mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 05:23:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Bernardinec x nemški ovčar
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bernardinec x nemški ovčar  (Prebrano 28209 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #15 : sobota, 27.04.2013 : 16:40:16 »

Hvala za lep komentar!

Živa in Bela vas lepo pozdravljata!



Leva je že zdaj nora na vodo. Cheesy
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #16 : sobota, 27.04.2013 : 18:01:10 »

Dejte mi prosim povedat, do katere mere naj toleriram ravsanje? Na trenutke znata biti kar grobi druga do druge in nočem, da to preraste v navado ter kasneje v prakso.

Pa še to - menite, da morata vedno obe dobiti stvar enakovredno (vsaka po eno kost, vsaka po eno žogico ...) ali je dobro, da se naučita "deliti" stvari oziroma dopuščati, da ima enkrat stvar ena ali druga? Rad bi, da bi bile čim bolj individualne, ker sta sicer ves čas skupaj in vse delata skupaj. Zato recimo na povodcu vztrajam, da hodi ena ob eni, druga pa ob drugi nogi, čeprav silita skupaj.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #17 : sobota, 27.04.2013 : 21:12:50 »

Glede na to, da psi baje razumejo in čutijo načelo "to ni fer" ko eden nekaj dobi, ta drugi pa ne, se jaz ne bi šla takih igric samo zato da pokažem svojo nadmoč, da odločujem kdo dobi ali ne ali neki tazga.
Sicer nimam takšne pse kot ti, ampak ne glede na starost in kombinacije katere smo imeli doma (2 odrasla, 2 odrasla + 3 mladičke, 2 odrasla+2 mladiča in zdaj 3 odrasle pse) velja načelo, da ko en dobi, dobijo vsi navzoči. Razen seveda, ko gre za nagrajevanje dela oz pri učenju, takrat znajo počakati da pridejo na vrsto. Konfliktov še nismo imeli, tudi deliti znajo in iz ene sklede jesti brez ravsa, če je treba, ampak načeloma velja da dobi vsak svoje in ne vidim razloga da ne. Ne bi pa dovolila ustrahovanja, da recimo vsi dobijo pa en skuša drugmu odvzeti nekaj, da ima več zase in eden ostane brez (govorim za primer kosti).
Logiran

vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #18 : ponedeljek, 29.04.2013 : 19:15:37 »

Jaz grobo ravsanje prekinem. Igra se takrat, tako in tam, ko, kakor in kjer dovolim jaz.

In pri meni dobi vsaka svojo žvako na svojem mestu in žvaka ostane njena. Ker jo dobita hkrati in za skoz, sta ugotovili, da se jima zanjo ni treba boriti in jo zato lahko brez problema dobita hkrati, vsaka iz druge roke (torej relativno blizu) in se potem vsaka odpravi na svoj prostor - brez renčanja, vsaka ve, kje je njeno mesto za žvečenje. 
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #19 : torek, 30.04.2013 : 09:55:26 »

Obema hkrati, tako jaz delam. Če pa eden prej odneha, oz. mu kost ni več zanimiva, pa pustim, da jo vzame drugi in jo dokonča. To se čisto sama dva dogovorita, jaz ne posegam zraven.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #20 : torek, 30.04.2013 : 10:30:31 »

Hvala!
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #21 : nedelja, 05.05.2013 : 17:47:22 »

Priznati moram, da sta psički zelo, zelo fajn! V tem tednu sem ju začel aktivno trenirati in rezultati se takoj poznajo. Sicer se mi ne zdita preveč učljivi, ampak "Sedi" smo zelo lepo osvojili, pa tudi na povodcu že kar lepo hodita. Ker sta obe bolj hiper, veliko vadim umirjenost in dobita vsako stvar šele, ko se umirita. Kar se treninga tiče, pa je trenirati dva psa kar izziv. Zaenkrat treniram obe hkrati, ampak bom verjetno prešaltal na ločeno, ker ju bom lahko tako lažje popravljal. Še vedno kotirata ena k drugi in trenutno mi je največji izziv, da ju pripravim, da bosta lepo jedli iz ločenih posod in ne silili druga k drugi. Če jima izročam posamezne priboljške, sta že zelo kulturni in čakata, da vsaka dobi, posod pa še nismo osvojili. Ker sta zelo živi, mi včasih dvignita tlak do neba, tako da se moram iti nadihat par metrov stran in potem nadaljujem. Smiley Sicer pa ne grizeta, ne skačeta, ne plezata po ljudeh, nimata v sebi nobene agresije, se skoraj ravsata več, ne uničujeta stvari, tako da sem zaenkrat zelo zadovoljen.

Edino najti jima moram nek primeren način igre, da ju lahko lepo zaposlim in zrekreiram. Lovljenje žogic jima ni preveč všeč, želje po grizenju, trganju igrač nimata, še najraje tečeta zraven mene. Imate kakšne ideje, kaj najraje počnejo tile lovski psi (jaz ju imam kar za goniče Smiley )?
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #22 : nedelja, 09.06.2013 : 15:45:19 »

Predobri sta.  Wink



Okiceeeee  Cheesy
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #23 : nedelja, 09.06.2013 : 18:31:42 »

Žive okice Kiss Pa bele nogavičke pri tadrugi Cheesy

Luštkani bejbi sta!

Kako vam gre sicer? Vzgoja štima, sta pridni, kakšne fajn igre ste iznašli? Malo pasem firbec, upam da ne zameriš Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #24 : nedelja, 09.06.2013 : 20:47:45 »

Tudi mene zanima, kako napredujete - razen tega, da sta lušni za požret  Cheesy
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #25 : nedelja, 09.06.2013 : 22:42:13 »

Jaaa, poglej naravni make-up okoli oči ... pa v soncu se dobesedno zlato svetita  Cheesy Cheesy Starost na sliki: 4 mesece, 4 dni.

Jaz lahko rečem, da z njima nimam nobenih problemov. Kar se vedenja tiče, res nimam težav. Sta srednje hiper temperamenta, kar skušam kar se da miriti, ju rekreirati in vaditi mirno energijo. Sicer imata tendence k skakanju in plezanju po ljudeh. Zelo sta prijazni, nežni, podredljivi, res pravi mali damici.

Priznati moram, da imam več težav z učenjem trikov, kot pa s poslušnostjo in vedenjem. Pogosto ju šolam po dvorišču, tako da je ena zaprta, druga pa dela. Sprva je bilo cviljenja, protestiranja, ampak sta hitro pogruntali, da nima smisla. Pa tudi zelo je pomembno, kako umirjenega psa zapreš. S protestiranjem zbija koncentracijo drugemu. Nagrade so, a z njimi ne pretiravam. Bela je zelo poslušna in hitro kapira, kaj se ji hoče dopovedati. Živa deluje dosti bolj trda, ne pokapira hitro in z njo se bo treba več ukvarjati.

S časom se čedalje bolj razlikujeta tako vizualno, kot karakterno. Bela je bolj polna, močnejša in malo bolj temna, Živa je malenkost manjša. Tudi karakterno - Bela je samostojnejša, veliko bolj poslušna, željna delati in malenkost nadvladuje Živo, ki je veliko bolj labilna, sledilna, vedno sledi Beli in jo posnema. Prevzema pa iniciative - do psov, lajanje čez ograjo, bolj izraža lovski nagon. Tudi spretnejša je, pravi gepard, res atletska, medtem ko je Bela bolj štorasta in se včasih prevrača čez ritko. Smiley

Glede igre pa nič posebnega. Radi se lovita po visoki travi, radi športata z mano (šprint čez gozd, fuzbal  Grin ), ravsanje, tekanje za mački ...  Wink Zaenkrat se mi še ni pokazalo za slabo, da sta prišli v paru. Zdi se mi kvečjemu, da je bilo tako bolje. Rad ju imam tako, da se ne da opisati.  Grin

Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #26 : sobota, 17.08.2013 : 22:48:15 »

Mislim, da je čas, da zopet napišem kaj novega. Psički sta sedaj stari 6 mesecev in pol in čeprav bi človek rekel, da gre za copy - paste

,

sta psički zelo različni.

Bella


Bella postaja pravi pes. Je zelo poslušna, učljiva, dominantnejša in močnejša od Žive, pa tudi bolj samosvoja. Je kuža z močno voljo do dela. Zelo rada teka za žogico in ima odličen vonj - v visoki travi jo najde v 8/10 poskusov. Rada ima vodo, vendar plavanja ni še čisto osvojila. Postaja čedalje bolj atletska in spretna. V odnosu do Žive je tipični leader.


Živa

Občutek imam, da se Živa razvija počasneje kot Bella. Še vedno je lažja, bolj drobcena in občutljiva. Pa tudi flegma. Za ukaze se ravno ne zanima, do psov je zelo socialna (medtem ko je Bella bolj zadržana), zelo ljubka in vedno nekaj gloda. Je izvrsten plavalec in zelo neproblematična. Žogica jo motivira toliko, da teče za Bello in se trudi zraven vohljati. Je follower, ki sledi Belli, pa tudi sicer se na sprehodih bolj drži vodnika.



Psički sta zelo prijetni. Zdravi, močni, živahni, polni energije in zanosa. Za moje pojme zelo neproblematični. Radi se vozita v avtu, sta poslušni, neagresivni, prijetni, radi imata vodo, tek ob kolesu, rolerjih, nimata problemov s psi, sta zelo kulturni druga do druge in delata probleme le, če jima je preveč dolgčas.



Lajata bolj malo, ko jima kaj pritegne pozornost, se delata hude "B......B...B...B.....B..B...."



Pridni pikici. Radi plezata po ljudeh in ližeta. Ampak se trudimo, da le takrat, ko ju prosimo.



Živa hitro navezuje stike in nori s psi, Bella pa je bolj previdna.



Čez kakšen mesec bo prišla na vrsto sterilizacija. Vem, da se mi ne smeta smiliti, pa ju bom vseeno težko dal pod nož.



Preveč visoki nista, a je tako povsem v redu. Že tako veliko pojesta. Smiley Previden bom moral biti tudi glede ušes, ki jih veliko vlečeta po tleh. Glede tega bi prosil za kak nasvet.



Pozdravljata celotno mojpes.net druščino!
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #27 : nedelja, 18.08.2013 : 03:55:10 »

ful sta lušni! Smiley
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #28 : nedelja, 18.08.2013 : 08:12:45 »

Iskrene čestitke ob takem poročilu  Cheesy Afro

Ne samo, da sta psički izjemno lepi  ljubezen ljubezen več kot očitno je, da ste res vložili veliko dela v njuno vzgojo in socializacijo  bravo, ker je nenazadnje tudi naporno in zato vsakemu ne uspe  Roll Eyes

Sicer se puberteta šele začenja  Wink, ampak verjamem, da, ob tako zastavljeni vzgoji, večjih težav tudi ne bo  Smiley

Še 1x čestitke, uživajte in javljajte se še naprej  objem
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #29 : nedelja, 18.08.2013 : 11:52:36 »

Pzorko, odlično poročilo Smiley Smiley, kar se pa sterilizacije tiče, bi pa zelo svetovala, da poiščete ambulanto, kjer delajo t.i. laparoskopijo in ne klasične sterilizacije: psici naredijo samo 1-2 cm luknjico v trebuh in potegnejo ven jajčnike, bolečin po posegu pravzaprav ni, samo en teden je treba počivati, prav tako ni brazgotine po posegu. Cena je  ista, težav več kot pol manj, samo poiskati je treba veterinarja, ki ima aparature za to - teh pa ni več malo. Srečno.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Bernardinec x nemški ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines