mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:38:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kdaj hrano za odrasle pse?
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdaj hrano za odrasle pse?  (Prebrano 31999 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #15 : nedelja, 04.05.2003 : 12:27:53 »

PoN, saj sem napisala, da stvar ni samo v ceni hrane ampak v tem, da še nisem imela slabih izkušenj s to hrano in zato tudi nisem razmišljala o menjavi. Zdaj pa res ne vem, ker ste me čist zmedli s temi vsemi podatki-bom še malce pretuhtala. Sploh pa ne razumem-pia_in_co. pa je napisala, da je psička postala alergična po hrani Eucanuba. Verjetno je odvisno tudi od samega psa-koliko je v osnovi nagnjem k tem težavam?! LP
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #16 : nedelja, 04.05.2003 : 13:22:55 »

Ja je zelo odvisno od posameznega psa,kako je navajen in delno odvisno tudi od njegovih prednikov (mama,oce).
Kolikor vem,si ti vprasala kdaj zaceti s hrano pri odraslem psu.Jaz sem Lizi do sestega meseca dajala hrano za mladice,potem do enega leta hrano za odrascajoce pse in potem naprej hrano za velike odrasle pse.Samo nimajo povsod take razporeditve (pri znamkah hrane).Nekje imajo samo hrano za mladice in odrasle pse,drugje pa za tri razlicna starostna obdobja.Na tvojem mestu bi izbrala tako hrano za tri obdobja,odlocitev je pa tvoja!
Logiran
PoN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 119


« Odgovor #17 : ponedeljek, 05.05.2003 : 20:20:04 »

Strinjam se z pio in lizo pa tudi z toso!Nasemu tastarmu psu pase samo evkanuba in nobena druga (dijetna zoper drisko) on ima hude tezave z prebavo in sce vsako hrano ko jedrugo kot evkanubo dijetno ima drisko in kozne tezave!!tako da vse je odvisno od posameznika psa pac niso vsi enaki kot mi ne!tako da priporocam da sprobas z testercki take in drugacne hrane pa da se psicka sama odloci katera ji ostreza katera ne!!!

lp pon-danaja
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #18 : ponedeljek, 05.05.2003 : 20:40:58 »

Ja, zdej sem se odločila, da bom sprobala še kakšno drugo hrano (morm mal v našo "Pet store" Smiley, da vidim kaj premorejo Smiley ). Potem bom pa videla, če bodo kakšne spremembe (dlaka, zdravje, rast, ...). Sporočim kako se bosta odzvali (to nameravam storiti pri obeh pesikah).
Še eno vprašanje : v neki drugi temi na Forumu sem zasledila, da baje ne smeš dajati mlademu psu kosti do enega leta... koliko je resnice v tem?? In če je res to, zakaj ne??
Zanima me tudi-ali ji (mladi psički) lahko dam na vsake toliko časa kost za lepše zobe (od Pedigree "Denta rask" ipd.) al' je še premajhna (3 m.)??
Logiran
PoN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 119


« Odgovor #19 : torek, 06.05.2003 : 11:25:35 »

NO lepo tosa!!
Kosti ri mladem psicku niso priporoclive zato kot 1.lahko se mu kaj zatakne kot 2.dokler nima stalnih(zamenanih z mlecnimi)rajse ne kostk indino takrat ko jih menja sam in tja kako rask ali kaj podobnega da ga nebo tako bolelo in srbelo!!(samo kaksne piscance ne ,ipd.) tako ti priporocam najboljse so pa kasne iz goveje koze ali omenjen rask... Smiley Shocked Cool
lp pon-danaja Kiss
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #20 : ponedeljek, 23.02.2004 : 13:02:32 »

Živjo,

nekje na Forumu sem zasledila, da ni dobro, da mladiču do dopolnjenega enega leta starosti daješ hrano za mladiče, saj naj bi mladič zaradi tega prehitro rastel. Zdaj pa ne vem, ali sem dobro razumela, če je kdo zasledil, naj mi prosim pomaga. Kdaj naj bi potem prešli na hrano za odrasle pse? Ne bi rada, da bo ta mala imela kasneje kakšne probleme  Undecided

Pa še nekaj: moja 5mesečna psička že 2 dni štrajka in noče jesti. Mislite, da naj ji zamenjam okus hrane (dobiva od Hill's-a Lamb & Rice) ali na splošno znamko hrane (baje imajo kužki zelo radi Royal Canine)? Možno pa je, da jo zelo motijo zobki, ker jih ravno menja  Wink

Lep pozdrav,
Tina
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #21 : ponedeljek, 23.02.2004 : 15:05:32 »

Tina, to da dajej mladiču hrano za odrasle pse, naj bi veljalo za velike in težke pasme. Pa še to se mu da hrano za odrasle pse pri kakšnih 10-tih mesecih, ne prej.

Ti kar poglej na vrečo s hrano, do kdaj tovarna priporoča hranjenje s puppy hrano. Pri velikih pasmah, npr. Royal Canin priporoča hranjenje s puppy celo do dveh let. Seveda se pa mora vsak posameznik odločit, do kdaj bo hranil s puppy hrano. Meni je vzrditelj svetoval za bernardinko do 10-tega meseca.

Lp jana
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #22 : torek, 24.02.2004 : 02:05:40 »

                      Pozdravljena TinaZ!

Se popolnoma strinjam z Bino!
Jaz mislim da zato obstaja hrana za mladiče in odrasle.Če ne sploh ne bi obstajala
hrana za mladiče.Mladič v rasti rabi hrano za mladiče,zato da si pravilno razvije
okostje in ostalo.Je pa odvisno od pasme kdaj prešaltat na adult-hrano za
odrasle.Na vsaki znamki hrane pa piše do katere starosti je ta hrana.Mislim,da
ne bo nič narobe če upoštevaš navodila ki so napisana na hrani,ki jo ti uporabljaš.
Lepo pa da si se prej pozanimala! ;
Pa veliko veselja z tvojim štirinožnim ljubljenčkom!!

                                   Lep pozdrav,Sian.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #23 : torek, 24.02.2004 : 08:16:10 »

Zdravo!

Jaz imam novofudlanko in sem iskala veliko informacij o prehrani za te kužate. Našla sem en super forum, kjer se srečujejo ljubitelji novofudlancev iz celega sveta in tam prevladuje mnenje, da je potrebno te naše velikančke že povsem od malega hraniti s hrano za odrasle. Fora je pa v tem, da so hrane za mladiče ponavadi bolj hranljive in zato psi hitreje rastejo, kar pa je pri teh velikih pasmah zelo nezaželeno. Na ta način namreč hitro pride do poškodb na okostju, ker mišice še niso dovolj močne, da bi nudile ustrezno podporo.

Ko gledam sedaj pse v mali šoli in potem na začetnih tečajih, bi se kar strinjala s tem, da sedaj psički prehitro rastejo - kar je najverjetneje posledica prehrane.  Jaz sem žal svojo hranila s hrano za mladiče - sem pa dovolj hitro ugotovila, da se ne gre povsem držati oznak glede količine, ker so pogosto navedene prevelike količine hrane, ki naj bi jo pojedla na dan.  Če bi ponovno imela mladiča velike pasme, bi ga gotovo hranila s hrano za odrasle pse, pri čemer bi gledala, da je čim manj močna, da pa je narejena iz čimbolj kvalitetnih surovin.

Vendar opozarjam, da se tole sloni samo na tem, ker so nekateri rekli in da nimam kakšne strokovne osnove za tako mišlenje.

Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #24 : četrtek, 26.02.2004 : 12:29:30 »

Jaz pa bi vprašala kdaj približno dajat brikete za odrasle pse majhnim psom..Imam čivavo ki je stara 7 mesecev in razmišlam da bi mu začela dajat adult hrano..Hranim ga z RC..in verjetno bom šla na RC sensibile..Tak da sprašujem kdaj začeti z adult sensibile?

hvala;)
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #25 : sreda, 17.03.2004 : 11:51:03 »

Meni je vzrediteljica svetovala, da naj dam psu konzerve za odrasle pse šele pri 18 mesecih, brikete pa lahko dajem že pri 12 mesecih. Konzerve naj bi vsebovale preveč soli. Sicer pa dobiva brikete in konzerve za velike pasme!
Logiran
ORSINA
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #26 : torek, 11.05.2004 : 23:29:30 »

Pozdravljeni!

Sto procentno se strinjam s Sian .Če bi bila za mladičke bolj primerna hrana za odrasle,ne bi bilo potrebno proizvajati hrane narejene posebej za mladiče.Če ste že kdaj primerjali kaj piše na deklaraciji na hrani za mladičke in kaj na hrani za odrasle, ste lahko opazili ,da je vsebnost beljakovin,maščob,vitaminov ,mineralov in ostalih stvari ,ki so potrebne za pravilno in uravnoteženo rast različne. Wink
Oks, konzervice so prva hrana,poleg namočenih briketkov,ki jo pes lahko je že kot komaj 3-4 tedne star mladiček( seveda govorim o konzervah za mladičke) in zato res ne vem zakaj bi čakala do 18 meseca.Res pa je,da vsebujejo hrane slabše kvalitete veliko preveč soli,zaradi česar jo imajo psi raje,a daleč od tega da bi bilo to za njihovo zdravje pozitivno. >:(Ponavadi,vsaj pri mladičkih se višek soli lahko pokaže tudi kot driska.Če pa mladičkom daješ konzervice kvalitetne znamke,pa ni nič narobe.
Brikete za mladičke psi jedo do 12 meseca potem pa se postopoma prehaja na brikete za odrasle. Wink

Lep pozdrav!
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #27 : sreda, 12.05.2004 : 10:39:07 »


Brikete za mladičke psi jedo do 12 meseca potem pa se postopoma prehaja na brikete za odrasle. Wink




No, ampak potrebe se mocno razlikujejo ze med posameznimi pasmami, kaj sele med posameznimi psi, a ne?

Ali morda verjamemo v instant hrano za instant pse? Huh

Lp, Mojca
Logiran
ORSINA
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #28 : sreda, 12.05.2004 : 12:44:07 »

Pozdravljena Peibie!



No, ampak potrebe se mocno razlikujejo ze med posameznimi pasmami, kaj sele med posameznimi psi, a ne?

Ali morda verjamemo v instant hrano za instant pse? Huh



Strinjam se ,da se potrebe razlikujejo od pasme do pasme -seveda pri odraslih psih-odvisno od njihove aktivnosti in namembnosti ( lovski psi,ruševinarji,razstavni psi,vlečni psi...)Vendar pa je pri nedoraslih psih ( mladičkih ) žal malo drugače- obstaja hrana za mladičke velikih pasem in hrana za vse ostale mladičke ( na splošno).Hočem povedati,da je mladiček,mladiček ne glede na pasmo in vsi odraščajo do enega leta.(
mogoče res zgledajo nekatere pasme po zunanjosti odrasle že pri 7 mesecih,a njihov organizem se še vedno razvija in njegove porebe so še vedno potrebe mladička. ;)Psi iste pasme pa se načeloma,če odštejemo zdravstvene težave posameznih psov in delavne pse,ne razlikujejo dosti v prehrambenih potrebah. Cool.

Rada bi te vprašala,kakšna je to po tvojem " instant " hrana Undecided in kakšni so " instant psi" Huh Huh Huh Očitno imaš izkušnje s takimi " instant" psi  Wink

Lep pozdrav!
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #29 : četrtek, 13.05.2004 : 11:04:44 »

Instant hrana, instant psi -  vsi psi so enaki, zato vsi potrebujejo enako hrano. Jaz osebno tega ne verjamem, sploh ko pridemo do pasem, ki so na evropsko-ameriskem prostoru manj kot 30, 40 let.

In ne, ne potrebujejo vsi psi hrane za mladice do enega leta, pri marsikateremu lahko s tem naredis veliko skodo, in ja, potrebe se tudi v sami pasmi pogosto razlikujejo. Mops in buldog in sar pej se ne razvijajo enako, ne fizicno ne psihicno. In ne potrebujejo enake hrane, ne po sestavi ne po sestavinah.

Lp, Mojca
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kdaj hrano za odrasle pse?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines