mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 22:35:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Lažna prijava - ukrepi?
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lažna prijava - ukrepi?  (Prebrano 42676 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ostrodlaka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


WWW
« Odgovor #105 : torek, 06.09.2005 : 08:02:06 »

Meni so pravkar povedali, da je menda v DZ v sprejemanju zakon, po katerem bo tudi policija lahko kaznovala lažne prijave. ...jupi! Smiley
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #106 : torek, 06.09.2005 : 08:07:03 »

Citat
Meni so pravkar povedali, da je menda v DZ v sprejemanju zakon, po katerem bo tudi policija lahko kaznovala lažne prijave. ...jupi!

Saj nekaj pametnega. Bojo tisti, ki lažno prijavijo vsaj dvakrat prej premislili, pa upam da bo spodobna kazen.

Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #107 : torek, 06.09.2005 : 08:25:36 »

Ja, to pri nas ni dobro pošlihtano...Lahko v bistvu rečeš kar hočeš, pa ni nič posledic. Upam, da se to res kmalu spremeni, potem bodo ljudje malo bolj pazili na svoje dolge jezike.

LP
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #108 : torek, 06.09.2005 : 09:38:09 »

Aja, tepec jaz...Ma kje, to so stare babe, v pokoju, zjutraj gre na vrt in potem tam solato obira cel dan...
no, pol pa ti v dobri veri prijavi, da to prideluje za nadaljno prodajo.....
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #109 : torek, 06.09.2005 : 12:53:19 »

haha, altervita, ta je dobra. Saj za enkrat še nisi kaznovan, zato res lahko takole prijaviš. Jaz pa sem mislila, da smo kaznovani za lažno prijavo. Samo po moje, če ne drugega, te opozorijo.
Andariell, mislim oz. sem prepričana, da z tožarenjem ne boš prišel nikamor. Dokler bo prišlo do tega, da jih pozovejo na sodišče, ti lahko vse živce popijejo. Očitno so to zelo primitivni ljudje in na njihovo raven, se moraš tudi ti spustiti. To pomeni, da četudi bojo prišli na sodišče, bodo še vedno prepričani v svoj prav. Jaz rečem temu tako: slišijo, kar oni hočejo slišat. Takšnim ne prideš do dna. Lahko probaš edino na nizek način. Naj se slišijo te ideje, ki so ji napisali forumovci še tako bedaste, vendar pa mislim, da bi to vžgalo. Zavedati se moramo, da ti ljudje drugače razmišljajo kot mi. Sploh če so starejše gospe, kot si napisal, jih ne boš mogel drugače utišati, kot primitivno. Pa čeprav se boš sam sebi zdel bedast. Če pa se bo šlo za mir s sosedi, pa bodo tudi starši za kakšno idejo. Vprašaj jih, kaj si oni mislijo.
Še nekaj, če bi meni nabijal Sepulturo, hmm, tudi ne bi bili ravno dobri sosedje. Vem, da si to šele zdaj začel, samo, ali ti v tem res vidiš rešitev. Vprašanje je, ali bi jim ti zdaj rad nagajal (Sepultura, itd) ali bi se jih rad rešil, oz. bi rad imel vsaj približno normalne sosede.
Ni važno če jih je 30. Zaradi mene jih je lahko 50, ali pa samo 2. Ti moraš zdaj ostalim dokazat, da imaš vzgojene pse. Kjer se le da, kjer te lahko kdorkoli vidi, pokaži, kaj psi znajo, kako so poslušni, da niso napadalni, itd. S tem jim boš zaprl usta.
Se opravičujem, če sem bila predolga.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #110 : torek, 06.09.2005 : 13:03:31 »

Citat
Vprašanje je, ali bi jim ti zdaj rad nagajal (Sepultura, itd) ali bi se jih rad rešil, oz. bi rad imel vsaj približno normalne sosede.

Jaz bi jim rad nagajal...Dobrih sosedov ne bom imel nikoli, dokler se ne bom preselil, hehe. Če misliš, da imam po vsem tem (ne samo inšpekcija) voljo do nekih dobrih odnosov, se motiš. Če me bodo pustili čisto pri miru, jim bom sčasoma dal mir, drugače pa se bodo pač morali navadit na "spoznavanje njim nemogoče glasbe".

Zakaj vsi mislite, da hočem bit z njimi dober? Nisem tak človek in nikoli ne bi mogel pozabit za kaj vse smo se kregali prej. Oni so nagajali meni, zdaj pa upam, da nihče ne pričakuje, da bom pa jaz angelček? Nikakor...Škoda samo, ker očitno ne bom drugače rešil, kot na tak način.

Hm, še tole o psih...Jaz ostalim ne mislim ničesar dokazovat  - še glede tega se bom sekiral. Moji psi so pod kontrolo, serjejo na svojem dvorišču, za njimi pa pospravljam jaz. Več pa ne mislim naredit, trenutno. Zdaj gledam nase in na moje življenje, kaj si mislijo ostali, je irelevantno.

LP
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #111 : torek, 06.09.2005 : 13:08:52 »

Jaz bi jim rad nagajal......

No, končno si prišel z besedo na dan  Wink Zakaj nisi že na prvi strani povedal, da iščeš nasvete, kako bi jim nagajal, mi se pa tukaj nekaj trudimo in svetujemo vse mogoče in nemogoče načine sprave  Cheesy  Grin  Roll Eyes
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #112 : torek, 06.09.2005 : 13:13:31 »

Ker sem jim hotel ponagajat po denarnici...Ampak vrnem jim seveda lahko tudi drugače.

edino psov ne mislim vpletat, potem pa zaradi mene...
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #113 : torek, 06.09.2005 : 13:20:19 »

Konec koncev si jim itak najbolj ponagajal s tem, da si postavil pesjak na zemlji, ki ni tvoja, oziroma mogoče bo tvoja čez tri mesece. Ali pa tudi ne.
te zajebancije mam pa zdaj res dovolj. In to je zajebancija, pa še nas vpletaš!
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #114 : torek, 06.09.2005 : 13:32:04 »

Koga vpletam? Nobenega? Samo vprašal sem, če ima kdo izkušnje z lažnimi prijavami...

Ravno zato sem malo ven padel v sredini debate, ker sem vedel, da bomo morali skozi to fazo.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #115 : torek, 06.09.2005 : 14:09:25 »

No, glavno je, da smo zdaj razčistili. Ti si pa tudi videl, da imajo izkušnje z lažnimi prijavami tudi ostali. In to je to.Sad
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #116 : torek, 06.09.2005 : 15:53:46 »


Kaj res nihèe nima izkušenj z lažnimi prijavami?
v času, ko sem imela dobermane je bil naš vsakdan,   da nas je soseda  prijavljala, da laja oz. bolje rečeno, vsakič, ko je pes naredil "how" sredi belega dne, so nas že prijavili.Policija občiajno pove , kdo prijavi. To je trajalo leta. Več kot to ne bom pisala po forumu. Podrli smo pesjake, psi so živeli izključno v hiši, na lastni travi so bili zunaj samo tarkat, ko smo bili mi zunaj na terasi ,naredili smo 2,2 m dolgo ograjo, ki je končno predstavljala odmik od teh ljudi, da smo vsaj malce lažje zadihali....medtem so imeli prijatelji isto pasmo po blokih, pa noben probleme z sosedi.
Izkušenje so , vendar so kar pregrenke, da bi jih obujala , zato ti želim srečen razplet.
lp
v.
Logiran
mari
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #117 : torek, 18.10.2005 : 13:40:57 »

Ojla!

Ne vem, če moj problem spada sem, pa vseeno. Tudi mi smo imeli opravka že s policijo, inšpektorji in veterinarji. Imam zlato prinašalko, ki je zelo prijazna do vseh. Doma imam tudi 4 mačke in dva zajca pa se z vsemi zelo lepo razume. Sosedovi otroci se igrajo z njo pa nikoli ni bilo nobenenga problema.

S fantom sva šla v Kranj in seveda vzela s seboj tudi najino Gajo (kot vedno), saj sva šla samo v neko trgovino nekaj iskat. Ko sva prišla iz trgovine, sva za brisalcem dobila listek, da je nekoga ugriznil pes (odsotna sva bila največ 10 minut, saj sva blago samo prevzela in šla), in telefonska naj pokličeva. Takoj, ko sva s tem človekom navezala stik, je začel povpraševat o zavarovanju psa in če se lahko zmenimo za odškodnino. Okna v avtu so bila odprta 10 cm, in ker se je nama zdelo, da je nemogoče, da bi pes skozi tako špranjo lahko ugriznil, seveda nisva pristala na odškodnino. Po dveh dneh od 'ugriza', je tip šel na policijo in podal prijavo. Psa sva morala za 10 dni dat k veterinarju na opazovanje  Cry (si predstavljate 10 dni bit brez psa!?!).
Ugotovil je da s psom ni nič narobe in je prijazen do ljudi. Sedaj naju ta tip toži.
Zanima me, če je kdo bil v podobni situaciji in kakšne so najine možnosti, glede na to, da okno ni bilo odprto več kot 10 cm, da tip ni počakal na naju ali takoj klical policijo, da naju je dobesedno izsiljeval za denar, da je prijavo na policijo podal šele po dveh dneh (po pogovoru s policajem sva ugotovila, da se mu poznajo zobje, to je pa vse) in da je veterinar ugotovil, da pes ni agresiven.

Prosim pomagajte nama, če ima kdo podoben primer!

Kako bo on dokazoval, da se ni stegoval v avto oz. da ga je ugriznil prav najin pes.

lp Mari
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #118 : torek, 18.10.2005 : 14:04:56 »

Ojla!

Upam da se ti bo stvar rešila tebi vprid!

Ali ima ta oseba, ki ga je ogriznila Gaja kakšne priče, da ga je res ona? Kako bo dokazal da ge je ugriznila Gaja? Kje je dobil takrat svinčnik in papir da je lahko zapisal svojo tel. številko in na kakšen papir je bilo to napisano?
Ja, tole tvoje sporočilo me je bol pritegnilo iz tega, kot da i ti hotel podtakniti ta ugriz. Siver verjetno neboš nikoli izvedela resnice. Kaj pa pravi tvoj odvetnik? Če še nisi bila pri odvetniku ti svetujem da to nerdiš. Aha, pa še to, ali ima ta oseba potrdilo od zdravnika, da je utrpel poškodbe psa?

Pisal sem svoje mišljenje, ki pa ti verjetno nebo prav veliko pomagalo.

Čau
Jure
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #119 : torek, 18.10.2005 : 14:55:00 »

Tudi meni se je najprej porodilo vprasanje, ce je bil tip pri zdravniku, saj v nasprotnem primeru lahko bluzi karkoli. Ce pri zdravniku ni bil, ima lahko en kup pric, ki bodo bluzile z njim, kako je pes skocil iz avta in bla, bla..., pa mu najbrz ne bo nobena nic koristila. Vsak si lahko ob "ugodni situaciji" izmisli vse mogoce. Verjetno boste en drugemu dokazovali to in ono, na koncu bo pa kaksen pameten sodnik "po svoji vesti" razsodil, kakor se mu bo tisti dan zdelo prav.

Zanima me pa se nekaj drugega. Zakaj sta sploh poklicala na tisto stevilko? Brez prijave se lahko za ime lastnika nekih registrskih tablic izve le "po zvezah", ce se ne motim. Tezko verjamem, da bi sel tip prijavit na policijo, ce vidva ne bi klicala. Ce bi imel namen to storiti, bi prijavil ze takoj po dogodku. Ce mene kdo vprasa, bi v primeru, da ga je res ugriznil vas pes, pocakal pri avtomobilu ali v blizini. Zakaj ni pocakal? Ker ga ni ugriznil vas pes ali ker ga je odpeljal resilec?

No, zanima me tudi to, kje so tako bedasti veterinarji, da vzamejo psa v ambulantno karanteno. Obicajno je treba psa peljati na pregled 1., 5. in 10. dan in ce je vse v redu, ti veterinar izda potrdilo, da je pes zdrav. Seveda gre za psa, ki je bil redno cepljen proti steklini.

Zdaj si bom se jaz napisala en kup listkov s svojo telefonsko in navedbo "ugriznil me je vas pes", ki jih bom zatikala za brisalce tistih avtomobilov, v katerih bodo psi ali otroci (hehe, tudi nekateri otroci grizejo). Nekdo me bo ze poklical. Ugrizne me pa lahko kar katera od nasih bejb, ko se bomo preganjale po bajti. Pa se bo morda nakapljalo kaj v proracun.
Logiran

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Lažna prijava - ukrepi?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines