mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:13:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "živali v rož'cah"  |  Tema: foto natečaj "živali v rož'cah"- razpis in potek dogajanja
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: foto natečaj "živali v rož'cah"- razpis in potek dogajanja  (Prebrano 1690 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : ponedeljek, 18.06.2012 : 13:42:44 »



Naš prvi foto natečaj, pomladi 2006, je imel za tematiko kar celo naravo Smiley, tokrat pa gremo malo ožje - k rož'cam Wink Kiss

Celo poletje imate čas, da najdete kakšno rož'co za ozadje ali ospredje Grin. Lahko doma, lahko pri sosedu, lahko pa kar kakšne državne Tongue Wink

Kdo lahko sodeluje na foto natečaju?

- Na foto natečaju lahko sodelujejo s svojimi fotografijami vsi člani mojpes.neta (z uporabniškimi paketi midi, maksi ali mega, tudi moderatorji) in ki bodo do predpisanega roka ter v skladu s temi razpisnimi pogoji poslali fotografije, ki so njihovo avtorsko delo ali avtorsko delo njihovih ožjih družinskih članov.
- Fotografije novinca so objavljene šele po plačilu uporabniškega paketa.
- V primeru, da članu po objavi in pred zaključkom foto natečaja naročnina poteče in je ne podaljša, se njegove fotografije umaknejo in ne sodelujejo pri glasovanju za nagrade.

Pravila in napotki za sodelovanje v natečaju

- Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi (5) fotografijami. Ko so fotografije objavljene v oštevilčenih temah natečaja, jih ni mogoče zamenjati z drugimi.
- Sodelujejo lahko samo fotografije, ki so posnete med 18. 6. 2012 in 27. 8. 2012.
- Na fotografiji sta obvezna elementa žival in rož'ca oz. cvet Lahko je na fotografiji več živali in/ali več rož'c. Fotografije, ki ne bodo ustrezale tem kriterijem, bodo objavljene v temi "izven konkurence".

Navodila za pripravo fotografij

- Fotografija v času trajanja natečaja NE SME biti nikjer objavljena.
- Najmanjša velikost fotografij mora biti 600 px širine ali višine, manjše fotografije bodo zavrnjene.
- Datotek (slik) ne imenujte s komentarji, nikakor pri imenu ne uporabljajte šumnikov (čšž), presledkov, pik, vejic, klicajev, vprašajev ... ali drugih znakov. Dovoljeni znaki so črke angleške abecede, številke, pomišljaj in podčrtaj. Najbolje je, da pustite ime datoteke takšno, kot vam ga določi fotoaparat.
- Obdelava fotografij z računalniškimi programi za delo s fotografijami je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije. Dovoljene so korekcije barv, korekcija nivojev, korekcija osvetlitve, korekcija kontrasta. Organizator natečaja ima pravico, da po lastni presoji izloči fotografijo, za katero meni, da je bila računalniško obdelana na kakšen drugačen način.
- Fotografijam ni dovoljeno dodajati robov, okvirjev ali drugih grafičnih elementov. Na fotografijo ni dovoljeno dodajati podpisa, datuma ali kakršnegakoli znaka (logotipa) avtorja.
Fotografije bodo objavljene v velikosti 600 px širine ali višine in take kvalitete za web, kot bodo prispele. Pred objavo bo dodan znak mojpes.neta.
- Za vsako posamezno fotografijo mora biti na voljo zapis o datumu nastanka fotografije (Date Picture ali Date Time Original ali Date Picture Taken ...; nikakor ne samo Date Modified). To enostavno ugotovite tako, da pogledate datoteko na svojem računalniku v Raziskovalcu (Explorerju) in vidite datum v koloni Date Picture Taken. Fotografija, za katero datum nastanka ne bo mogoče ugotoviti, bo zavrnjena.

Navodila za pošiljanje fotografij

- Avtor pošlje vsako posamezno fotografijo v samostojnem email sporočilu na elektronski naslov jana@mojpes.net. V sporočilu mora biti navedeno:
* uporabniško ime udeleženca v foto natečaju,
* vzdevek ali ime in priimek avtorja fotografije,
* morebiten komentar k fotografiji,
* datum, ko je bila fotografija posneta.
- Opozorilo: uporabniki, ki niso člani mojpes.neta z ustreznimi uporabniškimi paketi, ne morejo sodelovati na natečaju.
- Poslane fotografije morajo biti v .jpg formatu.
- NIKAKOR fotografij ne pošiljajte s posebnimi programi za pošiljanje fotografij ali s programi za obdelavo fotografij (Picasa ...). Fotografijo z vsemi podatki pošljite izključno kot priponko v email sporočilu.

Nagrade

Nagradni sklad bo znan in objavljen do 26. 8. 2012.

Termini natečaja

- od 18. 6. 2012 do 27. 8. 2012 do 24. ure - V tem času imajo udeleženci čas poslati fotografije na naslov jana@mojpes.net, s pripisom "za foto natecaj - zival v rozcah".
- Fotografije, ki bodo zadostile pogojem iz tega razpisa, bodo v mojpesGaleriji in na mojpesForumu objavljene sproti, kot bodo prihajale, fotografije, ki bodo prispele zadnji dan, pa bodo objavljene do 28. 8. 2012.
- 28. 8. 2012 do 8. 9. 2012 - predizbor fotografij.
- 9. 9. 2012 do 15. 9. 2012 - finalni izbor fotografij.
- 16. 9. 2012 objava končnih rezultatov natečaja.
- Način, dan in kraj podelitve nagrad bodo objavljeni ob končni objavi rezultatov in razglasitvi najboljših.

Potek izbora najboljših fotografij

- predizbor
Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za predizbor najboljših fotografij v foto natečaju "žival v rož'cah". Vse prispele in objavljene fotografije, ki bodo sodelovale v konkurenci, bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do fotografij. V anketi, ki bo objavljena na mojpesForumu, bodo lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta glasovali za najboljše fotografije. Obenem bodo tisti, ki bodo glasovali, povabljeni k utemeljitvi svojih glasov, kar bo v pomoč pri izboru fotografij za finalne, v kolikor bo po anketi prišlo do enakih števil glasov pri več fotografijah. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran član mojpes.neta in prijavljen na mojpesForum. Gre za delno tajno in delno javno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatsko beležili, prikazali pa šele 8. 9. 2012 ob uri, ki bo navedena nad anketo. Vse utemeljitve bodo javne.

- finalni izbor
* V predizboru bomo za finale izločili toliko fotografij, kolikor bo zbranih nagrad v nagradnem skladu.
* V finale se uvrstijo fotografije z največ doseženimi glasovi, vendar od enega uporabnika samo ena fotografija. Tako lahko vsak uporabnik konkurira samo za eno nagrado.
Primer: Uporabnik xy je poslal 3 fotografije z oznakami xy01, xy02 in xy03. Fotografija xy03 se je uvrstila na 2. mesto v predizboru, doseženo število glasov je 35. Fotografija xy01 se je uvrstila na 3. mesto v predizboru, število glasov je 28. V finale gre samo fotografija xy03.
* Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za finalni izbor najboljših fotografij v foto natečaju "žival v rož'cah". Fotografije, ki se bodo uvrstile v finalni izbor, bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do fotografij. V anketi, ki bo objavljena na mojpesForumu, bodo lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta glasovali za tri (3) najboljše fotografije. V kolikor bo po finalni anketi prišlo do enakih števil glasov pri več fotografijah, se bo upoštevalo število utemeljitev iz predizbora. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran član mojpes.neta in prijavljen na mojpesForum. Gre za tajno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatsko beležili, prikazali pa šele 15. 9. 2012 ob uri, ki bo navedena nad anketo.

Komisija za izbor

Komisijo za izbor sestavljajo predstavniki mojpes.neta (administratorji).
Komisija za izbor bo 9. 9. 2012 objavila izid predizbora ter objavila novo anketo za glasovanje za finalni izbor.
Komisija za izbor bo 16. 9. 2012 objavila finalni izid natečaja in navedla zmagovalne fotografije, ter objavila datum in kraj podelitve nagrad avtorjem zmagovalnih fotografij.
V primeru, da bo več fotografij dobilo po glasovanju v anketi enako število glasov, odloča o razvrstitvi na prva tri mesta ustrezno število utemeljitev glasov glasovalcev iz predizbora. V kolikor bosta še vedno imeli dve fotografiji enako število glasov, bo o uvrstitvi odločala komisija za izbor.
Komisija je pristojna tudi za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.

Pravna in avtorska določila

Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo na natečaju dovoljujejo uporabo fotografij, poslanih za ta natečaj, v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net in tem razpisom za promocijske aktivnosti mojpes.neta brez nadomestila (objave na mojpes.netu, izdelava koledarja). Fotografij, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem v času trajanja natečaja ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, spletni albumi, forumi, tiskani mediji).

Jana Pahovnik
www.mojpes.net

Gavce, 18. 6. 2012
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 26.08.2012 : 06:52:19 »

Nagradni sklad:

1. nagrada: igrača za psa
2. nagrada: igrača za mačko
3. nagrada: igrača za psa
4. nagrada: igrača za mačko
5. nagrada: igrača za psa
6. nagrada: igrača za mačko
7. nagrada: potovalka
8. nagrada: majica mojpes.net
9. nagrada: brisačka mojpes.net
10. nagrada: zapestnica mojpes.net

Nagrad ne bo mogoče zamenjati za denar.
Način, dan in kraj podelitve nagrad bodo objavljeni ob končni objavi rezultatov in razglasitvi najboljših.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Foto natečaji  |  foto "živali v rož'cah"  |  Tema: foto natečaj "živali v rož'cah"- razpis in potek dogajanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines