mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:19:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje  (Prebrano 29849 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #75 : petek, 07.06.2013 : 13:23:08 »

Ajda, tista dva stavka sta bodla v oči in še kam drugam in ja, nihče, ki stoji za tem, si ne zasluži več psa.

Mislila sem predvsem na to, da nas je veliko, ki smo imele začasnike v oskrbi. Psa, ki ga imaš rad kot svojega, oddaš nekomu naprej samo zato, ker si maksimalno, kar se le da prepričan, da bo v novem domu vsaj tako ljubljen in varen kot pri tebi. Ljubezen pride sama od sebe, za varnost pa se je treba bolj potruditi, ker so dovolj nepazljive minute.. In ko se zgodi kaj takega ali pač drugačnega, si krivdo očita tudi začasni skrbnik..

Ni sebično. Sploh zato, ker je žal še vedno preveč psov kot je odgovornih in ljubečih domov zanje. Življenje teče dalje. 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #76 : petek, 07.06.2013 : 13:25:47 »

Oseba, ki krivi za nesrečo druge in ne sprejme svoje odgovornosti, si druge živali ne zasluži. Ker se iz nesreče ni naučila nič in bi bila verjetnost, da se bo nesreča ponovila zelo velika.
Tisti pa, ki prizna svojo napako in sprejme odgovornost zanjo, se je na zelo drag način nekaj naučil in napak ne bo ponavljal. Za takega pa res ne vidim nobene ovire, zakaj si ne bi omislil nove živali, takrat ko bo čutil da je pravi čas zato.
Oliajda, to, v katero od obeh skupin sodiš, veš sama. ker sploh ne gre zato, da drugim priznaš svojo krivdo in da ti drugi oprostijo. Pomembno je, da sama pri sebi sprejmeš odgovornost, preboliš nesrečo in si oprostiš - potem pa bo čas tudi za novo žival.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #77 : petek, 07.06.2013 : 14:53:46 »

Aja, poglej še tule, kaj je pred nekaj dnevi ˝omogočila˝ t.i. zlata svoboda. Punca je na srečo kasneje dojela, da preveč svobode lahko prinese tudi tragične posledice.

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,47083.msg913102.html#new


Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #78 : petek, 07.06.2013 : 16:25:52 »

Vesoljka; verjamem da si krivdo očita tudi takoda, razumem celotno situacijo in popolnoma verjamem da je hudo tudi njej in ostalim kateri so jo rešili. Več kot da izrečem da mi je isrkreno žal in da se ne bo več ponovilo (res se ne bo!), ne morem storiti.

Lanabela; potemtakem bo še kar nekaj časa trajalo, dokler si ne bom omislila nove prijateljice. Hvala.

kocka; sem dojela, z vašo pomočjo, čeprav smo imeli na začetku "boje". Vidi se razlika med razburjenim človekom in človekom, ki se umiri in razmisli o vsej zadevi skupaj in se zaveda popolnoma vsega.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #79 : petek, 07.06.2013 : 16:33:31 »

Jaz mislim, da si takoda nima nic za ocitati, verjamem pa, da ji je zelo hudo. Sicer se pa popolnoma strinjam z Lanabelo.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #80 : petek, 07.06.2013 : 17:22:28 »

Takoda si nima čisto nič očitati..
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #81 : petek, 07.06.2013 : 19:47:44 »

Vsekakor ne  objem, pa vendar verjamem, da se nepopisno žre in si tudi sama očita. Iz izkušenj vem, da je pri nameščanju edino in najbolj stresno ravno odločanje za to, komu zaupati psa. Sama vedno več noči tuhtam in premlevam ali bodo vse pasje potrebe zadovoljene, ali se lastnik zaveda vsega o čemer smo govorili, ker je ravno pri takih, lažje posvojlivih psih, da ne rečem luštnih malih kepicah, najlažje obljubiti vse in se z vsem strinjati, samo, da bo ta kepica končno naša, ker si jo pač "mi" najbolj zaslužimo in se je najbolj veselimo, pa tudi radi jo bomo imeli najbolj.
Pa se, vsaj pri meni, izkaže, da je za res dobrega posvojitelja potrebna tudi njegova pasja kilometrina . Tudi sama sem že užalila kakšnega najboljšega posvojitelja, ko sem po premlevanju potem sporočila, da psa ne dam in ravno po takratni reakciji se je praviloma tudi pokazalo kako prav sem naredila.
Vem, da je zdaj skoraj "moderno" ponuditi dom kakšnemu brezdomemu psu ampak kljub temu so čakalne vrste dolge le za male, ali pa zelo mlade pse, psi stari 3 in več let, večji, kratkodlaki, brez izrazitih pasemskih poudarkov pa niso zanimivi in si očitno ne zaslužijo najboljših, najbolj ljubečih in sploh naj .. posvojiteljev, praviloma z izgovorom, da stanovanje ni dovolj veliko  Undecided.

Ajda, ko se boš naslednjič odločala za psa, se odloči res po tehtnem preudarku in premisleku in z veliko večjo odgovornostjo ter posvoji psa, ki ti bo vračal enako ljubezni kot ti jo je Oli, ampak bo že dolgo čakal na nov, ljubeč dom.
Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #82 : petek, 07.06.2013 : 19:55:06 »

čarka, čisto vas razumem kar se tiče tuhtanja in zavračanja. Tudi jaz če bi bila na vašem mestu, bi veliko premišljevala in se mučila z vsmi vprašanji. Obljube ljudi...hmmm..poznamo lahko zelo dobre igralce, poznamo pa tudi iskrene ljudi. Jaz vem da spadam pod iskrene ljudi, ker si tudi sama želim najboljše za psa (žal mi v prvem poskusu ni uspelo, zato je bila šola za v pihodnje).
Z vami se strinjam tudi kar se tiče starejših psov in tudi sama podpiram posvojitve starejših. Pri meni nikoli ne bi bil izgovor stanovanje, pri meni je problem le to, da imam mamo, katera na splošno ni velika ljubiteljica živali in mi je postavila določene pogoje za psa, med njimi je tudi to da ga od majhnega sama vzgajam in to uspešno, zato da bo ugajalo tudi njej.
Ko bom živela sama, bom vedno vedno poleg svojega imela še posvojenca, starejšega seveda. Starejši ko bo, bolje mu bo.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #83 : petek, 07.06.2013 : 19:58:17 »

Takoda si nima čisto nič očitati..

To je ja vsem jasno, tudi njej, ampak občutek je drugačen. Zadnji stavek tega odstavka se je nanašal na to, zakaj je zadeva še posebej boleča za tiste, ki s(m)o imeli zadnjo besedo pri izbiri in predaji psa. Občutek, ko je prišel posvojitelj po mojega prvega začasnika (kar sta bili tudi psički za Takodo) je bil zame v 31 letih povsem nekaj novega, posebno stresnega, izjemno odgovornega. Zagotovo bi se sama spraševala, ali sem sploh izbrala pravilno, glede na to, da posvojitelj ni edini, mudi se pa tudi ne. Jasno je, da nikoli ne moreš biti 100% prepričan - zato sem tudi napisala "maksimalno", ker človeka preprosto ne poznaš - vsi igramo vloge v odnosih z različnimi ljudmi, tega se jaz zavedam, posvojitelja ne poznam in mu popolnoma zaupam nikoli ne.    
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #84 : petek, 07.06.2013 : 19:59:42 »

To je največja mora začasnega skrbnika. Da bo žival, ki jo ima rad kot svojo, zaradi katere je prebedel noči, jo zdravil, vzgajal in negoval v veri, da bo odšla v nov dom, kjer jo čaka veliko lepih let, v nekaj mesecih mrtva zaradi neupoštevanja osnovnih pravil glede varnosti, mrtva zaradi nečesa, kar bi bilo mogoče enostavno preprečiti  Sad

Ne vem, kakšne so res bile okoliščine in kaj je pravzaprav počela psička. Ampak je treba ugotoviti, kaj so bile te okoliščine, preden pride v ta dom potencialni nov pes. Je bila psička redno spuščena na neograjenem dvorišču, ki meji na cesto? So bila odprta vrtna vrata in je psička prosto tekala na cesto in ali celo po okolici? To sta dve osnovni zadevi, o katerih ste se gotovo strinjali ob posvojitvi, da se ne bodo dogajale, sicer psičke ne bi dobili  Undecided

Povodec, zaprta ograja brez lukenj, gibanje po ograjenem dvorišču, nobene proste hoje po cesti brez nadzora ... če boste pri vas še kdaj imeli psa.
Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #85 : petek, 07.06.2013 : 20:20:47 »

Vse to smo že obdelali se mi zdi.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #86 : petek, 07.06.2013 : 20:21:03 »

Vesoljka; verjamem da si krivdo očita tudi takoda, razumem celotno situacijo in popolnoma verjamem da je hudo tudi njej in ostalim kateri so jo rešili. Več kot da izrečem da mi je isrkreno žal in da se ne bo več ponovilo (res se ne bo!), ne morem storiti.

Vesoljka, tole o krivdi je letelo na ta post, ne na tvojega.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #87 : petek, 07.06.2013 : 20:38:59 »

Ajda, ne zameri mi, ampak to:

pri meni je problem le to, da imam mamo, katera na splošno ni velika ljubiteljica živali

je pri meni znak za rdeči alarm. Lastnik psa mora imeti brezpogojno podporo vseh družinskih članov, ker bo pomoč tudi vsekakor potreboval.

In ne razumem tudi tega:
med njimi je tudi to da ga od majhnega sama vzgajam in to uspešno, zato da bo ugajalo tudi njej.

Ne verjamem, da komurkoli ugaja brisanje lužic, vsakega psa, ne glede na starost, pa je treba vzgajati, od začetka in seveda se vedno tudi pokaže kako uspešni smo v tem. In male kepice niso pri vzgoji nič manj zahtevne, prej nasprotno, le, da si ljudje delamo napačne utvare. Vsakemu človeku pa ugaja, ko vidi, da je pes (njegov ali tuj) vzgojen. 

In če se ne motim, je Takoda v enem od postov zapisala, da glede prostega gibanja Oli nista bili tako dogovorjeni in vem, da je v vajinem razgovoru rekla to s točno določenim namenom. In ne verjamem, da bi ti zaupala psa, če se s tem ti ne bi strinjala.

Zapisala pa si:

Obljube ljudi...hmmm..poznamo lahko zelo dobre igralce, poznamo pa tudi iskrene ljudi. Jaz vem da spadam pod iskrene ljudi, ker si tudi sama želim najboljše za psa

Iskreno povedano, sama taki osebi nikoli več ne bi zaupala psa, mogoče bi sicer naredila veliko napako, ampak spala bi pa veliko bolje, res.
Logiran
oliajda
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #88 : petek, 07.06.2013 : 20:48:20 »

Kar se tiče mame..pozabila sem še napisati da ko je Oli prišla v družino jo sprva ni najboljše sprejla, ampak iz dneva v dan se je tudi ona navezala nanjo, tudi moji mami je neizmerno hudo za izgubo. Seveda, da me je podpirala tudi pri nakupu prve psičke, saj je poznala mojo željo, zato mi je tudi stala ob strani in finančno krila vse stroške, ter mi pomagala pri celotni vzgoji.

Da, da, da, samo pogoji so pač takšni kakršni so, spremeniti jih ne morem dokler ne bom pod svojo lastno streho.

In ja, seveda bi lažje spali, ampak (sedaj govorim na splošno, ne ciljam nase) če poznaš celotno zgodbo in čutiš da osebi lahko zaupaš, ko da trdno besedo, potem bi sama dala še eno priložnost in če bi jo dala, bi absolutno obiskovala psa. Mislim, vsak ima svoje mnenje in svoje prepričanje.
Priznam da sva se s takodo velikokrat menili za obisk, ampak vedno je naletelo tako, da ali nas ni bilo doma s psičko vred, ali pa sem imela šolske obveznosti, namreč je letos moje zadnje leto srednje šole. Zmenili sva se za današnji dan, pa se na žalost vseh to ni izpolnilo.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #89 : petek, 07.06.2013 : 21:10:12 »

Vse to smo že obdelali se mi zdi.

Ja, glej, tudi pred posvojitvijo ste vse to obdelali. Pa očitno ni pomagalo.
In če gre za neograjeno dvorišče, potem imate možnosti samo dve: ali postavite pred prihodom novega psa
ograjo ali pa je pes zunaj na povodcu.

In ja, seveda bi lažje spali, ampak (sedaj govorim na splošno, ne ciljam nase) če poznaš celotno zgodbo in čutiš da osebi lahko zaupaš, ko da trdno besedo, potem bi sama dala še eno priložnost in če bi jo dala, bi absolutno obiskovala psa. Mislim, vsak ima svoje mnenje in svoje prepričanje.
Priznam da sva se s takodo velikokrat menili za obisk, ampak vedno je naletelo tako, da ali nas ni bilo doma s psičko vred, ali pa sem imela šolske obveznosti, namreč je letos moje zadnje leto srednje šole. Zmenili sva se za današnji dan, pa se na žalost vseh to ni izpolnilo.

Pa saj si ti že prvič dala "trdo besedo" in podpisala pogodbo, da ti je vse jasno.
In celo obisk začasne skrbnice si imela napovedan.

Pa kaj vse to pomaga, če se psa prosto spušča, da vohlja izven domačega
dvorišča brez nadzora?

Res ne razumem.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Moja mala Oli, hvala ker si bila in nas osrečila in hvala DZZŽ Pomurje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines