mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 13:52:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 75986 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jimbeam
gost
« Odgovor #45 : petek, 11.10.2002 : 19:23:49 »

Multipla
sramJaz svojo psičko hranim samo z biriketi, pa bi morda poskusil tudi s surovim mesom, da ji malo popestrim jedilnik. Vendar imam z briketi dobre izkušnje tu mislim na diarejo. Pravite da se hrana dobi pri nas, zanima me kje, cena in kakšna količina je priporočljiva dnevo za aktivnega psa. Če smatrate, da boste s tem delali nekomu reklamo mi lahko pošljete tudi zasebno sporočilo.  sram Za odgovor se vam zahvaljuem. Grin
LP
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #46 : petek, 11.10.2002 : 21:57:34 »

BARF poskuša posnemati naravo kolikor je mogoče, ko pride do proizvajanja globoko zamrzjene pasje hrane. Naša naravna hrana je primerna za mladičke, odrasle pse, stare pse in pse, ki so uporabljeni na različnih delovnih področjih. V tradicionalni komercialni hrani obstajajo različne vrste hrane za različne starostne kategorije, potem spet drugačna hrana aktivne pse, zraven tega še lahki obroki in dodatni briketi. To je neumno, kajti v naravi prednik našega psa, volk, ni imel možnosti izbire med visoko proteinsko srno, lahkim merjascem ali mladim zajčkom. In še vedno nam daje odgovor narava. Ne v vrsti hrane – mi vemo, da je hrana plen – temveč v načinu prehranjevanja. Do 4 meseca starosti imajo mladički prednost pri hrani. Oni lahko jedo prvi enostavno zato, ker potrebujejo več hrane. Ne drugačno hrano, temveč več hrane! Star pes, ki ni več zelo aktiven ali debel pes, ne potrebujeta drugačno hrano, temveč manj hrane.
To velja samo kadar gre za naravno hrano in ne za brikete, večerje ali sterilizirano hrano v konzervi ali kako drugače. To je vprašanje kvalitete in discipline.





PREDNOSTI NARAVNE HRANE BARF


V naši naravni hrani so vse sestavine proizvedene brez začetnega segrevanja, razen žitaric, ki pa so najprej dezinfikticirane. To je velika prednost, kajti če segrejemo surove sestavine uničimo encime, nevtraliziramo vitamine in nabira se maščoba.

Proteini in lipidi se nahajajo v svežih piščancih, govedini in jagnjetini. To pomeni, da potrebujemo malo beljakov, da zadržimo idealen vzorec amino kislin. Za odraslega psa je potrebno deset amino kislin. Ampak ko pes še raste, potrebuje tudi arginine in histibine. Zatorej mladi psi ne potrebujejo samo dest amino kislin, temveč dvanajst.V naravi ali v naravni hrani BARF, to ni problem, ker sveže meso vsebuje vse amino kisline v pravilni razporeditvi, če je pravilno ravnotežje  med organskim mesom in mišičnim mesom. Nenasičena  maščoba še posebno iz perutnine proizvaja  pomembne nenasičene maščobne kisline. Mi te dopolnimo z rastlinskim oljem iz sončničnih pešk in pšeničnimi kalčki.

Zaradi procesa globoko zamrzjene pasje hrane, vsebuje BARF encime, naravne vitamine, minerale in mikro hranila, ki so zbrani na optimalen način.
Ogljikovi hidrati in surova vlakna v BARF – u so proizvedena iz dezinficiranih žitaric konstantne kvalitete in v identičnih merah. To onemogoča prebavne motnje. Ker dezinfekcija žitaric ne zmanjša količine hranil temveč vitaminov, moramo dodati vitamine, minerale in mikro hranila, seveda v pravilnih merah. Naravni mesni sokovi ne proizvajajo samo prebavnega železa, ampak prav tako vežejo nase preveliko količino vode. Preveč tekočine razredči prebavno kislino, kar ne pomaga prebavi.

Ena izmed glavih prednosti globoko zamrzovalnega procesa je, da ne potrebujemo nobenih konzervansov in antioksidantov, da zaščitimo DUCK. Ni potrebe po velikih količinah vitaminov, da bi preprečili strupenost maščob. Še več, DUCK ne vsebuje umetnih okusov, barvil in aromatičnih nadomestkov.


Logiran
altervita
gost
« Odgovor #47 : sobota, 12.10.2002 : 01:09:23 »

Glede kosti se  je najbolje oglasiti pri mesarju in se dogovoriti z njim (kakih 10 dek kave ni odveč, hehe), da vam da na stran opilke od kosti, ki nastanejo, ko jih reže na tisto žagico. S tem ne mislim na to, da kakšna sočna kost za glodanje (beri sproščanje) ni dobra. No, tisto kostno žagovino se potem vmeša med hrano.

Okoli soli: v zidarjevi knjigi je navedena (če me spomin ne vara) številka deset gramov dnevno.

Ker pa moram malo potečnarit (dež je in sem zoprn), pričakujem pa, da me bo kdo razsvetlil in mi rekel, da nimam prav:

A  kdo pomisli koliko je samo antibiotikov v surovem mesu (še posebej perutninskem)? Lahko je nekemu avstralcu, novozelandcu ali pa teksačanu delat tako hrano, ko se jim živali pasejo na širnih travnikih. Pri nas jim damo raje malo antibiotikov v krmo (če ne zaradi drugega zato, da krave mlekarice dajo "ustrezno" mleko).
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #48 : sobota, 12.10.2002 : 07:12:06 »

Citat

A  kdo pomisli koliko je samo antibiotikov v surovem mesu (še posebej perutninskem)?


Žal na to premalo pomislimo, menda ta pomislek še kako drži? To pomeni , da tudi sami in naši otroci "jemo" antibiotike v hrani ? Da bi nekdo gojil živino zunaj na prostem, kar bi bilo edino pravilno, je žal skregano z našo "kmetijsko" znanostjo. Bio- živina se menda ne splača ? Kaj pa tiste bio - krave na Pohorju in v avstrijskih planinah ? - planšarice? Predrago še za ljudi, kaj šele za pse!
Stranski učinki antibiotikov so lahko, kot vemo ,zelo resni ; od alergij do genetsko deformiranih mladičkov ; prav tako poškodujejo koristno črevesno floro in posledice so lahko :slaba prebava, sistemske gljivične infekcije (Candida...),ustne obloge, kronično vnetje ušes, in druge infekcije oportunističnih mikroorganizmov.
Še hujši stranski učinek je poškodba voha; strokovnjaki domnevajo, da to povzroči predvsem sprememba koristne nosne mikrofolre (!): ne smemo pozabiti, da je nos psov 300 miljonkrat bolj občutljiv, kot naš . Taka začasna izguba vonja ponavadi izgine 2- 3 tedne po zdravljenu z antibiotiki, tu so mišljene terapevtske doze ;  vendar kaj, če tudi stalne manjše doze ne vplivajo na zmanjšanje vonjalne sposobnosti. Kdo lahko odgovori negativno na ta upravičen ssum, ne povsem iz trte izvit ? Stranske učinke antibiotikov se lahko zmanjša z velikimi dozami C vitamina : prav tako z dodatki acidofilnih črevesnih bakterij (kefir, jogurt...); kot dodatek, sveži regratovi listi pomagajo očistiti vranico in limfni sistem ("očistiti kri") po "zastrupljanju" z antibiotiki. Dobro je izvajati tudi rastlinsko kuro razstrupljanja telesa; najbolje pa hraniti pse z bio- prehrano (Daisy, če boš v prihodnjem življenju res "moj pes", greva na Komno krave past?  Grin)...
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #49 : sobota, 12.10.2002 : 15:39:37 »

Ja, riba ne smrdi pri glavi, kot pregovorno narobe mislijo, amapk precej nižje, če že ? Ribja glava : če je dovolj majhna in pes dovolj izurjen  v uporabi zobovja za "mletje" kosti - zagotovo; počakaj sicer na koga iz prakse, da potrdi.
Ker smo ravno pri ribi : skuše, lososi, postrvi in sardine (med drugimi) so odličen vir ne samo bakra in joda (med drugimi), vitaminov D3 (med drugimi), esencialnih polinenasičenih maščobnih kislin (Omega 3) itd. - tudi vodilni in najbogatejši vir koencima Q 10 .  To je zelo pomemben celični antioksidant, k v zdravi živali (in tudi pri človeku) preprečuje razvoj raka, izboljša funkcijo dihal, zdravi razjede, preprečuje alergije in izboljša delovanje srca.
Koencimi so neproteinski del encimov, skupaj z beljakovino tvorijo encim.
Pa smo tam, pri eni od najpomembnejših prednosti hranjenja s surovo hrano. Encimi - s kuhanjem in predelavo se encimi kot beljakovine uničijo, dokazano pa je, da psi, mačke in podobni mesojedčki potrebujejo za normalno presnovo velik del encimov iz hrane - ne morejo vseh sami sintetizirati (ker jim pred človekom tega ni bilo treba). V svetu mnogi osveščeni skrbniki, ki sicer nimajo možnosti hraniti trenutno s surovo hrano, dodajajo potrebne encime v hrano v obliki dodatkov. A najbolje je, hraniti surovo hrano, ki še vsebuje encime. To poglavje o encimih je seveda zelo široko, zahtevno, a tudi izjemno pomembno. O tem bi se moralo še veliko diskutirati?
Eden glavnih pokazateljev, da psu manjajo v hrani ustrezni encimi je, da ima pes koprofagijo (da je iztrebke)...Če dobi žival ustrezne encime, se lahko zmanjša količina hrane za 20 % prvotne količine.
Premalo znani in upoštevani svet encimov Wink
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #50 : sobota, 12.10.2002 : 20:37:59 »


Citat



Žal na to premalo pomislimo, menda ta pomislek še kako drži? To pomeni , da tudi sami in naši otroci "jemo" antibiotike v hrani ?

Ravno na to ciljam, nisem sicer kak velik naravoslovec, ampak vseeno: mesna hrana pripravljena za človeški obrok, je termično obdelana, BARF pa govori o surovem mesu. A ni nobene razlike? Glede antibiotikov mislim....naj me nekdo razsvetli na tem delu debate, torej surovo nasproti kuhanemu.
Bi pa tudi sam bil pes Kapitana Nema. Že kar v tem življenju , če je možno. Tudi ob nedeljah (zaradi zdravja se splača kak dan stradat)  Grin Grin
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #51 : sobota, 12.10.2002 : 22:15:09 »

altevita
Remember, heating devitalizes all food. It doesn’t make
any difference whether the label reads that it is processed under
low heat or it is slow baked, the necessary food enzymes and
friendly flora have been destroyed. Even if you take the best
ingredients and cook them at home or warm them up with high
heat (over 104 degrees) you start killing enzymes. Some of the dry
commercial food for dogs is processed as high as 1,500 degrees.

To je odlomek iz knjige do katere imaš narejen link v tem forumu Shocked Shocked Shocked Shocked
Samo klik pa pol print pa boš vse prečitu in osvetil ,če boš hotel Wink Wink
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #52 : nedelja, 13.10.2002 : 09:42:55 »

Sem vseeno poskusila dati ribje glave in rezultat je bil kot sem predvidevala: Starejši se jih še dotaknil ni, mali pa jih je malo glodal. Starejši sploh noče jesti surovega mesa. Danes ga bom še poskusila čisto malo z briketi zmešat. A še poznate kakšen trik? Pa a je to sploh normalno da noče jesti surovega mesa?
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #53 : nedelja, 13.10.2002 : 14:21:11 »

Dr. Billinghurst's Six Myths

Myth Number One

The digestive system and the way food is fundamentally utilized for growth, maintenance, repair and reproduction of the domestic dog is not the same as his wild counterpart.
 
Myth Number Two

Dogs should NOT eat bones

Myth Number Three

All dog food should be cooked

Myth Number Four

Owners without a university education in canine nutrition can't successfully feed their dogs. This idea is reinforced by advertising campaigns promoting commercial products.

Myth Number Five

The best way to feed your dog is with commercial dog foods

Myth Number Six

Each meal you feed has to be 'complete and balanced'.

Grin Grin Grin Grin Huh Huh Huh Huh
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #54 : nedelja, 13.10.2002 : 14:29:18 »

About Bacteria...

A dog's immune system is designed to handle bacteria such as Samolella, E.Coli and Campylobacter jejuni. It is much more adept at this than the human body.
If they are fed nothing but heat sterilized food, you are depriving them of the opportunity to develop an immune response to these and many other organisms.

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #55 : nedelja, 13.10.2002 : 15:25:31 »

Dr. Ian Billinghurst

Vse njegove knjige lahko dobite na tem naslovu:

https://www.petsforum2.com/dbsstore/DetailA.tmpl$search?db=catalog.txt&eqskudatarq=DN202&header1=WSR0005

Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #56 : nedelja, 13.10.2002 : 16:04:17 »

Yo, upam, da si našla v linkih odgovor na vsa tvoja vprašanja (in še mnogo, mnogo več ? Grin); če ne, povej ?
Kaja, zate imam "nadaljevalne info" o "Kelpu" aka morskih algah Cool
Gre nekako takole : kelp je oznaka za vrsto rjave morske alge, japonci ji rečejo tudi kombu ; iz rjavih morskih vrst so tudi posušene alge , ki slišijo na ime wakame, hijiki , arame. Algi nori se reče tudi morska ločika; rdeča pahljačasta rodimenija pa je užitna alga pod imenom red dulse- ta vsebuje največ železa od katere koli znane vrste hrane ! (Rodimenija raste tudi v jadranskem morju Roll Eyes)....
Iz morskih alg je tudi zgoščevalno sredstvo in laksant agar - agar, Japonci mu rečejo kanten, ki deluje podobno kot želatina ("rastlinska želatina")...drag , a koristen dodatek mnogim "domačim zvarkom" Cheesy Morska korzijska trava pa je znana kot sredstvo proti "črevesnim črvom"...modrozelene cianoficeje , kot je najbolj znana SPIRULINA, pa uspevajo v bolj celinskih slanih jezerih, a ne v morski vodi. Najboljša alga glede vsebnosti določenih snovi,kot je recimo beta karoten, pa je naša solinska dinoflagelatska alga Dunaillela ! Shocked Je mnogokrat boljša od Spiruline...prava morska biobombica... Cheesy
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #57 : ponedeljek, 14.10.2002 : 08:39:36 »

Mene pa zanima, kako navaditi psa na to da bo žvečil hrano? Naša vse pogoltne in potem še zbruha. Sedaj se ji razen večjih kosti ne upam dajati nobene stvari v kosu. Tako je same "kašice", kar pa ni najbolje za njene zobe. Pa še priprava mi vzame veliko časa.

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #58 : ponedeljek, 14.10.2002 : 10:47:19 »

mm, tudi moja nobene hrane ne prežveči. Še brikete redko zgrize, ponavadi jih kar cele pogoltne. Zaenkrat nima nobenih težav, vsaj z bruhanjem ne. Mogoče bi svojega morala najprej navaditi, da začne jesti počasi. Nekje na forumu je že opisano kako lahko psa do tega pripraviš (daš kakšne večje predmete v pasjo skledo).
Logiran

Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #59 : ponedeljek, 14.10.2002 : 12:25:01 »


MNENJA VETERINARJEV O BARF PREHRANI:

http://www.rawmeatybones.com/



Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines