mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 00:51:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: (zavržene) MAČKE - napotki za posvojitelje
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: (zavržene) MAČKE - napotki za posvojitelje  (Prebrano 42581 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alesh
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #15 : torek, 08.02.2005 : 11:49:21 »

Vem da pozno (orig. post je iz 12 meseca '04), ampak bi dodal, da spodnje velja tudi za odrasle. Prostor in vaš delovnik mora biti primeren (za katerokoli domačo žival).
6 let je odkar sem nazadnje imel mucka, in je trajalo skoraj 4 leta, da sva z ženo našla primeren ne samo trenutek ampak tudi bivalno okolje da imava lahko sedaj mucka.
Najprej sva imela premajhno stanovanje (garsonjera, 25m2), potem je bilo stanovanje sicer veliko (60m2), pa nobenega pametnega prostora za postaviti mačji wc.
Druga ovira je bila med drugim tudi moja služba, zaradi katere sem bil res malo doma. V 11 mesecu '04 sem zamenjal službo...
No, sedaj sva v 80m2 in wc prostor je ločen od kopalnice, tako da je idealno notri postavljen tudi mačji wc. Vrata od wcja se izredno težko zaprejo (meni uspe, ženi nikakor) in so konstantno odprta 10cm, idealno za mucki.
Včeraj sva domov pripeljala 2 mucki, zabava se pričenja... :-)



Predvidevam , da je kar nekaj otrok , kateri prebirajo tale forum in tudi tole rubriko.   Zgoraj  je Yo zelo lepo napisala  o negi, prehrani in zdravju mačjih mladičkov.
Vsem tistim "otrokom "  kateri berejo tole in  so se na podlagi tega  in ljubkih slikic muckov odločili , da bi radi imeli mucka :   "  VPRAŠAJTE STARŠE  ČE VAM DOVOLIJO IMETI MUCKA! "  PREDNO GA PRINESETE DOMOV!
Otroci se  velikokrat  odločijo in prinesejo mucka domov potem pa  starši rečejo NE. Pa ga  navkljub  njim obdržijo(  na skrivaj )   taka muca postane klatežka muca. Angry Angry

In  še za starše, ki imajo muce z mladiči:
Starši naj bodo zraven ko se mladiči oddajajo, in naj  ne dajejo mladiča otroku , ki trdi , da mu doma dovolijo imeti mucka.

Pa še obrazložitev zakaj to pišem.
 Letos sem imela namreč  tri takšne primere, najdena mucka, po povpraševanju in raziskavi  je pot pripeljala  do neke" špelce" , da naj bi bila mucka njena, vsaj tako je trdila  njena sošolka, ki ji jo je dala.
Potem pa tej " špelci" doma mucke niso pustili imeti, in mucka je  tavala  naokoli in iskala hrano Angry Angry Angry

 zelo podobna sta bila tudi druga dva primera  le z to razliko , da so bili otroci mlajši, in so   mucke " kao"našli.  No po strogem zaslišanju so jih našli,  na nekem skednju( kamor jih je mačja mama naselila).
Te mucki so bili pa še tako majhni, da niso znali niti sami jesti, posledica vsega je pa bila, da jih mama mačka potem , (ko so jih otroci  valjali po rokah in nosili okoli) ni več sprejela nazaj.  
Na srečo  ampak na srečo jih je  posvojila druga mačka, katera je imela ravno takrat mladiče, pa še to  , ko jih je hranila smo bili vedno zraven( za vsak slučaj)

tako , da še enkrat vsem otrokom , ki  berejo tole:

IMETI DOMAČO ŽIVAL POMENI ODGOVORNOST, ŠE PREJ JE PA TREBA VPRAŠAT ZA DOVOLJENJE!



Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #16 : ponedeljek, 22.08.2005 : 15:15:29 »

Kopiram še iz strani iz foruma: O naših muckih: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4264.new.html#new, ker o tem nisem zasledila pogovora!  sram

Citat
Lepo pozdravljeni!

Včeraj zvečer sem našla majhno mucico, ki je po vsej verjetnosti padla s skednja in je tri dni jokala. Danes sem kupila mleko v prahu in dudico-stekleničko.

Zasledila sem par bolhic in me zanima, če imajo kakšno stvar proti bolham tudi za tako majhne mucke? Res pa je, da je muca stara kakšne tri tedne- komaj je odprla očke. Ali mi preostane le razkuževanje ležišča in čiščenje okolice dokler ne zraste? 

NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVOR!

Lp, Eva.
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #17 : četrtek, 24.11.2005 : 20:20:17 »

Že nekaj časa razmišljam, da bi posvojila eno izmed muck, ki se oddajajo vsak dan-.na žalost Cry Zanima pa me, če je vsaka muca primerna samo za v stanovanje (živimo ob zelo prometni cesti, na kateri zelo veliko muck pogine). Zunaj ne bi bila varna pa tudi moja dva kužka nista ravno navdušena nad njimi.
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #18 : sobota, 26.11.2005 : 17:07:48 »

Rožica, mislim da se da večino muck lepo navaditi na življenje zunaj. Sigurno obstajajo kakšne izjeme, ampak mislim, da s tem ne bi smela imeti problemov. Moraš pa seveda vprašati najditelja oz. lastnika mucke o tem Smiley

lp
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #19 : ponedeljek, 26.12.2005 : 10:04:17 »

Jaz pa sem v soboto pred trgovino našla jokajočega mucka in je šel z mano domov. Doma imam psa, ki ne mara muck, zato jih imam deljeno-pes je ponavadi noter, mucek pa je zunaj na svojem mestu, kjer sva mu s fantom pod streho naredila kotiček-zavetje. Žal mi je edino to, da se muc in pes ne marata. A je kakšen način, da se spoprijatelita? Ju naj pustim pri miru, da se bosta sama dva spoprijatelila, ali ju naj poiskusim jaz? Do sedaj še nisem imela psa in mačko istočasno.

Hvala za kakršne koli odgovore! Smiley

http://www.moj-album.com/slike/984767/NMZ1cBF2XkLjpOAn.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/984767/L3exYsLPv3ZQemLN.v.jpg

Logiran
Majči
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #20 : nedelja, 05.03.2006 : 12:49:13 »

Živjo!

Dobro leto in pol imam doma najdenko Pikico. Ko sem jo našla je bila prehlajena, bolna in imela je mikrosporijo. Vse te težave smo odpravili in sedaj živi kar se da srečno. Ko je bila najdena, je bila tudi cepljena (stara približno 1 leto). Sedaj živi le v stanovanju oz. če gre ven, grem jaz z njo (na štrikcu). Zanima me, če bi jo bilo potrebno kljub temu ponovno cepiti in kaj bi bilo še priporočljivo narediti?
Zanima pa me tudi glede prehrane. Do sedaj sem jo hranila s konzervo zjutraj, čez dan pa je dobila brikete. V zadnjem času se ji je pri korenu repka pojavil prhljaj. Koža se rahlo lušči in prhljaj se ne širi naprej. Bi bil oto morda povezano s prehrano? Kaj je za narediti?
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #21 : sobota, 30.09.2006 : 16:13:46 »

Zdravo!
Ali mi kdo lahko svetuje, na kakšen način naj mački dam tabletke pratel proti zajedalcem? Zdrobljenih v hrani nočejo, na koren jezika jim ne morem dati, če pa jih stopim in poskusim z kapalko , pa tudi ne gre, ker nočejo odpreti gobčka.Tudi sem poskusila, da jim ves dan nisem dala hrane, da bi bile potem zvečer, ko sem jim tabletko zdrobila v hrano bolj lačne, pa spet ni šlo.Ne vem kaj naj še naredim. Lepo prosim za nasvet koga, ki ima s tem prakso.
Hvala lepa in lep pozdrav, Jana
Logiran
Živalca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 30.09.2006 : 17:09:16 »

Mi smo naši muci tablete dajali v salame (Pač, salamo smo bolj na debelo odrezali in v njo naredili zarezo v katero smo dali tableto), če pa tako ni hotela pojesti tablete, smo tableto zdrobili in jo dali v mleko (čeprav muce ne smejo piti kravjega mleka, ampak smo takrat naredili izjemo).
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #23 : sobota, 30.09.2006 : 17:12:51 »

- ce si sama, si das macka med noge, ce ne naj ga nekdo drzi, s eno roko ga stisnes v sklepu celjusti - ravno toliko, da odpre gobec in potem mu lahko brizgnes (samo ne prehitro) mesanico vode in tablete noter. Na enak nacin mu das lahko tableto - ko jo ima enkrat v gobcku, mu ga zapri, da je ne bo mogel izpljunit, narahlo mu dvigni glavo in ga pogladi po vratu (po sprednji strani), da pogoltne. Btw, namesto Pratela uporabi rajsi Zantel, ker ima sirsi spekter delovanja.
- ce tablete ne mores dati nikakor, uporabi pasto - Banmint za macke ali Biovermin (slednjega se da 2x-3x zapored). Nekatere macke pasto polizejo brez tezav kar iz "injekcije", lahko pa jim jo namazes na sprednjo taco - si bodo polizale
- tretja opcija je stronghold, ki deluje tudi na nekatere notranje zajedavce.
m.

p.s. Zivalca, ce macka po mleku nima driske (ali drugih tezav), ga lahko pije.
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #24 : sobota, 30.09.2006 : 17:15:31 »

Meni je ostržka svetovala, naj tableto zapacam v sirček za mazanje, ker tako ne more izločiti tablete. Pri vseh mucah je to delovalo, pojedle so, kot da sploh ne bi bilo tablete! Wink
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #25 : sobota, 30.09.2006 : 17:32:21 »

Arončka, ali tableto prej zdrobiž predno jo zapacaš v sirček ali pa daš noter majhne koščke tabletke?
Vse od prej naštetega sem že probala, le tega s sirčkom še ne.
Tisto s tubo sem nekoč že tudi probala tako, da sem jim jo namazala po tačkah, vendar potem tube nekaj časa ni bilo za dobit in sem zato na to možnost čisto pozabila.
Najlepša hvala za nasvete, mi bodo zelo prav prišli, ker je vsake tri mesece to zame res kar muka, saj moram dati tabletke kar sedmim mucam.  Smiley
l.p., Jana
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #26 : sobota, 30.09.2006 : 17:40:14 »

Jaz sem dala pol tablete za mlado muco in eno celo za odraslo mačko. Mogoče bi bilo še bolje, če bi razdelila tableto na 4 dele in vse skupaj zapacala v  recimo polovico topljenega sirčka.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #27 : sobota, 30.09.2006 : 18:06:04 »

mimogrede, 1 tableta (pratel, zantel ...) je za 10 kg tezko zival.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #28 : sobota, 30.09.2006 : 18:25:24 »

Veterinar nam je za našo 4. mesečno Tori odmeril 1/4 tabletke pratel.
l.p., Jana
Ps; Kar pa se tiče antibiotikov, pa ga dobimo v sirupu, to pa med hrano rada poje, enako tudi ostale.Očitno lepše diši ali pa ima manj zoprn okus kot tabletke.
Čez 14.dni ji moram dati pratel,ker ima sedaj še antibiotike, takrat bom dala pratel še ostalim, ker je že itak 3.mesece od zadnjikrat, bom sporočila kako je šlo to s sirčkom.
Hvala in l.p., Jana
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #29 : sobota, 30.09.2006 : 20:43:27 »

mimogrede, 1 tableta (pratel, zantel ...) je za 10 kg tezko zival.

So rekli, da naj nam kar celo, ker je ta muca zunanja... Huh
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: (zavržene) MAČKE - napotki za posvojitelje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines