mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:37:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Občutljivost na sredstva proti klopom.
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Občutljivost na sredstva proti klopom.  (Prebrano 6161 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
DusanB
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : sobota, 01.06.2013 : 15:15:58 »

Pozdravljeni.

Imam 2 leti starega zlatega prinašala brez rodovnika.
Ko mu dam ampule proti klopom, se ves nesrečen kakšno minuto valja po tleh.
Kupujem naravne pripravke različnih proizvajalcev pa ni nič bolje. Poskusil sem tudi sprej pa mu tudi ne paše.
Ovratnico mu nebi rad dajal, ker jo ni vajen.

Prosim za nasvet.

Hvala.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #1 : sobota, 01.06.2013 : 15:22:20 »

Zaradi ene minute valjanja po tleh pa ja ne boš opustil zaščite pred klopi  Shocked Shocked- tisto, kar lahko dobi zaradi njih, je neskončno hujše od parminutnega draženja smrčka. So pa naravna sredstva in spreji seveda še mnogo bolj smrdeči.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #2 : sobota, 01.06.2013 : 15:45:46 »

Ko mu daš ampulo, ga pač nekaj časa drži ali pojdi z njim na sprehod, da se bo zamotil. Ni najbolj fajn, da se direkt po nanosu valja, ker se s tem ampula lahko delno odstrani in se zmanjša učinkovitost.
Ovratnice proti klopom so tudi učinkovite in nemoteče - kako misliš, da je ni vajen? Sploh nikoli nima ovratnice?
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #3 : sobota, 01.06.2013 : 16:01:34 »

Res pa je, da so nekateri psi močno preobčutljivi. Če čuti samo nelagodje in se povalja in popraska, ni tako hudo. Tudi moj mešanec ji čuti toliko, da mu je prvih par minut očitno zoprno. Pa prhlaj dobi na mestih nanosa, sicer pa je vse v redu.
So pa primeri, ko je koža na določene ampule tako preobčutljiva, da se pojavijo izpuščaji ali celo rane. Takrat se pa seveda tisti preparat opusti in se posvetuje z veterinarjem, kako naprej.

Ovratnic imaš na voljo kar nekaj vrst, ljudje načeloma pohvalijo Scalibir ali Foresto, ker imama daljši rok delovanja kot tiste "enomesečne".

Če se bojiš, da se tvoj pes ne bo navadil na ovratnico, ga pa TI navadi nanjo Smiley Preprosto - okoli vratu mu jo daj in pred nos priboljšek. Pa jo takoj snami in čez nekaj časa postopek ponovi. Podaljšuj čas nošenja ovratnice, ko jo bo imel gor, naj dobi še posebej slastne priboljške ali pa se takrat navdušeno igraj z njim. Tako bo pes v nekaj dneh zagotovo povezal natikanje in nošenje ovratnice z nečem zanj pozitivnim - "ko je ovratnica gor, se imava z mojim Šefom super", bo zaključil Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #4 : sobota, 01.06.2013 : 16:03:00 »

Joj, oprosti za tipkarske napake sram

*Scalibor in Foresto, ker imata daljši rok delovanja ... je bilo mišljeno.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #5 : sobota, 01.06.2013 : 22:32:32 »

Jaz Scaliborja ne morem pohvaliti, ker smo ga lani dali vsem trem psom in upam, da mi kaj podobnega nikoli vec ne pride v roke. Najstarejsi pes je namrec takoj dobil rdeco kozo okoi vratu ter nekaksne izpuscaje, drugemu se je to pojavilo naslednji dan, hkrati pa ga je zacela zezat motorika. Le psica je, razen rahle rdecine po kozi na vratu, vse skupaj nekako prenesla, vendar ima daljso dlako. Prva dva sta namrec kratkodlaka. V glavnem... Scalibor je romal direkt v smeti.

Zdaj prakticiramo povsem naravno varovanje pred klopi - po vsakem sprehodu jih pregledamo in morebitne nebodigatreba naglo odstranimo se preden se uspejo prijet.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #6 : sobota, 01.06.2013 : 23:16:52 »

Uf, to je pa zoprno ... ja saj, nekatere učinkovine so za nekatere pse očitno res prehud strup in se jim to že na koži pozna Undecided Moj veterinar teh ovratnic sploh prodajati noče, sem se čudila, pa je rekel, da odkar je videl dva psa z dobesedno "olupljenim" vratim, ne misli reskirat in strankam tega ponujat. Čeprav se enako nekaterim zgodi po ampulah.
Jaz ga (Scaliborja) tudi kar se odganjanja klopov tiče ne bi mogla ravno prehvaliti. OK, pri nas se je tiste tri zimske mesece šekar obnesel, pri borderjih od prijateljice pa bolj tako-tako. Sicer pa onadva nimata sreče, kljub rednemu dajanju in menjavi ampul dobita še vedno kakega že krepko prisesanega, samec celo kar naprej, skoraj vsak dan  Undecided Zdaj trenutno ima teden dni nov Foresto, pa mu je včeraj pobrala 6 prisesanih, nekaj že mrtvih, nekaj še živih ... Pa to niso bili prvi ta teden, revež je pravi magnet za klope kljub redni zaščiti in še dodatnim razmnim bio pršilom za po dlaki. In seveda pregledovanju vsaj dvakrat dnevno.
Sicer pa njenim psom ne Scalibor ne Foresto ne nobena ampula na srečo ne povzročajo drugih težav. Jaz pa razen Scaliborja še nisem sprobala drugih ovratnic in me tudi ne mika. Imamo kar srečo, očitno moj pes ni tako "sladek" klopom. Bom ostala pri ampulah in rednem pregledovanju, kaj pa čem.

Samo tega, ali je pes preobčutljiv ali ne, pa itak ne moreš vedeti, dokler ne probaš Huh
Logiran

Unikatne tablice in portretki
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #7 : nedelja, 02.06.2013 : 08:51:41 »

Jaz sem spomladi najprej kupila ampule, ki so se lani odlično obnesle, letos je pa imel še vedno precej klopov. Potem sem mu kupila Scalibor, ki pa do zdaj deluje dobro. Nima nobenih težav s preobčutljivostjo, kar je pa itak odvisno od vsakega psa posebej.
Pregledovanje po vsakem sprehodu je pa res ena izmed boljših preventiv.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #8 : nedelja, 02.06.2013 : 09:37:52 »

Mi smo šli včeraj zjutraj na en kratek sprehod (sredi mesta), pa sta psa rinila glavi v nek majhen nasad iglavcev in grmičevja ob ograji neke hiše. Malo sem še bemtila, da bosta kaj fasala, prav resno pa nisem jemala. Brijem popoldne Sančota po gobcu, pa se mi brivnik ustavi on neki gnusni bradavici sredi gobca, za katero se izkaže, da je kaj drugega kot klop. Malo, malo je manjkalo, da ga nisem zmrcvarila z brivnikom. bruham bruham Dita ima foresto, pa hvala bogu ni dobila nič, niti v gozdu ne.
Prokleta golazen, a se je  ne bi mogli tega lotiti bolj globalno, ne pa z novimi in novimi kemičnimi sredstvi za pse in kupom zdravil za klopne? Farmacija si gotovo mane roke od kopice bolezni in porabe zdravil ...
Logiran
DusanB
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 02.06.2013 : 19:26:05 »

Ja tako je, ni še imel ovratnic. K veterinarju greva v oprsnici. Poizkusil bom ovratnico, da vidimo njegovo obnašanje potem.
Kaj pa striženje dlake, a jo priporočate?
 
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #10 : ponedeljek, 03.06.2013 : 00:23:55 »

Striženje dlake, da bi lažje našel klope, misliš?

Maaa ... jaz ti lahko povem zgolj svoje čisto osebno mnenje, nisem poznavalka tvoje pasme, samo nekako si ne predstavljam, kako bi zlati prinašalec funkcioniral postrižen/pobrit? Pa ne mislim zgolj z estetskega vidika, poddlaka in dlaka imata svojo funkcijo, pri teh psih zaščito prev vlago, med drugim (to vidim pri zlatkotu od žlahte, ki se sredi zime vrže v ribnik, se otrese, pa mu voda sploh ne pride do kože). Tako da ... jaz bi rekla, da nima smisla oz. ne bo vredu.
Takim psom se zaradi vozlanja dlake striže "zavesice" na tacah, malo pri uhljih, rep, da je lepa linija, kolikor čisto laično vidim pri zlatkotih. Da bi mu pa dlako prav na kratko postrigli, pa ... nimam predstave, a po mojem, kolikor gosto poddlako imajo, bi se ti klopi ravno tako skrivali vanjo, tudi če bi krovno dlako skrajšal Undecided

Upam, da se ti javi še kdo z mnenjem o "zlati" dlaki iz prve roke, mogoče bo povedal kaj čisto drugega, ne vem.

Ovratnico pa kar poizkusi, saj za začetek lahko uporabiš kak gumijast trakec, ki bo spominjal na protiklopno ovratnico, da ne boš kupoval ovratnice za 30 evrov, ki ti morda sploh ne bi prav prišla.
Pa res poskusi tako, da takrat, ko ima tisto "ponarejeno" ovratnico gor, nekaj zelo zabavnega z njim počneš Smiley Da mu ta "nova stvar" predstavlja nekaj, kar je blazno luštno in ne neka muka Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Občutljivost na sredstva proti klopom.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines