mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:49:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Beračenje s psi
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beračenje s psi  (Prebrano 7842 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« : nedelja, 24.06.2012 : 18:29:41 »

Nikjer nisem zasledila še te teme zato odpiram to.
Včeraj sma z partnerjem nakupovala in tako vedno pred kakimi trgovinami vidima te berače, ki prosijo na kolenih za denar. Vedno me stisne pri srcu, no včeraj me je še bolj. Oba berača sta imela vsak svojega malega psa. Me je tako stisnilo, da sem komaj danes prišla k sebi in se sprašujem zakaj nimamo živalske policije, ki bi kaj takega preprečla, oz. na koga se v takem primeru obrnit, ker se ti že človek smili, pol pa še ma zravn psa s tistim nedolžnim pogledom, da se ti trga srce. Toliko huje je ko veš, da tem ljudem dnevni izkopiček beračenje poberejo, ko pridejo po njih.
Bila pa sta v Maribor na pobrežju, en pred Tušem, drugi pa pred Hofer trgovino.
Se to pojavlja še kje drugje po Sloveniji?
Jana se opravičujem, če ta tema ne sodi sem, samo želim delit in kak nasvet kako v takem primeru ukrepat
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1 : nedelja, 24.06.2012 : 19:00:52 »

Zanimivo ja. Ljudje lahko mirno pocrkajo od lakote, pa se niti ne ozremo. Mogoče kakšnega mnalo stisne, ampak da bi kaj naredil, ne to pa ne. Vemo, da so nekateri sužnji, žrtve organiziranega kriminala, pa kaj. Ko pa zraven zagledamo  kužka, bi pa kar živalsko policijo....kakšna pa je razlika med živalsko in navadno policijo? Mogoč ta, da živalske policije kao ni potebno poklicati, ampak vse naredi kar sama od sebe, ne da bi bilo treba nam s prstom migniti? Če veš, da so ti berači žrtve organiziranega kriminala, potem je za to pristojna policija. Če imaš še registersko številko od kombija ki jih pride pobrat....
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 24.06.2012 : 20:57:45 »

Videla še sama nisem, samo sem slišala ljudi, da pol pridejo jih z avtom pobrat. Glede policije pa je tako, včasih jih popišejo, včasih se mimo peljejo pa nič, niti trgovine ne nardijo nič v smislu, da bi poklicale policijo, ker je to pred njihovim vhodom.
Meni se smilijo ljudje, ki si prisiljeni in pahnjeni v beračenje in me stisne pri srcu. Še bolj pa ko vidiš v vročini človeka in nebogljenega psa, ki ni imel niti posode z vodo za sebe kaj šele za psa. In pol mimo hodi toliko ljudi, ki se nardijo nevidne in ne nardijo nič.
Žalostno je, da morajo ljudje beračit, ampak pogled berača z psom, pa še je bolj žalosten.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3 : ponedeljek, 25.06.2012 : 00:45:32 »

Ponavadi so psi beracev cisto srecni. Lacni, garjavi, karkoli ze..ampak non stop prilepljeni na lastnika. Je pa zalostno da obstajajo eni in drugi.

Vecina beracev katere videvam, delijo svoj obrok s svojimi psi. Ampak go ahead, prijavite jih, ker njihovi psi ne spijo na kavcu in ne papcajo Royal Canina.

Imam pa alergijo na dzankije ki zicajo denar, to pa.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #4 : ponedeljek, 25.06.2012 : 05:05:18 »

Nisem še videla privezanega psa pri takih ljudeh. Enkrat grem z Asko čez en park in seveda klošarčka sedita na klopci in pijeta saj vesta kaj, psico seveda imata spuščeno, da je po parku prosto hodila in ne ravno blizu njiju. Sva komaj mimo prišle, ker ta psica ful renčala na mojo in samo čakala sem kdaj bo skočila (ena črna ala labradorka-ena mešanka je bila). Na srečo ni napadla. Načeloma pa res, držijo se jih kot klop kot ena senca. Sem takrat ravno ene policaje srečala in jim povedala, če so ukrepal pa ne vem. Vem da so pa klicali na postajo (ker ti so imeli eno spremstvo ene pomembne osebe).  Z drugimi klošarskimi psi nisem še imela slabih izkušenj. So jim kot ene sence.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #5 : ponedeljek, 25.06.2012 : 07:33:28 »

Sploh ne vem točno, kje je štos te teme. Če koga stiska pri srcu ob pogledu na berača s psom (ali pa brez), naj mu pomaga, če tako čuti. Greš, daš beraču nekaj kovancev ali pa mu kupiš sendvič, pozimi daš odejo, psu piksno hrane in konec filozofiranja. Drugo je, če psa nekdo maltretira - takrat postopaš kot pri vsakem drugem maltretiranju.
In niso vsi berači pod okriljem mercederašev in niso vsi pahnjeni ali prisiljeni v beračenje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : ponedeljek, 25.06.2012 : 07:53:37 »

Brezdomci s psi, ki včasih tudi beračijo se mi sploh ne zdijo problematični, vse kar imajo delijo s svojimi psi. Če jih nimajo privezanih prava figa, saj nikomur nič nočejo. Ko bi bili psi od "civilov" tako neproblematični....
Problem so točno tisti berači, ki jih je opisala Dada: ki jih najdeš klečat pred velikimi trgovskimi centri, poštami....Te dejansko zjutraj pripeljejo in zvečer pridejo ponje s kombiji. Po večini Romunski. Koliko zaslužka jim pustijo in koliko jim ga vzamejo, pa koliko so tepeni, če ne naberejo dovolj, kdo ve. Očitno so ugotovili, da dobijo več, če jim dajo zraven še kužka. Jaz prijavila berača nikoli v življenju ne bi, ampak tiste prasce v kombijih, če bi uspela dobiti registrsko pa takoj.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #7 : ponedeljek, 25.06.2012 : 11:44:17 »

Kolikor vem, so punce od DZZZ LJ zbirale brikete za pse Kraljev ulice in so jih bili zelo veseli. Mislim, da je takšna oblika pomoči super ideja, Sicer se pa strinjam, da imajo brezdomci običajno svoje pse grozno radi in si delijo svojo hrano z njimi.
Logiran
gavr0
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 27.09.2012 : 16:30:20 »

Problem so tisti, ki vzamejo psa mladiča, mu v gobec potisnejo mini košarico in ga prisilijo v sedeč položaj in mora tam sedeti ne vem koliko ur, da napolni svoj mošnjiček. Ko pes odraste in ni več tako srčkan ga berač enostavno zavrže in si novega mladiča nabavi. To sem videl v Lizboni in mi je cel dan pokvarlo, kako se lahko nekdo takšnih načinov poslužuje. Čivavji mladič pa se ga je tako bal, da je bil kot zmrnjen in se tresel ves čas. Še za povodec ni imel ali pa špagico. Ga je kar na ketno privezal.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Beračenje s psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines