mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:10:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulam in kakam samo doma....
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulam in kakam samo doma....  (Prebrano 12417 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
YogaNo1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« : sobota, 18.05.2013 : 20:50:54 »

Naša Yoga ima zanimivo navado, ki me počasi začenja malo skrbeti, pa nisem popolnoma prepričana če me sme...zjutraj greva na sprehod, na katerem ne lula in ne kaka, ko pa prideva domov, takoj opravi obe svoji potrebi. Čez dan je z nami, če smo notri je notri, če smo zunaj pa prosto teka po ograjenem travniku za hišo - okrog nas seveda. proti večeru, oziroma prej kot "gremo spat" greva še na en sprehod in takrat se zgodba ponovi. Lula in kaka ko prideva domov. Ima kdo podobne izkušnje in kako ste to situacijo rešili? Hvala za pomoč Cheesy
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 18.05.2013 : 20:55:42 »

Dajte ji še malo časa, možno, da zunaj ne upa it na stranišče. Koliko časa pa je zdaj pri vas? V začasnem domu je hodila na plenico ali so jo nosili ven? Doma hodi na plenico?
Moja psica (sicer je bila stara 8 mesecev, ko sem jo posvojila) prvih 14 dni ni upala it zunaj lulat, pa tudi, če sva bili par ur zunaj. Ko sva prišli v stanovanje pa je takoj naredila lužico. Potem sva odkrili eno mesto, kjer naju ni nihče zmotil in se je dovolj sprostila, da je lahko šla lulat. Potem pa ni bilo več težav. Smiley
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2 : sobota, 18.05.2013 : 21:10:36 »

Predvsem pa jo je treba vsakič, ko ji bo uspelo kaj narediti zunaj, izdatno pohvalit in nagradit s kakšnim super dišečim priboljškom - tega mora biti vedno dovolj v vseh žepih - pa bo hitro dojela, da dela nekaj prav.

Potem so še razne finte, kot npr.:
- ven je treba iti takoj, ko se zbudi (ne čez 5 minut, ampak res takoj - tudi, če si takrat ravno sušimo lase in imamo posušene šele na pol Tongue)
- prav tako je fino iti ven kakšnih 15 minut po vsakem obroku (ne na divjanje, samo na kratko vohanje in držimo pesti, da bo zraven še lužica)
- tudi en kratek skok na travo sredi noči ne škodi  Undecided  - ja, je težko vstat, ampak ob 4h-5h zjutraj je mehur zagotovo poln, takrat bo lužica zunaj sigurno in ob res navdušeni pohvali bo pogruntala, da tole je pa res fajn....pa ne se ustrašit: to nikakor ne traja večno, kakšen teden do 10 dni.  In seveda gremo potem nazaj spat! Cool Se splača poskusit - oziroma moje izkušnje so take, da to brez izjeme vedno deluje.

Sigurno ima kdo še kakšno idejo na zalogi!  Cheesy
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #3 : sobota, 18.05.2013 : 21:49:24 »

Jaz bi jo zjutraj (in vsakič pred sprehodom) najprej dala na vrt in tam z njo preživela nekaj časa - to je super možnost za tiste, ki ga imamo vsaj en košček zelenice.. jaz sicer nisem imela teh problemov, je bilo pa zelo očitno, da se je doma, na vrtu in sploh v stanovanju, počutila najbolj varno.. in veselo..
Zjutraj (in vsakič pred sprehodom) bi torej bila z njo na vrtu, se malo poigrala itd.. Psička se bo tako sprostila in že opravila svoje.. Šele potem bi šla ven.
Ne vem, koliko časa imate na razpolago, pa tudi nič ne pišete o tem, ali v stanovanju lula na plenice. Jaz sem ga imela dovolj in slednjih nisem uporabljala, posledično sem na nekaj ur hodila dol.
Ponoči sem vstajala, če me je zbudila, ko je v boxu jokala - to se je zgodilo enkrat na noč, kdaj pa tudi ne. Takrat smo pač spali do jutra.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #4 : sobota, 18.05.2013 : 21:57:07 »

Če je pes že napol odrasel in zelo blizu temu, da je tudi fiziološko sposoben zadrževati urin nekaj časa, se mi sploh ne zdi smiselno, da ga navadiš na plenice. Bo boljša varianta pogosteje hoditi ven in padati v evforijo, ko mu uspe opraviti zunaj. Sploh če je to povezano s stresom zaradi menjave okolja.
Veliko pozitivne motivacije in potrpljenja.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5 : nedelja, 19.05.2013 : 08:18:39 »

Kljub vsemu pa je treba evforijo ob uspešnem lulanju/kakanju dozirat psu primerno. Nekateri psi rabijo umirjen pristop in se jim ful divje pohvale lahko izkazujejo šele po daljšem času (lahko npr. šele po enem letu), ko se pes navadi na vas. Naša Missy je že bila taka. Jaz bi skakala in krilila in jo navdušeno božala, ampak njej to ni ustrezalo in sem se morala zadrževati, da nisem bila preveč navdušena nad njenimi dosežki. Še danes, ko je z nami že skoraj 5 let je jasno, da ne mara pretirane vihravosti in izkazovanje navduženja in ga je treba dozirat njej primerno in se moram včasih zavestno malo nazaj potegnit, da ne pretiravam. To me je naučila najboljša tršica Xena, itak, čeprav je samo enkrat izrekla ta stavek in sem naju z Missy takoj videla v tem Afro ljubezen
Kar se mene tiče je pomembno, da prebereš psa in tudi intenzivnost pohval doziraš psu primerno. Vsekakor pohvala obvezno, ampak ocenit koliko, da ne dosegaš kontra učinka. Tudi na umirjen način pohvala ful zaleže, sploh če je pes večno požrešen in jo vsakič podpreš s priboljškom Roll Eyes
Logiran
YogaNo1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #6 : nedelja, 19.05.2013 : 13:32:23 »

superca.....ja, saj zjutraj ko vstaneva greva TAKOJ ven....moja trenirka je v stalni pripravljenosti ob postelji, tudi po obrokih greva redno na travo....samo to me še vedno malo skrbi ker lula in kaka samo na domači travi, ne glede na to koliko časa sva zunaj. ne, plenic ne nosi. zadnjič mi je plenice ponujala prodajalka v trgovini za male živali pa sem kar malo debelo pogledala....priznam Cheesy res pa je, da ni pri meni niti še en teden in da me malenkost za vse preveč skrbi in prehitro pričakujem preveč Wink
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #7 : nedelja, 19.05.2013 : 14:11:31 »

Niso bile misljene plenice, ki jih nataknes psu, ampak plenicna podloga (posteljna podloga za inkontinencne ljudi, pasje plenicne podloge, ...)
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #8 : nedelja, 19.05.2013 : 14:38:15 »

Samo res, da ne bo nesporazuma Shocked Shocked: ko govorimo o plenicah pri psu, nikakor ne mislimo pleničnih hlačk kot pri dojenčkih, temveč točno določen prostor v stanovanju, kamor je psu dovoljeno lulati, tj. na plenično podlogo (pri dojenčkih previjalna podloga).
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 19.05.2013 : 15:12:19 »

Jaz bi se na tvojem mestu pozanimala (če se še nisi, seveda), kako je imela to urejeno v začasnem domu, sem prepričana, da so imeli neko rutino. Pa potem poskusite delat na enak oz. čim bolj podoben način in bi po moje morala hitro ugotovit.  Smiley
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 19.05.2013 : 15:15:58 »

skoraj sem umrla od smeha 

ker sem imela lani podoben problem.
tu na forumu sem se naučila izraza "plenične podloge".

ko sem lani negovala povoženega mačka, ki ni mogel/znal uporabljati mačjega wc-ja.
pasje so dokaj drage, jaz pa sem jih punucala tudi po 10 na dan (bankrot  Roll Eyes ).
zato sem nabavo skušala optimizirati in se odločila, da pogledam koliko stanejo po otroških štacunah.
pod "plenično podlogo" so mi ponujali plenice raznoraznih sort.
ko sem rekla, da jih rabim za mačka, so pa mene prodajalke debelo gledale.
tudi one še niso slišale, da bi mačka kdo povijal v plenice Grin Grin Grin

na koncu smo se sporazumele, da je to "previjalna podloga".
torej ena zadeva, velika ene 60x60cm, ki na eni strani ni prepustna, da ne gre skoz, na drugi strani pa ful vpija.
po teoriji (prakse nimam  veselje ) previjaš dojenčka tako, da ga daš na tisto stran podloge, ki vpija in ne prepušča navzdol.
če se polula samo zamenjaš podlogo. tisto kar je pa pod njo, pa ni poscano.
čista zmaga Afro
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #11 : nedelja, 19.05.2013 : 17:22:25 »

Meni pa ni jasno, v čem je točno problem - da lula in kaka samo na domači travi ali prav v stanovanju?
Ker, če lula samo na vrtu, potem jaz problema ne vidim, sploh, če psička še niti en teden ni pri vas.
Logiran
YogaNo1
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #12 : nedelja, 19.05.2013 : 19:20:46 »

hahahahahaha.....no,zdej sem se pa fino nasmejala še jst.....zdej vem kaj mi je prodajalka ponujala....ker sem se že pošteno ustrašla da reeees obstajajo plenice za pse....rutine ki jo je imela pri skrbnici, kakor mi je ona povedala se zgledno držim, da psu ne porušim bio ritma.....res da to ni ne vem kakšen problem, da lula in kaka samo doma, samo da okvirno vem, da ne bo v prihodnosti tudi s tem nadaljevala in da se bo opogumila in lulala in kakala tudi na kakšni ne domači trati....=)))
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #13 : nedelja, 19.05.2013 : 19:26:17 »

Eh, itak, da se bo, zato res ni treba skrbet Wink
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #14 : nedelja, 19.05.2013 : 21:03:26 »

Ajaaaaa, jaz sem mislila, da lula in kaka samo v hiši.  Roll Eyes sram Itak bo osvojila še svet izven vrta, se ni za bat.   Wink
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulam in kakam samo doma....
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines