mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 13:30:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako zrediti psa?  (Prebrano 37075 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« : nedelja, 23.02.2003 : 14:09:46 »

Veliko govora je že bilo o tem, kako shujšati psa, jaz pa imam ravno obratni problem, namreč, kako ga zrediti. Sicer smo se že tudi o tem pogovarjali, vendar je vse razmetano po drugih temah, zato sem se odločila odpreti novo. S Flokijem bova zelo vesela vaših nasvetov!

Pozabila sem omeniti, da moj sicer pridno je, samo porediti mi ga ne uspe. Mislim, da ima še kar nekaj forumcev isti problem, zato nam, prosim, povejte, kako ste sami rešili zadevo.
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #1 : nedelja, 23.02.2003 : 18:02:44 »

Hm, tudi meni so takšni problemi zelo zanimivi, ker ima večina psov prej probleme s prekomerno težo, kot obratno.  Wink Moja psička je ravno tako zelo požrešna, vendar nima problemov s težo, ker vse "pokuri".  Grin
Mogoče bi poskusili hrano za aktivne pse, s katero psi dobijo več energije in se jim malo pozna na teži, če so povprečno aktivni (nekateri to priporočajo). Poskusite hrani dodati malo olivnega ali sončničnega olja (morda ribice v olju), ker imajo psi običajno take dodatke zelo radi in z veseljem pospravijo obrok. Vsekakor je treba najti takšen okus hrane, ki psu ustreza, če pa je še malo bolj kalorična, bo pes sigurno pridobil na teži. Sama sicer nimam podobnih izkušenj, vem le iz pripovedovanja drugih. Torej, veliko sreče!  Grin  Wink
Logiran
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #2 : nedelja, 23.02.2003 : 18:27:24 »

Pri briketih za aktivne pse je pri nama problem, ker je pes alergičen na piščanca, omenjeni briketi pa ga vedno vsebujejo vsaj določend del. Tudi ostale naštete metode sva že preizkusila, pa nič.  sram
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #3 : nedelja, 23.02.2003 : 18:56:47 »

Tudi jaz delim dneve z anoreksikom, ki ne samo, da pokuri vse, kar poje, ampak tudi ne je preveč rad. Zato sem izredno hvaležna za Boscheve super extra hiperaktivne brikete. Drugače jaz delam to, kar pravi Tara - hrani dodajam ribe in olje, vendar je zdaj spet shujšal zaradi mraza. Hm. Če praviš, da je alergičen na piščanca in si tudi ostalo že poskusil/a pa res ne vem. Tudi meni bi prav prišel nasvet. Jaz svojega tako ali tako hranim 2x dnevno in bo tako tudi ostalo, zdaj mu pa skoraj vsak dan dam še majhno kosilo, tako da je 3x. Tongue Bomo videli, če bo kaj pomagalo.
V eni knjigi sem prebrala, da so zelo kalorična tudi jetra in srce, zato sem probala z obojim, pa se ni preveč obneslo. :-/ Jeter ni maral preveč, po srcu pa je bruhal, baje da nekateri psi nimajo nečesa za prebavo neke snovi v srcu ali nekaj takega. Huh Lahko pa poskusiš še ti. Pomaga pa (vsaj pri meni se mi zdi) dajanje močne hrane, npr. skute, jajc, polente...
Upam, da bo šlo, če pa izveš kaj učinkovitega pa deli znanje še z nami. Wink
Lp
Logiran
yo
gost
« Odgovor #4 : ponedeljek, 24.02.2003 : 09:45:51 »

Ja, tudi jaz imam problem s suhimi psi, ki so res pravi anoreksiki, saj nočejo jesti  :-/
Thor ima še dodaten problem - karkoli razen briketov povzroči drisko, tako da dodajanje česarkoli ne pride v poštev.

Yo
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #5 : ponedeljek, 24.02.2003 : 12:07:32 »

Tudi meni se v takih primerih najbolj obnese BOSH enegy extra, lahko ga dodajaš redni hrani ali pa ga daješ samega. Pes se zelo hitro popravi, problem bi bil samo, če je pes alergičen na sestavine.
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #6 : ponedeljek, 24.02.2003 : 12:36:48 »

Moja spada tudi med bolj vitke, pa še velikih količin mi noče jest. Tako, da dobi obrok 2x na dan, pa še ne pojej količino, ki je določena na razpredelnici. Zato sem iskala čimbolj močno hrano, ki se jo daje v manjših količinah, in sem trenutno pristala na Royal Canin Energy za srednje velike pasme.

Vidim, da omenjate Boshevo hrano energy extra. A bi mi lahko kdo od vas (Lanabela ali Bambi) pogledal na vrečo in napisal kako je hrana sestavljena in kakšna je predpisana količina za 25 kg težkega psa.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #7 : ponedeljek, 24.02.2003 : 16:25:04 »

Hoj!
Jaz sem tudi enkrat kupila Royal Canin za srednje velike aktivne, pa mu sploh ni bila všeč. Pa še draga precej. Tongue
Boscha mi pa ravno zmanjkuje in ga imam samo še v vedru, vrečo sem pa že vrgla, tako da ti žal ne morem povedat. Če bi se pa držala predpisanih količin pa moj pes večino leta ne bi tehtal 5-6 kil premalo ampak kakšnih 10, tako da jaz se na to ne zanašam preveč.
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #8 : ponedeljek, 24.02.2003 : 18:13:48 »

Sej moja tudi ni nevemkako navdušena nad Royal Caninom (povprečno poje 270 g na dan) , zato pa še vedno gledam, če bi mi uspelo najti kakšno hrano, ki bi jo z veseljem pojela. In, ker ste pohvalile Bosh, me sedaj firbec matra, kakšen je.
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #9 : ponedeljek, 24.02.2003 : 18:26:08 »

Hojla!

Terry si mogoče probala Techni Cal za aktivne pse?
Mojemu Maksu je ta hrana neverjetno popravila apetit, vedno je bil zbirčen, zame sicer ne presuh ker je to dobrodošlo pri agilitiju.
Odkar je bil na TechniCalu je vse...
Tko da teh problemov več nimam.

LP,
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #10 : ponedeljek, 24.02.2003 : 21:06:09 »

Alien, Techni Cala za aktivne  pse še nisem probala. Dej a mi napišeš koliko beljakovin in koliko maščob ima, pa ovirno kolikšno količino je treba dat 25 kilskemu psu. Hvala.
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #11 : ponedeljek, 24.02.2003 : 21:28:40 »

Hmmm teška bo, zdele nimam več tega žakla pr seb, bom pa jutr poklicala kolegico pa mi bo povedala k dela v trgovini.
Ti pa priporočam da probaš če je terry všeč - edino to je važno, da rada je to hrano, potem ji lahko daješ več za jest in to je to.

LP,
Logiran
Floki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #12 : torek, 25.02.2003 : 20:34:52 »

Ja midva trenutno enkrat na dan jeva polento in meso, enkrat pa brikete. Dodajam tudi malo sončničnega olja ali stopljenega masla. Ne vem ali je to zaradi mraza ali kaj, ampak zredi se moj pes nič. Je pa drugače tudi precej aktiven, tako da veliko pokuri. Dajte napisat, prosim, ko boste lahko, kakšne so sestavine v briketih, ki jih dajete.
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #13 : torek, 25.02.2003 : 21:56:20 »

Pa res nimam sreče s temi žaklji  Grin.

Alien, bi te prosila, če bi mi lahko v soboto prinesla en majhen vzorček tvojih briketkov. Ker je čisto možno, da jih moja dama ne bo marala. Pa mi je škoda kupit celo vrečo, pol pa da mi jih ne bo hotela jest.

Floki, jaz mojo hranim z Royal Caninom Energy za srednje velike pse. V hrani pa je: 32% beljakovin, 30% maščob, 6,5% pepela, 8% vlage, 2,5% vlaknin, 1,4% kalcija, 1,05% natrija...
Sestavine pa so naslednje: dehidrirano perutninsko meso, koruzna moka, živalska maščoba, rastlinska olja (vključno z oljem kokosovih jeder), pesni rezanci, dehidrirana perutninska jetra, ribja moka, psyllium (seme), pivski kvas, ribje olje, minerali, sledovi elementi (vključno z nevezanimi sledovimi elementi), DL-metionin, L-karnitin, vitamini

Moram pa povedat, da jo poje nekje 270 g na dan, na razpredelnici pa je napisano od 285-400g glede na aktivnost psa. Dobi 2 obroka na dan in nikoli hrane ne poje do konca. Vedno mora kaj pustit na koncu. Brikete pa mešam s poli salamo, popečenim piščancem (ali kakšnim drugim mesom), sirom (če se ji tisti dan slučajno je sir), včasih zabelim z malo maščobe, ki ostane od pečenja mesa, s tunami (rio mare)...
Kljub vsemu pa čez 25 kg ne pridemo.
Bi pa res rada enkrat odkrila hrano, ki bi jo z užitkom pojedla.
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #14 : torek, 25.02.2003 : 22:42:43 »

Jaz sem glih v fazi menjave hrane in bom najbrž prešaltala na BEWI dog, da vidimo kako se obnese...
Če pa ne bo ok pa gremo nazaj na Techni Cal.
Problem je v tem ker moram met vsaj dve različne hrane, če že ne tri.
Lučka ne sme jest preveč močne, je treba pazit na težo, Maks mora jest hrano za aktivne pse, pa še to je včasih premalo, Jaka pa za starejše  Roll Eyes.
No bomo vidli, jutri se pa odpravim po testerčke zate Terry, lahk ti pa vzamem tamalo 3kg vrečko.

LP,
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines