mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:34:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srčni utrip
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Srčni utrip  (Prebrano 6489 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« : torek, 19.02.2013 : 09:04:52 »

Pozdravljeni,

včeraj smo bili z Galom na veterini. Zadnjih nekaj dni sem imela občutek, da nekaj ni uredu. Na trenutke je postal malo čuden, dobil je vroč smrček, silil v naročje, se tresel (ampak yorkiji se dostikrat tresejo) in hitreje dihal - kot da bi mu bilo vroče. Nič konkretnega ali oprijemljivega ampak tisti občutek, ki ti pravi da s psom nekaj ni uredu, kako naj rečem - ni pravi. Potem je včeraj popoldne še čudno kakal - mehko blato s sluzjo in malce krvi. In smo se odpravili k veterinarju. Po kliničnemu pregledu je ugotovil, da ima Gal absolutno prenizek srčni utrip. Glede na velikost in težo naj bi ga imel okoli 120, Gal ga ima 50. Vročine nima, krvna slika je BP, razen neke monocite ima malček povišane ampak baje je vse ok. Dobil je antibiotki Efloran (2x na dan/1 teden) in dieto zaradi tiste čudne kakice.

Danes naj bi odvzeli še kri za testiranje ščitnice in poslali na Dunaj, ker je prenizek srčni utrip baje lahko posledica nepravilnega delovanja ščitnice. Nameravam ga naročiti še pri dr. Domanjkovi, ki je kardiologinja, da pogledamo še srček.

V bistvu me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem? Prebiram po netu ampak je največ napisanega o previsokem srčnem utripu, o nizkem pa skoraj nič, sploh pri psih.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : torek, 19.02.2013 : 09:16:05 »

Mogoče boš prej kot do Domanjkove prišla do dr. Firma. Ima svoj s.p. in gostuje na raznih klinikah; njegove podatke najdeš na netu ali pa mene pokliči.  Je specialist kardiolog, jaz sem bila z njim zelo zadovoljna in me je sprejel v roku nekaj dni, Domanjkovo bi pa morala 2 meseca čakat.

Glede hitrega dihanja: ali so naredili rentgensko sliko pljuč? Lahko se mu namreč tam nabira voda in tudi to je povezano s srčnim utripom! Vzrok smrti pri Pepsi je bilo namreč, da ji je voda zalila pljuča - znaki pa isti, kot jih ti opisuješ pri Galu. Undecided  Tako da ne preveč čakat, če tega še nista naredila.
 
Držim pesti, javita se z novicami!  Kiss
LP
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2 : torek, 19.02.2013 : 09:21:06 »

Držimo pesti, da ni nič al pa "samo ščitnica". Kiss Kiss
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #3 : torek, 19.02.2013 : 09:28:51 »

Do dr. Domanjkove je v tem hipu res skoraj nemogoce prit. Tudi jaz ti priporocam Igorja Firma. Poleg tega, da obvlada UZ, je tudi fenomenalen internist.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #4 : torek, 19.02.2013 : 10:00:49 »

Slikanja pljuč niso opravili. Dr. Frimu pa sem ravnokar poslala mail.

A na fakulteti opravijo slikanje, če sam želiš? Ker včeraj so naredili samo krvno sliko in niso nič omenjali slikanja ali ultrazvoka. Mi je pa čudno, ker je veterinar rekel, da je tak srčni utrip dokaj urgentna zadeva ampak zdaj naj pa čakam na rezultate ščitnice en teden vmes pa nič drugih preiskav. Ker če je kaj s pljuči ali srcem se mi zdi to bolj nevarno kot ščitnica.

Zdaj me pa že resno skrbi.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #5 : torek, 19.02.2013 : 10:28:44 »

Sašenka, en mail sem ti poslala.
LP
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #6 : torek, 19.02.2013 : 11:46:48 »

Pri nas je bil prenizek utrip znamenje nezadostnega delovanja ščitnice, sem samo počakala na teste in nismo vmes delali nobenih preiskav.
Logiran
pikapokica
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #7 : torek, 19.02.2013 : 12:39:32 »

Imela sem podobno situacijo pri svoji pokojni višavki...
Pri njej je dejansko  šlo za sindrom bolnega sinusa (sick sinus syndrome) , ki naj bi bil pri višavcih dedna bolezen, čeprav zelo redka, se pa več kot pri drugih skupinah psov pojavlja predvsem pri terierjih.  Gre se v bistvu za to, da en od živčnih ritmovnih centrov v srcu preneha pošiljati signale, kako naj bi srce bilo.

To  smo porihtali s srčnim spodbujevalnikom, smo pa bili pri dr. Domanjkovi, tako da bi vseeno svetovala , če se le da, poskusite priti do nje...

Znaki so pa bili zelo podobni, hitrejše dihanje (sredi zime) , tresenje, na koncu pred operacijo tudi sinkope (izgubljanje zavesti, parkrat je izgledalo celo podobno kot epileptični napad..) in nonstop suh smrcek... pa pulz namesto 120, 40. Od takrat, ko smo ugotovili kaj je z njo, je trajalo še kaksen mesec, preden se je poslabsalo do te stopnje, da smo se res odločili za operacijo.. Stara je pa bila 12 let, ko se je to pojavilo in po operaciji je bila spet kot enoletni kužek Smiley
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #8 : torek, 19.02.2013 : 13:36:25 »

Gal, Sašenka, držimo pesti, da bo vse ok Kiss
Logiran
pikapokica
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #9 : torek, 19.02.2013 : 13:42:18 »

Seveda tudi pri nas drzimo pesti in sapice, da ni nic hujsega in bo vse cimprej Ok  Kiss objem
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #10 : četrtek, 25.04.2013 : 05:12:42 »

Bom kar tu vprašala, da ne odpiram nove teme.

Naša Via je bila v pri našem "lokalnem" vetu za cepljenje in sem ga prosila naj ji še  posluša srce. Poslušal in rekel, da ima aritmijo, da bi bilo fino narediti UZ. Ok, sva šle včeraj na kliniko na Gorkičevi, in ji naredijo EKG, vse ok. Naredili še UZ, srce kot mora biti, zaklopke se lepo zapirajo in ne vem kaj še vse. Vse ok, njen komentar pa je bil tako, da ima "športno srce". Huh Ima namreč zelo nizek utrip, na mizi, ko je bila znervirana je bil 76. Zdaj ga moram merit doma v mirovanju in jo jutri poklicati. Seveda je bila to tudi moja včerjašnja okupacija. Merim, ko je spala na balkonu, zvečer na kavču in vedno je bil okoli 50-55, danes ponoči celo 43. Ko je pokonci (v umirjenem stanju) pa tam okoli 60-65. Drugače ni z njo popolnoma nič narobe, vesela, razigrana, nori, če je treba, dlaka je lepa, apetit tudi normalen, ne kašlja, nič, kar bi kazalo, da bi bilo kaj narobe. Včeraj sem malo na tujih forumih brala in tam sem našla, da nizek utrip ni nič nenavadnega za delovne pse v odlični kondiciji, ok, delovni pes res ni, ampak v kondiciji je pa super, saj res veliko hodiva tudi v hrib, tečeva, mečem ji žoge in vse živo, mislim, da nima grama maščobe na sebi. Pa že v osnovi je taka mišica na dolgih tacah.

Zdaj sem se spet razpisala ampak, a pozna kdo kašen primer takega "jogi" psa, in je vse ok?
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Srčni utrip
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines