mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 12:58:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Alergija "na dlako"
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Alergija "na dlako"  (Prebrano 19036 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« : torek, 16.10.2012 : 14:46:08 »

Živjo! Zanima me, če ima kdo od vas ali vaših družinski članov alergijo na pasjo dlako, pa vseeno sobiva s psom? Kako v tem primeru omiliti težave oz. kaj vam je pomagalo?
Hvala za vaše izkušnje.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1 : torek, 16.10.2012 : 15:11:23 »

ali je pes "že" ali se še razmišlja o nakupu??

če se šele razmišlja, potem definitivno pasme, ki ne puščajo dlake. če je pa "že" potem pa bioresonanca omili. vse je pa odvisno od vrste alergije.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2 : torek, 16.10.2012 : 15:19:55 »

V bistvu je takole:
Neka družina si je že zelo dolgo želela psa, a ga niso upali imeti, ker ima en od otrok alergijo, ki se kaže kot kihanje, smrkanje ipd. Po čudnem naključju oz. tega raje na tem mestu niti ne bom komentirala, so na enem od spletnih oglasnikov našli oglas za perujskega golega psa, v katerem je bil cel slavospev o tem, kako pasma ne povzroča težav alergikom. Psa so dobili v nedeljo, a ima otrok blažje težave (danes je sicer veliko bolje kot v nedeljo, tako da ni bilo potrebno jemati zdravil).
To je zgodba na kratko...
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #3 : torek, 16.10.2012 : 18:36:16 »

huh ... težko dvomim, da bodo "sfolgali" s perujcem ... v nedeljo je psička, ki sem jo videla imela kar nekaj dlake po tacah ...

pomoje druge, kot da probajo ne bo ... itak psa ne morejo vrnit (še en razlog več za preverjene vzreditelje). če ne bo šlo s perujcem in če si res zelo želijo psa naj probajo s pudljem. ampak RODOVNIŠKIM!!!, da ziher ni kaj drugega zadaj. lahko pridejo tudi k meni premečkat bejbe. je že hodila ena gospa z alergijo k meni tako, da mi je zadeva poznana.

nikakor se pa psa ne kupi in potem rešuje ... prej je treba bit v stiku ... alergik s psom ... in to kar nekaj časa.
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #4 : torek, 16.10.2012 : 18:38:12 »

Alergija ni na dlako, ampak je na slino. Jaz lahko iz izkušenj povem, da se da te alergije, splooh kot otrok, v veliki meri omiliti. Na kratko, kot otrok sem imela alergijo na prav vse živali (plus vse ostale pršice, cvetni prah ipd.) in bi po zdravnikovih navodilih morala živeti v skoraj izoliranem okolju in jemati zdravila. Zdaj, 9 let kasneje, imam en kup živali, s katerimi sem vsak dan v stiku, poleg tega pa se ukvarjam z mačkami, na katere sem imela res obupno alergijo. Pravega recepta ni, jaz sem pač ves čas ostala v stiku z živalmi, je bilo pa tako, da sem ta stik postopoma večala. Konkretno je to zgledalo tako, da sem mačke najprej božala samo zunaj in si po vsakem stiku šla umit roke, nadaljevalo se je pa tako, da lahko maček spi pri meni v postelji. Sicer imam še vedno blago reakcijo, vsake toliko (ko dalj časa nimam mačk) je alergija tudi hujša, ampak z rednim umivanjem rok in obraza težav skoraj ni. Sicer sem vsako pomlad malo bolj boga in razmišljam o homeopatiji, ampak je do sedaj po kakem mesecu še vsakič minilo.

Verjetno tem tvojim znancem to ne pomaga kaj dosti, povedala sem predvsem zato, da vidijo/te, da se z alergijo da zelo lepo shajat. Sploh pri otrocih je tako, da pogosto skozi puberteto alergijo premagajo. Če je pa zadeva hujša, bi jaz poskusila s homeopatijo in/ali bioresonanco, oboje daje krasne rezultate. Če otrok nima res akutnih težav (npr. dušenje in podobno), se jaz tablet na njihovem mestu sploh ne bi dotikala. Pri meni tablete niso nikoli imele nekega blaznega učinka.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #5 : torek, 16.10.2012 : 18:42:05 »

Bolj pogosto pranje prevlek, kjer se pes zadrzuje. Redno pranje rok, obraza po vsakem stiku s psom (to res obvezno). Prepovedan dostop psom v sobo, kjer alergik spi. Bolj pogosto ciscenje tal. Scasoma se je reakcija zmanjsala.

PS: Pri sorodnikih so mislili, da gre za alergijo na psa. S pomocjo nase znanke so ugotovili, da je za stanje kriva plesen. Ko so to sanirali, tudi tezav ni bilo vec.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #6 : torek, 16.10.2012 : 19:00:54 »

Moje izkušnje so enake kot Ewine. Prve tri mesece so bile reakcije na prvo mojo mačko že "na daljavo", potem pa so se reakcije in me prisilile, da se z isto roko, ki je božala mačko, nisem približala obrazu - v tem primeru so zamašen nos in zabuhle oči sledile tudi po 10-ih letih.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #7 : torek, 16.10.2012 : 19:07:42 »

Jaz imam alergijo na pse, ampak nikoli na domače, tako da sem v bistvu vedno mislila, da sem alergična na mačke. Kasneje se je izkazalo, da sem alergična samo na določene pse, na nekatere pa sploh ne. En tak primerek je g. Pes od No Jinx Kiss. Po 20 minutah v istem prostoru z njim smrkam, kiham, teče iz oči in srbijo me, pa še ene par je takih posameznih psov. Po tem, ko pes zapusti prostor odprem okna in umijem roke in obraz, pa je v 10 minutah spet OK.
Si načrtno ne terpiram te alergije, ker mi je bolje, da se mi imunski sistem ukvarja s tem čemur sem res redko izpostavljena, kot npr. s pšenico, mlekom itd... Roll Eyes Cool
Sicer pa, kar se mene tiče, je življenje s stalno izpostavljenostjo alergenu za crknt... kot da bi neprestano imel alergijo na cvetni prah  Shocked Shocked stop jaz se tega ne bi šla, ker vem kako zoprno je imeti take vrste alergijo.
SEveda pa vedno obstaja tudi možnost desenzibilizacije in težave izzvenijo same po sebi. Koliko pa je otrok star?
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #8 : torek, 16.10.2012 : 19:50:32 »

A to je on Perujc, ki bi naj bil rodovniški, star nekaj mesecev in je bil oglas na b.... prejšni teden.
Napaka, če hočeš združit psa in otroka alergika, moraš najprej z otrokom do kakega vzreditelja, da vidiš reakcijo, tako kot je Natis opisala, ker je alergija lahko pogojena tudi na pasmo. Pri nekaterih pasmah bo alergija močna, pri nekaterih pasmah, pa sploh ne bo reakcije
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #9 : torek, 16.10.2012 : 20:31:44 »

Ni težava samo v pasmi, lahko gre le za reakcijo na konkretnega psa, neodvisno od pasme, ali pa če je mešanec. In ni res, da je alergija samo na slino Shocked (ne vem od kod vam ta podatek) absolutno sta problem poleg sline tudi dlaka in vsepovsod prisotni epiteliji. Že mogoče, da kakšen posameznik reagira le na slino, večinoma pa gre kar za kombinacijo vsega.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #10 : torek, 16.10.2012 : 21:10:53 »

Še z moje strani eno vprašanje sram:
Je možno, da otrok ni alergičen na dlako mladiča, bodisi mačjega ali pasjega, ko pa žival zamenja prvo dlako z dlako odraslega psa, se pa alergija pojavi?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #11 : torek, 16.10.2012 : 21:14:17 »

Ne vem, vsekakor pa je bolj verjetno, da otrok nekaj časa rabi da se senzibilizira na to dlako in ni stvar v tem, da se spremeni dlaka, ampak v tem, da jo otrokov imunski sistem šele po določenem času izpostavljenosti začne prepoznavat kot toksin/alergen.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #12 : torek, 16.10.2012 : 21:15:24 »

Pa še to sem pozabila:
Naš otrok si nadane masko čez nos in usta, ko se crklja z mački. Star je tri leta, pa že sam ve, da drugače ne more tiščati obraza v mačka. Potem se pa umijemo in moram reči, da ta preventiva super pomaga. Je pa res, da trenutno ni izpostavljen alergenom 24/7.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #13 : torek, 16.10.2012 : 21:18:37 »

Zgoraj napisano velja za vse alergene. Leta in leta določene stvari imunski sistem ne zaznava kot alergen, kar naenkrat pa se mu zaradi določenih okoliščin ˝zmeša˝ in začne neko stvar prepoznavati kor stvar, na katero mora reagirat. Seveda pa je možna tudi obratna smer. Kar naenkrat nekaj, kar je bil še pred kratkim alergen, ne predstavlja več težav.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #14 : torek, 16.10.2012 : 21:23:43 »

Kolikor vem  Roll Eyes, sama dlaka (čista) praviloma ne povzroča alergij, pač pa vse kar je na njej in vsekakor kožne celice (prhljaj) psa.
Sama slina pa je pogostejši alergen pri mačkah, ker pač bolj skrbijo za svoje čiste kožuhe.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #15 : sreda, 17.10.2012 : 08:24:03 »

OK, malo več podatkov. Omenjeni pes je popolnoma gol, tako da dlaka ne more biti problem. Zato sem jim svetovala, naj za začetek psa redno tuširajo (konec koncev se perujci potijo skozi celotno površino kože), otrok pa naj si po vsakem crkljanju oz. stiku umije roke. Otrok je star 8 let.
To je pes, ki ga je nekdo podarjal na podarim.si kot starega 4 leta. Ko sem za to izvedela, je bil pes že pri omenjeni družini. V resnici gre za enega od psov iz mojega legla, star je 7 let, podatki o prejšnjem lastniku so z edigsom iz potnega lista izbrisani in spremenjena je letnica rojstva psa. Za psom sem izgubila sled pred več kot 6-imi leti, ko se mi lastnica, kateri sem psa oddala, ni več javljala. Zdaj vem, da je pes v teh letih zamenjal vsaj 2 ali 3 domove. Nadvse fino.
V glavnem v soboto pridejo v Ljubljano, da se malo več pogovorimo, ker informacije, ki so jih dobili, vsekakor niso prave - ne glede okrbe, ne glede nege, ne glede prehrane.
p.s. Kdo naj bi bili pa ostali perujci v Sloveniji, pa nimam pojma. Vem le, da so tega šli iskat v Trbovlje...
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #16 : sreda, 17.10.2012 : 08:45:29 »

OK, malo več podatkov. Omenjeni pes je popolnoma gol, tako da dlaka ne more biti problem. Zato sem jim svetovala, naj za začetek psa redno tuširajo (konec koncev se perujci potijo skozi celotno površino kože), otrok pa naj si po vsakem crkljanju oz. stiku umije roke. Otrok je star 8 let.
Se strinjam z Yo! Smiley
Pri alergiji na dlako ne smemo pozabiti na prhljaj, ki pa je tudi pri golemu psu prisoten. Z umivanjem in pozornostjo na to, da pes ne leži na otrokovem ležišču oz. ima otrok vedno čisto rjuhico s katero prekrijete kavč, če je pes na njem dobrodošel bi morali težavo omiliti.
Pri nas ima tamala alergijo na pršico, na pasjo dlako pa na srečo ne! Vseeno smo pozorni na te stvari.
Srečno z novim članom in upajmo, da bo tokrat zanj zadnja selitev, revež mali  Undecided.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : sreda, 17.10.2012 : 08:54:20 »

So ze pred mano vse povedali.... Smiley Meni povzroca tezave slina, recimo pri kaksem bokserju (zanimivo, ne pa tudi pri francoskih buldogih...Viktor lahko spi pri meni, pa ni problema) in pa umazanija, ki se zadrzuje na dlaki. Torej pomaga pogosto kopanje.

Yo, kako mislis, da so ga sli iskat v Trbovlje? Sam ne mi rect, da je bil pes pri mladem paru, ki kupuje po spisku vse kar se poceni prodaja na bolhi? Daj mi kaj vec info na zs ali na facebook
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #18 : sreda, 17.10.2012 : 15:17:45 »

To sem pa že večkrat pisala, pa vendar. Sestrična (živi v tujini) je po drugem porodu prišla domov, se začela dušiti, zgrudila na tla in so jo z rešilcem odpeljali na urgenco. Ugotovili so, da se ji je v teh nekaj dneh razvila izredno močna alergija na živalsko dlako. Največji krivec je bil kavč, antikvitetni kos polnjen s konjsko žimo, morali so pa oddati činčile, hrčka in verjetno še kakšno živalco, ker so jih vedno doma imeli kar nekaj (psiček se je ravno bil poslovil mesec dva pred tem). Ker je pa kljub temu močno želela, da bi v družini spet bil pes, je hodila k rejcem in jemala mladiče v naročje. Pri več pasmah se je po 10-15 minut pojavila reakcija. Končno je obiskala rejca golih kitajčkov, tam so kupili mladiča ki je zdaj star kakšnih 12 let. Z njim nikoli ni imela problemov, z drugimi psi pa vedno. Konjem sploh ne more blizu, prej je pa redno hodila na hipodrom. Vem, da jemlje neke tablete takrat, ko ve, da bo izpostavljena alergenu - ko je prišla k meni na obisk, je vzela zdravilo in Mila ji ni škodovala.

V njenem primeru zagotovo gre za dlako, kar je potrdilo več testov.
Logiran
retriverka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 182


WWW
« Odgovor #19 : sreda, 17.10.2012 : 18:49:49 »

Lahko povem iz lastnih izkušenj. Sama imam močno alergijo na pasjo dlako in mačjo slino. Pri starših doma sem sobivala z dolgodlakim psom (gladkodlaki prinašalec), pri fantu pa kasneje z mačkom in psom. Dejansko sem se s časoma navadila na oba alergena in dokler sem bila v vsakodnevnem stiku z živaljo problemov nisem imela. Sem pa opazila, da sem pri drugih mačkah na primer, alergijo vseeno mela. Ne znam pojasniti zakaj. Danes, ko ne živim več doma, ampak prihajam domov le ob vikendih vsakih 14 dni, se mi alergija ponovno pojavlja, ampak v bistveno manjši obliki, kot se mi je nekoč.

Tako, da moje mnenje je, da se vsake alergije lahko znebiš s takšnim navajanjem, če seveda simptomi od vsega začetka niso toliko hudi, da ogrožajo življenje. Meni se je alegija izkazovala, kot serbečica na koži, kihanje in asmatični napadi. Danes, se mi kaže kot redki asmatični napadi in pa srbečica na koži, predvsem če me pes med igro popraska Smiley
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 17.10.2012 : 22:28:45 »

Pozdravljeni,

Najprej naj se zahvalim Yo,da je odprla to temo. Zanimivo mi je bilo prebrat vaše izkušnje z alergijo.
Jaz in moja družina smo,kljub alergiji v naš dom sprejeli Perujskega golega psa o katerem piše Yo.
Na kratko bi rada opisala svojo stran zgodbe....

Moj sin je hud alergik že od rojstva. Kar nekajkrat je bil na robu anafilaktičnega šoka.Alergijo je imel na skoraj vso hrano,pasja in mačjo dlako,lateks...ma ni da ni....reakcije na vse naštete alergene  ...groza( dušenje,neodzivnost,otečen cel obraz in vrat...)
No z leti(sedaj je star 8 let) se je stanje močno izboljšalo. Ampak alergija na dlako še kar vztraja. Ampak reakcije so milejše,čeprav še kljub temu pride do dušenja kadar je predolgo s čivavo od moje sestre. V bistvu še do danes nisem srečala psa s katerim bi lahko bival. Sad

Ja in v bistvu sem malce huda nase,ker sem tako nepremišljeno letela v Trbovlje po kužka in takoj verjela besedam,da ne povzročajo alergij. Pač želja vseh nas je tako močna...Ampak mi ni žal,že zaradi spleta okoliščin mi ni. Sin je prvi dan,ko je kuža prispel dobil otečene učke in zabasan nosek. Drugi in tretji dan sta minila v redu(občasno je kaj pokašljal,nič resnega) In danes je bil cel dan v redu,zvečer pa sem opazila tiste znake,ki ponavadi nakazujejo da ga bo začelo dušit (praskanje po vratu,suh kašelj) in sem mu dala tabletko. Jaz oziroma mi vsi,še vseeno upamo,da se mu bo organizem navadil na kužka.
Nekdo je omenil bioresonanco...smo hodili skoraj eno leto,pustili tam denarja,da glava boli,pomagalo pa mu ni. V bistvu sem potem sama našla eno olje (Olje sibirske cedre) in ko sem mu začela dajat tisto so se vse njegove težave omilile. Le to mu zdaj ponovno dajem in upam.

Bom vesela vsakega nasveta in do sedaj napisane sem vse dobro prebrala Smiley


PS:Se opravičujem za morebitne pravopisne napake,ker hitro tipkam.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #21 : četrtek, 18.10.2012 : 03:33:23 »

hja ... brez zamere ... nakup je bil zelo nepremišljen.... zdaj je kar je in zadevo je treba "rešit" ...

sami boste videli ali bo s tem psom šlo ali ne.

vam pa dam res dobronameren nasvet (ne samo vam, vsem alergikom). hodite od vzreditelja do vzreditelja in probavajte. naj bodo stiki čim daljši in čim pogostejši. probajte čim več različnih pasem. za pudlje komot lahko pridete k meni in premečkate moje bejbe podolgem in počes. pudlji so namreč ena tistih pasem, ki so primerni za arlergike, verjetno pa ne za vse, zato je treba probat.

pa še nekaj ... vsak vzreditelj BI MORAL, vkolikor mu poveste, da ste alergik, ob nakupu mladiča vzeti "v zakup", da se mladič lahko vrne.

želim vam, da vam uspe, da sinove reakcije ne bodo prehude oz. da jih sčasoma ne bo več ... kako in kaj boste pa itak videli sami.
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #22 : četrtek, 18.10.2012 : 07:39:48 »

Ne sploh ne zamerim,ker se tudi sama tega zavedam,ampak vse se je odvijalo s svetlobno hitrostjo....
V bistvu,ko so izvidi potrdili,da je otrok alergičen na "dlako" nisem iskala in se zanimala za nakup psa. Tako,da do pred nekaj dnevi nisem niti vedela,da obstajajo pasme,ki so "kao" nealergene. Videla sem ta oglas,da podarijo psa,torej Perujskega golega psa,ki je primeren za alergike. Na hitro sem šla raziskovat,če bi ta podatek naj držal. In res sem našla potem cel kup pasem,ki spadajo v to skupino,da ne povzročajo alergij. Sicer je pisalo tudi,da je čisto odvisno potem od človeka do človeka,ampak načeloma bi naj podatek držal. In potem še med novicami,da so točno to pasmo psa ponudili tudi predsedniku Obami,katerega hčerka ima tudi alergijo in potem sem verjela še bolj.
Ker sem v tem videla edinstveno priložnost,da končno dobimo kužka sem jo brez premisleka izkoristila in res na hitro preden bi psa vzel kdo drug.
Psa so podarili,nisem ga kupila,niti ni pes mladič,ampak odrasel kuža. In po resnici povedano,poleg vseh kreditov,niti ne bi bila sposobna kupit rodovniškega psa te ali katerekoli druge vrste,vsaj trenutno ne Sad

Kako pa poteka homeopatija in kako se razlikuje od bioresonance?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #23 : četrtek, 18.10.2012 : 08:29:36 »

Tole enostavno moram komentirat, ker se počutim osebno zelo prizadeta:

pa še nekaj ... vsak vzreditelj BI MORAL, vkolikor mu poveste, da ste alergik, ob nakupu mladiča vzeti "v zakup", da se mladič lahko vrne.

Psa nisem prodala niti prvič oz. nisem prodala nobenega psa iz legla, za katerega se je odločil bivši mož. Niti nisem vedela, da je pse paril, pač pa mi je psico pripeljal par dni pred kotitvijo, ko ga je zagrabila panika. Za leglo in psico sem skrbela popolnoma sama in na lastne stroške do 6-ega tedna, potem je odpeljal psico in mladiče. Samo tega samca sem obdržala in ga kasneje oddala (zastonj, skupaj s potovalnim boksom in vso opremo). Čez nekaj mesecev se mi prvotna lastnica ni več javljala na telefon, mail, odselila se je iz naslova. Sled za psom sem izgubila.
V ponedeljek me je kontaktirala prijateljica iz FB in mi povedala, da so znanci posvojili dotičnega psa. Takoj sem navezala kontakt in ponudila vso pomoč. Tudi to, da sem psa pripravljena vzeti, v kolikor ne bo šlo. Pa čeprav vem, da ga bo težko oddati drugam in čeprav se mi niti sanja ne, kako bom to izpeljala v sklopu z vsemi živalmi, ki jih trenutno imam. In finančno in časovno in vse skupaj.
Toliko samo zato, ker me boli, da se tu omenja neke vzreditelje v smislu neodgovornosti. Ker je resnica daleč od tega.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #24 : četrtek, 18.10.2012 : 08:55:49 »

Jst pa tole nikakor ne razumem kot "napad" nate, Yo, pač pa "apel" na vzreditelje in kupce na splošno, nepovezano s tem primerom. Saj tule ni šlo za prodajo tvojega mladiča alergiku ...
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #25 : četrtek, 18.10.2012 : 09:06:39 »

Jst pa tole nikakor ne razumem kot "napad" nate, Yo, pač pa "apel" na vzreditelje in kupce na splošno, nepovezano s tem primerom. Saj tule ni šlo za prodajo tvojega mladiča alergiku ...

[/quote]
vsak vzreditelj BI MORAL, vkolikor mu poveste, da ste alergik, ob nakupu mladiča vzeti "v zakup", da se mladič lahko vrne.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #26 : četrtek, 18.10.2012 : 09:08:37 »

Od prvotne lastnice sem tudi zahtevala, da v primeru, da psa iz kakršnegakoli razloga ne bi več mogla/hotela imeti, vrne oz. da se mu nov dom poišče skupaj z mano. Pa zdaj vidimo, kaj se je v resnici zgodilo.
Zato res take pripombe v tem primeru niso na mestu.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #27 : četrtek, 18.10.2012 : 09:23:04 »

Yo tole si čisto narobe prebrala .... ni bil napad nate ... daleč od tega. Če bi ti bilo vseeno, ne bi niti pisala sem, se ti ne zdi??

mišljeno je bilo točno tako, kot je napisala Sunnyday.

K meni je prišla gospa katere sin ima alergijo in je kupovala mladiča. Hodila sta k meni kar nekaj časa in vesela sem bila tega. Sploh ni bil namen, da kupi mladiča pri meni, pa čeprav sem jih tisti trenutek imela. Nisem sigurna, da bi vzrediteljica, kjer je potem kupila mladiča le tega vzela nazaj, vkolikor bi se pojavila močnejša alergija ... to je bil moj namen pisanja in ne napad nate. Naj se kupci dogovorijo z vzrediteljem in to tudi napišejo v pogodbo, da v primeru težav z alergijo mladiča vrnejo. Pri tem otroku je z alergijo vse OK. Kupili pa so pudlja.

visija , če je sin alergik drugega kot čistokrvnega psa ne smeš niti kupovat. ne glede na ceno. konkretno pri pudljih brez rodovnika ne moreš vedet (ma saj pri drugih pasmah tudi ne) kaj je zadaj. pes ti lahko zgleda kot čistokrven, pa ti lahko začne puščat dlako in imeti vonj po psu. pudlju niti ne izpada dlaka niti nima vonja.

veš ... nakup psa je najcenejši, stane vse ostalo ...
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #28 : četrtek, 18.10.2012 : 09:48:54 »

Kot sem že napisala,do pred nekaj dnevi sploh nisem vedela,da obstajajo psi,ki bi naj bili primerni za alergike,tako da niti nisem šla do nobenih vzrediteljev,nič...tako,da zaradi svoje nevednosti niti nisem mogla iti do kakšnih vzrediteljev in poskusit z stiki in opazovat reakcije. Glede cene...ja seveda je treba imet denar za cepljenja,hrano,morebitna zdravljenja,ampak to ti je kot nek dolgoročni kredit.Nakup psa pa je enkratna,kar precej visoka vsota,če govorimo o čistokrvnih ali rodovniških psih. In tu se meni pač ustavi...
Zdaj je pa ta kuža že pri nas in tolaži me dejstvo,da sin nima vsak dan težav in upam,da pa morda le bo šlo.
Yo,je pa čudovita oseba. Povedala mi je zgodbo tega kužka in kako je pred več kot 6 leti izgubila vsako sled za njim. Pripravljena ga je vzeti k sebi,če se nam res ne bi izšlo in pa čez vikend sva se dogovorili za osebno srečanje,da me pouči o tej vrsti psov in kako je treba delat z njimi. Sem prepričana,da ji ni vseeno za psa...še zdaleč ne. Prav tako pa smo se tudi mi zaljubili vanj. Sin se je celo prerekal z mano,da ga ne muči alergija in hoče skrit simptome pred mano,samo da bi ga lahko obdržal Smiley
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #29 : četrtek, 18.10.2012 : 09:50:35 »

No, ampak v tem primeru dvomim, da bi pomagal pes, ki ne pušča dlake, če je problem tudi pri psu, ki dlake sploh nima.
Ne vem, jaz še vedno mislim, da je predvsem treba spravit najprej psa v normalno stanje - nega kože, ker zna biti, da alergijo povzroča ravno odmrla koža, kar sva z visijo že ugotavljali - stanje kože namreč. Pes očitno ni bil ne redno kopan, ne primerno negovan itd. Vsekakor bom največ lahko videla v soboto, ko bom stanje lahko ocenila na lastne oči.

visija, lepo opravite s krempeljčki. Ja, za ostale, tudi to je eden od problemov, da ne vidiš, da ima pes že čisto zvite kremplje. Hvala komurkoliže, da se je znašel pri visiji in ne kje drugje!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #30 : četrtek, 18.10.2012 : 09:55:45 »

Sva istočasno pisali :p
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #31 : četrtek, 18.10.2012 : 09:57:15 »

Yo po moje bo kar odvisno od alergika do alergika in ne samo od pasme. zato pravim, da je treba probat. in ja definitivno je treba skrbet za nego psa ... vprašanje, če niso tudi šamponi v takem primeru problem ... morda je pri psu prisoten tudi stres ...

jaz res upam, da se bo poštimalo in da boste uživali vsi skupaj.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #32 : četrtek, 18.10.2012 : 09:58:15 »

Nakup psa pa je enkratna,kar precej visoka vsota,če govorimo o čistokrvnih ali rodovniških psih. In tu se meni pač ustavi...
Je pa tudi res, da bo vzreditelj, ki je človek z nogami na tleh, razumel tudi to in verjetno ponudil plačilo na obroke.

AMPAK tudi zdravljenje lahko pomeni enkratno, zelo veliko vsoto, lahko precej večjo od nakupa psa. In ne moreš je planirat, niti se "odločit". Takrat enostavno moraš plačat - pa tudi, če pes ne preživi ...
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #33 : četrtek, 18.10.2012 : 10:04:37 »

Ja, natis, se strinjam. Za šampon sem pa visiji rekla, naj uporablja kar človeški gel za prhanje, tako da to ne bi smel biti problem. Je itak bolj primeren od pasjih šamponov pri teh psih.
Upam pa tudi jaz, da se bo ta kolobocija srečno razpletla za vse.
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #34 : četrtek, 18.10.2012 : 10:14:00 »

Yo,tudi jaz in moji srčno upamo,da bo vse ok.
Zdaj je prepozno,da bi razmišljala,kaj bi bilo,če bi šla po kakšnega mladička in premlevanje tolikih možnosti,kot jih sedaj berem. Tega prej nisem vedela,ker sem/smo se samo poskušali sprijaznit,da pri nas ne bo kužka.
Sedaj pa sem vzela k sebi kužka,za katerega želim,da ostane in se nekako borimo proti alergiji. Morda bo res bolje,ko se mu koža ščisti(psu),morda se bo sinov imunski sistem navadil,morda pa se bo izkazalo,da res ne bo šlo. O tej možnosti ne želim preveč razmišljat,ker mi postane prehudo. Ampak kakorkoli,kot je že Yo omenila sem vesela,da je pristal pri nas...lahko bi bil razplet zgodbe za tega kužka precej drugačen,morda boljši(v primeru,da nas alergija loči),morda pa tudi slabši.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #35 : četrtek, 18.10.2012 : 18:53:13 »

visija, zanima me, ali je sin bil cepljen po programu in ali se spomniš, če so delali razmotenje cepiv na bioresonanci?
A bi se mi javila na vanja@srebrna-si.si ker me zelo zanima, zakaj ni imela terapija nobenega učinka, sama se namreč ukvarjam z bioresonanco in bi bila izredno hvaležna za informacije. Če ti ni odveč?
Hvala, Vanja
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #36 : sreda, 07.11.2012 : 11:03:45 »

Punce,tako sem razočarana in žalostna. Alergija pri sinu kar vztraja. V bistvu sem pričakovala,da se bo telo navadilo in bodo reakcije vedno manjše,ampak je ravno obratno Sad Zdaj smo pristali že na pumpicah,zaradi napadov astme Sad Ni alarmanto,čisto nedolžno pa tudi ne. Sem v fazi odločanja,da kužku poiščemo nov dom,ampak še kar ne morem. Še kar nisem 100% prepričana...
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #37 : sreda, 07.11.2012 : 11:59:20 »

Punce,tako sem razočarana in žalostna. Alergija pri sinu kar vztraja. V bistvu sem pričakovala,da se bo telo navadilo in bodo reakcije vedno manjše,ampak je ravno obratno Sad Zdaj smo pristali že na pumpicah,zaradi napadov astme Sad Ni alarmanto,čisto nedolžno pa tudi ne. Sem v fazi odločanja,da kužku poiščemo nov dom,ampak še kar ne morem. Še kar nisem 100% prepričana...
Visija, poglej post nad tabo! Mi smo imeli odlične rezultate pri kocki!  Wink
Logiran
visija
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #38 : sreda, 07.11.2012 : 12:53:31 »

Sem kontaktirala Kocko,ampak se nisem odločila,da bi se srečali. Pa ne zaradi Kocke,temveč zato,ker sem sina pri starosti treh let vozila na bioresonance,več kot pol leta,vsak teden. Medtem,ko so oni vtrajali,da alergij več nima,sem jaz opažala in prav tako so pokazali tudi uradni izvidi,da to ne drži. Vem pa za ljudi,ki jim je bioresonanca zelo pomagala,nam ni Sad Preveč denarja sem jim pustila za prazen nič.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Alergija "na dlako"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines