mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 18:52:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Pes noče opravljat potrebe...
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes noče opravljat potrebe...  (Prebrano 4473 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vančka pomarančka
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« : torek, 16.07.2013 : 12:10:44 »

Pozdrav spet od mene...
Smo bili 2 dni na jadrnici in z nami je bil tudi naš 7 mesečni Pan cigan. Sicer je bilo vse OK  Undecided, problem je nastal samo, ko je bilo treba psa peljat na potrebo. Zadeva je taka, da vedno pač ne bomo v bližini obale oz. tako, da bo lahko pes stopil z jadrnice in se šel olajšat. Predvsem pa je problem, ker on nujno rabi travo oz. vsaj zemljo ali pesek, da lula ali kaka. Smo mu na jadrnici naštimali stranišče (podobno kot za mačke), pa ni niti pod točko razno hotel... stal je not v pesku ko en kup nesreče   Cry.
Radi bi, da se z nami na jadranju dobro počuti, zato smo že razmišljali, da bomo vmes pač morali s čolnom pičit na obalo, bojimo se samo, da ne bomo vedno našli travce ali zemlje...

Kaj predlagate? Kako bi psa lahko navadili na "prenosni" WC?  sram

Pri veterinarju so mi dali celo en sprej, ki je namenjen učenju mladičev, da lulajo tam, kjer "hočemo" mi, vendar je pri našem problem, ker je bil zelo zgodaj kastriran (še v zavetišču) in ne dviga tace (in je baje tudi nikoli ne bo), zato tudi ne označuje teritorija, ipd...

Skratka, v naprej hvala za vaše nasvete.

LP
 Roll Eyes
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1 : torek, 16.07.2013 : 14:54:48 »

Vančka pomarančka, res škoda, da stalno odpirate nove teme, ker smo v zvezi z vašim jadralnim podvigom nekaj na to temo napisali  Roll Eyes.

Kako navaditi psa, ki je bil navajen drugače, na plenično podlago, ne vem in vam ne znem svetovati, edino kar lahko povem je to, da se je pri takšnem načinu preživljanja dopusta treba odločiti, da:
- pes ostane doma, v varstvu odgovornih skrbnikov ali
- da vožnjo prilagajate tudi njegovim fiziološkim potrebam.

Nenazadnje je Hrvaška obala tako polna otočkov in otokov, da se da vedno vsaj v roku 8. ur nekje pač pristati oz. zasidrati, ter s čolnom odpeljati do obale. Seveda pa so čisto druge razdalje v Grčiji ali tudi kje drugje. Bi vam rade volje rekla, da se bo pes, ko bo pač imel poln mehur, polulal tam kjer želite vi, a iz lastnih izkušenj vem, da lahko ena od naših psic "raje umre", kot pa, da bi morala narediti "prekršek" (po njeno). 
Mogoče pa vam kdo zna svetovati drugače.

Ne vem pa kaj ima s tem dvigovanje tace ter markiranje  Roll Eyes
Moja zgodaj sterilizirana psica, redno markira z dvigovanjem tace in to tudi na obcestne svetilke  Tongue, pa bi se verjetno "bolj spodobilo", da bi po žensko samo 1x počepnila. Označevanje / markiranje teritorija je predvsem znak karakterja /dominance/samozavesti ... psa, seveda pa imajo neko vezo tudi spolni hormoni. Pan je bil že v leglu bolj plašen mladič (ni pa živel v zavetišču, ampak v 2 fajn začasnih domovih  Wink), lepo je, da je pri vas še napredoval, a dvomim, da je postal tudi dominanten in predvsem zato pač ne markira. Moj zadnji "moški" začasnik, tudi zgodaj kastriran, je šele po kastraciji začel dvigovati tačko in to tako visoko, da ga je vsakič skoraj zabrisalo na hrbet  Grin Nekako do enega leta se lahko tudi vaš Pan še "premisli", da vam bo lažje.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2 : torek, 16.07.2013 : 18:04:54 »

Vančka pomarančka, pes je star šele 7 mesecev, kastriran ali ne - koliko jih je, ki začnejo "lulati po moško" šele po letu, letu in pol ali še to redko. Zadnjič je bil pri nas leto in pol star nekastriran samec, pa se mi je zdelo prav hecno, ker je lulal "na punčko" - lastnika sta rekla, da je morda do sedaj trikrat probal sploh dvigniti taco med lulanjem.
Zelo so tazlični, kar se tega tiče Smiley
Moj je bil kastriran v zavetišču, nekje pri 3 mesecih in je nekje po 11 mesecih začel dvogovati nogo, zdaj pa redno lula tako. In markira tudi.

Kar pa se jadrnice tiče ... jah, bo treba pač s čolnom na obalo, kaj hočete, če ne bo druge.
Saj imate by-boat? Ko boste nekje zasidrani, pač priliko izkoristite za izlet na obalo, drugega vam ne znam svetovati.
Jaz si svojega recimo že sredi mesta ne predstavljam, da bi kjerkoli opravil potrebo, ker je pač razvajen na velike travnate površine in gozd. Mora biti res sila, da opravi kakanje na kakem fuuul "obiskanem" koščku trave, na asfalt pa ga še nise videla, da bi se pokakal. Tako da si za svojega ne predstavljam, da bi se sprijaznil z improviziranim wc-jem v jadrnici, nekako tako kot ena od Čarkinih psic, ki jih omenja.
V kampu na morju ni problem, če se gre na manj obljudeno, tudi če je to kamnita plaža, kjer pa je dosti "prometa" pa komplicira ...

Težko kaj svetujemo, psi so si ful različni. Imela sem priliko spoznati malo črno pudljico, ki je z lastnikoma jadrala celih 16 let, vedno brez problema, po njunih besedah. Res je, da so se vsak večer ustavljali tako, da so šli lahko na kopno. Pred dvema letoma sem jih spet srečala v marini, imata novo pudljico, ki se je prav tako navadila. Ampak oni pridejo na barko tudi vsak vikend, magari za dan ali dva, zato se je imel tudi pes priliko navadit na te razmere.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Pes noče opravljat potrebe...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines