mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 10:28:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 75975 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #90 : sobota, 16.11.2002 : 19:59:49 »

In Tonko - mislim, da bi moral izbrisati svojo neprimerno izjavo, ker ne sodi na nivo tega foruma.  :-/

Meni se zdi pa prav fino, ker je forum internacionalen. Obstajajo žal jezikovne pregrade, ki pa jih lahko skupaj premagamo. Če kdo česa ne razume, mu bomo pa drugi pomagali.  Kiss

Lep pozdrav!
Tanja
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #91 : sobota, 16.11.2002 : 21:25:21 »

Tonko-Tonček Huh

Zakaj ti je pa sedaj "ušlo" Huh
Pa tako ti je že dobro šlo Grin
Ja pri nas je pač tako Roll Eyes
Da si "izbranci" lahko vse dovolijo Shocked
Logiran
jimbeam
gost
« Odgovor #92 : nedelja, 17.11.2002 : 12:52:45 »

Tonko! Shocked Shocked Shocked Shocked
Ti ki si tak Jack oprosti (Janez), pa tak kinološki ekspert oprosti (strokovnjak) imaš verjetno take dobre veze oprosti (zveze) v firmi oprosti v (podjetju) kjer proizvajajo hrano, ki jo ti reklamiraš, da verjetno za tvoje pse posebej iz Slovenije uvažajo sestavine, saj nikakor ne morem razumeti, da ti tako nacionalno zaveden osebek delaš reklamo za tujo hrano. Verjetno si tudi sam privoščiš kakšen obrok le te hrane pa si izgubil razsodnost pa zdaj lajaš tu po forumu. Tongue Tongue
Logiran
LoneWolf
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #93 : nedelja, 17.11.2002 : 13:08:53 »

Pozdravljeni!

Meni se zdi, da se sedaj vsi spuscate na nizek nivo... jaz razumem da se clovek ne strinja z vsem... Kak strokovnjak je kdo ne vem pa zato tudi ne ocenjujem, ce se pa ze kr nekaj let ukvarja z kinologijo pa verjetno tudi ze nekaj ve... moj pes je na briketih in bo tudi na njih ostal, ker je dejstvo da tudi BARF ni zlata stvar kar se da tudi na internetu najt... tako briketi kot BARF imajo svoje slabe in dobre strani zato se mi zdi da vam je ta nit zacela malo bezati kr skoraj ni vec kaj novega za povedat...

Preden sedaj mene napadete pa bom se to povedal.. ne poznam BARF ne vem kako nekaj sem bral o njem na internetu.. torej nisem poznavalec je pa dejstvo da ima svoje zagovornike in nasprotnike.. upam da boste sedaj malo dvignili nivo ceprav mogoce Tonko ni imel prav glede srbohrvascine... sam zakaj pa je bil naslednji post od v.furstenfeld v skoraj popolni slovenscini?

Lp, Tomi
Logiran
Tonko
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 104


« Odgovor #94 : nedelja, 17.11.2002 : 21:40:46 »

Dober večer

Na vprašanju slovenskega jezika in narodnega ponosa pa že ne bom padel.
Če je bilo pač zapisano,da si lahko ogledamo internetno stran,če znamo angleško ,je bila  moja reakcija takšna kot je bila.
P.S.Na Olimpijskih igrah v Munchenu sem nosil jugoslovanski grb in veliko časa preživel v olimpijski vasi s športniki ,ki so govorili samo srbohrvaško.
Slovenci smo morali v tistih časih marsikatero "dol požret".
Tonko
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #95 : ponedeljek, 18.11.2002 : 00:44:32 »

No. pa se je le splačalo malo počakat. Čeprav mi še nihče ni odgovoril na nagradna vprašanja, pa se je debata le malo razvila naprej.
Najprej Kapitan Nemo. Tokrat imaš popolnoma prav, da preveč v vsakem primeru škodi, tudi če je še tako dobro. Toda kaj je to preveč? N.pr. beljakovine, ki jih omenjaš. Koliko je preveč, 25%, 30%, 35%, ali celo 40% (tudi take hrane so!)? Povej mi kateri pes je pojedel več beljakovin, tisti ki je jedel manj kvalitetno hrano s 25% beljakovin in je moral pojesti 500g, ali tisti, ki je jedel bolj kvalitetno hrano s 30% beljakovin in je je pri isti telesni teži potreboval le 300g? Mislim, da zna to vsak zračunat. Zakaj pa je porabil druge hrane manj kot prve je pa že odgovor na moja nagradna vprašanja in ga za zdaj še ne bi povedal. Mogoče se bo le našel kdo, ki bo skušal odgovorit. Pa kdaj drugič.
Sedaj pa k velecenjenemu g. v.Furstenfeldu. Ti si pa res vso pamet tega sveta z veliko žlico popapal. Od kod ti tolko zastrašujočih podatkov? A si bil pri vsem tem kar opisuješ sam zraven? Si vse tovarne za proizvodnjo hrane sam pregledal? Dvomim, da je to fizično mogoče. Torej tudi ti verjameš določenim virom, ki preko interneta ali kako drugače pljuvajo po proizvajalcih pasje hrane. Kako pa veš, da oni ne lažejo? Seveda oni niso podkupljeni, kot vsi veterinarji (mogoče z redkimi izjemami) teg sveta. Dvomim, da imajo tudi multinacionalke tolko denarja, da bi podkuple vse veterinarje, oz. da bi se jim to splačalo. Mogoče sem res zaljubljen v dehidrat, pa ne v kateregakoli, ampak verjamem v kvalitetne hrane. Jaz vem iz osebnih izkušenj, da so moji psi že več kot osem let zdravi na Eukanubi. Meni ni tega nihče preko interneta povedal, ampak jih vsak dan gledam doma. Vse kar pišem o prehrani psov, delam iz lastnih prepričanj, ki ni nujno, da so vedno 100% pravilna, so pa POŠTENA. Vsakemu dovolim, da mi oporeka na strokovnem nivoju z jasnimi argumenti, ne dovolim si pa dvomov v mojo poštenost, ker sem zaradi nje že prevečkrat naje... Torej meni je vseeno, če kdo piše na hrvatskom, ali slovensko, samo, da ne piše bedarij. Zato ostanimo na tem mestu pri prehrani psov in se o njej tudi pogovarjajmo in to z argumenti. Do sedaj mi ni še nihče odgovoril (pa tudi v.Furstenfeld ne) na vprašanje kje dobivate neoporečno BARF hrano (mislim na vplive okolja, kot so škropiva, težke kovine, kisel dež, antibiotiki,...) in kako to preverjate. Pa ja ne, da kar verjamete vašemu mesarju, ali branjevki na trgu?
Pripravljene hrane morajo ob uvozu imeti veterinarsko spričevalo, ki ga potrdi organ državne veterinarske uprave države iz katere hrana izvira in ne veterinar, ki je zaposlen pri proizvajalcu. Aja, pozabljam, da so najbrž tudi ti podkupljeni. Mater te multinacionalke majo pa res dosti dnarja za podkupnine. Wink
LP
Musher
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #96 : ponedeljek, 18.11.2002 : 07:18:13 »


Citat

Pripravljene hrane morajo ob uvozu imeti veterinarsko spričevalo, ki ga potrdi organ državne veterinarske uprave države iz katere hrana izvira in ne veterinar, ki je zaposlen pri proizvajalcu.


Ja, ravno to sem mislila dodati: če piše na deklaraciji meso piščanca ali jagnjetine, notri pač ne more biti vse sorte drugega. Saj bi šlo za zavajanje kupcev in tega si verjetno ne morejo privoščiti. Ravno tako pri uvozu - tisti, ki uvažajo hrano imajo zadnja leta precejšne težave z vsemi analizami, potrdili in dokazili.
Furstenberg - ali misliš, da v kafilerijah sortirajo??
In drugič - saj vsi vemo, da z briketi ne kupujemo 100% dehidriranega mesa (to se nanaša na tvoje izračune).

O groza, saj zdaj pa že jaz zvenim kot podkupljen veterinar, pa ni nisem ne podkupljena, ne veterinar, ne strastni zagovornik briketov. Samo s trezno glavo poskušam razmišljati in ubrati srednjo pot - dobro svojih psov.  Kiss
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #97 : ponedeljek, 18.11.2002 : 09:54:00 »

Musher: glede preveč beljakovin in kako je to škodljivo, bom zaradi pomanjkanja časa kdaj drugič napisal kaj več, pa še lahko ponovno vse preverim.  Ge za zelo pomemben vidik prehrane! Bi pa ti svetoval, da si še enkrat prebereš (po moje sploh nisi) v tej niti predhodno navedene linke, predvsem tiste od Multiple. Sam bivši inšpektor za prehrano v ZDA je navedel najbolj grozljiva dejstva in podatke in kako so multinacionalke sodno dosegle, da se ne deklarira dovolj natančno, kaj je v dehidratu....katastrofa!¨Meni je to zelo sumljivo in značilno.

Če boš sploh prebral kaj od BARF osnov, boš morda opazil majčkeno podrobnost glede beljakovin, da se le te nad 50°C skrknejo = koagulirajo. Pa ne samo beljakovine...in prebava takih "scvrtkov" pač ni isto kot prebava naravnih surovin..pred dnevi je bilo na TV tudi glede peke kruha in peciva...v  zažgani skorji se naredi neka kancerogena snov...itd. itd.. "trla baba lan, da joj prođe dan".
Ravno glede trenutne mlečne afere s kloramfenikolom sem včeraj bral v sobotni prilogi Dela zanimiv komentar o ciljih našega kmetijskega ministrstva o usmeritivi našega kmetijstva v bio-ekološko kmetijstvo, ki je potencialno naša velika prednost in konkurenčna priložnost. S pesticidi in gnojili razvrednotene hrane ima pač Evropa in ZDA že sama dovolj, iskana in potrebna pa je kvalitetna , zdrava n neoporečna zdrava prehrana in tu je naša proližnost, glede tega smo mi za njih "AMERIKA"!!!  Cool , ne pa da mi uvažamo degradirane ostanke od že tako nekvalitetne osnovne hrane ...zame je to glede narodne zavednosti in samostojnosti in samospoštovanja naravnost veleizdaja. To velja tako za človeško prehrano, kot še bolj za pasjo. Ljubi "Bog", uvažati ostanke za pasjo hrano...pa to je za kandidirati za Nobelovo nagrado za ekonomijo!  Lips Sealed
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #98 : torek, 19.11.2002 : 00:09:33 »


 Ojla !

 Jaz bi se pa samo ogasila z slovenščino tega našega "stranca". Precej čudno je , da ravno tiste beseda, ki so tujcem najtežje oz. najbolj tuje , on maximalno obvlada.

  LP-Slavi


Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #99 : torek, 19.11.2002 : 07:40:14 »

Pa ljudje kaj se zdej spravljate na "tujca"! Tongue Tongue
Hvala bogu, da se tudi iz tujine kdo najavi na forumu, več ljudji, več pogledov......
A bo res tudi ta forum bil izključno za "Slovence"Huh?
Ne vem, jaz vsake toliko časa sodelujem tudi na Yahoo forumu, pa najbrž moja angleščina ni superca, pa se ni še nobeden oglasil, da naj že enkrat začnem pisati 100% pravilno angleško ali pa da me ne razumejo!!
Dajmo bit mi tudi taki in poglejmo še kam drugam, ne pa samo do slovenske meje........ Shocked

LP Tjaša
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #100 : torek, 19.11.2002 : 12:09:51 »

Pozdravljeni!

Tudi jaz hranim psičko z Eukanubo. In mislim kupovati Eukanubo še naprej, ker sem zelo zadovoljen (in Neli tudi).

Ampak tista od v.furstenfeld o izračunu za brikete se mi vseeno ni zdela tako iz trte privlečena. 15 kg hrane Eukanuba Adult Large breed stane 9.750 SIT (cena izpred enega meseca), medtem ko stane 1 kg piščanca (torej celega) okoli 700 SIT (če se ne motim). To torej znese 10.500 SIT.

OK, nabavna cena npr. piščanca za podjetje, ki izdeluje hrano je pač toliko nižja (grosistična) ampak vseeno. Potem pride pakiranje, pa stroški delovne sile itd., pa carine in čezoceanski prevoz. In na koncu mene vseno pride ceneje kupiti 15 kg Eukanube, uvožene iz ZDA, kot pa 15kg piščanca iz Jate ali PP. In glede na to, da je vsebnost vode okoli 10% (torej verjetno potrebujejo več kg mesa za izdelavo 1 kg hrane; vsaj taka je moja logika); kako jim znese narediti 15 kg hrane za tako ceno?
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #101 : torek, 19.11.2002 : 12:45:57 »


Citat

OK, nabavna cena npr. piščanca za podjetje, ki izdeluje hrano je pač toliko nižja (grosistična) ampak vseeno. Potem pride pakiranje, pa stroški delovne sile itd., pa carine in čezoceanski prevoz. In na koncu mene vseno pride ceneje kupiti 15 kg Eukanube, uvožene iz ZDA, kot pa 15kg piščanca iz Jate ali PP. In glede na to, da je vsebnost vode okoli 10% (torej verjetno potrebujejo več kg mesa za izdelavo 1 kg hrane; vsaj taka je moja logika); kako jim znese narediti 15 kg hrane za tako ceno?


Pa saj z briketi ne kupuješ 100% dehidriranega mesa! Meso je pač najdražja sestavina, v briketih je pa še vse kaj drugega kot meso (žitarice itd.), kar pa je občutno cenejše kot meso. Koliko pa proizvajalce stane 1 kg koruze ali riža??

Dobro je prebrati deklaracije na embalaži - saj zato pa so obvezni slovenski prevodi!

LP, Tanja
Logiran
Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #102 : torek, 19.11.2002 : 12:51:03 »

1/2 kg riža stane okoli 350 SIT (Uncle Ben's v vrečkah, se pa verjetno dobi tudi cenejšega), torej 1kg riža stane 700 SIT. 1kg makaronov stane cca 350 do 400 SIT. 1kg zelenjave pa stane sigurno med 100 in 300 SIT (se najde pa tudi dražja). Glede na to, da je odstotek beljakovin okoli 28% in maščob okoli 16% (in kolikor vem naj bi bile ti dve sestavini živalskega izvora), to znese 44% (torej je mesa vsaj za 44%). Še vedno ne pridemo čisto na računico ...
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #103 : torek, 19.11.2002 : 13:54:53 »

Btw Neli, kot je meni znano, so vsi briketi ameriskega porekla - tudi Hill's (sem se skocila prepricat na moji vreci Wink), ki se kupujejo pri nas proizvajani po licenci na Nizozemskem in NISO uvozeni iz ZDA... Menda zato tudi nekoliko nizje kakovosti kot originalna ameriska...  :-/

Nekako tako, kot ce kupis Nutello  pri nas (proizvajajo ga nekje v V Evropi - za vzhodne trge - kamor spadamo tudi mi Tongue) ali v Italiji (originalno jo proizvaja Ferrero v Italiji). Razlika je ocitna, preverjeno! Wink ...se sreca, da zivim blizu italijanske meje... Grin

Ko pa ze govorimo o BARF prehrani... Preizkusila sem hrano, ki jo je moc kupiti pri Multipli in bila sem zadovoljna. No, moji mrcini se bolj! Grin Kar me je izredno presenetilo, glede na njuno izbircnost in obcutljivost na hrano. Tako da bom postopoma uvedla pretezno to v njun jedilnik.
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #104 : torek, 19.11.2002 : 15:30:48 »

Neli, ne kombiniram, ce se ne motim sem prebrala, da tudi ni priporocljivo, ker se briketi drugace presnavljajo kot surova - BARF hrana. Zacela pa bom tako, da bosta psicki prvi teden 1 dan v tednu jedli BARF (BaroN°1 Wink), drugi teden 2 dni v tednu in tako naprej... Bom pa poskusala ohraniti vsaj en dan z briketi, ker pride prav, ko gres na pot recimo... :-/
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines