mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:06:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje  (Prebrano 29847 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« : sreda, 05.06.2013 : 10:47:31 »

Včeraj, 4. 6. 2013, nas je zapustila naša draga Oli.
Bila je še mlada, stara komaj 7 mesecev, radovedna, vedno vesela, odprtega srca, dobesedno na vsakem koraku je bila ob meni. Nemogoče je da sem jo imela le štiri mesece, zdelo se mi je da jo imam že celo življenje. Psa sem si želela 13 let, od kar sta se ločila starša, v življenju sem imela odgromno padcev, doživela depresijo, čutila praznino v sebi, vse dokler nisem končno dočakala svojih 18 let. Bila sem čustveno uničena ko sem jo dobila, nisem vedela kaj je sreča, nisem znala ljubiti, saj me je življenje prevečkrat potrlo. Ampak ona, ona mi je pokazala kaj pomeni biti srečen, naučila me je ljubiti in pokazala mi je kako je biti ljubljen. Vsak dan mi je razveseljevala, ko je srečna stekla do mene in me oblizala ter vsak dan spravila v smeh, pa tudi če je bil za mano zelo slab dan. Neprestano mi je bila ob strani. Še v kopalnico me ni pustila samo. Bile sva kot eno že od kar sva se prvič spoznale.
Osrečevala je ljudi okoli sebe. Vedno ko sva šli na sprehod in srečale koga ga je nasmejala, pa čeprav je bil človek potrt, stari in mladi, vedno je vse nasmejala in jih razveseljevala, vsi so jo imeli radi tod okoli. Bila sem izjemno ponosna nanjo, bila je najboljša in najbolj pridna in poslušna ter prijazna psička. Upala sem da bo z menoj do konca svojega življenja, pa jo je žal nesreča dohitela. Včeraj sva z mami bile na dvorišču skupaj z Oli, šla se je malo potepati, kot vedno malo pofirbcat okoli, ko sem jo poklicala je vesela tekla nazaj domov, ko jo je na cesti zbil avto. Voznik ni vozil čez omejitve, le videl je ni ker je skočila izza grma. Zaradi notranjih poškodb je poginila takoj po tem ko sem pritekla do nje in mi zadnjič uzrla v oči. Voznik se je vrnil in se nam opravičil, odvrnila sem mu, da je kar je in da naj se ne sekira, saj on ni kriv. Nihče ni kriv. Smešno, da si vedno želimo imeti krivca, da smo lahko na koga jezni, v tem primeru ni bil nihče bil kriv. Čuden, žalosten splet okoliščin. Tragičen. Kljub vsemu, na lepšem kraju je, vsaj mučila se ni, ni je dolgo bolelo. Za vedno bo v naših srcih. Bila je naša prva brezpogojna ljubezen. Nas štiri (mamo samohranilko in dve sestri) je osrečevala in nas povezovala.
Hvala ti Oli, hvala vam DZZŽ Pomurje in hvala gospe Ingrid za tako krasno psičko, za najboljšo prijateljico in mojega angela varuha. Hvala vsem!


Ljubite jih, ljubili vas bodo nazaj. Cenite jih, cenili vas bojo nazaj. Nikoli, nikoli, prav nikoli, vas ne bodo prizadeli ali vam zamerili. Radi jih imejte.
Počivaj v miru Oli, hvala ti <3

Ajda
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 05.06.2013 : 10:53:51 »

Predvsem pa pazite na njih, kjer se sami ne morejo!

Moje iskreno sožalje Cry
Povsem nepotrebna smrt, katero bi bilo tako enostavno preprečiti. Naj bo vaša žalostna izkušnja v poduk vsem.  Že tko se dogajajo nepredvidljive nesreče, se lahko zgodi marsikateri tragični splet okoliščin, pa ni potrebe, da se ne prepreči vsaj to, kar lahko.

Logiran

Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 05.06.2013 : 10:56:21 »

 Cry Cry Cry
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #3 : sreda, 05.06.2013 : 11:03:04 »

Ne bom napisala vsega kar mi gre po glavi, ampak Ajda, nisva bili zmenjeni, da bo malo letala okoli, a ne? Tega si res ni zaslužila  Cry Cry
Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 05.06.2013 : 11:08:11 »

vem, ampak še vseeno vas prosim da mi ničesar ne očitate in da niste jezni name, bil je zgolj nesrečen splet okoliščin.
vse bi dala da bi lahko preprečila kar je bilo, ampak žal nihče nima moči prevrteti časa nazaj.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #5 : sreda, 05.06.2013 : 11:17:36 »

Samostojno preckanje ceste zal ni nesrecni splet okoliscin. Nesrecni splet okoliscin je da popusti karabin na povodcu in zato precka cesto in je povozen.
Mi je zelo zal tega neprej metat, ampak mi je pomembno to, da se ucite iz napak, morebitnega naslednjega psa bolje pazite in preprecite vsako 'malo potepanje, firbcanje naokoli'. Ce drugace ne gre, pa privezat!
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 05.06.2013 : 11:25:58 »

Moje sozalje Ingrid Cry
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #7 : sreda, 05.06.2013 : 11:39:41 »

Eh, pejte se solit. Za nesrečen splet okoliščin gre takrat, ko naredi človek vse, da do nesreče ne bi prišlo, pa nekako vseeeno pride.

Žal mi je za vašo izgubo ampak do vseh, ki so do oddaje tako nesebično skrbeli zanjo, enostavno ni fer, da ne sprejmete odgovornosti nase. Tako žal ne gre, pes, za katerega ste brezpogojno odgovorni, plača skrbnikovo nepazljivost in neodgovornost ponavadi z življenjem  Neglede na to, kako ima taisti skrbnik tega psa brezmejno rad. Brezmejno rad pomeni namreč tudi to, da se za varnost živali in okolice maksimalno potrudimo... da se pes "potepa in malo firbca" okoli, žal to ni.

Res mi je žal zanjo, njena sestrica hodi k meni v pasjo šolo, zato vem, kakšen živahen kupček dlake je bila.... ampak ravno zato je treba narediti VSE, kar se da, da taka živalca doživi visoko starost, odgovorno in iskreno.

Katarina

Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #8 : sreda, 05.06.2013 : 11:45:07 »

Malo potepat naokoli? Malo pofirbcat? Klicali ste jo, da je vsa vesela stekla brezglavo čez cesto? In to je vam popolnoma normalno?Huh!!!???
Khm, se opravičujem, če vas bo resnica prizadela, a Oli je umrla zaradi VAŠE neodgovornosti in neumnega ravnanja.
Samo imeti rad in se crkljat pač ni dovolj, psa je potrebno imeti pod kontrolo, paziti nanj in se do njega obnašati ODGOVORNO. Ne rečem, nesreče se dogajajo, a tole je bilo daleč od nesreče, tole je bila čista malomarnost.
Če niste sposobni skrbeti za žival in paziti nanjo, je ne imejte. Žival ni igrača, je živo bitje.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #9 : sreda, 05.06.2013 : 11:50:46 »

Zelo mi je zal za psicko.

Se pa zal NE morem strinjat s spodnjim citatom.

Nihče ni kriv.

Kriv ni voznik in kriv ni pes. In nikakor ne gre za noben splet nesrecnih okoliscin. Kriv je lastnik, torej ti, ker ni pskrbel za varnost psa (to sodi k odgovornemu lastnistvu, pa tudi k temu cemur radi recemo ljubezen do zivali). Pes se brez nadzora nima kaj potepat in firbcat okoli, se toliko manj, ce to pocne na cesti. Kar vec kot ocitno je.

Logiran
brigitak
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #10 : sreda, 05.06.2013 : 11:58:15 »

Se popolnoma strinjam s Xeno in Dog_loverjem!
Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #11 : sreda, 05.06.2013 : 11:58:53 »

To ni bila malomarnost, pa recite kar želite. Vseeno mi je kaj si mislite kako grozna in "malomarna" ter "neodgovorna" se vam zdim. Ne poznate celotne zgodbe, niste bili zraven, ne sme se obsojati knjige po platnici. Žal mi je, žre me, vsakih pet minut planem v jok, stiska me, poskušam se zamotiti pa se ne morem. Vem da je pes odgovornost, in da to ni le crklanje in podobno, bila je moja spodbudnica, moja podpora in prav tako tudi jaz njej. Ne zdi se mi fer da se zdaj vsajate name, bilo je kar je bilo, popraviti se žal ne da. Še zmeraj trdim da je bila nesreča, ker tukajšnja cesta ni prometna.

Konec koncev pa ne vem zakaj vas "prepičujem" in pišem, sami veste kaj si mislite.
Kljub vsemu pa se vseeno zahvaljujem da sva imeli priložnost da sva bili kar sva bili, in za vedno, prav za vedno bova skupaj ne glede na vse.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #12 : sreda, 05.06.2013 : 12:09:20 »

Nas ni treba prepričati, ker nam je vse popolnoma jasno.

Priporočam ti pa, da ne živiš v oblačkih, kjer noben ni kriv, če še misliš kdaj imeti psa in se VELIKO naučiš iz tega dogodka ter zavedaš svoje (ne-)odgovornosti. Da ne boš pokopavala in jokala po enim psom za drugim.
Logiran

oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 05.06.2013 : 12:13:53 »

zdaj razumem zakaj ne maram ljudi. hvala vam.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #14 : sreda, 05.06.2013 : 12:15:21 »

Cesta je cesta, sicer to ne bi bila. Tudi jok je povsem razumljiv, opravičuje pa nič in očitno nikoli ne bo. Zakaj?

šla se je malo potepati, kot vedno malo pofirbcat okoli, ko sem jo poklicala je vesela tekla nazaj domov

To ni bila malomarnost, pa recite kar želite.

Za prvi citat pač ne rabiš cele slike.
Kar se pa drugega tiče, pa lahko za vaše bodoče pse odprete pasji britof čez to vašo "cesto".

Očitno ne dojamete, da je poškodba/smrt psa logična posledica, če se ta naokoli potepa brez nadzora.
Če pa se že zgodi, da gre pes na drugo stran ceste, se je treba vedno - preden se ga pokliče k sebi - prepričati, da vama poti ne bo prekrižal avto.

Oli se res ne da priklicati nazaj, ampak z vašim dojemanjem odgovornosti kažete na to, da Oli ne bo zadnji pes pod vašim skrbništvom, ki bo umrl na "cesti"/travniku, nekje "naokoli" pač.

Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines