mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 10:32:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako zrediti psa?  (Prebrano 37098 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
PilotGirl
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #60 : četrtek, 13.07.2006 : 15:34:30 »

Tudi jaz imam tezave z mojim huskijem. Nekako sva uspela obdrzati tezo in sicer, tako da mu dajem prehrano za aktivne pse. Ceprav je se vedno, kar nekaj kilc prelahek.
Veterinar mi je dal en od nasvetov, kako ga naj bi poredila, vendar neuspesno in to tako, da sem mu dajala vec kakor je prepidano.... vendar ni uspeha.

Nastane tudi tezava, da ko proplana mi zmanka in grem na navadno hrano, ki jo se pogojno je (ker je zbircen) na eukanubo, sam kaj je problem, da je za aktivne pse zelo tezko dobiti, tako prehrano, pac ni tolik potgrosnikov.  In mava takoj kilo dol in to zelo vidno. In se spet boriva, da obstane vsaj na tisti tezi. Tudi poleti sem opazila, da je zacel man jest ceprav mu dam predpisano gramazo, jo zmer pusti vsaj 1/3.  Sicer sem zacela sedaj po novem taktizirati tako, da mu cez brikete polijem ribje olje ali pa olje, ki mi ostane od tunine.

Is sem ravno razmisljala, da je problem, da mu neodgovarjajo suhi briketi, da morejo biti nujno bol mastni, ne pa zmohtni Smiley.

Zato bi prosila za nasvet, katere brikete bi se lahko mu dajala, pa da bi zbircnes hotel jest, je pa tudi aktiven ker imava veliko treningov in me zelo skrbi za njegovo tezo Sad Predvsem zdravje.

Probala sva za aktivne royal pa tehnical se povohu jih ni! Rada bi pa bila vsaj na dveh razlicnih briketih, ce mi zmankajo, da mam alternativo.

Kaj ma kdo izkusnje z BioMill Energy?
Logiran
PilotGirl
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #61 : četrtek, 13.07.2006 : 15:50:50 »

A mi kdo poslje na ZS, recept, da poskusim se kuhano hrano.... ceprav se ze bojim, da bo vmes brikete metal vn Sad
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #62 : četrtek, 13.07.2006 : 18:40:13 »

1. Zakaj pa na ZS?
2. Nimaš ZSjev, ker si mini. http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=3
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #63 : četrtek, 13.07.2006 : 22:36:23 »

Jaz imam pa ravno obraten primer in se ravno ukvarjam s tem,da je moja psica predebela.
A moram vam povedati,da ima moj brat enakega kot vi.Na veterinarski postaji je vzel zapuščenega psa katerega so hoteli odstraniti ker se niso javili lastniki.Pes je bil v zelo slabem stanju ves pretepen ožgan od cigaretnih ogorkov ter tako sestradan da se je bolj plazil kot hodil.No hotel sem vam povedati,da mu je od začetka moral dajati hrano zelo previdno,ker je pes imel okoli nje zelo velike težave in ga je zaradi tega moral večkrat peljati k veterinarju,da mu jevsako krat dal neko injekcijo glede prebave.Sedaj po nekaj časa se je to umirilo in je v redu.Vendar se pes nikakor noče vsaj malo zrediti.Pes je pasme Nemški Boxer in je za svojo pasmo zelo presuh.Noče pa tudi drugega jesti kot samo meso niti konzerv niti briketov ali kaj podobnega.
Z vašimi psi kot pa sem prebral glede tega ni problemov in vidim,da jim večina vsi dajate največ kupljene pripravljene hrane.
Po mojem mnenju bi se vaši psi za katere smatrate,da so presuhi najbolj verjetno malo zredili,če bi jim poskusili dajati nekaj skrbno doma pripravljene hrane.
Kako se doma pripravljena hrana kuha in daje piše na forumu kjer se tudi jaz sedaj učim glede tega vendar za hujšanje.
Moja psica pa se je najbolj zredila glede tega ker smo ji predvsem dajali tako hrano kakršno smo jedli mi,kar pa seveda za psa ni zdravo vendar tega nismo vedeli.
Sicer je doma pripravljena hrana veliko bolj zdrava kot kupljena ker veš kaj psu kuhaš in daješ vendar pa jo moraš znati tudi pravilno pripraviti,kar pa tudi ni tako ščist enostavno.
Zagotavljam pa vam tudi,da je veliko boljše,če je pes malo bolj suh kot pa predebel saj je to tudi njemu v dobro in se počuti veliko boljše.
Sicer pa je tako pri psih kot pri ljudeh eni so pač debeli eni suhi eni jejo zelo malo pa so debeli drugi lahko pojedo nevem koliko pa so suhi.
Tako je tudi pri meni.Jaz bi lahko pojedel celega vola na dan pa se ne bi zredil verjetno skoraj nič in sem že vedno po naravi suh od malega pa se tudi nič ne sekiram glade tega.
Lp
Logiran
PilotGirl
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #64 : petek, 14.07.2006 : 12:09:24 »

Maja nisem vedela, da ga ni. Ups.

Ja jaz nazalost mojemu ni sans, da mu bi dajala konzerve (mokro hrano, ce lahko recem). Mamo krepke tezave z drisko, enako tudi z mlekom. Zato sva tudi na briketih.
Bom pa res poskusila nazaj z navadno prehrano, samo se bojim, da bova zopet na isti poti kot sva ze bila, da potem se briketov ni povohal. Potem si pa v dilemi, kuhati ja ne ali samo brikete... Mislim, da nimam edina teh vprasanj in pomislekov.

Kar poslusam rejcev, vsi svetujejo ne hrane kuhane ker pol bos mel probleme... sam to je tudi res. Drugi pravijo domaca hrana ni tako dobra za pse kot briketi, ki so toclo dolocene snovi notri in kolicinah... spet v dilem.

Bom pa vsekakor poskusila recept in vmesala govedino (samo njo prenasa in purana).
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #65 : petek, 14.07.2006 : 18:39:16 »

Če boste dajali navadno hrano poskusite z kombinacijo tako,da k navadni hrani kateri se da priložite tudi malo briketov.To se seveda ne da k vsaki hrani  lahko pa ji naprimer daste(omenjam samo primer) kake ribe in nekaj briketov ali kakšno slično kombinacijo tako da se pes ne bo povsem odvadil briketov.Jaz ji naprimer sedaj dam malo manj kuhane hrane in ji zato zraven priložim še dodatno kakšno pest briketov,ker jo moram malo navaditi na brikete katerih do sedaj ni marala jesti in ji tudi dajem v kombinaciji kot sem vam opisal in se počasi pričenja obnesti.
Lp
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #66 : nedelja, 23.07.2006 : 00:27:22 »

Tukaj pa je moje skromno mnenje :Kar se nejescega psa tice imam kar nekaj iskusenj saj sem svojega sedaj ze starega psa hranil na zlico dva meseca,ker mi ni hotel jesti.Vcasih je jedel enkrat ne teden,vendar sem po dveh mesecih obupal,kajti ce mu ni bilo usojeno biti mocan mu pac ni usojeno. :)Zmenila sva se nekako tako,kupil sem mu vreco briketov,prerezal na vrhu on pa je jedel vsakic ko mu je zapasalo.Najraje je jedel ravno takrat ko sem stal pri vratih,da ga peljem ven.Hodili smo tudi do veterinarjev kjer so mu dajali bcompleks za povecan apetit,vendar nic ni pomagalo.Ugotovil sem da je pomembna kostna konstitucija,in je od tega odvisno koliko bo pes jedel.Ce bo skelet mrsav, ne pricakujte da bote imeli jescega psa.Pomembna je tudi pozicija v leglu,ki si jo je pes izboril,kot mladic.Nek mladic bo prvi pri skledi,drugi pa bo cakal v ozadju da pride na vrsto.Taka malenkost da tudi svoj pecat.Imam pred svojimi ocmi drugega psa , ki je bil v leglu prvi pred skledo. Smiley Pomembno je tudi kaj mu dajete za jesti.Seveda je izbira briketov pomembna,vendar se moramo zavedati iz kje izvirajo psi in da ga ne moramo hraniti samo na briketih,kako bi se vi pocutili ce bi vasi starsi jedli zrezke vi pa bi vsakodnevno dobivali cips Cheesy  ce pa bi pospravili sobo pa en majhen koscek salame Cheesy
Lahko poskusite takole,kot delam jaz pa vam povem da je moj pes bomba.Osnovna prehrana so briketi,na trgu jih je veliko,odlocitev pa je vasa.Jaz kupujem dve vrsti.Naceloma dobivajo samo brikete,z primesmi,ki so seveda beljakovine.Volkovo se prehranjujejo z beljakovinami,zato tudi taka odlocitev.Dodajate mu vse kar je zivalskega izvora obenem pa dobiva tudi mascobe.Enkrat na teden se odpravite do mesarja,kjer ga nafehtate kot jaz za odpadno meso,ga popecete ali prekuhate in imate omakco,s katero zalijete brikete.Ne pretiravajte pri olju,mogoce je kuhanje boljse , ceprav moja psa peceno meso obozujeta.Brikete polozis v njegovo posodo,prelijes z mesom in omakco,polozis kroznik na vse to im treses toliko casa dokler vse meso ni ali namazano z omakco ali rahlo namasceno.To je vsa umetnost rejenega psa , s kruhom pomazano.Pa se to vsakic ko pojeta polno skledo njihove hrane jima prinesem priboljsek za nagrado ali posebno salamo , ali pa sir itd...Dobro je tudi da se mu daje sestavljene ogljikove hidrate,ki mu dajejo energijo,vendar z obilico beljakovin.Enostavnih mu v nikakrsnem primeru ne dajajte.Moj drugi pes jih v zivljenju ni probal.Sestavljeni so testenine,riz in podobno, enostavni pa so cukri ali sladkor.S sladkorjem bote psa unicili.Enkrat na teden mu ne dajajte nic,da bo naslednji dan lacen kot pes Cheesy ter mu bo cudno zakaj on ne dobi za jesti.Obenem ko jeste glasno cmokljajte da mu se malo ponagajate.Naslednji dan mu dajte jesti in naj dela vaje za ta obrok.Tako bo bolj cenil hrano,ki mu jo prinesete.Lahko za spremembo date testenine in tuno kot jaz ali pa testenine in sardelce,lahko pa sir in jajca.
Ampak lepo vas prosim ne glejte toliko te hudiveve merice,raje se orijentirajte po trebuhu psa , merica naj bo le za nek zacetek.Upam da sem komu pomagal,vendar ze misel steje Cheesy
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #67 : nedelja, 23.07.2006 : 09:54:04 »

No moj pes ima 10 kg in ima idealno težo ( je rekej vet.).Je zelo kosmat in ko ga peljem strišt je pol, kot ena podganca.Res je suhec, ampak dobi svojo porcijo hrane in kakšen priboljšek, zrediti se pa noče.Tudi pri mizi ne fehta, si misli: kar mi pripada mi pripada.
Ko pa greva na sprehod in srečava eno gospo, ki svojega psa hrani vsepovsod in kadarkoli in vedno ima vrečo briket sabo in jo moj zagleda teče k njej in jo žica. Ona pa: ja bogi kuža kolk si lačen, a ti doma ne dajo nič za jest. Angry  Men pa kocine pokonci, doma ma tolk hrane on pa zunaj žica.Res pa je da ne pretiravam s hrano, ker se ne počuti dobro, če je preveč nabit, pa to ubistvu sploh ni dobro za njegov želodček.
Moj fant mu vedno pravi ,da je mešanec med lačnim in požrešnim  Cheesy  v obratnem smislu.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #68 : nedelja, 23.07.2006 : 16:28:06 »

Drugace jaz svoje hranim tudi odzunaj vendar v prejsnjem postu nisem vsega napisal,ker nisem hotel posiljevati s tekstom Cheesy
Vzamem vreco briketov in grem na sprehod,ter probam ce bo jedel ko delava vaje.Ce pa to ne gre se vsedem nekam in zakampiram,ali grem na kavo v lokal,ter ga hranim pod mizo.To hranjenje odzunaj se mi zdi da jim bolj gode,nekako tako kot gremo mi ven jesti.Drugace imam jaz vreco iz blaga,zato da se pes ne navadi na susljanje vrecke,ker bi to potem bil vzrok za fehtanje vseokoli,kjer bi slisal vrecko.Stvar dokaj hitro naredis,je pa ucinkovito.Moj ko slisi susljanje vrecke se odmakne vendar sem ga to naucil z enostavnim trikom.Kar se pa tice gospe ki hrani tvojega psa imamo povsod take,jaz sem pri prvem psu kar nekaj casa zbiral pogum,da sem se postavil zase,ko pa sem enkrat odprl gobec,kar nekako nisem mogel koncati.Rekel sem ji tudi da jaz razumem da ona obozuje pse vendar da posledicno bo mojega psa navadila,da bo od tujcev jemal,niso pa vsi ljudje tako v redu kot ona.Posledicno bo moj pes mrtev zaradi vas.Ko sem ji to zabrusil,je bila kar zalostna im mi je obljubild da se taka stvar ne bo vec ponovila in se ni.Kar pogum v roke , malo samospostovanja in veliko diplmomacije,ti bo ze ratalo.Nekateri ljudje so pac vsiljivi po naravi , sprejmes jih taksne in jih probas nekako obrniti,da ne pocnejo stvari ki te mocno motijo.Vendar v vsakem primeru vsaj probaj.
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #69 : nedelja, 23.07.2006 : 16:47:00 »

Ne, saj ona mu več ne daje od takrat, ko je rekla, da mu jaz nič ne dam za jest, ker sem seveda takoj par krepkih besed uporabila.
Seveda, še vedno greva na sprehod in še kdo drug in pa zraven pasja četica.  Wink
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #70 : nedelja, 23.07.2006 : 18:01:52 »

To je pa fajn Cheesy
Druzenje s kuzki je enkratno,odvaditi psa od fehtanja drugih pa tezavno Cheesy
vendar se vse da.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #71 : nedelja, 23.07.2006 : 18:05:58 »

Pa se to ,kar se hranjenja od drugih tice lahko preberes moj post v temi aktualno strup v tivoliju in mogoce dobis kaksno asociacijo.Jaz imam kolega ki mojemu psu ponudi jaz pa psa korigiram in sva ga tako na ucila da ne jemlje od drugih Smiley
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #72 : nedelja, 23.07.2006 : 20:32:20 »

Ja ga bom prebrala, drugač pa ni vsejedec.Nikoli ni pobiral hrane ali smeti po travnikih, ampak k njej pa res teče.Smo si pa zato omislili povodec vedno in povsod. Tako da ima zdaj samo 5 metrov fore.Saj ga tudi spustim, da se nateka ampak nikoli v naselju.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #73 : nedelja, 23.07.2006 : 20:49:50 »

hahaha jaz tudi s svojima dvema tako,vedno na povodcu v naseljih in javnih krajih.Se mi zdi pametno drzati se zakona ampak okolica je vcasih brezobzirna.O tem sem napisal post pod aktualno pes na povodcu Cheesy
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #74 : petek, 04.08.2006 : 20:00:38 »

Ali kdo ve koliko časa je lahko odprta pločevinka v hladilniku?
Mešam mu 120g briket in tretino male pločevinke, samo brikete noče jesti.
Aja pa nič ne grize imam občutek da kr golta kaj naj naredim?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Kako zrediti psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines