mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 22:50:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moj Sapucay
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj Sapucay  (Prebrano 31583 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #60 : sobota, 11.08.2012 : 15:25:03 »

Deso, ne smeš tako dojemati tega. To da gre psica drugam je edino prav, ker je ne bi nikoli več mogla obravnavati kot ostale pse. Sapucayu si pa TI podarila življenje. Lahko bi se že takrat obrnila stran, ko si ga v gozdu našla. Tako pa je živel življenje, kot bi si vsak lahko samo želel.

Ne dolžina ampak kvaliteta življenja je bistvo obstoja.

Brez če-jev pa svet pač ne bi bil tak kot je. Zgodilo se je in to je to. Naj se še tako kruto sliši, Sapucay zagotovo ni srečen, ko te gleda z mavrice in te vidi žalostno.

Čimprej spet na noge, Deso Kiss.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #61 : sobota, 11.08.2012 : 15:36:02 »

Desa, zelo dobro te razumem, vem kako je, ko se zgodi nesreča, pa bi dal vse na svetu, da bi lahko obrnil čas nazaj in popravil tisti nesrečni trenutek nepazljivosti. Tudi vem, da smrti tiste živali, ki si je nehote in ponesreči povzročil (ali si očitaš, da si jo povzročil) nikoli povsem ne preboliš.
Tudi to, da bo šla psica stran razumem. Čeprav sama zadeve dojamam drugače. Psi so plenilci in nagonska bitja, pa jim tega, da se ravnajo po svoji naravi ne morem zameriti (pa se je z leti že zgodilo marsikaj). Moja naloga je, da preprečim nesreče. Če se kaj zgodi, je napaka moja in ne od psa.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #62 : sobota, 11.08.2012 : 15:44:36 »

Poskusi ne gledati na psico skozi človeške oči in človeško dojemanje. Če se le da.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #63 : sobota, 11.08.2012 : 16:07:54 »

Sem prav razmišljala, kako boš zmogla naprej živeti... razumem odločitev in verjetno bo najbošlja za vse.

A veš kolikokrat me je že zmrazila misel na to, da se recimo kdaj vrnem domov, pa bi kter od psov kakem mačjemu varovančku kej naredil? Ali da se je komu kaj naredilo, ali... ali... Pa se do sedaj nikoli ni in jih po možnosti vseeno ločim čeprav sem 100% da ne bi nobenemu hudega...

Možnosti za nesreče je milijon, vseh ne moremo preprečit niti predvideti. Lahko le po vseh svojih možnosti poskusimo, ampak žal nismo vsemogoči ali vsevedi.

Drži se!
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #64 : sobota, 11.08.2012 : 16:19:38 »

Ne bom pa rekla da je sovrazim, ker ni res. Mi je jasno da je na koncu samo pes.
Lanabela in moksa. Saj je vse napisano.
Ampak ne glede na to se ne morem prisiliti da bi jo imela rada in ponovno vzpostaviti odnosa. Do dogodka s Sapucayem je bila celo ena mozevih najljubsih. Par dni zatem mi je pa rekel da bi jo v tistem trenutku, ce bi imel orozje ustrelil. Jaz sem zelo razumski clovek, oba sva, ampak verjetno bi lazje prenesla karkoli drugega. Ampak Sapucay je bil nekaj cisto drugacnega. Ne glede na to da je ona samo pes ki ravna instinktivno, dejstvo da ga je ubila ostaja. To ni bil en ptic ki je cez okno uletel v hiso, niti potepuska macka ki bi zasla na dvorisce (nock nock).

Sicer pa hvala za razumevanje.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #65 : sobota, 11.08.2012 : 16:30:05 »

Se to, Lanabela. Verjamem da se ti je z leti zgodilo marsikaj. Ampak ce bi imela Sapucaya, mislim da bi na to drugace gledala. Lahko se pa seveda motim.
Logiran
Laeja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 186


« Odgovor #66 : sobota, 11.08.2012 : 18:00:21 »

Ni razloga, da bi krivila sebe, ... smo ljudje in ljudje delamo napake. Tudi pozornost ne more biti vedno 100%, vedno lahko kaj pride vmes. Edino pravilno, da boš psici uspela najti nov dom, v katerem jo bodo lahko imeli spet radi. 
Sapucay si ne bi mogel želeti bolj ljubeče skrbnice in v tem času ko sta bila skupaj mu ne bi moglo biti lepše,... njegova bolečina je hitro minila, tvoja bo ostala dalj časa. Verjamem pa da si v nobenem primeru ne bi želel, da se obtožuješ za to kar se je zgodilo. S tabo mu je bilo lepo. 
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #67 : nedelja, 12.08.2012 : 09:49:03 »

Hudo mi je za njim pa sem ga poznala samo preko tega foruma in se mi samo dozdeva kako je sele tebi, ki si z njim zivela.

In ja, Sapucay je bil res nekaj posebnega in neponovljivega. Moral bi umreti se preden je zacel ziveti, a je imel pred tem ocitno se eno nalogo... spoznati tebe in ti dati nekaj cesar ti ni mogel dati nihce drug. Svojo nalogo je izpolnil vec kot odlicno.
Maja, ko bo bolecina postala znosna, nehaj sovraziti in zalovati, vse to pa nadomesti s hvaleznostjo, da ti je zivljenje namenilo spoznati ljubezen prav posebne vrste. Ne zavrzi vsega lepega kar te je naucil pernati angel. Njegovo zivljenje je res bilo kratko, vendar neprecenljivo in verjemi, da je neprestano ob tebi in ti skusa dopovedati, da ne bodi zalostna, ker je tako moralo biti.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #68 : nedelja, 12.08.2012 : 11:30:45 »

Sapucay je bil "otrok" brez mame in vse kar je znal in kar je postal je dobil od mame, tebe Deso, zato verjamem, da
je bolečina tako huda in jeza na psa in nase tako močna, ker se ob sprejetju novega družinskega člana vedno
postavimo predvsem v vlogo zaščitnika, še zdaleč ne samo skrbnika in vzgojitelja. Osebno vem, da veliko lažje prenesem
(samo)kritiko o napaki v vzgoji, kot napako pri zaščiti tistega, ki je šibkejši in zaščito rabi.

Jaz te razumem  objem
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #69 : nedelja, 12.08.2012 : 15:55:07 »

šele sedaj sem prebrala kaj je bilo in mi gredo solze... Cry
te razumem da do psice ne moreš biti več ista...
tudi razumem da si težko predstavljaš imet novega papagaja Cry
nihče več ne bo kot je bil Sapucay, bil je resnično tvoj ''otrok'' in najboljši prijatelj Cry
morda boš imela nekoč novega pernatega prijatelja, morda ne... tako kot je namenjeno se ti bo zgodilo. in Sapucay ti ne bo zameril, če boš pomagala kakšnemu drugemu papagaju.

pa ne obsojaj se. psi imajo nagon, časa ne moreš zavrtet nazaj, brez slabe vesti jo oddaj, saj navsezadnje ni stisnila ''kar neko'' žival, ampak člana vaše družine, katere je bila član tudi ona in ni imela nobene pravice to naredit, nagon gor ali dol. Samo ne imet slabe vesti, te res razumem.

Nimaš druge kot da živiš dalje, se zavedaš kaj si za Sapuja naredila, ohraniš spomine in se soočiš z žalostjo.
Brez obsojanja same sebe, brez če-jev.
Težko je, normalno Cry

še enkrat iskreno sožalje, drži se, Sapuju pa  Kiss  na mavrico.
on tudi noče da si žalostna Kiss 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #70 : nedelja, 12.08.2012 : 16:29:34 »

Teja, psi niso ljudje in o svojih pravicah in nepravicah ne razmišljajo. Če imaš psa, ki ima močan plenski nagon je na to treba računat. Psu je vseeno ali zadavi kuro (pa ti skomigneš z rameni, odpreš denarnico in pozabiš) ali pa papagaja, ki ti je kot otrok.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #71 : nedelja, 12.08.2012 : 17:26:54 »

Teja, psi niso ljudje in o svojih pravicah in nepravicah ne razmišljajo. Če imaš psa, ki ima močan plenski nagon je na to treba računat. Psu je vseeno ali zadavi kuro (pa ti skomigneš z rameni, odpreš denarnico in pozabiš) ali pa papagaja, ki ti je kot otrok.
mi je jasno. bi morala pravice dat v navednice.   naša čustva pač izhajajo iz človeškega razmišljanja. Psu je vseeno, nam ne...
jaz svojega psa ne bi dala stran, če bi stisnil mojo papago. je pa sigurno velika razlika med mojo papago, ki sem jo posvojila že odraslo in papigo, ki ga je Deso dobesedno gor spravila...
Verjamem, da psica tega ne bi naredila če bi razmišljala kot mi in se zavedala svojih posledic. ali pa če bi ''razmišljala'' koliko je papiga vredna njenim ljudem... mi je jasno, da jo je premagal nagon in ne zloba ali kakšne druge grde lastnosti, ki jih premore človek...
Mislila sem iz vidika čustvovanja, žalovanja in odnosa družine do psa, ki ne more bit več enak kot prej.
Iz tega vidika jo popolnoma razumem in je ne obsojam da gre pes stran, navsezadnje vsak pogled na krivca sproži boleče spomine.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #72 : ponedeljek, 13.08.2012 : 13:29:56 »

Hvala vsem.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #73 : ponedeljek, 13.08.2012 : 20:52:13 »

Se že vnaprej opravičujem in vedi, da mi je strašno nelagodno, da v temo, ki je namenjena spominu na Sapucaya napišem nekaj, kar bi bi se dalo brati kot polemiziranje, vendar verjemi, da to ni moj namen –  zagotovo in predvsem ne tu .
Jaz razumevanja pri odločitvi, da daš psico stran, nimam.  Če se dejansko zavedaš, da gre za psa s svojim nagonom in da je pod vplivom tega nagona ravnal, kot žal je, potem je tvoja  (vaša) odločitev, da jo oddate, samo dodatno gorje. Oddati odraslo žival, ki je do nedavnega bila (če pravilno razumem) član krdela/družine in ki se ne zaveda, v kolikšni meri je njeno dejanje povzročilo žalost in obup je nedoumljivo in žalostno ravno toliko, kakor posledice njenega nagona tistega dne.
Mi smo tisti, ki naj bi naredili korak več in šli čez nekatere stvari, mi (ljudje) in nihče drug.
Kot zna biti enostavno, je tudi hudičevo težko, ampak jaz si tako razlagam stavek, ki ga ima maja01 pod vsakim postom in ki je, za moje pojmovanje sobivanja z živalmi, srčika vsega: you become responsible, forever, for what you have tamed.
Oprosti, ampak sem morala. Izredno mi je žal Sapuja, psice ravno tako.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #74 : ponedeljek, 13.08.2012 : 22:05:26 »

Psico bi cisto komot prodala nekam kot odraslo vzrejno psico, kot se pac v vzreji pogosto pocne, kajne. To tezko razume nekdo ki ne vzreja. Ona gre pac iz drugega razloga in jaz sem to iskreno napisala, cisto komot nebi. In ja, tema je namenjena Sapucayu, lahko mi pa en mejl napises in v njem poves vse kar mi gre. Pasja psihologija in ostale stvari v to temo ne spadajo.

Ona ni ljubljencek ki se je do zdaj na veliko druzila z mano in spala na kavcu, kot to pocno nekateri od mojih psov. Jih imam 13. V novem domu pa celo bo.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moj Sapucay
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines