mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 20:27:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Ugriznil vodnika, ugriznil domače, ugriznil otroke, ponori na pse...
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ugriznil vodnika, ugriznil domače, ugriznil otroke, ponori na pse...  (Prebrano 27165 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #90 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:30:42 »

Psa po vsej verjetnosti ni več med živimi, zate, bidi, pa upam, da te bo v snu še velikokrat obiskal. In ne omisli si več živega bitja, vsaj ne drugačnega od tebe - da si bosta bot. Sram naj te bo.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #91 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:31:45 »

Psa po vsej verjetnosti ni več med živimi,
Huh zakaj pa ne?
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #92 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:37:24 »

Pes bo verjetno prikljenjen na parceli, dokler ga bodo potrebovali za čuvanje le-te (verjetno še niso vseljeni), ko ga ne bodo več  potrebovali ali bo začel ogrožati domače, bo šel.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #93 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:40:43 »

Huh zakaj pa ne?
K sreči se je situacija razpletla tako, da "alternativa kako bodo drugi namesto mene poskrbeli za psa" ni bila tisto kar sem mislil, temveč to, da je sedaj že na poti v novi dom, ker se mu je uredil nadomestni dom na parceli na krasu. Tam ne bo nobenih otrok v bližini, pa tudi mesta ne bo več videl od blizu. Kako bodo pri tisti hiši poskrbeli za njegovo obnašanje in šolanje pa ne vem, saj teh ljudi osebno ne poznam, vedo pa zakaj se je odselil.
Zaradi tega. Mogoče sem preveč skeptična, cinična ali ne vem kaj, ampak to je preveč - celo zame. Ne verjamem mu niti besedice. Včeraj zvečer je še iskal rešitev na internetu, danes je tako zelo agresiven (?) pes že nameščen. In ima še želodec napisati "k sreči".
Je pa čisto možno tudi to, kar je napisala sanco1a. Ne vem, kaj je slabše. Ali pa vem.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #94 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:42:06 »

Moja opcija je bistveno slabša, zagotovo. Pes v osami na verigi, ki mu mečejo hrano, ker se ne upajo blizu,  je zadnje, kar mu privoščim.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #95 : ponedeljek, 23.07.2012 : 20:42:49 »

Se strinjam.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #96 : ponedeljek, 23.07.2012 : 21:01:50 »

Čisto možno pa je, da je pes tudi dejansko bolan  Undecided

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #97 : ponedeljek, 23.07.2012 : 21:44:28 »

Bom napisala eno zgodbico, kako vidim zadevo jaz. Nikakor ni nujno, da je kaj od tega tako, kot bom napisala. Sklepam samo po tem, kar je tukaj napisal bidi.

En fant, verjetno odrasel, si nekega lepega dne zaželi psa. Morda je videl objavo na netu, pa si ga je zeželel, mogoče si ga je želel, pa ga je poiskal na netu ... Ni pomembno. Očitno še živi s starši oz. s širšo družino in očitno so mu posvojitev psa dovolili. Koliko se je fant ukvarjal z njim, je težko reči. Verjetno se je. Vendar igral, ne vzgajal. Dokler je bil pes igračka za vse, je bil dobrodošel. Ko so se začele težave, je začel glavam familije presedat. Fant jih je poskušal nekako reševat, pa žal neuspešno. Nekaj razlogov smo že izluščili. Vsi vemo, da za uspešno sobivanje med več družinskimi člani ni dovolj, da se s psom ukvarja samo eden in ni dovolj, da pes jemlje samo enega za svojega (karkoli že). Vsi družinski člani morajo poznati red in se ravnati tako, kot je potrebno, kadar vzgajamo psa, ki živi skupaj z družino. No, pri tem psu in tem fantu in tej družini se je najbrž zalomilo že v samem štartu, lomilo pa se je z vsakim ugrizom bolj. Rešitev pravih ni bilo in fant je dobil komando - psa stran, kakor veš in znaš, sicer bomo mi (verjetno kdo na vrhu družinske hierarhije) poskrbeli zanj. In ker rešitev pač ni bilo mogoče najti čez noč, saj takih čarobnih palčk še niso iznašli, je nekdo za psa poskrbel po svoje. Žal.

Kaj se je zgodilo tako in kaj ne, ne vem. Morda bo ta tema preprečila kakšno nepremišljeno posvojitev v prihodnje. Upam.
Takih zgodb, kot je tale, je mnogo. Res mnogo. Večina se odvije za varnostjo štirih sten in nihče ne pride povedat, kaj in kako se dogaja. Veliko psov, ki so kupljeni ali posvojeni na horuk, preživlja po začetnem veselju družine in po prvih težavah osamo v pesjakih ali na ketnah svojih nadaljnih xy let, marsikateremu pa najdejo tudi pot na drugo stran. Prepričana sem, da vsak med nami pozna ali je poznal kakšnega takega.

Za tega psa so našli najslabšo možno rešitev. Tudi žal.
Prijaviti ni kaj, razen če psa najdete in ugotovite, da kaj ni v skladu z zakonodajo. Zaenkrat očitno še nima odločbe za nevarnega psa, prav tako ni spoznan za bolnega psa. Vsi lahko samo upamo, da je zanj kljub vsemu poskrbljeno. Pa tudi to lahko samo upamo, da ne bo kdaj v njegovi bližini kdo, ki mu ne bo pogodu, ali da ne najde možnosti odšetat se naokrog in se srečat s kom, ki mu tudi ne bo pogodu. Branja o ugrizih in napadih imamo že vsi več kot dovolj, pa tudi srečanj z nenapadalnimi psi. Srečanj z napadalnim si najbrž nihče nikoli ne želi.

Koliko je za situacijo kriv sam bidi? Ne vem. Na internetu je vse mogoče in vsak je lahko tako rabelj kot žrtev.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #98 : torek, 24.07.2012 : 10:17:59 »

Pravzaprav je krivcev več. Bidi, ki  ni opazil, da se s psom nekaj dogaja, dokler ni prišlo do ugriza.  Inštruktor v društvu, kamor se je Bidi obrnil po pomoč - najprej zato, ker je sploh sprejel nalogo, za katero ni niti usposobljen niti ji ni kos in potem še bolj zato, ker ga ni napotil na pravi naslov niti takrat, ko se je pokazalo, da so njegove metode kontraproduktivne.  Ja hudiča, saj ni lastnika niti podučil o tem, kako naj ravna s psom, da ne bo prišlo do novega ugriza. Tako se je izgubil v nič tisti dragoceni mesec, v katerem bi se mogoče še dalo kaj narediti. Pa seveda družina, ki je sklenila da mora pes od bajte takoj zdaj, ta trenutek, s čemer so Bidiju preprečili, da bi našel boljšo rešitev tudi če bi zares hotel in zmogel.

Tako na splošno - ko preberem na forumu prispevek od nekoga, ki ga ne poznam, načeloma verjamem tistemu kar napiše. Ob upoštevanju, da vsak piše iz svojega zornaga kota in da bi jaz v isti situaciji lahko videla nekaj povsem drugega. Pa seveda dejstvo, da prav vsak od nas kakšno dobro stvar malce bolj poudari, slabo pa zmanjša. Včasih niti ne zavestno. Torej: dokler se pišoči sam ne ujame v protislovja, verjamem, da se ne laže. Tudi v tem primeru.
Samo.... konec zgodbe me neusmiljeno spominja na stare čase, ko smo mulci vlačili domov bolne mačke....kakšna se je pozdravila, kakšna se  pa kar ni, dokler jo ni vzel tetin delavec na svojo kmetijo, na kateri so vse te muce živele srečno do konca svojih dni......Ha.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #99 : torek, 24.07.2012 : 16:43:49 »

pri vsej zgodbi sta mi je ven skocila samo ena stvar in sicer, da je imal problem s psom celo DVA MESECA.
Upam samo, da je pes nasel dom kjer bodo poskrbeli zanj kot je treba ( pa ne mislim na hitro eksekucijo, ce bo pokazal zobe) in da si bidi nikoli vec ne bo omislil nobene zivali.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Ugriznil vodnika, ugriznil domače, ugriznil otroke, ponori na pse...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines