mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 17:53:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje  (Prebrano 29977 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pomaranča305
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #30 : četrtek, 06.06.2013 : 07:30:19 »

Pozdravljeni vsi skupaj. Sem nova uporabnica foruma in moram izraziti svoje izredno negativno presenečenje in zgroženje nad odnosom nekaterih, ki so se odzvali na sporočilo Oliajde.
Očitno gre za dekle, ki je v življenju pretrpelo marsikaj, česar si mi ne moremo niti predstavljati in iz njenega sporočila je razvidno, da ji je psička v življenje prinesla svetlo lučko upanja in postala njena sreča, veselje, razlog živeti naprej. Postala je njena življenjska sopotnica in zaupnica. Tukaj se je le želela zahvaliti DZZŽ Pomurje in gospe Ingrid, ker so ji dali možnost, da spozna srečo ter jim tukaj sporočiti žalostno novico. Dvomim, da Oliajda ob opisanem, koliko ji je psička pomenila, ni storila vsega, kar je bilo potrebno. Nesreča se zgodi v trenutku tudi v primeru, ko smo 100% pazljivi.

Nekateri ste Oliajdo po mojem mnenju zelo grdo napadli in neposredno okrivili za smrt njene ljubljene psičke. Zelo sem razočarana nad vašim odzivom. Iz opisanega je očitno, da gre za nesrečen splet nesrečnih okoliščin.
Drugi ji celo očitate, da je svoje slabe pretekle življenjske izkušnje napisala zato, da bi se nam zasmilila in se tudi ona smili sama sebi. Ne vidite, da razlog leži drugod? To dekle je vse svoje slabe izkušnje naštelo z namenom, da bi pokazala, koliko ji je psička zares pomenila. Bila je njena terapija, z njeno pomočjo je premagala depresijo! Mislite, da je takemu človeku popolnoma vseeno za svojega štirinožnega prijatelja? Definitivno ne. Ob tej izpovedi bi vam moralo biti jasno, da je Oliajda zelo zelo žalostna in polna bolečine, ki je še toliko hujša zaradi tega, kar ji je njena psička prinesla dobrega v življenju in ji zato ogromno pomenila; napisala je celo, da je šlo pri njiju za brezpogojno ljubezen. Kako lahko obsodite takega človeka?

Slovenski pregovor pravi, da ima vsaka palica dva konca. Vi pa zgodbo gledate le s tiste plati s katere se vam zdi upravičeno, da na Oliajdo stresate svojo jezo in se greste nek moderen lov na čarovnice. Prepričana sem, da se tovrstna nesreča lahko zgodi vsakomur, pa če je še tako pozoren. S tem ne mislim samo na pse ampak tudi na ljudi; koliko jih je že umrlo v prometnih nesrečah, kjer nihče ni bil kriv ampak je šlo za zelo nesrečen izid. Kaj bi porekli, če bi šlo za vašega otroka, ki bi v trenutku nepazljivosti padel/skočil/stekel na cesto in bi ga zbil avto? Bi ostali v tem primeru kazali s prstom na njegovo mati in ji obraz rekli, da je ona kriva in odgovorna za smrt otroka? Ali bi ji izrekli sožalje? Veliko se vas je očitno odločilo za prvo možnost.

In sploh ne vem, kakšen smisel vidite v tem, da v tako težkem trenutku vstanete in namesto izreke sožalja s prstom pokažete na lastnika in mu v obraz poveste, da je kriv za smrt svojega najboljšega prijatelja. Mislite, da bi Oliajda priklicala svojo psičko, če bi videla, da prihaja avto? Nekateri omenjate celo, da je splet po vašem »nesrečnih« okoliščin sumljiv. S tem morda namigujete, da je Oliajda nalašč poklicala psičko v momentu, ko je pripeljal avto? Mislite, da jo je priklicala nalašč? Kako lahko tako ostro sodite, če vas ni bilo tam? Ali morda poznate okolje, v katerem se je nesreča zgodila? Morda dvorišče Oliajde direktno meji na sosedovo, morda živi v hiši dvojčku in se psička ni potepala v smislu, da je brezglavo tekala naokoli kot trdite nekateri.

Gabijo se mi izjave nekaterih, da si je Oliajda sama kriva za smrt psičke. To so hude obtožbe. Se ob tem ne postavite v njeno kožo? Kaj bi se zgodilo, če bi bil to vaš pes? Da nekateri celo omenjate, da si lahko omisli pravo pasje pokopališče, ker bodo šli ostali njeni psi po isti poti. To so odurne izjave, popolnoma neprimerne za zrele, odrasle osebe za katere vas smatram. Oziroma sem vas smatrala za take, preden sem prebrala vaša sporočila. Temu forumu sem se pridružila zato, ker sem verjela, da so njegovi udeleženci dobrosrčni ljubitelji živali, ki držijo skupaj in si med seboj pomagajo ter si ob takih težkih trenutkih stojijo ob strani. Zdaj vidim, da temu ni tako in se sprašujem, če je sploh smiselno, da ostanem članica.

Oliajda, tebi pa svetujem, da se ne obremenjuješ z neprimernimi izjavami zgoraj naštetih uporabnikov. Ob nesrečni smrti preljube psičke ti izrekam iskreno sožalje. Drži se!
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #31 : četrtek, 06.06.2013 : 07:48:28 »

Ugotovitev dejstev in dobronameren nasvet za prihodnost še ne pomeni napada na kogarkoli.

Napad lahko pomeni le v primeru, ko oseba ne priznava svoje krivde. Potem pa je to za to osebo napad in neprimeren komentar in podobno.

Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : četrtek, 06.06.2013 : 09:34:33 »


 Prepričana sem, da se tovrstna nesreča lahko zgodi vsakomur, pa če je še tako pozoren. S tem ne mislim samo na pse ampak tudi na ljudi; koliko jih je že umrlo v prometnih nesrečah, kjer nihče ni bil kriv ampak je šlo za zelo nesrečen izid. Kaj bi porekli, če bi šlo za vašega otroka, ki bi v trenutku nepazljivosti padel/skočil/stekel na cesto in bi ga zbil avto? Bi ostali v tem primeru kazali s prstom na njegovo mati in ji obraz rekli, da je ona kriva in odgovorna za smrt otroka?

In sploh ne vem, kakšen smisel vidite v tem, da v tako težkem trenutku vstanete in namesto izreke sožalja s prstom pokažete na lastnika in mu v obraz poveste, da je kriv za smrt svojega najboljšega prijatelja.

Kako pa drugače kot v obraz? Mogoče bo imelo kak učinek. Torej ja: povsem in edinole ona je kriva za smrt njenega najboljšega prijatelja. Kar nima nobene veze z njeno življenjsko zgodbo in siceršnjim trpljenjem.

V prometnih nesrečah običajno na krivca pokažejo tako, da je obravnavan s strani policistov, ki spišejo ovadbo, ki jo prejme tožilstvo in zaključi se tako, da krivca obsodijo po veljavni zakonodaji v RS. Če žival ne bi bila obravnavana pri nas kot predmet, bi se tudi v tem primeru pripetilo povsem enako.

Mislim...
Logiran

pomaranča305
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #33 : četrtek, 06.06.2013 : 09:58:01 »

Torej predpostavljamo, da je isto, če avto zbije psa in človeka. V primeru, da je avto zbil otroka, bi po vašem policija kot krivo spoznala mati? Težko verjamem.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #34 : četrtek, 06.06.2013 : 10:06:44 »

Prav ogromno srašev mika, da bi (vsaj v določenem obdobju) lahko dali otroke na vrvico in jih na ta način zaščitili pred nevarnostmi, pa tega niti ne smejo, verjetno bi socialna uletela z odprto sireno.
Nasprotno pa so tukaj živali BOLJ zaščitene kot otroci, saj ZAKON nalaga, da mora biti pes pod nadzorom (če ga ne znaš nadzirati drugače, pa z vrvico) na skoraj vseh površinah, javnih pa zagotovo.
Skratka, ne samo da je pes umrl, še zakon je bil kršen in to neposredno. In kot sledi iz zapisa se je to dogajalo namerno in večkrat.
Torej, kaj tukaj ni jasno?
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 06.06.2013 : 10:08:04 »

Torej predpostavljamo, da je isto, če avto zbije psa in človeka. V primeru, da je avto zbil otroka, bi po vašem policija kot krivo spoznala mati? Težko verjamem.

Zame je to isto, ja. Kriv je pa tisti, ki otroka ali psa ( ali mačka ali kogarkoli, ki ni sam sposoben razumskega izogibanja nevarnostim ) pusti, da se malo sprehaja okoli brez nadzora.

Vsem, ki ste skrbeli zanjo, iskreno sožalje.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #36 : četrtek, 06.06.2013 : 10:11:48 »

Ah ne... nihče ni kriv in nič hudega ni, saj ni bilo namerno? Pa ne no... nihče tule se ne bi oglašal, če bi bilo iz zapisov lastnice jasno, da je dojela, v čem je problem. Pa očitno ni in še bolj očitno ni edina.
Logiran

kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #37 : četrtek, 06.06.2013 : 10:13:43 »

Torej predpostavljamo, da je isto, če avto zbije psa in človeka. V primeru, da je avto zbil otroka, bi po vašem policija kot krivo spoznala mati? Težko verjamem.
Saj bi verjetno tekla dva ločena postopka (če bi obstajal sum, da je bila mati malomarna. Eden torej proti materi in eden proti vozniku, če bi bilo iz kraja prizorišča možno razbrati, da je nesrečo povzročil voznik.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #38 : četrtek, 06.06.2013 : 10:30:46 »

Torej predpostavljamo, da je isto, če avto zbije psa in človeka. V primeru, da je avto zbil otroka, bi po vašem policija kot krivo spoznala mati? Težko verjamem.
Zakoni pravijo, da je temu za verjet.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #39 : četrtek, 06.06.2013 : 10:51:01 »

Skratka, ne samo da je pes umrl, še zakon je bil kršen in to neposredno. In kot sledi iz zapisa se je to dogajalo namerno in večkrat.
Torej, kaj tukaj ni jasno?

Točno to, očitno to ni bilo prvič, da je šla malo pofirbcat naokoli. In kar je tu najbolj moteče in žalostno (poleg smrti Oli Sad) je, da se Olijadi to ne zdi nič narobe.
Oli  Kiss
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #40 : četrtek, 06.06.2013 : 10:53:17 »

Mene najbolj moti to, da ne sprejme svoje krivde. Zakaj? Ker bo verjetno glede na krasen čas, ki ga je preživela s psičko, v prihodnosti nabavila novega psa.
No in to, kaj se bo dogajalo z novim psom in kako bo zanj skrbela, to je odvisno od tega, ali bo razumela, da pes ne more kar malo samo pohajati naokoli, saj mu prav to omogoča, da ga pač povozi avto. Do smrti ali invalidnosti.
A ne bi bilo škoda, da ji naslednjega spet povozi in to samo zato, ker misli, da se je pač zgodila nesreča in je OK, da pes sam leta naokoli? In da bi jo vsi tukaj gor v tem njenm prepričaju podprli? Samo zato, ker se nam smili, ker trenutno trpi?
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #41 : četrtek, 06.06.2013 : 10:58:46 »

Če bi otrok sam skakal po cesti medtem, ko bi mami kavo pila, potem ja. Naši zakoni imajo nekaj kar se imenuje "dolžno ravnanje" In vsaka mama je dolžna posrbeti za otroka in njegovo varnost. Eno je nesreča nekaj povsem drugega je pa malomarnost. Vsekakor bi bil tudi proti mami uveden postopek. Najbrž ne misliš, da je normalno da, kot odrasla odgovorna oseba pustiš, da ti otrok in tudi pes sama letata po cesti. Ne samo, da lahko s svojim ravnanjem ubiješ otroka in psa še nedolžnega voznika, ki je po predpish peljal mimo lahko resno poškoduješ. In tudi odgovarjaš. Policisti bi Oliajdi zelo hitro povedali kdo je kriv, če bi se voznik hotel izognit psički in zapeljal s ceste ali se zaletel kam drugam ali celo poškodoval. Potem bi zelo dobro vedela, da je za nesrečo kriva ona in njena neodgovornost. In bi tudi odgovarjala.

Tole ni "nesrečna smrt" in "nesrečni splet okoliščin" je kar smrt zaradi malomarnosti in neodogovornosti skrbnika. Pa če se pomaranča305 še tako trudi videti zadevo drugače.

Če bi Oliajda upoštevala nasvete, ki so ji bili ob posvojitvi sigurno dani in Oli ne bi bila spuščena, se ne bi sama potepala okoli in ne bi iz grmov skakala na cesto, bi bila danes še živa. Ne vem kaj tukaj ni jasno in kako "nihče ni kriv"Huh? Kako nihče ni kriv, kdo pa je puščal psa samega laufat okoli?  Ja, nesreče se dogajajo in marsikaj te lahko doleti ampak tole bi pa z največjo lahkoto preprečili. Z vašim ravnanjem ste sami kar klicali nesreco. Pes vsak dan sam spuščen bluzi v bližini ceste, pa saj sploh ni čudno da se je to zgodilo.  

Pomaranča305, tovrstna nesreča se ne more zgoditi psu, ki je na povodcu in se ne potepa. Lahko se zgodi kaj drugega ampak tole pa ne. Od mojih psov ni en sam niti enkrat v življenju bil spuščen v bližini ceste ali celo skakal iza grma na cesto. Ker uporabljam povodec in pse spuščam samo v ograjenih prostorih. Simpl.

Oliajda zelo mi je žal ampak tole boš morala malo predelati, sploh če se boš še kdaj odločila za psa. Oli, počivaj v miru na mavrici.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #42 : četrtek, 06.06.2013 : 11:20:04 »

Torej predpostavljamo, da je isto, če avto zbije psa in človeka. V primeru, da je avto zbil otroka, bi po vašem policija kot krivo spoznala mati? Težko verjamem.
Če bi meni na cesti povozilo majhnega otroka, ki se še ne zaveda nevarnosti, ja - bi se počutila blazno in absolutno krivo. Ne bi rabila ne policaja, ne sodnika, da mi to pove.

Pa še to: hudo mi je za Ajdo. Saj nimam kamna namesto srca. Upam, da bo Olijina zgodba in njej, in še komu drugemu odprla oči in bodo zaradi tega na vse možne načine poskrbeli, da bodo njihovi varovanci varno živeli do konca svojih dni.

Pomaranča 305 - bi bilo zelo fajn, da si preberete celo zgodbo o Oli. In o delu pomurskega društva. Koliko časa, volje, nenazadnje tudi denarnih sredstev in prizadevanj je potrebno, da Oli in njej podobnim omogočijo varno, srečno in dolgo življenje. Koliko ljudi prispeva svoj čas, energijo, denar, da se jim da nova priložnost. In ves njihov trud je izničen zaradi... Česa že?
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #43 : četrtek, 06.06.2013 : 11:25:33 »

Če bi meni na cesti povozilo majhnega otroka, ki se še ne zaveda nevarnosti, ja - bi se počutila blazno in absolutno krivo. Ne bi rabila ne policaja, ne sodnika, da mi to pove.

Pa še to: hudo mi je za Ajdo. Saj nimam kamna namesto srca. Upam, da bo Olijina zgodba in njej, in še komu drugemu odprla oči in bodo zaradi tega na vse možne načine poskrbeli, da bodo njihovi varovanci varno živeli do konca svojih dni.

Pomaranča 305 - bi bilo zelo fajn, da si preberete celo zgodbo o Oli. In o delu pomurskega društva. Koliko časa, volje, nenazadnje tudi denarnih sredstev in prizadevanj je potrebno, da Oli in njej podobnim omogočijo varno, srečno in dolgo življenje. Koliko ljudi prispeva svoj čas, energijo, denar, da se jim da nova priložnost. In ves njihov trud je izničen zaradi... Česa že?

Podpis. Pod vsak odstavek posebej.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #44 : četrtek, 06.06.2013 : 11:29:14 »


A ne bi bilo škoda, da ji naslednjega spet povozi in to samo zato, ker misli, da se je pač zgodila nesreča in je OK, da pes sam leta naokoli? In da bi jo vsi tukaj gor v tem njenm prepričaju podprli? Samo zato, ker se nam smili, ker trenutno trpi?

Točno tako. Zakaj ne vzamete tega našega pisanja kot nekaj, iz česar se lahko veliko naučite, sploh konkretno Olijada. In da vas ne napadamo, (kot se to vam zdi) ampak vas opozarjamo, da se to ne bo nikoli več ponovilo. Hočemo le dobro, samo odvisno je, na kakšen način človek to sprejme. In hočemo, da se vam odprejo oči.   

Oli  Kiss lepo počivaj tam nad mavrico.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines