mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 10:29:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Moda pri psu
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moda pri psu  (Prebrano 5772 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sanjaa
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : nedelja, 07.10.2012 : 11:27:09 »

Pozdravljeni!

Obračam se na vas, ker več ne vem kaj še lahko naredim. Naš koker španjel je star 8 let. Nikdar ni bil bolan in ni imel nobenih težav. 3 leta nazaj se mi je eno modo nekako obrnilo v trebušček in so mu ga odstranili. Operacijo je lepo prenesel in po nekaj dnevih bil kot nov. Sedaj se mu je enako zgodilo z drugim modom. Dr. Senčar na Ptuju mu ga je odstranil v 25.9 in operacija je potekala brez zapletov. Naš Capi je prišel domov, kake 3 dni imel je tisto ovratnico, da si rane ne more pogrizit in vse je zgledalo dobro.

Zadnje tri dni pa se Capi obnaša čisto drugače, kot se je pred operacijo. Zelo je živčen, leti iz kota v kot, pa se kar vrže na tla, ritko vleče pod sebe in se kar vsede... Seveda smo mislili, da je to posledica šivov, da ga mogoče boli, ker se celi. Ampak z rano se Capi kaj preveč ne ukvarja, mislim da je problem v nečem drugem. 2 dni zapored sem ga peljala nazaj k veterinarju, prvič je menil, da ga še boli, in mu dal protibolečinsko injekcijo in nekaj za pomiritev. Pa ni pomagalo nič. Naslednji dan je terapijo ponovil, vendar z večjim odmerkom. Pa spet ni pomagalo. Včeraj celi dan, celo noč in danes je cvilil in jokal in jamral, in nisem vedela, kako mu naj pomagam. Celo noč je letal, se premikal sem in tja, čisto je bil živčen, nič ni spal...

Zjutraj sem ga peljala nazaj k veterinarju. Rekel je, da to, da pes cvili ni znak da bi ga kaj bolelo, pa da tudi šivi so tako lepi, da bi mogel biti zdaj že čisto v redu in da se tako od šivov ne more obnašati. Rekel je tudi, da bi to naj bilo psihičnega izvora in me vprašal, če so pri nas kakšne spremembe. Ampak jih ni. Vse je po starem, prej ni imel nobenih problemov, celo življenje spi polek nas v hiši (seveda na postelji), nikoli ga nihče ni udaril, čisto je razcartan... Ne vem, zakaj naenkrat taka sprememba. Na čase se mi zdi, da se obnaša, kot da bi se mu hotelo ''zmešat''. Doktor je rekel tudi, da je možno, da se psi tako obnašajo pred ali po epileptičnih napadih.. ampak on jih ni imel.

Srčno radi bi mu pomagali, pa ne vemo kako. Do petka bi naj prejemal terapijo 2x na dan, proti vnetju, proti bolečinam in nekaj, da se pomiri. Vzeli so mu tudi kri in so rekli, da ima levkocite na zgornji meji. Da pa zaenkrat ne bodo postavljali nobenih diagnoz, da bomo videli pač... Prej sem ga peljala po injekcije, pa sem vprašala neko veterinarko, ki je dr. Senčarja nadomeščala, če ve od česa se Capi tako obnaša. Pa je rekla da ne ve, da normalno pa definitivno ni. Pa sem rekla kdo pa bo to vedel... pa je rekla, da ne ve...

Po končani terapiji v petek se stanje nič ni izboljšalo. Vzeli so mu kri, naredili ultrazvok in ga slikali. Odločili so se, da ga ponovno operirajo in pogledajo kaj ima, saj je na rani imel majhno bulico. Odstranili so mu še tisti del, na katerega je modo pripeto, in pa neko bezgavko, ki je bila povečana, zraven mod. Tokrat so vzorec poslali na test.

Kuža je šel domov in bil prvi dan dobro, ritke ni vlekel pod sebe, ni nekaj jamral, in smo mislili, da so našli vzrok. Ampak že naslednji dan je Capi spet cvilil, jamral, jokal, pa ritko vleče pod sebe in ne najde mira. Res ne vem, kako mu naj pomagam. Ima pa velik apetit in dosti pije, tudi odvaja in lula, sem pa opazila, se da tudi vlači po ušesih. To je delal tudi pred operacijo, ampak ne v takšni meri, kot to počne sedaj. Res ne vem, kaj se z njim dogaja in upam, da mi bo nekdo znal odgovorit, preden bo prepozno. Zdi se, kot da res trpi, vendar ne vem od česa in zakaj, in kako mu naj pomagam. Vem tudi, da je možno, da psa rahlo matra nagon, ampak ne vem če je to možno v taki meri.

Res lepo vas prosim za odgovor in se vam zahvaljujem
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1 : nedelja, 07.10.2012 : 11:48:05 »

 Roll Eyes ::)Jaz bi šla še k drugemu veterinarju,saj mi to bolj deluje kot lajšanje simptomov, ne pa ugotavljanje dejanskega vzroka. Pomirjevala, analgetiki, fila ti ga z njimi namesto da bi ugotovil, kaj je v resnici narobe. V bližini imaš kar nekaj dobrih klinik, čim prej pelji psa drugam.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 07.10.2012 : 14:08:56 »

Ema banalna... A analne žleze ste preverli?
Logiran
Sanjaa
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #3 : ponedeljek, 08.10.2012 : 17:58:24 »

Hvala za odgovore. Danes sem bila spet pri njegovem veterinarju, v petek pa ga peljem v Ljubljano. Žleze je pregledal in ščistil. Rekel je, da je najbrž zelo občutljiv kuža. Saj ta veterinar velja za priznanega, mogoče ima kdo kakšen nasvet glede veterinarja?

Hvala in lep pozdrav
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 08.10.2012 : 18:33:15 »

Še ena nenevarna... Ker so ga pobrili zaradi operacije, ga lahko srbijo kratke dlakice, ki rastejo. Drugače se še drsa ali je kaj boljše?

Letat od enega do drugega veterinarja tudi ni priporočljivo, če si že pri specialistu, ki mu zaupaš. Ve kaj se je dogajalo prej, ve kaj je diafnosticiral, ve kaj je naredil... Menjava je pa vedno smiselna, če je vet neizkušen in slabše opremljen, ni specialist za našo težavo, mu ne zaupamo itd...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5 : ponedeljek, 08.10.2012 : 21:12:24 »

Točno tako se obnaša naša, kadar je kaj narobe. Prvič je imela pod kožo na taci en konkreten gnoj, čeprav je na zunaj izgledalo vse ok, tadrugič pa je imela po oskrbi odtrganega kremplja kasneje okoli kremplja vneto in nisem takoj opazila.
Kaj pa se dogaja pod šivi? Da se mu niso notranji šivi vneli, ali kakšen notranji vnetni proces, pa se na zunaj ne vidi?
Pri nas prvič na zunaj ni bilo nič videti, potem sem pa fejst podrgnila (začelo se je tako, da je imela na tem mestu klopa), ja pa koža kar razpadla, spodaj pa bazen gnoja.
Pri nas je bil dvakrat zelo konkreten razlog za popolnoma tako obnašanje, kot ga opisuješ.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Moda pri psu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines