : 15:01:31 »

Še tole bi vprašala ...kako pa je z dlako na gobčku (tudi odpada) in ali ima kaj prhljaja, luščenja kože?
Logiran
zagiluna
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 20.11.2011 : 18:11:40 »

hvala za vse te informacije, ne okoli gobčka nima nič, je zelo lep, tudi prljaja ne in luščenja kože tudi ne, samo bulica se naredi kot da bi jo nekaj pičilo, pol pa postane tako kot je na sliki, ne nismo bili v Dalmaciji na dopustu z njo. Kar se pa tiče strogega držanja diete, če jo seveda priporočijo veterinarji. Najprej moram povedati, da do sedaj nismo imeli nobenih težav z našo psičko, strogo je dobivala samo pasjo hrano in to brikete, sem tudi napisala katero vrsto, priboljške je dobivala za zobe, pa kakšen sir, drugače pa ničesar, nič človeške hrane, napako smo delali pri prvem psu, ker je dobival človeško hrano, tako, da je mož rekel pri temu psi nič, ker je največji strup za njegove organe naša hrana, ker je preslana za njih. Seveda pa, da bomo ukrepali naprej, ker taka ne more biti, saj je že nam hudo ko je taka, nimam pa občutka, da bi kaj pretirano trpela. Bomo seveda probali še z to Eukanubo, saj nama jo je predlagala, ampak saj veste kakšni so, samo da nekaj prodajo, ker to hrano prodajajo tudi oni, pa sva bila malo skeptična zaradi tega. Smo pa iz Litije in malo težje je priti do Ljubljane, ampak če bo treba bomo šli. Nismo za to, da pes trpi, ga imamo preveč radi in je tudi preveč razvajena. Hvala vseeno za te podakte, pa če je še kaj je dobro došlo.

Logiran
zagiluna
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 20.11.2011 : 18:37:05 »

Ojla, ja meni grejo pa na živce nekateri sonce rumeno, ki dajo take izjave kot si jo dal ti ali dala, po tem vse kar sem naredila res ne vem več kaj mi je za naresti, ne morem pa hoditi od veterinarja do veterinarja oni itak samo ugibajo in samo denar zapravljat. Če smo že pri tem, bi lahko veterinarka pri katerim smo bili ob odvzemu brisa naredila preiskave na več stvari, tudi na alergijo, ne pa, ko reče, da je vse negativno, pa dejmo še en bris vzeti, soory tako se pa ne gremo, lahko pustim celo plačo pri njih, pa ne rečem, da mi je hudo dati, ampak kar je preveč je preveč. Delam v zdravstvu in če bi lahko bi jo odpeljala k nam da ji vzamejo bris in kri na preiskave, da se vidi kaj je, ker v končni fazi ne igra nobene vloge ali je človek ali pes, testi se delajo enako, samo nažalost to ne gre. Sicer sem pa napisala, da sem iz litije in je skoraj majčken problem, da se kar vozim od veterinarja do veterinarja, sicer so mi pa na Kliniki v ljubljani prvega psa skoraj v grob spravili, tako, da kliniki skoraj ne zaupam kaj dosti, bo zopet eno samo ugibanje. Tako, da je treba kar paziti kaj se napiše, če ne poznaš ljudi. Jaz prosim za pomoč, če jo lahko daš bom prav vesela.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #12 : nedelja, 20.11.2011 : 18:37:38 »

Hvala za odgovor. Sama sem pomislila na kožno obliko lišmanioze, ki je sicer pri nas tudi pri veterinarjih sicer poznana, a žal včasih neprepoznana, saj vseeno veliko veterinarjev ni imelo še izkušenj z njo, vsekakor pa je to bolezen, ki je prisotna tudi v Sloveniji (poznam psa, ki je letoval na Pagu in letos zbolel za tovrstno boleznijo). Prenaša jo pa peščena mušica. A psico na tem mestu kaj srbi, poskusite, če ima zatečene bezgavke (na vratu in v dimljah). Kako dolgo že traja to stanje? Kako velika je ta bulica, ki se razpoči? Je tam, kjer ji odpade dlaka koža pordela-vneta?
Tudi sama priporočam, da greste na vet. kliniko, ki deluje v okviru faksa in se naročite konkretno pri dr. Koscu.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #13 : nedelja, 20.11.2011 : 18:40:41 »

Drugače pa je za probleme s kožo dobra klinika v Logatcu, naročite se pri dr. Plevnikovi.
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #14 : nedelja, 20.11.2011 : 19:44:01 »

Zagiluna, prišla si po nasvet in sonce rumeno ter ostale so ti ga dale po svojih najboljših močeh. Tvoja odločitev je, ali boš šla po drugo mnenje oz. boš čakala, da se zadeva razširi po celem telesu psičke, ali pa da se bo sama od sebe pozdravila. Glede na to, da ves čas omenjaš, da ne veš kaj narediti, je tudi moj nasvet, da psičko čimprej pelješ na pregled nekam, kjer imajo specialista dermatologa. Če boš šla do dermatologa, nesi s seboj še kopije izvidov testov, ki so jih že naredili, da jih ne boš plačevala še enkrat.  Hitreje kot boš ukrepala, prej se bo psica pozdravila, ti boš pa na račun hitrejšega zdravljenja prišparala še kakšen evro.  Wink

V kolikor boš šla do dermatologa, bom vesela, če sporočiš diagnozo, da se še kaj novega naučimo. Želim ti, da težavo čim hitreje odpravite!
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: izpadanje dlake
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines