mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 10:06:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Lažna prijava - ukrepi?
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lažna prijava - ukrepi?  (Prebrano 42640 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 59


« Odgovor #75 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:30:47 »

Tudi nam!!Sosedi so nam že pred časom komplicirali zaradi "strašnega" psa ki smo ga imeli(neapeljski mastif) češ da njihovi otroci ne morejo spat ker imajo te grozne sanje o našem psu....prejšni teden pa smo dobili obisk inšpektorja zaradi "smradu" konja Angry Angry ki je dobrih 100m stran od tistih "človekov"-in ker imamo travnik v najemu nam ne preostane kej drugega kot pa da kojna damo drugam-stran!!!oz vse je malo bol komplicirano..vseeno tega ni bilo potrebno!!zdej pa samo recite da nekateri ljudje niso pra****!!!
se opravičujem da sem tako prekinila temo! sram
lp,Urska
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #76 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:32:59 »

Oh, ne bodi pameten tam, kjer ti ni treba...
Pomisli malo.

OK, si vprašal, sem odgovoril. Pa kaj se boš zdaj name spravil?
Vem pa, da je včasih pametno z besedo prehitet dejanja. Nič ne stane in marsikdaj prav pride. Če pa trmasto vztrajaš pri svojem, bodo seveda vztrajali tudi drugi.


Vidim, da sploh nočeš brat in razumet kaj pišem...Sem kje napisal, da sem jaz nabijal Sepulturo PREDEN JE PRIŠLA INŠPEKCIJA??! Sem se mogoče jaz prekomerno vtikat v njihove zadeve?

Pomisli malo.

Sem pomisli, pa ne vem, očitno ne znam brati. Tale citat je tvoj in ne moj. Me zanima, kaj lahko sklepam iz tega.




Pridem domov, odprem havbo in vrata, dam sepulturo v cd player in grem k sosedu na pir. Prej dam seveda še akumulator filat. Najprej je izpadlo, kot da je vse to zaman, pa ni bilo tako. Drugi dan, ko sem zadevo ponovil, so že prišli policaji do sosede, češ zakaj spet kličeš. Pa je rekla, da jaz muziko poslušam in da je nevzdržno, pa sem se ji samo v fris smejal. Po eno-urnem obhodu sta prišla policaja do mene brez kap na glavi in rekla, da ji pač ne paše...Miril me pa ni noben, ker sem jim ob prijavi inšpekcije povedal, da naj se ne trudijo. Tudi lovi me nihče od policajev ne, ker vedo koliko je ura. One so tečne, samo znam bit jaz bolj...

Pa še tole mi ni čisto jasno:

Ne, pesjak sem postavil na naši zemlji...Na zemlji, kamor nobena od sosed ne stopi. Ampak to zemljo si lasti leva soseda, čeprav samo pravno, razumeš?

Ne, tega pa resnično ne razumem. Kaj pomeni tale samo pravno. Če je to kar mislim jaz, potem je ta del vpisan na zemljiški knjigi kot njena last in imaš morda samo služnostno pravico ali kaj. Vidim, da ti nekatere stvari niso jasne in moram reči, da sem kar vesel, da nisem tvoj sosed.

Ljubitelji živali in psov pa naj ti kar še dodatno kuhajo kri in te spodbujajo s svojimi podžiganji. Daleč boste prišli v iskanju svojega mira. Bravo.

S tem končujem to debato in se ne mislim več oglašati.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #77 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:35:06 »

Mi smo bili vrsto let v konfliktu s sosedi (čez cesto)... pa nič resnega, v bistvu jih nič ni motilo (takrat še psa nismo imeli...) razen nas seveda. Aja, pozabila sem da je sin raje prebijal čas pri nas kot doma.. mogoče bo to to...
Pa je šel kamion (ulica je zelooo ozka) mimo in nalomil vejo njihovega oreha, ki je mimogrede že na cesti (oreh, kaj šee veja..). Oni so seveda vsi živčni pridivjali k nam-ko je listje porjavelo- da kaj jim imamo zastrupljati oreh. No oreh nam res dela zdrahe, ena korenina nam je predrla vodnjak, zaradi bujne krošnje ne vidimo sonca... če bi bil 2 metra nazaj bi blo ok, ampak v bistvu... kaj je kriv oreh? Pa niti zaradi prebite stene nismo nikoli nič rekli.
No seveda je on maščeval svoj oreh tako da mi je zastrupil takrat 9 letno psico, proti kateri ni nikoli nič imel saj ga ne moti... po 3h dnevih infuzije in stalnega nadzora psice.. da ne povem koliko dela je bilo vloženega, jaz nisem hodila v šolo,moja dva sta oba vzela dopust da smo se menjavali in bili vedno pri njej.. za veterinarja je šlo ogromnega denarja ker je bilo ravno izven delovnega časa. Na srečo-našo in njegovo Angry je psica preživela. Pa psica je imela še 1 mesec ogromno rano na želodcu, bruhala kri in skorajda ni imela teka...
Meni je kipelo sem hotela it tja in vse ****... no pa nisem naredila nič ker so mi moji to strogo prepovedali. Delali so se da ni nič in je šlo mimo.. nakar pride sosedova žena en dan se opravičit ker da so sedaj videli da je veja nalomljena in da nimamo nič veze... jah... zato ker se on ni niti prepričal pa jo je skoraj naša psica skupila. Kaj narediti? Nič. Kako naj dokažem da jo je on zstrupil? Vem da jo je ker je vprašal če je že crknila... Naredili smo le to da smo psico VEDNO imeli pod ndzorom. Sicer je bilo butasto ker sta ko nas ni doma raje zunaj in imata samo v hišo odprta vrata, potem pa sta bili zaprti v hiši vsi nesrečni. Soseda je čez eno leto pobralo- ugotovite- vzrok, razjeda na želodcu, ki je pri teh leti (je bil starejši) ni mogel preživet...

So pač ljudje ki se kregajo neglede na to ali imajo razlog ali ne... tudi tu v bloku imamo eno sosedo, ki jo moti da vozim psa na del trave, kjer NI igrišče in vsi vodijo psa- je tak nenapisan dogovor da je tam pasje stranišče... njen pes pa lula po bloku, klopici... ko psa peljemo bolj daleč jo moti to da vzvratno parkiramo (živi v 4. nadstropju...) ker potem gredo izpušni plini v blok Roll Eyes, moti jo tud to da sploh parkiramo pred blokom, saj potem njen vnuk ne more ko pride na obisk... ona pa tu živi že 20 let, mi pa komaj 3. Kaj naj naredimo? Aja, pa policijo je hotela klicati ker parkiramo pred našim blokom Grin in da moramo na pločniku, pa sem rekla naj kar pokliče samo ubogi tisti (ki zaradi prostorske stiske) parkirajo na pločniku kjer je velik znak prepovedi parkiranja...

Želim da bi tvojo situacijo čimprej rešil.. in to ugodno, pazi pa le na svoje pse, ker pri takih ljudeh nikoli ne veš...

Lp,Mojca
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #78 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:36:26 »

Kaksna pa so pravila? Nam je bilo receno, da se lahko postavi ograjo pol metra od meje, ce se sosed ne strinja (z ograjo) in mislim da meter od ceste (odvisno od obcine?). Ostale zadeve menda tudi pol metra od meje, pa sosed ne more nic.

Še tole - ne drži. Če gradiš po predpisih morajo mejaši dati svoje pozitivno mnenje. Tako, zdaj pa res zaključujem. In mislim, da bi morala to temo zaključiti tudi Jana, ker je neplodna in "podpihovalsko" usmerjena.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #79 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:36:54 »

Da bo vsem bolj jasno, sem narisal eno slikco...

http://ast.slo-bullies.com/sosede.JPG

RDEČA je bajta od sosede, ki si lasti zemljo od rdečih puščic naprej.
RDEČI X je mesto, kamor sem prvotno hotel postavit pesjak.

MODRA hiša je naša in se stika s sosedino: Če hočeš prit do nas, moraš mimo sosede na LEVI! Dovoz je skupen!

DESNA soseda z zemljo nima nič, jo je pa LEVA soseda naplahtala, da jaz tam ne smem kopat za plate (40x40) in, da moram 4 mestre stran, kar pa ni res.

Dejstvo je, da jaz tam ne smem kopat, dokler ne bo rešeno, zato tudi nisem in sem pesjak postavil tja, kakor je narisano.

VRTA LEVE sosede in VRTA DESNE sosede se nihče od nas, niti pes, ne dotika...Pa od nas nihče ne komplicira, mi bi radi to, kar je pred našo bajto, leva soseda pa bi rada to pred našo bajto in še tisto pred svojo. Tako pa seveda ne gre...Tudi dovoz bi rada...

LP
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #80 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:39:56 »

Klovn, nisem te mislil napasti, hotel sem povedat, da nekatere stavri niso tako jasne, kot se zdi in to je težko povedat preko foruma...

Zemlja, na kateri naj bi bil moj pesjak, bo dobila lastnika v teh mesecih. Zdaj pa je to SKUPNO zemljišče...

Citat
Še tole - ne drži. Če gradiš po predpisih morajo mejaši dati svoje pozitivno mnenje.

Če gradiš, potem ja...Jaz pa nisem gradil...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #81 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:42:36 »

Še tole - ne drži. Če gradiš po predpisih morajo mejaši dati svoje pozitivno mnenje. Tako, zdaj pa res zaključujem. In mislim, da bi morala to temo zaključiti tudi Jana, ker je neplodna in "podpihovalsko" usmerjena.

Saj ne gradim. Nam je bilo receno, da ograjo lahko postavimo (ce se sosedje NE strinjajo) pol metra stran od meje. Ce se strinjajo, bi bila ograja na meji. Se slucajno pravila razlikujejo od obcine do obcine?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #82 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:44:08 »

Saj ne gradim. Nam je bilo receno, da ograjo lahko postavimo (ce se sosedje NE strinjajo) pol metra stran od meje. Ce se strinjajo, bi bila ograja na meji. Se slucajno pravila razlikujejo od obcine do obcine?

Ne, klovn ti je povedal za gradnjo in tako je...Ti pa ne gradiš, kot tudi nisem jaz.
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #83 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:46:52 »

Imeš zelo slabe, zato šeenkrat preveri oz. povprašaj. Pesjak je enostavni objekt - pomožni objekt za lastne potrebe. Ni važno kašen je objekt ali je lesen, zidan ali pa montažen. Sicer je mogoče, da v vaši opčini tega potrebno - ampak težko vrjamem.

ČAu
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #84 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:47:29 »

Andariell, hvala za slikco. Koliko je zdaj pesjak oddaljen od desne sosede (meje)?

Tale fora z govoricami bi znala biti uporabna, pri prijateljici na vikendu so jo uporabili in je bila kar ucinkovita. Smiley

Ne, klovn ti je povedal za gradnjo in tako je...Ti pa ne gradiš, kot tudi nisem jaz.

Aha. Ampak za ograjo pa velja tisto o pol metra?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #85 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:48:48 »

Če jaz postavim objekt na zemljo, ne rabim soglasij...Za streho nad klopco ne rabiš soglasij. Prav tako je s pesjakom. Če bi delal temelje, bi rabil soglasje. Pa saj to zdaj ni važno...Jaz sem se pozanimal in so mi rekli, da je tako. Vsaj na 5-ih koncih.

LP
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #86 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:50:02 »

Nanook, vedno gre za pol metra, če se ne gradi...Ti za ograjo ne rabiš nobenega soglasja, samo pol metra moraš stran...

Bratov pesjak je en meter stran, moj pa vidiš, da čisto na drugem koncu.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #87 : ponedeljek, 05.09.2005 : 13:58:57 »

Če jaz postavim objekt na zemljo, ne rabim soglasij...Za streho nad klopco ne rabiš soglasij. Prav tako je s pesjakom. Če bi delal temelje, bi rabil soglasje. Pa saj to zdaj ni važno...Jaz sem se pozanimal in so mi rekli, da je tako. Vsaj na 5-ih koncih.

Ce jaz prav vem je potrebno soglasje, kadar gre pod "objektom" za betonsko plato!
Ce se motim, me popravite! Wink

Lp, Ursa
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #88 : ponedeljek, 05.09.2005 : 14:00:47 »

Točno o tem razlagam...Če bi imel betonsko plato, bi baje rabil soglasje, ker je to v praksi zidanje...Če pa postaviš plate na zemljo, pa to ni zidanje.

LP

Aja, sem pozabil povedat, da je leva soseda celo teta od moje mami...Se tudi s pokojnim dedkom ni dalo nič zmenit.
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #89 : ponedeljek, 05.09.2005 : 14:14:04 »

Nisem govoril o predpisih, govoril sem o tem, kaj bi bilo pametno in človeško. Nameravaš postaviti pesjak. OK, razložiš sosedi, da je tako prav, ker pes pač mora nekje živeti. Zdi se ti, da bi bil ta prostor primeren in da ne bi motil nikogar, pa še daleč od meje je. Če je soseda normalna, se ne bo začela dreti, ampak se bo morda celo strinjala. Še zlasti, ker sta imela do takrat, kot sem razbral, kar normalne odnose.

Ko pa jo postaviš pred dejstvo, je normalno, da reagira. Boji se da iz pesjaka ne bo zrasla uta, iz ute .... potem pa senca, ki pada na njene hortenzije....no pa saj ni važno.

Napisal sem, da zdaj je kar je in ti ne zavidam. Mojih mnenj in nasvetov očitno ne boš upoštevaš in imaš do tega vso pravico.

Napisal sem svojo zgodbo - samo en del - drugi del lahko najdeš v nadaljevanju, saj nisem hotel obremenjevati postov z že objavljenimi dejstvi in s tem prispeval k tistemu, kar si nenazadnje želel.

Mislim, da si želel odgovor na vprašanje, če je kdo imel podobne težave.

Tako, zdaj pa se res poslavljam.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Lažna prijava - ukrepi?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines