mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:44:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Močerad
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Močerad  (Prebrano 16902 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #15 : sreda, 17.10.2012 : 20:50:55 »

Pa ne vem kaj je z zdajšnjimim psi narobe. A smo jih res že toliko pootročili, da ne zaznajo več nevarnosti? V vseh letih od kar imamo pse se še ni zgodilo, da bi kateri prijel močerada v gobec. Pa je bilo veliko psov in veliko močeradov (in krot tudi).
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #16 : četrtek, 18.10.2012 : 19:06:39 »

Pa ne vem kaj je z zdajšnjimim psi narobe. A smo jih res že toliko pootročili, da ne zaznajo več nevarnosti? V vseh letih od kar imamo pse se še ni zgodilo, da bi kateri prijel močerada v gobec. Pa je bilo veliko psov in veliko močeradov (in krot tudi).

Lanabela, sem vesela zate in za tvoje pse, da zaznajo vse nevarnosti, ki na njih prežijo in da so še vedno psi v prvotnem pomenu besede - beri, niso pootročeni.

Sama svojih psic ne smatram s pootročenimi, so čisto skulirane psice, vejo kdaj mora samo nos delat in do sedaj tudi je vedno delal (nimam pripomb, kar sem tudi že na začetku te teme napisala), sem pa jaz toliko bolj panična, recimo temu skrbnik-panik Roll Eyes, zato se tudi zanimam za te zadeve. Namreč - veliko se gibamo po gozdu in obronkih gozdov, ob reki etc.... ničkolikokrat smo že naleteli na močerade, ni mi pa bilo jasno kaj naj bi pes močeradu naredil, da bi bilo zanj lahko usodno, zato tudi ta tema. Do sedaj še nobena moja psica ni imela želje prijeti močerada v gobec (trkam in upam, da tako tudi ostane), čeprav bi jih lahko ob vsakem srečanju z njimi pa se na srečo to ni zgodilo. Imam pa vseeno raje preventivo kot kurativo. Smiley
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : četrtek, 18.10.2012 : 19:27:13 »

Ni letelo nate, ampak na tiste, ki jih letos baje kot po tekočem traku vozijo k veterinarjem. Saj ne rečem, kakšen pes z ekstra močnim plenskim nagonom, ki brez premisleka scota vse, kar se premika. Tak, ki bi recimo zgrizel ježa, ne glede na to, kako grdo popikan bi bil sam. Tak bi tudi prežvečil kroto ali močerada, ne glede na to, kako ogaben je okus. Ampak normalen pes pa ne bo šel prijemat ne močerada ne krastače - naših ali ne zanimajo sploh ali pa kvečjemu previdno povoha in se umakne.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #18 : sobota, 27.10.2012 : 21:24:17 »

V naših koncih jih je kot listja in trave in že so bili smrtni primeri. Na sprehodih me ne skrbi, ker so vedno na povodcu, težava je, ko so na vrtu... Sem zadnjič stopila s Tess skozi vhodna vrata, pa naju je tam čakal močerad. Nejka, ki se tako in tako mora lotiti vsega, kar leze in gre (se loti tudi ježa, če je pravočasno ne preusmerim), je enega že vlekla za rep izpod kupa drv (sem k sreči pravočasno videla in jo poklicala k sebi), Asto sem pa morala za nekaj časa pustiti v pesjaku in ko sem prišla ponjo, ji je družbo delal močerad. K sreči je ni zanimal in ga je pustila pri miru, vendar me ne mika, da bi jo kdaj še preizkušala. Smo naredili ograjo (dovolj visoko in zakopano v zemljo), da bi lahko psice vsaj za kratek čas pustili same, pa zdaj to v "vlažnem vremenu" ne pride v upoštev... Roll Eyes Tongue
Logiran
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #19 : torek, 09.04.2013 : 11:59:32 »

Moj ga samo povoha in gre naprej, ubistvu mu ni nič zanimivo kar je manjše od poljske miši, sem pa že slišal da so se razni ptičarji in terierji že zastrupili z močeradom...
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #20 : torek, 09.04.2013 : 20:44:58 »

Tečno je, če imaš doma lovski smrček.. - tak, na "malo divjad" (miši in te reči). Imeti psa na povodcu v gozdu je še najmanjši problem, res. Imeti psa skoz na očeh je naporno, a bistveno manj kot psu omejiti gibanje na tisti meter okoli tebe (v gozdu!!). Sploh poleti in jeseni, ko je več zarastja in listja in ne veš, a pes voha pač "pasje novice" ali je zavohal miš, ker moja jo zagrabi v sekundi. Lansko leto jih je bilo itak toliko, da so se sredi dneva prosto sprehajale..
Na močerada smo doslej k sreči naleteli na odprtem, tako da sem ga prej jaz opazila, medtem ko so žabe sredi naselja spet ogrožene, ko se zmrači.
Logiran
nuhl
rad pišem
****
Sporočil: 318


« Odgovor #21 : nedelja, 20.10.2013 : 01:39:01 »

 sram V opozorilo: Ravno včeraj sem iz prve roke slišal za svež primer, ko je pes (višavski terier) ugriznil močerada in ni preživel. Lastnik mi je rekel, da sta s psom močerade že večkrat prej srečevala na sprehodih po gozdu, pa kuža nikoli prej ni bil agresiven do njih, tako da sploh ni pričakoval da bi se kaj takega lahko zgodilo. 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #22 : nedelja, 20.10.2013 : 08:28:06 »

pa je komu sploh prišlo na misel, da se lahko psa, ki ni dovolj brihten da gnusobe pusti pri miru sam od sebe tega lahko nauči?
Logiran
Michael
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #23 : ponedeljek, 21.10.2013 : 13:19:43 »

Hja, kdaj pes ne ve čist kaj je gnusoba in kaj ne...ampak načeloma se ga lahko odvadi da vtakne v usta vsako zadevo ki jo vidi...tudi z malo trde roke Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #24 : ponedeljek, 21.10.2013 : 13:26:12 »

Se da tudi brez "trde roke"  Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #25 : ponedeljek, 21.10.2013 : 14:18:20 »

V bistvu celo obstajajo metode, s katerimi pse naučijo, da pustijo pri miru recimo kače. Tudi takrat, ko lastnika ni zraven. Brez trde roke seveda.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Močerad
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines