mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:21:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Kuža
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža  (Prebrano 19273 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #30 : torek, 06.11.2012 : 15:43:52 »

V štali so živali in prostor ji očitno ugaja, sploh pa ne, ni zaprt prostor (prostor je velik in prostoren za razliko s prostori v hiši, ki jih sovraži. Prav tako uta ni zaprt prostor.

Dodaj citat
Mene pa zdaj nekaj zanima, pa upam, da mi boš lahko povedala svoje potencialne in dejanske izkušnje. Bi imela t. i. hišnega psa v hiši (torej takega, ki ga ti smatraš za hišnega ... nisem si še čisto na jasnem, kakšen to je), ali tudi tisti ne bi sodil vanjo zaradi dlak in zato, ker smrdi - torej zato, ker žival ne sodi v hišo (mislim namreč, da je to osnovna orientacija ne glede na vrsto/velikost/čuvanje itd.)? Kaj pa muca, ki je izredno majhna?
Si imela kdaj priliko opazovati tako "tapravo" človekovo sobivanje s psom v stanovanju/hiši (po možnosti dlje kot na kakem obisku)?

Hišni psi je izraz za pse, ki ne prenesejo mraza, njihov kožuh je tanek in tisti, ki so od vedno navajeni toplih zaprtih prostorov. Nikoli nisem rekla, da pes ne bi bil v hiši zaradi dlak, niti da smrdi. Moj komentar je bil: v hiši bodo dlake (kar bodo... nikoli nisem rekla, da je to slabo) in ima specifičen vonj (to se je nanašalo na obleke, ki naj bi dala ven na mraz, sploh pa pes IMA specifičen vonj) nikoli tudi nisem rekla, da žival n sodi v hišo, rekla sem da pes čuvej ne sodi v hišo, ker pač ne sodi, če seveda nima lastnik le vhoda in ne stroje, živali in ostale stvari, ki potrebujejo zaščito. Velikost nima nič s tem, kdo je rekel, da je hišni pes majhen tako, da ne vem kam ciljaš z mačko ampak ok. Če bi bilo samo po mojem in ko bom imela svoje stanovanje tudi bo, bo moj pes živel z mano v hiši, absolutno pa ne v moji spalnici ker me to po pravici povedano moti. To bo seveda, ko ne bo kmetije, ki jo bo varoval. In ja sem imela to priložnost. Dlake so bile povsod, smrdelo je kot pri prascih - Pes pa ni imel prave higijene in nege. Ogabno stanovanje v vseh pogledih. Edina lepa stvar je bil ravno pes. Drugače pa nikomur nisem rekla naj nima v stanovanju psa, to je popolnoma od lastnika odvisno, če seveda zna zanj skrbeti in ne ravna tako kot primer, ki sem ga podala. Fant ima v hiši mačko in ne vidim nobenega problema, kot tudi s psom nebi, če bi pes bil pri hiši za to, da je z mano. In ne zato, da VARUJE!


sedaj pa še moje vprašanje. Kaj pa pravite na pse, kot je bila moja Nala, ki se je rodila na paši v mrazu. Ko je mati varovala ovce. Bil je februar in ledenica povsod. -kaj pravite na take pse, ki živijo tako? A to pa je humano. Spravili ste se name, ki sem podala nek komentar, Da smrdi, da je dlaka problem in, da mojega psa zebe je zaslo na vašem vrtu in ne na mojem.



ojojojoj

kakšne kvasiš ... a si ti že slišala za pasme psov??

1. ali pudelj smrdi??
2. ali ima pudelj specifičen vonj??
3. ali pudlju odpada dlaka??
4. koliko velikosti pudljev poznamo??
5. kako "debelo/tanko" dlako ima pudelj??

tole je SAMO ENA pasma ... pa ti veš koliko jih je?? pasem namreč. ali po tvoje poznamo samo mešance?? ali mogoče pes če ni mešanec in ni čuvaj ni pes??

si že kdaj slišala za socializacijo mladiča??

kaj pomeni socializirati mladiča??
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #31 : torek, 06.11.2012 : 15:45:48 »

Ne razumem, kje je razlika med psom,ki je hisni in tistim, ki je cuvaj,? Zate sta to dve razlicni vrsti zivali, tako tazumem. A to ni res. Tema anaJ daje dober primer.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #32 : torek, 06.11.2012 : 15:51:28 »

Debatiram, ne napadam, rada bi le mogoče za kak odtenek odstrla drugo plat medalje ... Ker res dobro poznam obe plati in ker psa ne dojemam za alarmno napravo, ki bi varovala. Ker pes na verigi ne varuje ničesar, še sam se ne more umakniti, če bi se hotel, ker je privezan. Najmanj, kar tat (predvidevam, da naj bi pes pred varoval imetje pred tatvino) lahko v trenutku naredi, je, da psu ponudi zastrupljen kos mesa. Pa je varovanja konec, psa pa tudi. sram (Tudi) zato (torej zaradi njegove varnosti) je pomembno, da je pes pod nadzorom.

Velikost nima nič s tem, kdo je rekel, da je hišni pes majhen tako, da ne vem kam ciljaš z mačko ampak ok.

Da velik pes potrebuje prostor, piše tu:

Sploh ne za velike pse, ki potrebujejo prostor (na kar sem se tudi osredotočila),

In ja sem imela to priložnost. Dlake so bile povsod, smrdelo je kot pri prascih - Pes pa ni imel prave higijene in nege. Ogabno stanovanje v vseh pogledih. Edina lepa stvar je bil ravno pes.  

Slabo sem postavila vprašanje ... Ali si imela kdaj priložnost opazovati odgovorno, prijetno sobivanje živali in človeka? To, kar opisuješ, očitno to ni bilo. Čeprav če je smrdelo in če je bilo veliko dlak ne pomeni nujno, da je bilo temu človeku in psu kaj hudega - lahko pomeni samo to, da je bil človek nemaren (za tvoj okus) in da njega umazanija pač ni motila.

Kaj pa pravite na pse, kot je bila moja Nala, ki se je rodila na paši v mrazu. Ko je mati varovala ovce. Bil je februar in ledenica povsod. -kaj pravite na take pse, ki živijo tako? A to pa je humano.

Ne, nikakor ni in je tudi protizakonito, ker bi morala biti psica z mladiči na 20 stopinjah, v zavetju, leglo pa primerno oskrbljeno (kar je glede na to, v kakšnem stanju si dobila psico, očitno). Poleg tega so bili mladiči očitno nezaželeni (sicer ne bi bilo "groženj", da jih bodo dali v zavetišče), torej še ena kršitev - lastnik ni preprečil paritve. Jaz bi ga  prijavila VURS-u oz. kar policiji, ker je bilo ogroženo življenje mladičev.

Da smrdi, da je dlaka problem in, da mojega psa zebe je zaslo na vašem vrtu in ne na mojem.

Ne, ni zraslo na mojem vrtu. Vsaj jaz tako razumem tvoje zapise:

Izpostavila sem tudi problem z dlako, ki ni enako kot prah. Pa naj se na glavo ljudje postavijo. Dlaka je bolj vidna, pes ima specifičen vonj in obleke imam v omari.

Upam, da tvoje psičke ne bo zeblo (nikjer ni nihče omenil, da jo zebe) - kot razumem, še ni preživela zunaj nobene zime. Ni dovolj, da je uta izolirana, biti mora dovolj majhna in imeti tudi notranjo pregrado, za katero se pes lahko "skrije", da torej ne piha skozi vhod direktno v psa. Pa kakšna zavesa čez vrata tudi ne škodi ...  
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #33 : torek, 06.11.2012 : 16:04:35 »

Približuje se zima in četudi se boste kasneje odločili za pesjak, pes trenutno ni dovolj star, da bi prvo zimo lahko preživel sam zunaj. Tudi zaradi socializacije in učenja bi bilo dobro, da je pes čimveč z vami. Lahko mu odstopite hodnik, ogrevano garažo, kurilnico, saj ni nujno, da spi v dnevni sobi, ko vas ni.

Bi ga pa jaz navadila tako, da je lahko tudi notri z vami.

Pes, ki je primerno hrano, se ga neguje, spi na čistem in je sobno čist, ima suh minimalen vonj. Ko bo pa morek, se mora pa mladič tako posušiti na toplem, ne pa v mrazu dregetati v pesjaku.
Logiran
metacehovin
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #34 : torek, 06.11.2012 : 16:09:54 »

Ok lej jst se opravičujem če sm koga užalila mam vas dovolj, ne razumem kako lahko napadte tako človeka, ki ga sploh ne poznate. Nikoli nisem govorila o pudljih niti o smradu. Upam, da bodo vaši psi srečni in boste zanje dobro skrbeli, želim vam vse dobro. Sicer ne razumem kaj želiš povedati s temi pasmami saj se nikoli nisem na pasme opredelila. Moja Nala ja z nami ceu dan je socializirana in to mi je pomembno, ne pa ali je zunaj ali noter. Je srečna in le njen odziv mi šteje ne pa vaši komentarji, ki po pravici povedano bolijo. Vem, da sem dober lastnik in dobra oseba. Poleg tega vam lahko odkrito povem, da tako nastrojenega odziva na forumu nisem še doživela, sploh ne od ljubiteljev živali. Želela sem pomagati človeku, ki je nekaj vprašal in ne odgovarjati na vaša vprašanja, ki niti ne vem od kje prihajajo, niti kje ste zasledili, da smatram hišnega psa za svojo pasmo, da pes smrdi in da je dlaka v stanovanju slaba. Hišni pes je izraz, ki se uporablja tako v literaturi kot tudi v besedah navadnih ljudi. Seveda pa smo ljudje narejeni za to, da vidimo le slabe stvari v ostalih. Hvala bogu nisem taka zato upam, da boste v prihodnosti brali kaj želi človek v resnici povedati in ne kaj ste vi želeli razumeti. Upala sem le, da je kje kdo, ki je dejansko razumel moj dobri namen in hvala vsem za komentarje, ki so bili nadvse nesramni in boleči. Me ni sram povedati, da me je prizadelo sploh zato ker sem od tega foruma pričakovala drugače kot sem dobila. Žal mi je, da sem se sploh prijavila saj vidim, da je enako kot drugje. Ljudje želijo le uveljaviti svojo, želijo biti na vrhu in dokazati, da imajo prav. Zato se umikam s pogovora. Zagotovo boste našle drugega za ga napadat. Tisti, ki me poznajo vedo kdo sem in kaj naredim za svojega psa, drugim je pač enostavno kritizirati. Imena ne skrivam, niti ne skrivam moje osebnosti in ljubezni do moje Nale. Hvala za pozornost.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #35 : torek, 06.11.2012 : 16:18:51 »

Ampak za povrh vsega pa še nekaj. Psica je torej zunaj, prosto spuščena ali pa na dratu. In nesterilizirana, seveda...
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #36 : torek, 06.11.2012 : 16:23:33 »

draga moja ... ne boš verjela tudi jaz NE SKRIVAM imena in to sploh ni bil point mojega pisanja kdo skriva ime ali ne.

prav vsi ti želimo dopovedat, da nekaj ne štima s tvojim pisanjem. to o velikosti, dlaki in smradu si sama pisala, drugače te ne bi spraševala to kar sem te.

samo v info ... pudelj je pasma, ki ima DOLGO dlako brez podlake torej NEPRIMERNA za bivanje zunaj. dlaka mu NE izpada in NIMA vonja. in to ni edina taka pasma ... veš ... kraljevi pudlji so veliki 62cm in MORAJO bivat v hiši, saj bi drugače pozimi zmrznil.

in ... nimaš pojma o socializaciji in tvoja psička ŽAL (še) ni  socializirana. upam, da je tamle ŠE.

in ja kot je pisala Yo ... nesterilizirana je ... boste imeli mladičke tudi vi zunaj???
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #37 : torek, 06.11.2012 : 16:26:47 »

Ja, hvala za pozornost.
V bistvo sem hotela napisati, da smo tu vsi ljubitelji živali. Mednje pa ne pašejo neodgovorni lastniki, ki imajo pse na zajli.
P.S. Pri sestri imajo tudi psa čuvaja. Pa je ponoči v hiši. Ker le tako lahko zbudi lastnika, če se kdo mota okoli hiše. Zastrupljen najbrž ne bi mogel.
Psički pa želim čimmilejšo zimo. Mlada je še. Pa da ne bo sredi zime imela prvo leglo.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #38 : torek, 06.11.2012 : 16:31:29 »

metačehovin, brez zamere, ampak tole tvoje je čisto "slovensko razmišljanje". Sto let za kačami.  Undecided   V bistvu si prepričana, da veliko stvari veš in da psički sploh ne more biti boljše, kot ji boste nudili vi.  Nič ni narobe, če tako misliš - narobe pa je to, da ne sprejmeš nobenega argumenta in da vsi, ki so ti do zdaj odgovorili, po tvojem mnenju razmišljajo narobe. Kdo je torej trmast?

Meni je v tej zgodbi žal samo za psičko, ki očitno nikoli ne bo pravi član družine. Škoda. Sad
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #39 : torek, 06.11.2012 : 16:42:00 »

metacehovin, ta forum je idealen za vse, ki se zavedajo odgovorega skrbništva in imajo kakšno vprašanje ali pa le želijo debatirati o živalskih temah.
Preberi še enkrat kaj vse si napisala in kaj so ti ostale forumašice odgovorile. Če ne vidiš, kaj ti hočemo dopovedati, potem  pa žal  Undecided .
Logiran
Srna
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #40 : torek, 06.11.2012 : 23:22:19 »

zelo veliko berem in ne pišem veliko.
berem pa pozorno.

kot nekdo, ki ima iz sto razlogov svojega psa v stanovanju in ki ga v najhujšem mrazu celo obleče, pa vseeno lahko razumem, kar je povedala metacehovin.

te plaze nevljudnih in agresivnih napadov na drugačne izkušnje na forumih je resnično težko brati.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #41 : sreda, 07.11.2012 : 01:21:52 »

Če res veliko bereš bi morala poznati stališče tega foruma do takšnih vprašanj in te odziv njegovih uporabnikov resnično ne bi smel presenetiti.

Verjetno večino uporabnikov, vsaj mene, ni zmotilo (samo) to, da ima metacehovin psico zunaj. Glede na to, da veliko bereš, si v temi  Pes v hiši (pa še v kateri drugi temi tudi) verjetno že prebrala, da vsi uporabniki tega foruma niso izključno proti temu, da ima pes ustrezno urejeno zavetje zunaj, ob predpogoju, da se lastniki tudi v takšnih okoliščinah uspejo z njim intenzivno ukvarjati in ne zanemarjajo njegovih potreb. Zmotijo predvsem izjave tipa, da je bil pes kupljen oziroma nekako pridobljen z namenom, da čuva hišo, torej je izključno čuvaj, ki ima to srečo, da ga morda imajo celo včasih malo radi - kadar ne smrdi, ne izkopava rož in ne uhaja k sosedom. Problem je torej v miselnosti, da je pes tam, da čuva hišo in ne zato, da se valja po kavču in moli gobec na mizo medtem, ko prav to počnejo njegovi lastniki.
Naj ugibam, imaš tudi ti doma manjšega, t.i. hišnega psa, in si mnenja, da so večji, t.i. ne-hišni psi, za zunaj?  Huh
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #42 : sreda, 07.11.2012 : 07:47:38 »

Poleg tega kar je omenila _lori, je mene zbodlo v oči še njeno razlaganje, kako je (nesterilizirana) psica na žici in kako so jim izginili mački.
Oprosti, ampak meni to ni ok odnos do psa oz. živali. Zato takšne reakcije.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #43 : sreda, 07.11.2012 : 08:13:24 »

Seveda pa smo ljudje narejeni za to, da vidimo le slabe stvari v ostalih.
upam, da boste v prihodnosti brali kaj želi človek v resnici povedati in ne kaj ste vi želeli razumeti.
Enako. Pozorno preberi, kaj si napisala. Tudi mi bi zelo radi videli, da bi ti dojela, kaj želimo v resnici povedati in ne, kaj ti želiš (oz. nočeš) razumeti.
Zaradi enega samega razloga: ker želimo psički najboljše.

Meni je iskreno žal, da se pri nekaterih lastnikih živali ne premakne miselnost niti za milimeter, pa če imaš 1001 dober argument, da mogoče pa le ni vse tako lepo in prav, kot menijo, da je, in da smo za svoje živali odgovorni. Če so stališča zacementirana pri generaciji mojih staršev in starih staršev, še nekako pogoltnem, ko pa vidim, da se to nadaljuje celo pri mlajših od mene ... ja, to me pa zelo boli.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #44 : sreda, 07.11.2012 : 09:27:46 »

Enako. Pozorno preberi, kaj si napisala. Tudi mi bi zelo radi videli, da bi ti dojela, kaj želimo v resnici povedati in ne, kaj ti želiš (oz. nočeš) razumeti.
Zaradi enega samega razloga: ker želimo psički najboljše.

Točno to, pa še z dodatkom, da to govori VELIKO število ljudi, ki ima skupaj ogromno izkušenj iz znanja o psih. Ampak ne, ta posameznik je pameten, vsa ostala raja pa glupa in ima namen samo napadati.  Huh

Citat
Meni je iskreno žal, da se pri nekaterih lastnikih živali ne premakne miselnost niti za milimeter, pa če imaš 1001 dober argument, da mogoče pa le ni vse tako lepo in prav, kot menijo, da je, in da smo za svoje živali odgovorni. Če so stališča zacementirana pri generaciji mojih staršev in starih staršev, še nekako pogoltnem, ko pa vidim, da se to nadaljuje celo pri mlajših od mene ... ja, to me pa zelo boli.

Joj, enako. S tem, da je verjetno veliko nas uspelo "spreobrniti" vsaj starše, ker so se na lastne oči prepričali kaj je bolje in so bili potem tudi pripravljeni prisluhniti.  Kiss
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Kuža
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines