mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:03:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako zrediti psa?  (Prebrano 37102 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #45 : sobota, 20.08.2005 : 16:23:59 »

Matic. - tvoji problemi so mi še kako poznani. Ko je bila naša punca še mladič, je bila gospodična tako izbirčna, da smo sprobavali tudi vse trike.Samih briketov tud povohala ni, edino, če je bil v bližini še kak drug pes ( potem seveda požrešnost ), pa so mi tudi vsi govorili, da naj ji ponudim samo brikete, pustim deset minut, vzamem - pri naslednjem obroku spet ponudim isto, da bo sigurno ona prej popustila. Seveda sem jaz, saj se mi je revica smilila, ko tudi par dni ni povohala hrane. Res je , da smo jo tudi malce preveč razvadili, saj če ji ena hrana ni ustrezala, je točno vedela, da bo dobila nekaj drugega. sram
No, kakorkoli, pri nas se je to s časom uredilo. Cheesy
Sem pa tudi počela vse mogoče in naj ti povem samo nekaj primerov, ki so se pri nas "obnesli".
Na olivnem olju ali maslu sem prepražila kake sardelce, potem pa vse to zmešaš s testeninami ( nalomljeni špageti, makaroni...).
ALi pa polenta s kakim piščancem, ampak vedno smo nekako naredili zraven nekaj omakce, da ni bilo presuho. Roll Eyes
Potem smo te prelive z mesom ali z ribami počasi začeli dajati skupaj z namočenimi briketi in nekako se je navadila.
No, danes je slika popolnoma drugačna. Tudi same, suhe brikete parkrat na teden poje, ampak smešno, takšne ki so že nekaj časa v posodi, in ne sveže, v tistem momentu stresene iz žaklja.
V glavnem...pri nas smo tudi sprobali vse vrste briketov, pa sploh ni bil problem v okusu, vrsti briketov, ampak ji enostavno niso "potegnili".
Je bilo pa vse seveda toliko hujše, ker se mi zdi, da se pri kratkodlakih psih nasploh takoj vidi, če kak obrok ven spusti in je bila tud Gina twigy-varianta. Kar se pa norenja, pa divjanja tiče, je bila pa sploh neuničljiva, saj je še vedno, no mogoče malo manj - kot vsi bokserji, ki so res hiperaktivci.
Želim, da bi vam uspelo pridobit kakšen kg. Wink
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #46 : četrtek, 25.08.2005 : 18:11:10 »

Jemo makarone s s sladkorjem in maslom, prav tako gres (pšenični zdrob), polento in je mali ovratnica že skoraj premajhna. Omejili smo ji tudi gibanje in povečali količino briketov. Samo kaj, ko ima nogice še vedno tako suhe...  Undecided
Je pa napredek in to že v tako kratkem času.  Cheesy
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #47 : sreda, 05.10.2005 : 11:05:43 »

Tak, ko sem ze mislila, da je nas problem z nejesco psicko resen, se je pojavil znova v se hujsi obliki. Najprej ni jedla briketov in sem ji potem brikete mesala s konzervo in nekaj casa je res normalno jedla in se pridno zredila za dober kilogram. Zdaj pa spet znova. Zdaj ne povoha niti vec konzerve, vrh vsega pa je bil pred dvema dnevoma. Po posvetu z vzrediteljico sem se odlocla, da ji bom kuhala in sicer za zacetek obrok sestavljen iz piscanjih prs, riza in zelenjave. In glej ga zlomka, pred kaksnim mesecem je to z veseljem pojedla, kadarj je bila prilika, zdaj se gospodicna skoraj ni dotaknila hrane, po 15 minutah pa je iz skledcke izbrskala zgolj koscke mesa, pa se to ne vseh. Seveda to absolutno ni zdravo pomoje, da pes je samo meso, saj mu manjka pol vitaminov in mineralov. Zato prosim vas, kaksno idejo? Meni se vse bolj zdi, da ima pes nekaksen problem psihicne narave, ki je povezan s hrano?

Drugace fizicno z zdravjem ni nobenih tezav, normalna telesna temperatura, cvrsti iztrebki, normalna aktivnost, radovednost, igrivost. Skratka nobenih znakov kaksnih fizicnih tezav.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #48 : sreda, 05.10.2005 : 11:13:44 »

Ali se je mogoče pred kratkim gonila? Ena od mojih dveh se vedno kak mesec po gonitvi da na nekajdnevno dieto.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #49 : sreda, 05.10.2005 : 11:21:31 »

Uma!

Ze ima vsega dovolj. In ze ni tako lacna, da bi bila potreba po rizu velika.

Jaz bi ji obrok iz katerega je pojedla samo meske ob naslednjem obroku ponudila ponovno - tocno ta obrok. Pri briketih je tako, da ce jih dajes suhe, jih lahko pospravis, in ob naslednjem obroku ponovno "postrezes". Problem je predvsem v lastnikih, ker so kuzki tako zelo lacni, da je potrebno v hrano nekaj vmesati, da bo bolje, da bo pes sploh pojedel ... in tako se zacne! Najprej ste med briketke zaceli dajati konzervico, pa se kaj ... potem ste pristali ze na kuhani hrani, ... ja seveda da zeli se kaj boljsega, ce pa vedno, ko ne je, dobi odlicno kosilo! Cheesy Psi se dobro znajdejo in nas znajo dobro obracati okoli prsta. V glavnem ... ponudi ji isti obrok toliko casa, da ne bo zacela jesti (ce seveda ni prevec suha, da bi ji 2 dnevno "stradanje" lahko skodilo!). Ne izboljsuj ji obroka z raznimi dodatki, ce ne zeli pojesti. Ce cez dan dobiva veliko piskotkov je tudi to lahko razlog za "nejescnost".
Da bo okus mogoce malenkost boljsi, ce tega ze ne pocnete, lahko vse skupaj z mesom, rizem in zelenjavco kuhas v isti posodi, da se vse skupaj navzame vonja in okusa mesa, ceprav ga piscanes ne "spusti" kaj dosti.
Kar se pa zeljenjave tice .. mogoce ji pa ta ne pase, tako da ce zelenjave ne zmiksas, je mogoce to en od predlogov! Mojidve nista ravno navduseni nad rizem (to je bolj dietna hrana), zato bi ti bolj predlagala polento, gres, ...

Bodi odlocna. Po moje je vse skupaj problem v tem, da vedno, ko ne poje, dobi kaj boljsega!

Ce ti se ne bo uspelo, potem je pa res lahko razlog v cem drugem! Tudi gonitev (moznost od TagTu) je ena od moznih "drugih" problemov!

Lp, Ursa
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #50 : sreda, 05.10.2005 : 12:05:47 »

Ja, linchaich to sem tudi jaz delala pri našemu.do 2,5 let starosti so me obtoževali, da imam anoreksičnega basseta in da naj mu po bogu že dam jesti.Vendar problem ni bil v tem.Gospod namreč tudi po en teden ni jedel,če mu hrana ni pasala.Ko smo ga dobili mi je vzreditelj rekel,da naj mu občasno dam kuhan obrok.Ker je bilo najbolj praktično to naresti v nedeljo,je takrat tudi on dobil kuhano.Pa smo to hitro opustili.Predvsem zaradi tega ker je ob nedeljah hotel najmanj trojno porcijo,nato v ponedeljek in torek ni jedel, v sredo je pojedel za pest briketov, v četrtek za polovico rednega obroka,v petek in soboto pa je že spet stradal, da se bo lahko v nedeljo dobesedno nažrl.Poleg tega smo nonstop imeli probleme ali z drisko ali z zaprtostjo.Tako smo se preklali do njegovega tretjega leta starosti, ko je bil prisiljen jesti samo  RC maxi junior.Potem pa sem dobila nasvet od lovcev, kako naj ga zredim.In skoraj nisem mogla verjeti učinku.Naš gospod me je namreč iz sprehoda gnal domov, da je dobil svoj obrok, ter se počasi celo začel rediti.Nasvet je bil pa takšen;moko  iz pol ječmena in pol ovsa( ali pa iz  kosmičev) skuhamo v kašo,dodamo ji lahko še zelenjavo.Ko je to kuhano pa sem dodala malo mleto govedino, ter dobro premešala,da je meso samo zakrknilo. To sem dodajala rednemu obroku briketov.Možakarju se je to začelo kmalu poznati na mišični masi, ne pa na masti in učinek je bil viden na  Evropski v Bratislavi, kjer je v težki konkurenci bil odličen3 v svojem razredu.pred tem o takem uspehu ni bilo niti za sanjat.Moram pa priznati, da od takrat dalje je tudi kislo zelje.če treba.
LP Tjaša
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #51 : sreda, 05.10.2005 : 12:56:24 »

Potem pa sem dobila nasvet od lovcev, kako naj ga zredim.In skoraj nisem mogla verjeti učinku.Naš gospod me je namreč iz sprehoda gnal domov, da je dobil svoj obrok, ter se počasi celo začel rediti.Nasvet je bil pa takšen;moko iz pol ječmena in pol ovsa( ali pa iz kosmičev) skuhamo v kašo,dodamo ji lahko še zelenjavo.Ko je to kuhano pa sem dodala malo mleto govedino, ter dobro premešala,da je meso samo zakrknilo. To sem dodajala rednemu obroku briketov.LP Tjaša

Prav  ta recept sem napisala Umi na ZS.  In  resnično preverjeno deluje.
Moj Damč...  svetovni prvak v  preseravanju nad hrano  sedaj  žre  ne  jé. Wink
Veselo nabijamo kilograme.
Jaz  ponavadi  tej(  neatraktivni) godji dodam še jajce ali  skuto....  skoraj vedno pa tudi  žlico olivnega in žlico sončničnega olja. Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #52 : sreda, 05.10.2005 : 13:25:21 »

Hvala vsem za nasvete.

Gonitev ni problem, je ze kar precej casa mimo, problem pa ni trenuten, ampak stalni, le da se je zdaj poslabsalo ponovno. Priboljškov med obroki ne dobiva, sem jih striktno ukinila, pasjih priboljkov tako ne je, kar stvar malo olajša.

Problem je, ker jaz prakticiram to, da dobi v skledi porcijo tako dolgo, da je ne poje, kar v praksi pomeni da je skoraj vsak teden vsaj 2 dni brez hrane, ker se gospodicna pac brani jest in to se mi ne zdi vec ok, ker stvra poteka takole, 2-3 dni nic ne jemo, potem se vdam in pojem recimo polovico porcije, potem spet vstrajam 2-3 dni in tako dalje. In to ze recimo cca. 3 tedne. Ni tako shujsana, da bi bila zdravstveno ogrozena, nikakor pa ne sme se dodatno shujsat. Za zdravo tezo bi morala pridobiti nekje 2 kg, kar je pri visavcu kar precej, glede na to, da je koncna teza cca. 10kg. Spodnja meja, pa bi bila nekje okoli 8kg in na to skusam prit, nic drugega.

damayanti, lunca bom poskusila se z vajinim nasvetom. Kuhala pa sem ji zdaj v bistvu prvic, prej smo bili skoz na kombinaciji briketi-konzervice. Linchaich..bom probala z zmiksano zelenjavo in polento.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #53 : sreda, 05.10.2005 : 14:34:04 »

No to , da ti štrajka  samo  2-3 dni  je še malo.  Meni  je  tudi po 6  dni.
Zamenjala  sem vse brikete  kar  jih obstaja.....  2  dni  jedel  tretji dan malo podrobil in štrajkal,  da o konzervah sploh ne govorim....  Koliko  konzerv  sem  zdajala  sosedovemu psu Tongue, ker  se jih pač naša  precioza ni hotel niti pipniti.
Vlekla sem ga k veterinarju, ker je pes  dobesedno jedel le toliko, da ni  preč  prišel.
Potem sem pa začela  z kuhano  hrano,  in makroni.  Včasih ja včasih ne,  riž , zopet  kakor se je naprdnil.
In sem tudi jaz dobila ta  recept, seveda na začetku  sem bila  še  toliko pametna  , da  sem meso dajala  v koščkih  notri, in če mu je  slučajno pasalo je pojedel  drugače  pa samo ven zbrskal  ostalo pa pustil.  Potem sem začela  meso mleti, tako  , da ni imel šans  ven ga  izbrskat. Wink
Potem pa  še  ena  zanimivost  glede  briketov.  Enkrat  slučajno na mojo malomarnost( sem bila prepričana  da imam še eno 3kg vrečo-  zmota) mi je zmanjkalo  njegovih  briketov....  in ker  ni bilo nikakršne druge  možnosti sem  mu  hočeš nočeš kupila  merkatorjeve brikete.
Ja , to jih je  požru  kot  še v življenju ne bi nič  drugega jedel.  Shocked  Angry
In sem pač prišla  do  spoznanja .  Bolj ,kot  kompliciram slabše  je.
Še vedno mu dajem bosch brikete  ampak  vmes pa  obvezno  še  eno pest  "pofl"  briketov, ker  edino na tak način dosežem, da  pes jé.
Tudi sedaj  v  to godljo, ki mu jo kuham,  lonček  boscha in  eno četrtino lončka  pofl briketov.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #54 : petek, 14.10.2005 : 06:38:50 »

Uma, kuhano ti je jedla ali tudi tega ne bi?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #55 : četrtek, 03.11.2005 : 10:17:14 »

No torej, da malo porocam, mi smo kuhali polento in mleto meso, pa je Uma pridno jedla, potem pa se je na zalost zacela neznosno praskat - ocitno alergija na polneto, ker meso je dobivala ze veckrat, zdaj smo spet nazaj na briketih in konzervah in je 14 dni jedla posteno in normalno, cez praznike pa so mi doma spet vse pokvarili z raznimi bedarijami, ampak po dveh dneh upora se je ponoci spet posteno najedla.

Nanook, glede kuhanega je pa taka, da bi jedla samo meso, govedino recimo ful obozuje ali pa piscanca, vse ostalo riz, zelenjavo, itd. pa je pustila, edino polento je jedla, ker je bila pac z mesom tak zmesana, da ji ni drugega preostalo.

Zredila se pa skratka ni nic, ampak sem se odlocla da se ne bom sikirala, ni podhranjena, pac bo suhec, samo da spet je redno, to mi je najbolj vazno, pa da ne hujsa.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #56 : petek, 04.11.2005 : 12:01:26 »

Če ti je samo meso,  zelenjavo in ostalo pa  zbira ven.  Enostavno predno ji daš,   vrži vse  skupaj v  multipraktik,  in  zmiksaj.  Potem pa naj  zbira  če  lahko Wink

Pri nas je  isto delal.  potem je pa  jedel kot  penzjonist  brez proteze.  Ga je izučilo....Sedaj  pa  vse  jé kadar jé.  Čeprav  o kilaži pa ne bi. Sad  ... Lips Sealed
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #57 : petek, 04.11.2005 : 15:42:29 »

Problem je zgolj to, da nimam multipraktika, ne mikserja, ne nic....smola pac, se vedno mam studentsko opremo stanovanja. Grin Grin

Ma, saj je vseeno, samo da je zdrava, pa kile gor ali dol, ce hoce bit suhec pa naj bo.
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #58 : petek, 04.11.2005 : 16:43:24 »

˝Kako zrediti psa?˝
......
Daš mu več za jest.  Roll Eyes  Tongue  Lips Sealed
Logiran
~Nika~
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #59 : petek, 04.11.2005 : 18:28:02 »

Jaz imam tudi težave s tem.Moj pes je samo 2 lončka briket.Spolh se ostalega ne pretakne Cry.Resno ramišljam o tem da bi zamenjala hrano,ali pa mislim da je prescrklan glede hrane=>da me izsiljuje da mu dam kuhano hrano.ZAto sem se odločila da rem STOP,vsej drugi hrani.
Sicer pa sem ga pelala h veterinarju=>rekel je da imela lepo pasjo postavico in  da se psu morajo čutit vsa rebra.Ne wem.Našemu se čuti tudi hrbtenica.Res ne wem kako naj ga vsaj malo zredim=>za kakšne 3-5kilogramčkov.
LP;NIKA
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines