mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:42:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: "divja koza" pri nemski bokserki?
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: "divja koza" pri nemski bokserki?  (Prebrano 11492 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« : petek, 02.12.2011 : 09:24:27 »

Na sprednji kozi se ji je naredila ena majhna bulica. Ni krvava, je nase kozne barve. Izgleda kot neka bradavica? Niti ne raste, niti ne izginja, ima jo priblizno teden dni. Me lahko skrbi? Pri dotikih se ne odziva, predvidevam, da je ne boli, niti ne srbi?
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #1 : petek, 02.12.2011 : 09:26:07 »

Kolko imaš ti psov doma?
Pa vsi imajo neke težave?
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #2 : petek, 02.12.2011 : 09:35:52 »

Imam dva psa. Ja, imamo taka obdobja. Ko ima hudic mlade, jih ima vec baje. Z bokserko nikoli nisem imela tezav, razen pik cebele v jezik. No, sedaj je ta bulica. Pekinezer je pa ze v svojih 4 letih bil nekajkrat pri veterinarju, ampak ponavadi smo sli za male tezave, zato sedaj raje prej vprasam, ce je nujen obisk. Ker pri nas zaracunajo ze pregled, vcasih nic ne dobi sploh.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #3 : petek, 02.12.2011 : 09:39:51 »

Koliko je stara bokserka? Če je že stara, gre lahko za starostno bradavico..
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #4 : petek, 02.12.2011 : 09:40:52 »

Ce je ne moti, se ne odpira, ne raste ali se drugace ne spreminja ... potem spremljaj, ni treba letet k veterinarju. Ce bi si pa zacela grist, bi se kaj zacelo izcejat, bi zacelo rast, pa je priporocljivo it pokazt.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #5 : petek, 02.12.2011 : 09:42:29 »

Ker pri nas zaracunajo ze pregled, vcasih nic ne dobi sploh.
Hja, to je nekak normalno, vsaj meni se tako zdi. Seveda pa se pričakuje, da je pregled res tak, kot je treba.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #6 : petek, 02.12.2011 : 09:53:49 »

No, glede pregleda. Smiley Nazadnje sem pregled placala 23€ pa je samo pretipal pekinezerja in mu pregledal usta in danko. Smiley In je rekel, naj en cas ne dajemo klobas in podobnega. To mi ni smiselno placevati. Pac ne vem, lahko bi bila dobra volja. Smiley  Pri bokserki sem pri piku cebele v jezik placala skoraj 50€, ker je dobila injekcijo za oteklino, nasopal ji je neko energijsko "strelo", ker je itak bila utrujena od otekline, ne vem, zakaj je to rabla, na konc me je pa prepriceval se za injekcijo proti bolecinam. No ja, ni bilo videt kaksne bolecine, jo zna spretno pokazat, ce je. Takrat je ni. In se mi je zdela primerna samo injekcija proti oteklini.

Stara je leto in pol, tako, da verjetno ne more biti starostna bula. Bomo pocakali, pa da vidimo reakcijo bule. Bom naslednjic, ko gremo na strizenje krempljev, vprasala, ce je nevarno. Malo me je zaskrbelo, da bi bilo rakavo.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #7 : petek, 02.12.2011 : 10:22:24 »

23€ za pregled ni noben strašen denar. Če greš na ponavljajoč pregled večkrat v kratkem času potem že pride kak skonto, tako pa...
Kaj je to energijska strela Shocked?
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #8 : petek, 02.12.2011 : 10:28:59 »

Neka injekcija, da dobi pes nazaj energijo.... delovalo je pa tako, da je bila normalna Smiley Pac malo vec volje je imela, kot pa na poti na vet. postajo. Meni je to mimo. Itak je bila noc in ni rabila viska energije.
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #9 : petek, 02.12.2011 : 11:57:25 »

Nazadnje sem pregled placala 23€ pa je samo pretipal pekinezerja in mu pregledal usta in danko. Smiley In je rekel, naj en cas ne dajemo klobas in podobnega. To mi ni smiselno placevati. Pac ne vem, lahko bi bila dobra volja. Smiley  Pri bokserki sem pri piku cebele v jezik placala skoraj 50€, ker je dobila injekcijo za oteklino, nasopal ji je neko energijsko "strelo", ker je itak bila utrujena od otekline, ne vem, zakaj je to rabla, na konc me je pa prepriceval se za injekcijo proti bolecinam. No ja, ni bilo videt kaksne bolecine, jo zna spretno pokazat, ce je. Takrat je ni. In se mi je zdela primerna samo injekcija proti oteklini.

Stara je leto in pol, tako, da verjetno ne more biti starostna bula. Bomo pocakali, pa da vidimo reakcijo bule. Bom naslednjic, ko gremo na strizenje krempljev, vprasala, ce je nevarno. Malo me je zaskrbelo, da bi bilo rakavo.

Glede plačila pregleda; veterinar je porabil čas in za to, da zna opraviti pregled, se je moral tudi nekaj naučiti. Ker najbrž niste pri veterinarju vsak teden, ne vidim razloga, da bi vet opravil pregled za dobro voljo. Tudi od avtomehanika, zidarja, frizerja ali odvetnika pričakuješ, da bo zaračunal samo material, ostalo pa bo naredil za dobro voljo? Če ja in to v resnici tudi izvedejo, mi prosim povej, kdo to so.  Wink

Za račun pri bokserki se mi pa sploh ne zdi veliko. In če je bila še noč, je pričakovati da bo račun za storitve višji. Dežurstva so dražja. Ne razumem, zakaj ji nisi privoščila injekcije proti bolečinam, če ti je veterinar to svetoval. Nimam pojma, kako je, ko te piči čebela v jezik, predstavljam si, da zelo boli.

Če sumiš na raka, priporočam čim hitrejši pregled pri veterinarju. Najbrž tudi pri sebi ne bi čakala, da se pojavi še kakšen dodaten razlog za obisk pri zdravniku?

Razumem, da imaš finančno stisko, vendar glede na to, da ti je vet pripravljen odložiti plačilo, bi na tvojem mestu reskirala nekaj dodatnih € in peljala oba psa na pregled.
Čakanje te na koncu lahko stane veliko več kot pregled.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #10 : petek, 02.12.2011 : 12:35:48 »

Malo me je zaskrbelo, da bi bilo rakavo.
Tega ti pa brez biopsije in patohistoloske preiskave ne more povedat nihce.
Ne veterinar, se manj pa mi prek foruma.

Naceloma pa velja to kar sem ti napisala. Ce je bulica ne moti, ce ne raste, ce ni prav ogromna, ce ne krvavi oz. se iz nje nic ne izceja, ... potem opazu. Ce se ne bo spreminjala, jo ob naslednjem obisku pac pokazite veterinarju, ce se pa bo, pojdite pa do njega prej.

Sicer se pa popolnoma strinjam z Aponi. Ne vidim nobenega razloga, da bi veterinar moral komurkoli delati usluge iz dobre volje. Ce jih - super, ce jih ne, jih pac ne. Ceniki storitev so znani, ponekod so tudi javno objavljeni - ce niso, lahko vedno (vnaprej) vprasas za ceno. Ce na stroske veterinarske oskrbe nisi pripravljena, potem bi bilo boljse, da si zivali ne bi omislila. Seveda, vsakemu se lahko zgodi, da pride kaksen cas, ko je malo bolj na tesnem z denarjem, ampak vecina veterinarjev je v taki situaciji razumevajoca in pripravljena odobriti ali odlog placila ali pa placilo na obroke. Ce veterinar h kateremu hodis tega ni pripravljen, gres k drugemu (ceprav, roko na srce, obicajno imajo utemeljen razlog zakaj tega nocejo naredit. Ni ravno fino, ce konec meseca iz svojega zepa zalagas denar za razno razne nategatorje.)

Kar se tice racuna za pekinezerja - pregled stane toliko kot ste ga placali. Ce se vam zdi, da svojega dela ni opravil profesionalno, menjajte veterinarja. Pa se moj dodatek ... ce psa futrate s klobasami in podobno svinjarijo, bi si zasluzili, da bi vam vet "opalil" se malo visji racun ... Tongue
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #11 : petek, 02.12.2011 : 14:02:24 »

Aponi, glede protibolečinskih, tudi jaz sem mnenja, da jih radi pišejo, za ljudi in živali. In jih ne dajem rada. Dokler je kaka manjša akutna poškodba po kateri rabijo počivat sploh. Sploh ker je moja kar živahna, imam raje da malo žalostno gleda in počiva kot da nori okrog, ker ne čuti, kaj ji sporoča telo. Drugo so pa dolgotrajne bolečine, pa stari psi ali če res boli preveč, tisto pa nima smisla. Predvsem pa se absolutno ne sme kolebat, ali je smiselno plačat ali ni smiselno plačat. Po moje sme bit vprašanje samo, ali je smiselno dajat ali ni smiselno dajat. Ne z vidika stroškov, ampak zdravja.

Glede denarja je pa točno tko. Vajeni smo skoraj, da so storitve hitro predrage, ker se nič ne vidi. Kolkrat sem že prevajala ali lektorirala zastonj kako reč, sploh ne štejem več. Saj sploh ni problem, ampak če bi isti cajt istemu človeku polagala ploščice, bi mi na vsak način vsaj za dobro voljo skušal vsilit par deset evrov 'za kofe'. Tko pa, sej ni velik dela, ne, samo prestavi mi tole prosim, pa nič ne kompliciraj, čist preprosto naredi... (aja, a vam ploščice tudi lahko tako položim, da jih bo po treh letih pol odpadlo? Ne boste potem nikomur povedali, kdo je delal? In isto, ko vas bo kdo vprašal, kaj za ena pogumna neznalica vam je pa tole prevedla? A pa veterinar lahko naredi zastonj in psa pogleda samo na pol?)...

Seveda, precej jih odira, pa še podobne cene imajo, težko je nekaj ugodnega, kvalitetnega najt, kjer imaš res občutek poštenosti in zaupanja. Ampak se splača malo iskat in ko ga imaš, hodiš vedno k istemu, zvestoba se ponavadi tudi splača.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #12 : petek, 02.12.2011 : 14:05:09 »

Maja - Iz dobre volje, zakaj? Ker sem tam nonstop? Smiley In vedno, no pogosto pridem samo zaradi straha, ker pac je bolje da gres, kot da si v dvomih. Jaz sem vcasih sla veterinarju ze zato, ker je recimo cel dan prespal. Ker tega nisem navajena.

Da nisem pripravljena na veterinarske stroske-.. hmmm tale stavek me vedno vrze v zrak. Kaj pa pravis na tiste, ki jim je vseeno, kaj se dogaja z njihovimi psi, nikoli se niso videli vet itd...? Kaj pravis na to, ko vidis na spl. strani, da oddajo psa zaradi stanovanja itd?

In se nazadnje... Kaj pravis na to, da sem zaradi njiju morala oditi od oceta? Da sem brez sluzbe morala najti stanovanje, ker pri ocetu s pesami nisem vec zazeljena, odkar sta unicila pod pred vrati? Kaj pravis na to, da sem imela sluzbo pri obeh, ko sem ju kupila? In kaj pravis na zadnje, da sem se DRUZINI odpovedala zaradi moje ljubezni do psov? Naj ju podarim naprej, zato, ker pac sem ta mesec kupila za 3 mesece jima hrano(ker imamo jan in feb. cepljenje in bo tam sel denar) in pa sebi za 1 teden, vec denarja pa nimam?
Ne razumem, kako lahko sploh napisete kaj takega. Pes je odgovornost. Mar otroka tudi oddas, ko ti zmanjka denarja? Ona dva sta vse, kar se imam. Ker sem se odlocila zanju in ne za druzino. Tudi, ce pristanem pod mostom, ju ne dam!
Sem vprasala veterinarja za kasnejse placilo in je rekel, da tega ne delajo vec, ker je prevec taksnih, ki ne placajo potem. Dobro, sedaj imam kremo, imam povoj in upam, da se do 21.12 vse skupaj popravi oz bistveno izboljsa, drugace sledi obisk pri veterinarju.
Pse ne futram z klobasami, tako da, verjetno je veterinar tega navajen in mi je pac to rekel. Moja dva jesta samo briketirano hrano, 2x mesecno dobita konzervo in  vsak drug dan jima kuham. Jesta pa 1-2x dnevno, kot sta lacna.


Naj povem se za pik v jezik. predlani je piknila pekinezerja. Je dobil samo proti oteklini, ravno tako ponoci. Tudi on zna spretno pokazati bolecino. Pa je ni. Samo utrujen je bil, predvidevam da psihicno. Tako kot tudi tavecja zna pokazati bolecino, je v tem primeru ni. Sicer ne vem, zakaj se to pogovarjamo tukaj, to se tice le veterinarja. Zakaj hudica pes sredi noci potrebuje energijo in protibolecinsko injekcijo, ce ne kaze bolecin. V tisti paniki sem itak dovolila vse, samo da ji ne bo hudo, pa sem kasneje razmisljala o tem. Kvazimazi, samo iscejo, kaj bi se lahko. Saj je rekel po prvi injekciji, kaj bi se dali... pa ji rekel, te boli ane, ja bomo dali protibolecinsko injekcijo. Ma ja. Ko ji jaz recem, te boli, mi pokaze, kje jo boli, ce jo boli.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #13 : petek, 02.12.2011 : 14:47:54 »

mimi89bu, v tej temi pišeš o injekciji, s pomočjo katere naj bi pes pridobil izgubljeno energijo, v drugi o čudežni injekciji, s pomočjo katere se pes neha praskati - jaz ti toplo priporočam, da menjaš veterinarja, tebi pa (čisto dobronamerno, ne v luft skakat, prosim), da se naučiš vprašati, kaj so psu dali z injekcijo. Take "injekcije", da se pes kar neha praskati (no, vsaj ne na dolgo progo) preprosto ni.
Bulica je lahko tudi vneta lojnica, ampak, kot je maja01 napisala, brez biopsije in histološke ne bo šlo.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #14 : petek, 02.12.2011 : 14:51:22 »

Take "injekcije", da se pes kar neha praskati (no, vsaj ne na dolgo progo) preprosto ni.

Je, kortizon, ki pa ima na dolgi rok škodljive stranske učinke.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #15 : petek, 02.12.2011 : 15:09:36 »

Kortizon pomaga za nekaj časa, potem moraš injekcijo ponoviti in tega ne smatram, da se pes neha praskati. O stranskih učinkih raje ne bi, jih žal predobro poznam.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #16 : petek, 02.12.2011 : 15:21:33 »

O tej injekciji sem brala na tem forumu. Smiley Jaz prej se slisala nisem o tem, tak da ne mene obtozevati, da sem jaz dala na forum to injekcijo....
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : petek, 02.12.2011 : 16:39:05 »

Veterinarju je treba zaupati, če mu ne, si izberi takega, da mu boš. Ne moreš mu pametovati in ga učiti, katero injekcijo psu lahko da in katere ne.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #18 : petek, 02.12.2011 : 16:52:12 »

Zal trenutno ne morem ravno odlocat, ker nimam avta, da bi potovala od veterinarja do veterinarja. Drugace zagotovo ne bi imela tega. Saj ta ima vedno manj strank - opraviceno.
Logiran
Aponi
rad pišem
****
Sporočil: 316


« Odgovor #19 : petek, 02.12.2011 : 16:59:01 »

Fž, protibolečinsko sem napisala zato, ker imam take izkušnje z veterinarji. V mojih primerih je bilo tako, da sem jaz paničarila in prosila zanjo, če sem imela občutek, da jo pes/maček rabi. Ampak v takih primerih je veterinar vedno presodil, da protibolečinska ni potrebna in žival je brez problemov prenesla poseg. Če je bila potrebna, je vet povedal sam (samo 1x), brez mojega vmešavanja ali kot je napisala Lanabela, pametovanja.

Mimi89bu, še nekaj, vsakemu se lahko zgodi, da se mu svet postavi na glavo in nihče te ne obtožuje, da ti ni mar za pse. Želim si samo, da bi se (bodoči) lastniki zavedali, da so psi (in ostale živali) luksuz na katerega bi se moral vsak pripraviti tudi finančno. Še pred nakupom/posvojitvijo bi si vsak bodoči lastnik moral, poleg zmožnosti plačevanja rednih stroškov, pripraviti tudi en kupček za hude čase in izredne dogodke. Sem tudi sama tenko piskala, zato znam biti zdaj »pametna«. Wink
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #20 : sobota, 28.09.2013 : 11:52:09 »

Zivjo jaz imam tudi bokserja,ki je star 7mesecev in se mu je na licu pojavila, kot starostna bradavica. Je nad nivojem koze, priblizno pol cm, je kozne barve in nekoliko podolgovata. Na koncu malo nazobcena. Pod ustnico na isti strani, kot je ta bradavica pa sem opazila malo bulico, manjso kot grah-izgleda, kot bi ga nekaj picilo. Je malenkost rozkaste barve. Pocakala bom se par dni, da vidim ce bo izginilo. Drugace ga bom peljala k veterinarju. Vcasih mi je ze malo nerodno, ker ga za vsako malenkost peljem k vetu. Kaj mi vi predlagate?
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: "divja koza" pri nemski bokserki?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines