mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 17:16:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Paritev
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Paritev  (Prebrano 32730 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #15 : petek, 14.11.2003 : 17:47:57 »

Barbka, pozabila si povesat tisto o buli...
Zakaj sta trdno sprijeta...? Samček, ko penetrira v samičko z gibanjem ven in notr spodbudi svoj spolni organ za nabrekne. Na njegovem organu, skoraj pri korenu, nastane velika bula (pri velikh pasmeh lahkmo tudi do 10cm v premeru), ki samički omogoča, da ga s krčem nožnice res trdno prime, da je semenski izliv lahko čimbližje maternici. Zaradi tega psičke jokajo, ker jih verjetno boli tista bula znotaj nje. Vendar, tako pač je. Moja ni nič jokala. Še z repom je migala, pa igrala bi se, medtem, ko sta bila sprijeta. Psi ke so različne, tako kot ženske.
Vcasih psička ostane breja tudi, če se psa ne sprimeta zares, ali če sta sprijeta res kratek čas - minuto ali 2. Taki primeri so redki.
Nič ni hudega, sej je pol psička vesela, ko ima male pobaline.
Če ti je pa res grozno, ko to bereš, še vednio lahko narediš umetno oploditev. Tako ne bos rizikirala okužbe svoje nedolžne psičke z morebitno spolno boleznijo, vse bo pod veterinarsko kontrolo in bo parjena res na pravi dan.
Vendar jaz mislim, da je vseeno bolje naravno. Psička se spari, tako potem vsaj ve zakaj ji raste trebušček...

čau,
Dunja
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #16 : petek, 14.11.2003 : 18:32:18 »

Tema je maksimalno zanimiva, ampak mislim, da jo bom nehala spremljat, ker se čedalje bolj sprašujem, a res hočem imet mladičke.

Ja hočem jih imet, a gre brez seksa?
Pa brez poroda?

Neham brat!!!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : petek, 14.11.2003 : 19:38:27 »

Citat
Ja hočem jih imet, a gre brez seksa?
Pa brez poroda?

Pred kratkim sem bila obdarjena z dva dni starimi  sestimi malimi kepicami, ki so sicer imele mamo, vendar bi jih verjetno v kratkem pobili. Takrat sem jih podarila naprej Poloni! Zelis, da naslednjic poklicem tebe? Grin

ps: kdaj je Ajsin dan D?
Logiran

Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #18 : petek, 14.11.2003 : 20:02:33 »

Simi - velik bos zgubila, ce ne boste probali. Nic se bati, ker bo itak slo vse OK.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #19 : petek, 14.11.2003 : 20:17:46 »

Ja, Simi, jaz razmisljam zelo podobno. Do tega trenutka me je bilo groza samo kotitve, sedaj me je pa še samega parjenja. In ja, tudi meni je tole grozno brat. Bom kar zelo zelo razmislila, kako bom parila svojo psico. Upam, da bo kakšen strokovnjak zraven, da bo MENE miril, ne psice.
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #20 : petek, 14.11.2003 : 22:36:16 »

simi in archie,
nima smisla da vama rečem, da se ne bati, ker sem bila tudi sama na smrt prestrašena. Sploh pred kotitvijo. Spala nisem 14 dni prej.
Pa tudi rekla vama ne bom, da bo vse v redu, ker gre lahko markikaj narobe. Moja pasma je specialistka za probleme pri kotitvah.
Lahko pa vama povem, da ni lepše stvari vezane na pse, kot to, da tvoja psička, ki jo imaš rad bolj kot karkoli drugega, skoti svoje otroke. Da spravi na svet nova življenja in da ji ti pri tem pomogaš in ji stojiš ob strani in vidiš, da se ona tega zaveda in ti je hvaležna za pomoč. Da veselja ob odraščanju tamalih sploh ne omenjam... Grin
Sama sem probala veliko stvari; razstave (preveč), šolanje (klasiko), paritve, pa tudi agilitya malo za heč in je to stvar, ki me je v pasjem svetu daleč najbolj navdušila.
Sigurno se pa v to ne gre s prazno glavo in brez občutka odgovornosti, kar pa pri vama sigurno ne bo problem. Wink

Lahko si pogledata moje 3 male naraščajnike. Stari so dober mesec.
Na link spodaj, pa na Puppy gumb.

LP in pogum!
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #21 : petek, 14.11.2003 : 22:52:11 »

Simi, druga možnost je umetno. Precej hitreje in manj grozno zgleda. Seveda pod pogojem, če to dela nekdo, ki je res stručko.

Sicer pa mislim, da se vse skupaj veliko bolj grozno sliši kot je v resnici in veliko bolj grozno zgleda za ljudi kot pa je za pse.
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #22 : ponedeljek, 17.11.2003 : 08:18:53 »

Najlepša hvala vsem za odgovore in pojasnitve! Priznam, da sem prav vesela, da sem zastavila to vprašanje, ker sem se spet nekaj novega naučila.
Kdo bi si misli, da je lahko pasji seks tako zakompliciran  Shocked
Pa toliko je nenačrtovanih paritev in mladičkov. Sem mislila, da se psi kar na hitro zmenijo. Po mojem tukaj veliko vlogo igra tudi nervoza lastnikov, ki se prenaša na psa in psico.

Torej - zdaj naj bi bila psica breja. A ste za nadaljevanje?
Nova tema bi bila lahko "Oskrba breje psice", pa potem še kotitev in možne komplikacije, kdaj poklicati veterinarja,  oskrba mladičkov, pa postopki prijave legla in pridobitve rodovnikov.

Priznam, da mi je vse to zelo zanimivo in poučno, pa znanje nikoli ne škodi. Tako bi nekako obdelali temo vzrejanja in se veliko naučili ob izkušnjah ostalih.  Cheesy
Vi kar nadaljujte v tej temi - umetna oploditev je vredna nadaljne diskusije, jaz bom pa kasneje odprla novo temo.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #23 : ponedeljek, 17.11.2003 : 09:10:43 »

Seveda, da še berem to temo Grin, no občasno me mineva, ampak jo berem.

Kot kaže Ajša ve, da  me skrbi zaradi paritve  Cool in se še ne goni Grin.
Lansko leto se je 5.11 letos 1.05. Najprej sem bila jezna, ker se še ne (vse ostale se že, ali pa so že sparjene), sedaj pa pravim, ko se bo se bo. Ona že ve, zakaj čaka.
Kar se same paritve tiče, pa sem se odločila, da gre z njo brat, pa ne zato, ker bi jaz tam gor travmirala, ampak zato, ker je psica navajena oz. sem jo naučila, da kadar je karkoli narobe jo branim. Ta navezava mi sicer v vsakdanjem življenju fantastično prav pride, pri paritvi pa mislim, da bo velika težava. Ker tudi sedaj, ko se igra s samci, jo lahko liže vsak, ko pa jo hoče kakorkoli naskočit se takoj odmakne in v drugem poizkusu že teče proti meni, češ pomagaj mi. In ji seveda pomagam, oz, preprečim naskakovanje.
Z bratom sta tudi vsak dan skupaj in mu zaupa, le odnos nimata tako pokroviteljski (ni vedno njena konjenica, tako kot jaz).
Kar pa se tiče umetne oploditve, sem če se le da proti, ker naj bo po naravni poti, da psica točno ve zakaj se nekaj v njej dogaja.

Saj res, da sem v skrbeh zanjo, hkrati pa ji 110% zaupam, da bo psica uštimala vse tako kot je potrebno. Da sedaj je še vse in ni vrag, da ne bo še to.
Sploh pa bom o vsem obveščala.
Saj Jana in ostali ne boste hudi, če bo Ajša "medijsko pokrita", ne zaradi nje ampak zaradi mojih živcev.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #24 : ponedeljek, 17.11.2003 : 19:11:30 »

simi, ko bi ti vedela, kako cakamo na novice Wink Grin Smiley Pa le ne seksajo vsi psi takole na pol javno. Zadeva je vsekakor zanimiva. Jaz se nisem videla v zivo in moram reci, da se bere tole kot kaksna pretresljiva zgodbica. No, ja, za nas pretresljiva, a ne simi  Grin Cheesy?
Logiran

simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #25 : ponedeljek, 17.11.2003 : 20:04:40 »

Vam bom sedaj nekaj zaupala. Jaz sem že spremljala paritev, mojega prvega psa, ki se je sparil s sosedovo psico.
Zadeva je zgledala nekako takole.
Bila sem v 4 razredu osnovne šole. Peljem se s kolesom domov, na prtljažniku imam eno leto mlajšo sosedo. Zapeljem v našo ulico in kaj zagledam Shocked. Inča na Kali. Pazi sedaj intelektualko  Wink. Nič ne ustavljam, gonim bicikl k nora, da je soseda padla z prtlažnika, ker sem prehitro zvozila ovinek Grin. Gonim jaz dalje in se derem sosedi naj lavfa za mano. Grin
Hitro odklenem bajto, šibam po Zidarjevo knjigo O psih, se vsedem nazaj na bicikl in teram nazaj k psu. Vmes poberem sosedo, ki je lavfala za mano in ji rečem, da naj najde slike o paritvi (mislim, da sem ji celo povedala točno stran) Wink. Vidim čez grmovje, da sta že vsak obrnjena na svojo stran, se derem na sosedo, da sta že pri drugi slikici.
Ona meni bere, jaz gonim. Grin Prideva do soseda, ki je to gledal, ona s knjigo v roki, mu kaže slikico, jaz mu drdram, kar mi je prebrala.

In vsega kar se spomnim je samo OGROMNA c..... od Inča, ko ga je dobil ven. sram
A mi bi bo to kaj pomagalo?  Huh Huh
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #26 : torek, 18.11.2003 : 12:25:13 »

Simi, če se noče gonit, jo pelji do kakšne druge goneče psičke. Ti povem, babja foušija dela čudeže  Grin Grin
Logiran
kristi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 154


« Odgovor #27 : torek, 18.11.2003 : 13:05:00 »

Simi!

Citat
Vam bom sedaj nekaj zaupala. Jaz sem že spremljala paritev, mojega prvega psa, ki se je sparil s sosedovo psico.
Zadeva je zgledala nekako takole.
Bila sem v 4 razredu osnovne šole. Peljem se s kolesom domov, na prtljažniku imam eno leto mlajšo sosedo. Zapeljem v našo ulico in kaj zagledam . Inča na Kali. Pazi sedaj intelektualko  . Nič ne ustavljam, gonim bicikl k nora, da je soseda padla z prtlažnika, ker sem prehitro zvozila ovinek . Gonim jaz dalje in se derem sosedi naj lavfa za mano.
Hitro odklenem bajto, šibam po Zidarjevo knjigo O psih, se vsedem nazaj na bicikl in teram nazaj k psu. Vmes poberem sosedo, ki je lavfala za mano in ji rečem, da naj najde slike o paritvi (mislim, da sem ji celo povedala točno stran) . Vidim čez grmovje, da sta že vsak obrnjena na svojo stran, se derem na sosedo, da sta že pri drugi slikici.
Ona meni bere, jaz gonim.  Prideva do soseda, ki je to gledal, ona s knjigo v roki, mu kaže slikico, jaz mu drdram, kar mi je prebrala.

In vsega kar se spomnim je samo OGROMNA c..... od Inča, ko ga je dobil ven.
A mi bi bo to kaj pomagalo?  

hahahahhaah.... Toliko sem se smejala... Ma kaj smejala - REZALA... Tako slikovito si to opisala, da si kar predstavljam dve puncki na kolesu z Zidarjevo knjigo.  Grin Grin Grin

Glede tvoje psice - pa saj bo vse OK.  Wink

Lp, Kristina
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #28 : petek, 21.11.2003 : 17:42:59 »

Zanimivo, tole o paritvah. Tudi jaz sem jih že nekaj dala skozi-pasje mislim Grin Grin. Res je zelo različno in iz mojih izkušenj je veliko na simpatiji med psico in psom.
Pred leti sem imela kraševko in se je parila samo s samcem, ki ji je bil všeč. Četudi je bil pravi dan za paritev, se je do samca, ki ji je bil antipatičen obnašala tako, kot da še ni pravi čas; čez eno uro pa se je takoj sparila z drugim samcem in celo ona ga je vzpodbujala k paritvi. Zacvilila pa je samo takoj ob združitvi, potem pa je bilo O.k.
Glede tistega, da je najbolj pravi čas nekje med 11. in 13. dnem pa lahko rečem, da morda res velja za večino, vendar ni nujno. Ena mojih psic se je pred leti parila na 19. dan gonitve, letos pa se je parila na 17. dan. Naj povem še, da se moje psice gonijo le enkrat letno (kot volkulje) in vsaka gonitev traja 1 mesec. Zanimivo ne?
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #29 : ponedeljek, 24.11.2003 : 00:57:56 »

 Grin Grin Grin Zdaj sem se prav nasmejala,ko sem vse to brala!!

Imam pasmo,ki je pri kotitvah skoraj 100%potrebno  narediti carski rez. ::)In še to;pa tudi umetna  oploditev ne odpade?! Smiley
Saj ni tako hudo pri vsemu temu! ; ???Tudi dosti lepega!
Samcu ni nič hudega,edino samička po carskem rezu je prvi dan malo boga.Meni je bila videti boga. :oIz njenega pogleda,pa si ji videl kako je bila ponosna in srečna mamica! Smiley

P.S:NE BOOO VAM ŽAL !! Cool

                                                        Lep pozdrav,Sian.
                                               
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Paritev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines