mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 12:10:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Označevanje
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Označevanje  (Prebrano 16599 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #15 : petek, 06.02.2009 : 23:44:17 »

Uh, stavek "moj Arci polula vsakega manjsega psa ki pride mimo" se v nicemer ne sklada z naslednjim tvojim pisanjem, to je res treba priznat.

Nobeno oznacevanje drugih psov ni normalno, ne glede na to, kako disijo. Iz se vedno izjemno pomanjkljivega pisanja (vprasanje, koliko odraza resnico, pa brez zamere) se da sklepati, da poscije manjse pse, kar bi jaz pripisala podrejanju (to je odgovor na tvoj "zakaj"; upam, da ves, kaj pomeni "podrediti si drugega psa"). Torej, manjsega psa, za katerega meni, da je avtomatsko pod njim, zabetonira v tla se z dvigom noge in curkom. Popolnoma neprimerno in nesprejemljivo, ne glede na to, koliko je ali ni v resnici "vzgojen". Ocitno ne dovolj, da mora podrejati mimoidoce pse s scanjem po njih. Razumno je pricakovati, da pes oznaci teritorij na vrtu, nesprejemljivo je, da scije po stanovanju, katastrofa pa je, ce scije po drugih zivalih ali celo po ljudeh. To se pac ne dela in tega ga je treba odvaditi, ce to ne gre (ker se skrbnikom ne da s tem ukvarjati, ali se jim zdi celo zabavno), pa pac prepreciti (sploh mu ne dati moznosti, da bi lahko pomislil na tako pocetje).

Ponavljam popolnoma prezrto vprasanje: Je kastriran? In ce ni, zakaj ne?
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #16 : sobota, 07.02.2009 : 00:36:29 »

Ne bom se spuščala v sabrinin post,da ne izpadem spet nesramnica.

Moj pesjan je precej podredljiv in nikdar nismo imeli težav s takim obnašanjem-do pred kratkim.
Na obisku smo imeli dlje časa pesjanko, ki je našega doma precej nadvladala in ga občasno tudi strašila z renčanjem.
Potem pa se je zgodilo na sprehodu, da je Roy kužico polulal. Seveda je sledilo kreganje ipd, samo je bilo zanimivo da se ona čisto nič ni sekirala. Situacija se je še dvakrat ponovila, jaz sem seveda preklinjala kot dež (ker sem kužico seveda umivala sama), dokler nisem nekega dne opazila,da je Roy dvignil taco,da označi en grm, in medtem uleti madam direktno tja, se nastavi pod curek in mirno tudi ona nekaj ovohava grm.
Takrat sta jih seveda slišala oba.
Moram pa povedat,da sem pozneje hudo pazila,da se to ne bi več ponovilo in sem bila pri tem zelo uspešna. Čim sem opazila,da poskuša Roy dvigniti taco zraven nje, sem se fejst zadrla-fuuuuuuj, ne sme in fantina se je potem premislil.

Moj Roy pa ni kastriran, mi je bilo pa res zanimivo pesjankino obnašanje.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #17 : sobota, 07.02.2009 : 00:45:55 »

Hm, mogoče ga je hotela tudi zunaj nadvladati s tem, da bi lulala čez njegovo lulanje in je prehitro in preblizu prišla zraven in pokasirala svoje Cheesy

Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #18 : sobota, 07.02.2009 : 00:51:44 »

Hm, mogoče ga je hotela tudi zunaj nadvladati s tem, da bi lulala čez njegovo lulanje in je prehitro in preblizu prišla zraven in pokasirala svoje Cheesy


Kaj pa vem............ona je bolj taka prasička po duši (se rada valja po gnoju in če se le da kakšen drekec popapca), sem predvidevala da ji paše,da jo kdo malo ošprica  Wink

Resno, babnica se ni zmaknila niti za milimeter, jo je naš fejst označil. Ona pa vedno lula takoj na začetku sprehoda in potem nič več.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #19 : sobota, 07.02.2009 : 01:04:09 »

O, ti packa packasta Cheesy Mogoče ji pa res povrhu vsega samo še malo tuširanja paše Grin
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #20 : nedelja, 08.02.2009 : 20:28:39 »

Tudi Bučko je že "zalil" Piko  Shocked ona se mu je pa pustila. Neverjetno, čist rumena je bila  Lips Sealed jaz pa jezna kot pes.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #21 : ponedeljek, 27.09.2010 : 00:59:00 »

Ko grem s svojim psom na sprehod in on veselo "prebira časopise" in seveda dodaja svoj "podpis", se večkrat sprašujem naslednje:
1. kje naj pustim, da pes označuje in kje ne? Ponavadi se vprašam, ali bi koga motilo, če pes polula to stvar in potem temu ustrezno reagiram (recimo ne dovolim, da pes polula lonec z rožami pred neko hišo, ne kompliciram pa, če hoče polulati kamen ob poti recimo)
2. koliko vohljanja naj mu dovolim med sprehodom? Ne bi ga rada zatirala s tem, da mu ne dovolim nekega tipičnega pasjega vedenja, a hkrati je precej moteče, če se ob fejst polulanih sprehajalnih poteh ustavlja vsaka dva metra. Ponavadi mu nekajkrat dovolim, ko se naveličam, ga potegnem stran, neke resnejše strategije glede markiranja in vohljanja pa nimam.

Zato me zanima, kaj pravite na to tisti z več izkušnjami.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #22 : ponedeljek, 27.09.2010 : 01:01:45 »

Aja pa še zanima me, če je med vami kaj takih, ki psu ne dovolite markirati po vrtu/zelenici pred hišo in če vam uspeva vzdrževati tak red.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #23 : ponedeljek, 27.09.2010 : 07:31:24 »

Jaz delam isto, včasih dovolim, včasih pa delno, odvisno od mojega časa in potrpljenja in do Missyjine navdušenosti za vohanje. Občasno jo namreč napade vohalna nuja in bi po njenem porabili za 10 metrov enih 15 minut. Sori stara, ne bo šlo Huh Tongue
Pri nas pustim, da lula na našem vrtu (po zelenici), to je pač njen teren Smiley in to je treba na glas povedat in predvsem stalno obnavljat Cool.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #24 : ponedeljek, 27.09.2010 : 07:33:26 »

Aja, še to, na vsakem sprehodu, pa naj se mi še tako mudi, ji zavestno dovolim nekaj vohanja - to pač mora bit. Sicer bi bilo isto, kot če bo šla jaz na kavo, pa ne bi smela klepetat, ali prebrat časopisa. Vsaj na hitro lahko vedno uč vrže na novice. Wink
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #25 : ponedeljek, 27.09.2010 : 10:34:24 »

En del sprehoda imamo sprehajalni, kjer lahko vohljata po mili volji in lulata po čemer smo zmenjeni, da lahko, drug del pa je delovni in takrat se morata koncentrirat name. Je ta del ljubši, zato se moramo mal manj sprehajat Smiley Doma imamo pa tud določene grmičke/drevesa po katerih se lahko (so stari pa nobenga ne skrbi, če bodo proč prišli, kar sicer začuda ne), prepovedujem pa lulanje po objektih, kaminu, vodnjaku in podobnih stvareh, ki jih mačke pridno označujejo in bi psi radi prekrili vonj. Po travi pa ni problema, se še tudi ni nikol naredilo, da bi imeli rumene posušene zaplate po tleh, tako kot se marsikomu drugemu.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #26 : sreda, 17.11.2010 : 07:04:58 »

Ali se kje da dobiti hlačke za samčke, ki preprečujejo, da bi le-ti označevali, ko te ni doma? (rabim jih kupit za prijateljico, nimam pa nobene ideje, kje bi jih našla)
Logiran
andreja90
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #27 : petek, 04.02.2011 : 16:24:18 »

Pri nas doma do predkratkim nismo imeli kakšnih posebnih problemov s psom. Odkar sem šla študirat in me čez teden ni doma, pa se dogaja vedno pogosteje, da se Zak polula kjerkoli po hiši. To postaja zelo moteče, saj se pred tem to ni dogajalo in je bil skoraj popolnoma čist že od malega, kar je prišel k nam. Sprašujem se, kje je vzrok temu...
Ne gre za nenadzorovano lulanje, saj ni to kjerkoli, običajno polula nek predmet oz.stvar, ki je ima drug vonj, ker je bila izven hiše npr.potovalko, jakno.. Problem je, da lula kljub temu, da ga spustimo ven kadarkoli želi in pride noter, ko paše njemu..
To počne čeprav zelo dobro ve, da je narobe in čim vidi, da smo opazili, se poskuša izmuznit, ker ve, kaj bo sledilo. Zgodilo se celo že, da me je gledal in istočasno dvignil nogo...
Zanima me, kako to rešit...nad kastracijo (kot je predlagala veterinarka) nisem niti malo navdušena, saj mislim, da je vzrok kje drugje. Star je leto in pol, mogoče je to zaradi odraščanja? Nikakor tega ne želimo več in bom hvaležna za vsak predlog..  Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #28 : petek, 04.02.2011 : 18:35:46 »

Jaz sem brala v knjigi Psi za telebane, (ki je mimogrede super knjiga, priporočam), da je to znak izredne občutljivosti psa in da trpi zaradi pomanjkanja samozavesti. Če ga boste zaradi tega kaznovali, boste celotno stvar le še poslabšali. Gre za težavo v odnosu med vami in psom. Lahko da je vaš pes vse to povezal s tvojim odhodom na faks. Piše pa tudi, kot vam je svetovala veterinarka, da ga je najbolje kastrirati, hkrati pa mu pojasniti, da ni on gospodar v hiši. ko bi hotel spet dvigniti nogo, in se polulati, mu to preprečite z ostrim NE, ter ga peljite ven. Ko bo zunaj opravil potrebo, ga močno pohvalite.

Vse predmete, ki jih polula, tudi temeljito očistite, da ne bodo imeli več vonja po njegovem urinu, in se ne bo vračal več tja.

A prej, ko si bila ti še doma tega ni počel ?
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #29 : petek, 04.02.2011 : 20:18:33 »

Najboljše je očistit s kisom (lahko razredčenim), seveda, če se da (po jakni najverjetneje ne boš kisa polivala, po pohištvu in parketu pa kar brez zadržkov Wink)
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Označevanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines